ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.04.2021
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
APR-2021
DURATA: 7 nopți
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 13
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 33 USD
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 18 MIN

Trandafirul deșertului

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Un apel telefonic la o agenție de turism:

– Organizați excursii în Egipt?

– Da, sigur…

– Îmi spuneți și mie vă rog, ce stațiuni balneare au acolo?

– Sharm-eli, Hurgada, Taba, Nuveiba…

– Stop… Nuveiba. Nuveiba e perfect!

– Când doriți să plecați?

– A, nu, nu plec. Mă blocasem la un rebus…

Ne blocasem și noi în 2020 cel puțin din punct de vedere turistic, în viața mea nu am așteptat atât pentru o vacanță în familie. Am rezervat/plătit sejurul în 2019 după care imediat am intrat în marea pauză turistică globală. Și am așteptat, răbdat până m-am obișnuit și a devenit un fel de a fi, deja amânările de la un comunicat la altul al tour operatorului au devenit absolut banale.

Din fericire m-a trezit webmaster cândva prin februarie : gata, ai așteptat destul a venit și vremea ta. Deja m-am simțit ca un faraon dar la momentul plecării inima mi s-a făcut cât un purice, oare cum o fi testele de covid chiar trei la număr? Cu o zi înainte de plecare aveam pregătite cu sufletul la gură 2 versiuni made ruletă rusească : versiunea 1.1 trollerele cu bagajele versiunea 1.2 alimente pentru 14 zile plus ceva de lucru pentru acasă. Probabil ați ghicit ruleta s-a oprit la 1.1. Fericirea mea s-a auzit până prin vecini dar muult mai fericit a fost copilul omul apelor care a răbdat atât de mult fără acest element curgător sau stătător.

De ce am ales acest loc?

Clima noastră care este tot mai ostilă cu oasele mele personale și îmbătrânite, o iarnă care parcă nu se mai termină niciodată ne face să căutăm un loc cu niște temperaturi mai prietenoase. Nu mai deranjează nici dacă perioada este doar pe o săptămână sau două important să încărcăm puțin bateriile cu căldură înainte să revenim la frigul din țară. Și chiar dacă în luna aprilie zona Hurghadei din Egipt este încă rece pentru localnici pentru noi este vară. Temperaturile ziua pot ajunge la 31-35 dar nopatea pot coborâ la 11-13 grade C. Apa mării oscilează între 23-24 grade mai mult decât suficient din punct de vedere personal. De plouat nu plouă niciodată, dar curenții de aer mai mult sau mai puțin puternici își fac prezența zilnic.

Cum ajungem acolo?

Destinația noastră o fostă așezare locuită de pescari existentă din 1905 27°15′N 33°48′E se află totuși pe continentul african. Hurghada-Egipt a început să devină stațiune turistică în anii 1980 atunci când foarte mulți și-au dat seama că decât să stea acasă în frig mai bine petrec o vacanță pe aici. În prezent nu prea mai are rost nici o descriere o banală căutare pe orice dispozitiv ne oferă informațiile despre acest loc.

Dar cum ajungem acolo pe vreme de covid? Simplu deocamdată ne trebuie doar un test RT PCR negativ valabil la intrare pe teritoriu. Și bineînțeles pașaport valabil încă 6 luni. Până la 30.04.2021 nu se cere viză pentru cei care intră în stațiune după aia mai vedem. Rata de infectare cu virusul în țară este mică la locul de cazare toți intră cu test negativ la fel posibilitatea de infectare este mai redusă dar nu inexistentă.

Durata zborului din România este între 3-3,5 ore în funcție de orașul din care se decolează. Formalitățile durează mai mult, dar într-un final fiecare va ajunge în resortul ales. Noi am ales Desert Rose.

Desert Rose

Noi am ales acest loc în principiu din motive de amplasare generoasă pe o suprafață de cca 300000 mp. O imagine din satelit demonstrează cu brio acest aspect de și există vecini cu o suprafață și mai mare. Un alt aspect pozitiv este apropierea față de aeroport, după plecare din aerogară în 15 minute se poate face deja check-in. Resortul există din 2001 punctul forte este golful artificial.

Ca toate resorturile care se respectă are și Desert Rose o poartă pompoasă și securizată după care intri într-un fel de paradis aici mă refer strict la vegetație, nota 20 plus pentru peisagistica de aici. Amplasarea tutror obiectivelor este realizat strategic punctele de interes nu trebuie căutate prea mult. Drumurile de acces pentru mașini se află în extremitatea din dreapta și stânga, clădirile în care se doarme (că în rest nu ai ce căuta acolo) la fel sînt puțin retrase în vegetația peiferică. Mai exact 2 buc pe partea stângă, patru bucăți pe partea dreapta astea având câte 2 etaje, și o curte interioară. Spre mare în stânga și dreapta golfului mai există câte un corp cu un singur etaj. Spre mare pe partea dreaptă 5 vile pompoase își așteaptă clienții care vor plăti pentru o noapte o sumă cu multe zerouri. Am văzut într-o zi un exemplar de client care stătea pe canapea cu vreo patru servitori în jurul lui. Avea și un turban în cap.

Punctele de interes crescut se află situate central. Dinspre șosea și după traversarea unui parc se va intra în clădirea recepției un palat mai mic să zicem (am văzut mult mai imense pe acolo) urmează cele trei piscine încăpătoare, zonele de parc, restaurantele, terasele și barurile. Tot lateral se mai află un aquaparc, terenuri de tenis, amfiteatru, teren baschet, vooley, o sală de fitness în aer liber, o clădire SPA, magazine, amfiteatru, teren de tras cu arma/arcul, mese tenis, centru de scufundări, călărie, restaurantele alacarte. Urmează golful care este semiînchis cu o terasă centrală și două poduri. În golf este delimitată o zonă pentru surferi. În zona malului mării este capătul resortului. Ca și mărime am estimat cca 0,9-1 km lungime și cca 300-350 m lățime

Cazarea

Încep cu locul care a fost 7 zile casă pentru noi. Nu că ar fi cel mai important (am petrecut în mediu 6 ore din 24 aici deci 25% din timp) dar este primul loc cu care te familiarizezi aici. Camera simplă pe care am primit-o cu vedere spre parc de și cu un standard de finisaje de maxim 3 stele am îndrăgit-o pe loc. Vegetația văzută din balcon, mirosul florilor, peisajul munților, o liniște în plus față de alte camere m-a făcut să nu cer alta de și era posibil fiind era covid și un grad de ocupare de 50%. Camera era renovată iar mobilierul nou. Doar în baie s-a văzut clar că a lucrat un Dorel egiptean, cred că și eu puneam gresia mai bine.

În fine nu prea multele bagaje le-am ascuns cu brio în dulapurile imense aflate în camera de 32 mp. Împărțeala aici era ceva de genul zona cu paturi 4x4 m, zona de dulapuri 2x4m, baia 2x4m balconul cca 2x3m. Pentru acces am primit 2 carduri aceleași carduri sînt și pentru electricitate. Seiful este standard butonul cu care schimbi parola se află în spate lângă compartimentul baterii. Dacă o blochezi o deblochează cineva c o cheie. Minibarul care răcea bine a fost zilnic alimentat cu apă (2x2 l) cafea, zahăr, ceaiuri, și sucuri la doză și cutie (6x) În ziua când am rătăcit 1 $ în minibar nu s-a mai putut închide era plin, m-am speriat și n-am mai băgat dolarul în urrmătoarele zile, nici n-am putut consuma ce era pe acolo, am lăsat și pentru următorii... Același lucru și la făcut patul, schimbate prosoape, consumabile, după datul dolarului erau zilnice degeaba i-am zis că eu nu fac acasă așa că îmi ajunge dacă mi-l schimbă o dată pe sejur, n-a înțeles...

În cameră mai găsim în afară de cele 3 paturi (era triplă) mobilier tip birou cu televizor, suport bagaje, noptiere, fotolii, măsuță, lămpi de pe vremea colonizării (dar care mi-au plăcut mult) și destule prize ciudate adevărat dar funcționale. Programe tv cca 120 la număr rusești 50%, nemțești 40%, restul în arabă și engleză. Aerul condiționat atât de necesar acolo a funcționat bine. Pardoseala este acoperită de același Dorel cu gresie.

Baia are 3 zone, toaletă, duș și lavoar cu oglindă. La toaletă era și un bideu, prosoapele se livrează sigilate în folie, săpun am primit doar la dozator. Sînt multe întrerupătoare 4 doar în baie. Este și un uscător de rufe. Să nu uităm de apa nepotabilă, cea din minibar ajunge și pentru spălat dinți.

Balconul este prevăzut cu mobilier ratan, priveliștea cu vegetația și munții erau de vis. În prima noapte am avut o luptă inegală cu țânțarii, a urmat o dezinsecție fără să cer acest lucru probabil au sesizat alții. Pe scurt având în vedere că doar 25% din timp am petrecut în camere a fost ok, doar că calitativ nu se ridică nicicum la stelele indicate.

Mâncarea

Un alt capitol important este mâncarea. Într-un concediu în afara calității preparatelor contează oarecum și condițiile în care servești masa. Am optat de câteva ori pentru servirea mesei în restaurantele alacarte unde calitatea este alta, restaurantul principal pentru mine având clar un aspect de cantină. Au căzut și aici câteva stele dar nu disperați, nu moare nimeni de foame pe aici. În cazul în care discutăm despre preparate clar vorbim despre o bucătărie europeană care s-a amestecat cu cea egipteană gustoasă de altfel. Deci mâncătoria cea mai importantă este la Palm situată oarecum strategic și nu prea departe de nici una din cele 6 corpuri de cazare principale. Programul meselor este mic dejun 7.00-10.00 prânz 13.00-15.00 cină 19.00-22.00 (există și un pogram de iarnă când cina începe la 18.30 noi am prins câteva zile așa)

La intrare (există 2 intrări) există un angajat care va lua temperatura turistului dar va întreba și numărul camerei. Interiorul este împărțit în zone de servit-un hol central foarte lung și încăpător, de zone de mâncat interioare-8 încăperi rotunde doate cu aer condiționat și bar și de mâncat exterioare o terasă foarte lungă și spațioasă dotată cu mai multe baruri. În această zonă de terasă există și grillul funcțional la toate mesele principale. Toaleta se află imediat după intrare pe partea stângă.

La micul dejun găsim mai multe vitrine cu diferite preparate. Există o zonă de lapte unde se pot adăuga diferite cereale. La vitrina cu ouă putem lua omletă simplă sau cu de toate și ochiuri. La pâine găsim produse proaspete de panificație de toate felurile. La vitrina cu mezeluri și cașcaval găsim și brînză bună dar și humus. Legumele sînt la locul lor nu lipsesc nici măslinele de toate felurile. La o altă vitrină găsim cremvurșt și cîrnăciori, dar și feluri principale ca la prânz carne de exemplu cu garnituri diferite. Cine vrea doar dulciuri are de ales între croissanturi, cozonaci, check sau tort. Gemurile sau mierea sînt toate la locul lor. Vitrina de fructe conține multe fructe locale în principiu destul de atractive pentru noi. În funcție de locul ales (interior sau exterior) servitorii de la baruri sînt la datorie cafeaua, sau sucurile se aduc la masă nu se ia personal. De asemenea măsurile covid au impus ca toate preparatele să stea acoperite sub vitrină și nu se va lua personal nici măcar un covrig. Tot ce îți dorește inima vei primi dar în prealabil vei arăta cu degetul spre preparatul dorit. Avantaj : s-au terminat cu farfuriile supraîncărcarcate din perioada pre-covid, totuși dacă îți place ceva poți repeta preparatul de cîte ori dorești acest lucru. În zona de grill dimineața se pregătesc de obicei clătite.

La prânz și cină mai găsim două feluri de ciorbe, sincer nu am ratat la nici o masă, sînt consumabile chiar dacă nu sînt de la bunica. De pe partea dreaptă de la intrare acolo unde dimineața găsești mezelurile poți lua diferite antreuri hrană rece, delicatese ca și antreu. Vitrina de panificație, legume, prăjituri și fructe este disponibilă la toate mesele. La felurile principale găsim carne de vită, pui, pește, miel. Am rămas la carnea de vită la aproape toate mesele este foarte bine pregătită aici. Garniturile aferente de obicei sînt expuse lângă carne.

La bar pe lângă cafea și sucuri se pot cere și cele alcoolice. Berea locală la butoi sau sticlă este foarte bună poate și căldura era un pic de vină. Tăriile sînt cele locale băubile eu am rămas la vodcă. Vinurile alb, roșu sau rose se toarnă din sticle înbuteliate local. La fel eu le-am găsit ok.

Condițiile de măncat sînt cu aspect de cantină, poate și din motive de covid nu se mai pun fețe de masă după fiecare client se dezinfectează absolut tot, masă, scaune, și se pun tacămurile sigilate. La o masă pot mânca maximum 4 persoane. În timpul prânzului sau cinei la grill se poate mânca mici, burgeri, pui rotisat, grătar sau altele de asemenea. Clar carnea de porc lipsește.

Următoarele cele mai importante restaurante sînt cele alacarte unde este necesară o rezervare La Dolce Vita cu specific italian, Fatoosh cu preparate din burcătăria libaneză, Ranchero cu specific mexican și Delfino pentru iubitorii de pește. Rezervările se fac personal în clădirea recepției cu ajutorul unui ecran interactiv. Se alege restaurantul se introduce numărul camerei perioada sejurului și se poate alege pe loc orele disponibile. Noi am ales Fatoosh, Ranchero și Delfino. Spre deosebire de alte experiențe de dine around aici nu se mai plătește extra pentru băuturi, este AI tot dar măcar un bacșiș este binevenit. Peisajul locului de luat masa se schimbă mult în bine și îți dorești să nu mai mănânci la cantină ci să tot revii în aceste locuri. Din fericire se pot rezerva de mai multe ori pe sejur aceleași restaurante dar în funcție de gradul de ocupare.

Programul restaurantelor alacarte este 19.00-22.00. La Delfino avem program și între 13.00-15.00.

Dacă ești o persoană activă și cam tot timpul lângă golf sau mare poți să nu mai vii pe la mâncătoriile principale. Un mic dejun târziu 10.00-12.00 se poate mânca la bufetul Sunset. Tot aici se poate mânca burgeri sau mici cu garniturile aferente. Nu se lasă nici Sandbarul mai prejos copilul chiar a renunțat de cîteva ori la prînz doar să mănânce burgherii de aici. Nu am mâncat dar am văzut și pizza pe aici.

Pentru oamenii apelor care nu mai pleacă de la mare ultima mâncătorie/bar este Bella Vista. Sadvișurile cu pește din care tot mâncam de pe aici sînt gustoase le și încălzește. La toate aceste terase se poate mânca până la ora 17.00

Băutură și nu numai

Am menționat barurile din restaurantul principal. În exterior mai sînt încă 9. O să le enumăr/descriu din punct de vedere geografic, mai exact din partea frontală spre mare. Tropicana ar fi vrut să fie cea mai... dar a fost detronată de mult de Club Soda. Deci Tropicana se află imediat după ieșirea din recepție este primul loc unde turistul va bea o bere, o cafea, o tărie ceva. Și cel care se bălăcește la fel, deoarece Tropicana se află în mijlocul primei piscine imense. Programul este 9.00-24.00

Eu mi-am zis că avem 9 baruri 7 seri în fiecare seară să vizitez măcar una. Socoteala nu s-a potrivit am rămas la Club Soda seară de seară. Următorul bar situat între prima piscină și cea olimpică are succes la toată lumea. Chiar nu mai contează ce bei pe acolo, atmosfera este punctul forte aici, fie că există un solist live sau nu indiferent de vărstă seara la o anumită oră nu se mai găsesc locuri de stat jos. Dar există băncile din zona de parc de lângă. Programul este 16.00-24.00

Sunset Bar este locul unde poți petrece atât ziua cât și seara. Ziua este locul cel mai apropiat de piscina încălzită unde ți-ai rezervat șezlong și fugi după bere un coctail sau altele de asemenea. Asta de la 10.00 la 24.00. Copii dar nu numai vor găsi aici o înghețată foarte bună (12.00-18.00) Mâncare între 10.00-17.00.

Sandbar este un loc tare fain. Ziua cel puțin se deschide deja la 8.00 seara se închide la 23.00. Se află la malul golfului artificial dar de la mese vezi și malurile mării. Bun pentru băutorii matinali, n-am încercat de și puteam să beau o tărie dimineața.

Bella Vista cred că este the Best pentru timpul zilei. Amplasat și construit strategic în mijlocul mării delimitează zona golfului cu cea a mării. Accesul se face pe două poduri fotogenice de pe care e numai bun să admiri apusul soarelui egiptean. Interiorul este imens demn de o sală de nunți dar destul de spartan amenajat. Bar central, câteva mese, bufet și toalete. Punctul forte aici peisajul mării din interior (în caz de vânt puternic) sau din exterior. Pe partea opusă spre golf se poate face plajă. Scările din ambele părți facilitează accesul fie în apa golfului fie în valurile mării Roșii. Programul este 9.00-18.00 din care 12.00-18.00 pentru înghețată și 13.00-17.00 mâncare.

Rose Bar este o mică locație din recepție parțial interior parțial terasă.

Ali Baba se află lângă piscine era închisă pe perioada șederii noastre. Blue Lagoon la fel.

The Wintergarten care chiar arată astfel este de fapt un club deschis până la ora 4.00 dimineața clar preferatul tineretului.

Pentru iubitorii de bălăceală

Aqua Park se află chiar la stânga de intrare retras oarecum. 6 topogane pornesc în fiecare zi la 11.00. Pompele se opresc la 16.00 aquaparcul mai are o pauză între 13.00-14.00. Apa este încălzită cca 28 grade, salvamari există atât la fiecare etaj/topogan cât și jos la bazin. M-a impresionat grija lor pentru a evita orice accidentare posibilă. M-am dat și eu pe toate topoganele, mi-au plăcut dar am și tras concluzia că la aproape 50 ani cât am nu mai este pentru mine.

Piscina de lângă recepție Tropicana era zilnic pustiu, asta datorită apei cu o temperatură de 20 grade. Noi ne băgam de obicei pentru trezire dar și să beau ceva la bar. Dinspre piscină nu primești cafea doar băutură în pahare de plastic. Apa are în zona de copii 60 cm în zona de adulți 1,8m.

În jurul piscinei găsim șezlonguri și umbrele suficiente plus un salvamar plictisit care nu are ce face.

Bazinul olimpic cu dimensiunile aferente este adecvat sportivilor, înotătorilor. Copii până la 18 ani nu au voie. Apa avea 20 grade adâncimea 2,2. Găsim și aici locuri de odihnă plus o bucată de salvamar.

Bazinul încălzit la cca 26-27 grade este populat mereu, șezlonguri ocupate/rezervate mai mereu. Totuși găseam având în vedere și gradul de ocupare al resortului de 50%. Bazinul este delimitat există o zonă de copii cu adâncime de 0,6 și adulți de 2,2m.

Golful artificial

Mi-am dat seama repede de ce s-a construit/excavat acest imens golf artificial. La prima vedere se pare că s-a construit din motive estetice. De fapt s-a construit din necesitate, la malul mării nu există intrare lină cu nisip, este piatră, bolovani și o intrare bruscă în zona adâncă paradisul scufundătorilor având în vedere prezența coralilor dar și tuturor viețuitoarelor din această zonă a mării roșii. Apa golfului este protejată de plase amplasate sub ambele poduri. Din această cauză nu poți observa decît pești foarte mici care pot pătrunde prin plase. Golful este ca un lac mai mare nu prea sînt valuri dar este acceași apă sărată. Aici lângă golf nu există să nu găsești loc la una din seturile de șezlong/umbrelă plus paravânt. Toate sînt din lemn iar paravântul foarte util având în vedere că prezența vântului este cam zilnică. Aceleași seturi le găsim și pe litoral pe malul mării.

La mare

Partea de plajă este împărțită în două. La stânga și la dreapta de golf, barul Bella Vista. Se poate petrece și aici o zi, cei care nu vor să observe viețuitoarele apelor, coralii au loc de bălăceală în dreptul restaurantului pescăresc Il Delfino chiar lîngă ponton intrarea este lină și cu nisip. Temperatura apei la momentul sejurului era între 23-24 grade. Programul de baie coincide cu programul salvamarilor 7.30-17.00. După această oră se poate face baie în golf sau mare nesupravegheat dar în caz de incindente nu mai răspunde resortul cât despre asigurare poți lua la revedere.

Pentru prosoape de plajă este nevoie de cardul primit la recepție. Se dă cardul se primește prosopul sigilat în folie. Se predă prosopul se primește cardul înapoi.

Personalul

Având în vedere era covid și capacitatea de 50% numărul angajaților este ceva mai redus. Totuși se pune mare accent pe siguranță (salvamari suficienți, paznici, securitate, poliție la intrare) pe confort (servitori suficienți la restaurante, baruri) curățenie și grădinărit. O grădină trebuie întreținută non-stop mai ales una ca cea de la Desert Rose.

Interacțiunea între personal și turiști mi s-a părut ok, se pare că după ce află de und ești încep cu glumele iar câteva cuvinte în limba turistului contează. Pe lângă personalul permanent o să apară inevitabil intermediarii diferitelor servicii cum ar fi excursiile opționale, scufundări, plimbări cu barca, cămila sau cu ATV ul, masaj, călărie și așa mai departe. Să zicem că sînt insisitenți oarecum dar nu atât cît să deranjeze odihna turistului, trebuie să știi să și vorbești cu ei, eventual să-i refuzi elegant dacă nu ai nevoie de aceste servicii.

Tema bacșișului

În Egipt nivelul de trai este așa cum este a mai venit și pandemia anul trecut așa că nu are rost să discutăm prea mult un bacșiș mic care pentru noi nu este foarte mult pentru ei este bine venit chiar foarte bine venit. Nu știu cît cîștigă fiecare la resort dar dacă raportez la un salariu de soldat în termen de 30$ /lună atunci cu 1 $ i-am făcut fericiți. În locurile publice există acel tips-box de ex la restaurante, baruri, etc. Cameristului se poate da și personal. Va mulțumi pe toată perioada sejurului.

Nu există personal femei, doar bărbați așa că patul va fi făcut ca de un bărbat e ok dar să nu vă așteptați la diferite forme sculpturi făcute din cearceaf/prosoape văzute des în locurile unde femeile se ocupă în de-ale patului. Singurele persoane de sex feminin le-am văzut la animatori și relații clienți, au un birou de-a lor am fost o dată aveam nevoie de niște informații.

În general toate informațiile necesare privind cazarea și serviciile se vor obține scanând un cod QR care se află peste tot. Pliante tipărite nu mai există.

WI-FI

Slab spre inexistent să zicem. Dar specifică și la informații : doar pentru navigare. De fapt semnalul nu este ok nici pentru acesta, telefonul meu de ex la un semnal slab nici măcar nu se conectează. Dar dacă chiar ai nevoie mare de net în clădirea recepției cât mai aproape de router (acolo unde se face check in) Aveam nevoie să mă conectez la I-banking într-o zi ș a funcționat impecabil. Dacă e nevoie de mai mult sînt cartele de cumpărat. puncte WIFI mai bune sînt la recepție, Club Soda, Sunset, Sandbar, plajă. În caz de roaming operatorul de telefonie este Orange Egypt apel Romănia 2,29 eur/min.

Check-In/Out

Intrare 14.00 ieșire 12.00. Există o posibilitate de late-checkout contra cost am primit și informări în ziua plecării. La sosire am primit mai repede cameră cândva la ora 11.00, ne-a prins bine. La plecare de și am luat micul dejun am primit și pachete cu mâncare. Le-am luat că mi-a prins bine la revenire acasă, frigiderul era porno.

Activități

Clar personalul te îndeamnă să mai faci și mișcare nu să tot mănânci și să stai cu burta la soare. Aici la Desert Rose există o mare varietate de activități doar să vrei să le faci.

La piscine la cea încălzită se face zilnic 11.30 polo la 12.00 gimnastică. Animator un negru simpatic și cu barbă. Ocazional se umflă un topogan mostru și se face concurs. Și la piscina olimpică dacă există doritori există o activitate de înnot după masa 15.30

La Aerobic Center un fel de sală semideschisă dotată cu oglindă să te vezi în el se face gimnastică de dimineață la 10.30. Nu am făcut gimnastică am remarcat doar animatoarea simpatică. Și după masa există activități dans de ex cu același negru simpatic.

La plaja de lîngă golf sînt multe activități de ex gimnastica de dimineața 10.30 yoga și meditație 9.00 și 16.30 volley 11.30 și 15.30, un joc care se numește petanque am văzut cum se joacă (ora 15.00)

Ca și agrement există niște bărci și o hidrobiciletă. Probabil se pot folosi dar nu am întrebat dacă este inclus în servicii sau este extra. Singura cămilă care plimbă turiștii este clar extra, de asemenea cei care vor să practice surf.

Se pare că fără taxe extra se pot folosi mesele de tenis (la stânga de recepție dar cu program seara) terenul de tenis lîngă aquaparc, și se poate juca chiar și fotbal. Am auzit de folosirea unei mese de biliard dar nu m-am interesat unde exact se află.

Interesante sînt activitățile legate de mare cu sau fără taxă. Fără taxă te duci cu masca de snorkeling și admiri personal coralii existenți pe raza resortului. Chiar este o lume destul de colorată pe sub apă. Iar ce pești am văzut pe acolo nu am mai văzut în altă parte. Pentru mai mult se merge în spatele restaurantului Delfino la centrul de scufundări și se plătește pentru un snorkeling simplu, scufundare în adâncime cu tub de oxigen, surf, sau parasailing. Tot aici se poate rezerva pentru călărie sau plimbare cu ATV dar acestea deja se fac extern. La capătul pontonului se observa vasul de agrement pe numele Atena în fine tot în acest centru trebuie întrebat pentru o eventuală excursie.

Se mai poate trage cu arcul programul este după masă la 15.30 locul se află stânga lângă Wintergarten, în centrul de conferințe se poate asculta despre cultura egipteană de obicei se organiza seara la 21.00, iar copii se pot da cu diferite mașinuțe carturi, este un loc amenajat în zona magazinelor. Un amfiteatru cu destinație spectacole se află undeva între restaurantele Fatoosh și Ranchero. Probabil din motive de covid nu am văzut nimic organizat în timpul sejurului.

Împrejurimi

Nu prea îți vine să ieși din acest resort dar până la urmă mai trebuie văzut și altceva. Excursii opționale există pentru toate gusturile, mai lungi su mai scurte începând cu o banală vizită în hurghada până la a lipsi pînă la 24 ore din resort pentru o excursie Cairo. Personal am lăsat destinațiile îndepărtate pentru o altă ocazia și am ales să nu lipsesc prea multe ore din resort alegând excursii mai scurte. Pur și simpu m-am bucurat că sînt acolo. Ca și idee în imediata apropiere de resort există un bazar (pe sub blocurile de viavis și pe partea resortului) și un mall pe numele Senzo Mall.

Magazine din resort

Pentru cine n-a apucat să cumpere ceva de acasă sau nu s-a dus la bazar să-și ia souvenir va lua din magazinele resortului. Doar că aici se va cumpăra la preț calculat în euro fără negociere de vreo 5 ori mai scump decât la bazar, avantaj plată card, chitanță, bon fiscal, etc. Sînt mai multe magazine inclusiv în incinta recepției și se pot cumpăra în principiu souveniruri, obiecte, gadgeturi de baie, scufundări, jucării, dulciuri, băuturi, tutun, bijuterii. Eu am luat o husă subacvatică pt telefon cca 30 lei s-a dovedit foarte utilă am filmări de cca o oră cu lumea subacvatică de la Desert Rose.

Zona SPA

Clădirea se află în zona magazinelor și restaurantului The Palm. Știam că în 2020 nu era accesibil din motive de covid. Acum nu am întrebat dacă e deschis sau nu. Trebuie întrebat.

Pentru copii

Organizatorii s-au gândit și la copii. În afară de facilitățile oferite din zonele de piscină, topogane, etc există un parc doar al lor cu tot felul de jucării, leagăne, o mini piscină. În incinta Wintergraten zilnic se organizează la 18.30 Kids Cinema și Mini Disco la 20.00

Fitness

Nu știu dacă există și în incinta clădirii spa dar în apropierea golfului avem o sală de forță amenajată în aer liber. Tot felul de instrumente de menținere a condiții fizice se pot folosi la orice oră dar la anumite aparate greutățile sînt disponibile numai ziua în timpul programului (același ca la salvamari (7.30-17.00)

Vremea în general

Sezonul este tot timpul anului, dezavantajul este iarna că se întunecă repede. Pentru zile mai friguroase se poate folosi piscina încălzită. În aprilie când am fost noi vremea poate fi capricioasă, noi de ex am avut 3 zile cu vânt mai puternic iar 4 zile cu vânt mai puțin intens. de plouat nu plouă niciodată, indicele UV este maxim, temperaturile pot oscila între 25-35 ziua, apa mării 22-24 grade.

Despre turiști

În această perioadă gradul de ocupare este 50%. Sau așa ar trebui să fie, mi s-a părut aglomerat în ultimele zile. Estimarea personală îmi arată 50% turiști români, 40% turiști ruși restul arabi. Poate mă înșel dar asta a fost impresia mea. Sînt angajați care știu română câteva cuvinte/fraze. Totuși rușii sînt un fel de zei pe aici. Nu am interacționat cu nici un turist doar am observat.

Măsurile anti covid

Pentru testele RT PCR a cam trebuit să bag mâna în buzunar. Dar până la urmă este un avantaj că nici un turist nu intră în resort fără un test negativ. Angajații sînt și ei mai mult sau mai puțin testați mai poartă mască și cum nu trebuie. Regulile anti covid sînt afișate peste tot, alimentele așa cum am povestit mai sus nu se iau personal, se folosesc permanent dezinfectanți. Indiferent unde stau turiștii restaurant, recepție, etc acel loc după părăsire este dezinfectat, exclus băncile de afară.

Turiștii se simt în siguranță nu se poartă mască nicăieri nu se face distanțare. Acest lucru a fost comunicat încă la sosire că nu se poartă mască. Există aglomerație la restaurantul principal, în baruri, cluburi, se dansează, se socializează, fără mască. Parcă a dispărut virusul așa peste noapte. Poate râdeți de mine dar noi și poate câțiva turiști de numărat pe degete am purtat mască la alegerea mâncării în locurile unde mi s-a părut aglomerat. În rest unde am considerat că e ok nu am mai purtat. Virusul încă n-a plecat.

Sper că nu mi-a scăpat nimic de și e foarte posibil având în vedere mărimea acestui resort, pe scurt am avut o vacanță memorabilă pe vreme de covid și o pot recomanda și altor turiști.

Vă doresc vacanțe cât mai plăcute,

WM rog acest video la început youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 17.04.21 02:21:05
Validat / Publicat: 17.04.21 08:29:55
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.

VIZUALIZĂRI: 6653 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Grădina din resort
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 55100 PMA (din 59 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 33.30 USD pe cameră

  • ECOURI la acest review

    11 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [17.04.21 08:28:35]
    »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    webmaster
    [17.04.21 09:10:20]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    soacramea13PHONE
    [18.04.21 07:47:14]
    »

    Felicitări pentru rewi ul scris!!!

    roth
    [29.04.21 07:11:43]
    »

    @AZE:  Wow, nu sunt fan vacante in resort, cu toate aduse pe tava, recunosc iubesc sa explorez, sa vad ce este dincolo de "gard", cu toate astea am citit cu interes acest articol, resortul este imens si asta da o nota de libertate, iar tu ai structurat excelent prezentarea. 

    ​ Pozele sunt de exceptie, frumoase si foarte calitative/expresive. Apusul de soare pare ireal de frumos,  ma face sa spun ca undeva la finalul calatoriei mele in Egipt as sta asa la odihna/relax sa depan/asez ceea ce am/ voi experimenta.

    Fiecare isi stie nevoie de adrenalina, nevoie/posibilitatea momentului in functie de situatie. Eu cand sunt cu Cristi stau mai domol, respect faptul ca el e mai asezat si nu asa aventurier ca mine, respect mult faptul ca pot pleca libera, fara restrictii si pentru asta stau calm cand sunt vacante "de familie".

    Vacante minunate, toti le asteptam/meritam.

    dnipPHONE
    [01.05.21 00:47:56]
    »

    Buna... Seara se poate iesi fara probleme pn. la mall? Este safe? Sau in Hurghada? Cu taxi cum se procedeaza? Multumesc 

    AZEPHONEAUTOR REVIEW
    [01.05.21 11:42:19]
    »

    @dnip:  Buna ziua​​

    ​​Se poate iesi la mall nu este departe se va traversa o zona cu terenuri neconstruite ziua poate fi extrem de cald noaptea nu stiu cat este de sigur​​

    Intrebati la receptie. Taxi se poate lua la intrare exista non-stop cineva noi nu am fost dar am auzit ca trebuie negociat altfel cer prea mult

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    doina-goga*PHONE
    [14.05.21 13:32:53]
    »

    Multumesc pt sumedenia de detalii -foarte utile si bine structurate! In August planificam sa mergem. De la agentie ni s-a comunicat ca facem test PCR in România... si ar fi suficient... si recunoscut... nu am fost instiintati de al doilea test la intrare in resort!!!... ceva emotii or fi... depinde de cine si cum le preleveaza... cam cu descântec!!!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    AZEAUTOR REVIEW
    [14.05.21 14:49:15]
    »

    @doina-goga: Bună ziua

    Nu era nici un test la intrare în resort era doar cel făcut în România

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    adn mar
    [25.04.22 10:16:54]
    »

    Buna ziua,

    am citit pe undeva ca sunt 6 corpuri de cladire/cazare, din care doar un corp este renovat (corpul 4 sau 6?), deci mai scump. Diferenta este de vreo 130 euro, merita?

    coralii se pot explora coborand/inotand de pe ponton?

    In rest, o descriere foarte detaliata si bine venita, felicitari!

    Multumesc!

    AZEPHONEAUTOR REVIEW
    [25.04.22 15:51:23]
    »

    @adn mar: Buna

    Din pacate nu pot da detalii privind corpul renovat.

    Snorkeling se poate face de pe proprietate nu trebuie iesit di resort. Este chiar spectaculos

    Singura problema este ca sejurul acolo s-a scumpit foarte mult fata de anul trecut/anii dinainte de pandemie.

    adn marPHONE
    [25.04.22 16:10:27]
    »

    @AZE: multumesc pt raspuns! Da, toate sejururile s-au scumpit fata de anul trecut... am fost la albatros white beach anul trecut cu 1250 euro iar acum e 1600-1700... desert rose l-am gasit la 1150 dubla standard...

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adn mar, AZE, dnip, doina-goga*, roth, soacramea13
    Alte impresii din această RUBRICĂDesert Rose Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.077104091644287 sec
    ecranul dvs: 1 x 1