ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.08.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 AD. + - COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Marmaris, din nou o vacanță... de vis!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Când vine vorba de vacanță, deși ar fi fost bine să ne călăuzească principiul conform căruia în lume sunt atâtea locuri frumoase de văzut ca să te duci de mai multe ori în același loc, în realitate s-a întâmplat și lucrul acesta. Și nu o dată, ci de mai multe ori, cu mai multe destinații, fiindcă atât de tare le-am îndrăgit, că am revenit acolo unde ne lăsaserăm o parte din inimă.

Cam așa au stat lucrurile și cu frumoasa stațiune Marmaris pe care am cunoscut-o în anul 2009, petrecându-ne aici 12 zile minunate de vacanță - vezi impresii.

Pentru anul acesta am plănuit o ședere de două săptămâni în Turcia, cu o primă săptămână în Datça și o reîntâlnire cu Marmaris pentru a doua săptămână.

Nu voi relua nicidecum descrierea stațiunii Marmaris, renumită a fi una dintre cele mai fermecătoare din Turcia, beneficiind de un cadru natural fabulos, ci voi încerca să actualizez informațiile care mi se pare că ar avea nevoie de împrospătare și să vă aduc în atenție ceea ce nu am văzut/vizitat acum nouă ani sau ceea ce s-a mai schimbat.

De la început vă spun că, având avantajul de a fi călătorit cu auto propriu, am beneficiat de libertatea de mișcare dorită care, nu numai că ne-a permis să plecăm în două excursii, în locuri aflate la distanță apreciabilă de oraș, dar ne-a dat și ocazia să-l admirăm și „măsurăm” de sus, de la punctele de belvedere amenajate sau chiar din șoseaua de centură.

Marmarisul s-a mai dezvoltat și s-a mai extins în ultima perioadă, numărul populației stabile depășind astfel 100.000 de locuitori, număr ce include și destui vest-europeni care s-au retras la pensie, seduşi de peisaje și dornici de un climat blând și însorit peste 300 zile pe an. În sezonul estival, care durează cam din mai până în noiembrie, se adaugă și numărul turiștilor care face să se cvadrupleze totalul de suflete din urbe.

Văzut de sus, orașul pare o mare aglomerare de străzi și case, ceea ce se confirmă și de la sol, de unde se observă foarte bine faptul că orașul este extrem de dinamic, acesta vibrând sub antrenul turiștilor și ziua, dar mai cu seamă, seara și noaptea când devine chiar agitat. Este un oraș sinonim cu distracția, așa l-am cunoscut, așa s-a perpetuat.

Ocupând unul dintre cele mai ample golfuri cu care natura a înzestrat aceste ținuturi, Marmarisul a început să se extindă „urcând” pe munţii ce-l înconjoară de jur-împrejur, apărând în felul acesta multe cartiere noi de case dichisite, unele de vacanță. În Marmaris, față de alte stațiuni din Turcia de la mare, întotdeauna m-a impresionat plăcut vegetația bogată a coastelor înconjurătoare, adică pădurile dese de pini și brazi care impregnează culoarea verde întregului peisaj, opusul uscăciunii și aridității de care am avut parte în alte locuri la Egee sau Mediterană. Portul din Marmaris este recunoscut a fi unul dintre cele mai mari din Turcia, așa cum se știe că iahtingul este unul dintre sporturile nautice cu tradiție în Marmaris unde se organizează anual o regată la care participă sute de ambarcațiuni.

Ca și prima oară, am ales să ne cazăm în zona veche, relativ aproape de reperele centrale ale orașului: castelul, străduțele centrului vechi, inclusiv cea a barurilor, bazar, plaja publică, marina de iahturi, faleză. Am regăsit orașul care freamătă de turiști la orice oră, în care animația se accentuează seara în special când străzile din inima orașului sunt pline de cei ce doresc să guste Marmarisul când stă să-nceapă distracția. Desigur că centrul vechi este unul dintre cele mai căutate şi călcate locuri, străduţele sale strâmte şi întortocheate cu case albe şi ferestre albastre, îmbrăcate în floarea-de-hârtie (bougainvillea) atrag ca un magnet şi invită trecătorii să le străbată la picior.

Pașii te poartă fără să vrei în inima orașului vechi, acolo unde se află castelul din Marmaris, ridicat în 1522 pe bazele unei fortărețe din antichitate, reconstruită și în perioada bizantină. Atunci, în 1522 pe când Soliman Magnificul, aflat în plină campanie de cucerire, ataca Rodosul și celelalte insule mici, învecinate, a dat ordin ca cetatea să fie refăcută folosind-o ca și cartier general. Fiindcă în trecut nu l-am vizitat, am ținut morțiș ca de data asta să nu ne scape.

În decursul veacurilor, castelul a fost reconstruit de mai multe ori, cea mai recentă restaurare serioasă având loc în anii ‘90, transformându-l într-un edificiu robust și semeț. Constă într-o construcție cu bază rectangulară, cu ziduri groase, de piatră, cu patru bastioane în colțuri, o curte generoasă, de pe ale cărui metereze înalte orașul și marea erau atent scrutate în vremuri trecute, iar acum îndelung admirate de turiști din toată lumea.

Astăzi, castelul găzduiește muzeul de arheologie ce deține șapte camere acoperite, dintre care patru săli în care sunt expuse artefacte antice grupate pe perioade și tipuri, grădina interioară, frumos împodobită cu palmieri, flori și verdeață, fiind ea însăși alt loc de expoziție în aer liber pentru coloane și statui de marmură. Nouă, care veneam din Datça unde vizitaserăm ruinele de la Burgaz și situl antic de la Knidos, ne-a picat mănușă, fiindcă am reușit să înțelegem mai bine și să ne reîntregim imaginea despre fostele cetăți de odinioară prin exponatele și panourile aferente cu informații. Biletul de intrare a costat 8 lire turcești/persoană și am primit chiar și pliante în engleză.

Foarte aproape de castel, se află și un mic caravanserai construit pe când se refăcea castelul în 1522, din ordinul sultanei Ayșe Hafsa, mama lui Soliman.

De la castel, imediat se ajunge pe strada Barurilor, un loc foarte căutat de către cei ce vor să se distreze în cluburi, baruri și discoteci, fiindcă pe această străduță îngustă, acestea sunt ticsite, unul lângă celălalt, pe toată lungimea străzii care dă spre Netsel Marina, cel mai exclusivist port de iahturi din Marmaris, în care anul acesta nu am avut acces deloc, deși am vrut să admirăm în plimbare ambarcațiunile sofisticate acostate la cheiuri.

Revenind la strada Barurilor pe care am luat-o zilnic la picior, din cele mai renumite cluburi unde mixează și DJ-ei celebri, de cum se lasă seara, începe să se remarce forfota tinerilor turiști, dar nu numai, care frecventează localurile cu muzică asurzitoare, ale căror animatoare provocatoare reprezintă ispitele care ademenesc clienții. Ca să vă faceți idee, e un loc în care dezmățul alcoolic e la el acasă, de la care clienții nu pleacă decât pe la cinci dimineața când se închid barurile! Nici n-ai zice că te afli în Turcia!

Dincolo de Strada Barurilor, spre mare, se desfășoară la țărm faleza cu restaurante și terase dichisite și portul de vase mici și mijlocii, inclusiv gulet-uri, multe dintre ele aparținând firmelor organizatoare de excursii opționale. Majoritatea barurilor și cluburilor de pe strada Barurilor dau și către Kordon, așa cum se numește faleza aerisită, frumos amenajată, pe care acum am găsit-o garnisită cu scuaruri, fântâni și grupuri statuare din loc în loc. Apropos de statui, peste tot în centrul vechi am văzut pe alocuri grupuri statuare din bronz cu diverse teme, destul de reușite, cu care turiștii nu pregetau să se fotografieze.

De la statuia lui Atatürk, considerată punctul zero al orașului, spre centrul vechi, în stânga începe să se întindă bazarul acoperit, cea mai mare arie de magazine și prăvălii din oraș și nu numai, pe care l-am regăsit și mai bine organizat, în care vitrinele pline de mărfuri îți captează vrând-nevrând atenția, chiar dacă în majoritatea cazurilor este vorba de fake-uri ce imită marile branduri ale firmelor străine binecunoscute. Dacă vrei să cumperi diverse mărfuri, poți intra și poți obține prețuri bune târguindu-te cu negustorii care adoră să exerseze acest „sport”.

În afara bazarului, marile magazine ale renumitelor firme turcești de confecții care deveniseră raiul cumpăraturilor pentru turiști, erau asaltate zilnic de reprezentantele sexului frumos rus ce „devorau” toate mărfurile expuse. Febra cumpărăturilor este ea însăși o boală grea! E drept că la această acțiune a pus umărul și devalorizarea accentuată a lirei turcești față de majoritatea monedeleor străine care a făcut posibil un acces mai mare la produsele turcești de orice fel. Și, la fel, e drept că marea majoritate a turiștilor din Marmaris vorbea limba rusă!

O altă noutate pentru noi, a constituit-o fântâna muzicală, care, de fapt, nu-i așa de nouă, fiind construită în anul 2012 în Piaţa 19 Mai, pe locul unui supermarket Tansaș (MaxiTansaș). Este un loc unde oamenii, fie că sunt turiști sau localnici, se recreează mai cu seamă seara când jeturile colorate țâșnesc și „dansează” pe ritmuri diferite de muzică. Ba chiar se pun și filmulețe documentare despre Marmaris.

Ansamblul constă în fântâna propriu-zisă, mare, rotundă, câteva dreptunghiulare, mai mici situate pe peretele din spate, un părculeț cu bănci unde să stai și să admiri spectacolul de „sunet, apă și lumină” și chioșcuri de la care să te răcorești cu înghețată, sucuri, etc. În jur se află și terase, locante sau restaurante mai mari sau mai mici unde se poate mânca pe alese, de la mâncare tradițională, la diverse specialități din bucătăria internațională, oferta localurilor de luat masa fiind mai mult decât generoasă, iar prețurile foarte accesibile.

În spatele perimetrului fântânii muzicale și al clădirii firmei LC Waikiki, am găsit un mic sit arhelogic, pe nume Iyilik Kayalığı (Pietrele Bunăvoinţei în traducere), pe care nu l-am remarcat data trecută, fiind descoperit în anul 2000 şi introdus în circuitul turistic în 2005, semn că se alocă importanță și resurse pentru săpăturile arheologice, mai ales că am citit că în apropiere de Marmaris a fost descoperit mormântul sportivului grec din antichitate, Diagoras, despre care multă vreme s-a crezut că ar fi al unui sfânt. Pietrele Bunăvoinţei datează din secolul al IV-lea Î. C. şi constau în alăturara unor sculpturi de animale, statui, coloane, frize, aflate în stare nu prea grozavă.

De aici, luând-o pe străduțe, nu departe, se iese la promenada cu palmieri dincolo de care se desfășoară plaja publică a stațiunii, destul de lată cu apă mică la intrare și nisip grunjos, parcă industrial. La plaja publică, destul de curată și îngrijită, preferau să vină nu numai localnicii, ci și turiștii care vroiau să se bucure de facilitățile afişate cu mândrie pe panouri din loc în loc, dar şi de multe sporturi nautice disponibile a se practica.

Promenada cu palmieri, principalul bulevard al stațiunii, este artera pe care turiștii se plimbă nestingheriți seară de seară, însă nici pe timpul zilei nu e mai prejos de animată. Palmierii, la a căror toaletare (una dintre ele) am fost martori în 2009, sunt ceva mai înalți, semn că sunt mai „maturi”. În stradă se observă clar delimitată și vopsită în albastru, pista de biciclete pe care, la fel, nu am băgat-o în seamă acum nouă ani, și imediat mi-am amintit că Marmarisul este inclus în traseul turului Turciei, competiție aflată sub patronajul președintelui Turciei, care se desfășura anual, până în 2016, în luna mai, în anul 2017 având loc în octombrie. Anul acesta este programat în intervalul 9-14 octombrie.

Pentru cei ce vor să înlocuiască plaja și marea cu o altfel de distracție, dar tot pe bază de „apă”, cel mai potrivit ar fi să aleagă unul dintre cele trei aquaparcuri mari de care dispune stațiunea, pe care noi nu le-am încercat nici măcar de curiozitate, fiind îndrăgostiți de plajă și înot sau bălăceală în mare.

În concluzie, pot spune că am găsit un oraș de dimensiuni mai mari, mai dezvoltat, mai animat, o stațiune înfloritoare în care timpul îți scapă printre degete fiindcă nu știi când zboară cu atâtea locuri/lucruri de văzut/făcut. Nicăieri nu am găsit o ofertă mai bogată de excursii opționale ca în Marmaris!

Mi s-a părut a fi mai ocolit de conaționali, în tot sejurul neîntâlnind decât un autoturism înmatriculat la noi în țară și autocarul unei mari agenții de turism care duce/aduce turiștii, precum și câțiva români răzleți seara, în schimb totul pare a fi dedicat în stațiune poporului rus: de la meniurile restaurantelor, la panourile și pliantele agențiilor locale de turism, la afișele magazinelor și interpelările comercianților care au „prins” binişor şi limba rusă. Pentru a putea să vă faceţi o imagine cât mai completă asupra staţiunii, puteţi consulta marmaristown.com

Închei prin a spune că, deși am fost în Marmaris și a doua oară, nu sunt sigură că nu vom mai reveni și altădată, fiindcă e simplu: ne-a plăcut mult și ne-am simțit bine. Vă invit și pe voi să descoperiți Marmarisul, veți vedea că merită!

 

Vă rog, atașați următorul videoclip pentru care vă mulțumesc anticipat:

https://www.youtube.com/watch?v=FKXW_Uxom6E

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de irinad in 30.08.18 18:35:19
Validat / Publicat: 30.08.18 22:02:26
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 7281 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

30 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Scări albe ca şi casele acestei străduţe din Marmaris
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 87100 PMA (din 66 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

30 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[30.08.18 21:39:57]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

webmaster
[31.08.18 08:04:34]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

=

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

krisstinna
[31.08.18 08:10:37]
»

@irinad: N-am fost încă acolo, explicația e simplă: nu îl pot duce pe domnul C intr-un loc “fără luxul din Antalya”

Eu tot încerc, sper să reușesc intr-un final să îl conving că Turcia e superbă și fără “lux”.

Acesta e și motivul pentru care mulți romani prefera hotelurile din Belek, iar eu nu pot decât să mă bucur că ei se duc acolo și nu aglomerează frumusețile acestei zone

Felicitări și mulți pupici

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[31.08.18 08:14:15]
»

@webmaster: Mulţumesc foarte mult, onorată ca-ntotdeauna când primesc titulatura!

maryka
[31.08.18 09:04:00]
»

Foarte frumos! Iată de ce niciodată nu e prea mult să te duci într-un loc încântător! De fiecare dată mai descoperi ceva!

Felicitări pentru articol, superbe pozele!

DOINITA
[31.08.18 10:07:22]
»

Nu am fost, inca, in Turcia, dar cand va veni vremea ordinea va fi Istanbul si apoi Marmaris si asta pentru ca tu stii sa prezinti locurile atat de frumos incat nu rezista nimeni sa dea curs indemnului tau:" Vă invit și pe voi să descoperiți Marmarisul, veți vedea că merită! "

Felicitari!

irinadAUTOR REVIEW
[31.08.18 16:02:22]
»

@krisstinna: Draga mea, Turcia era multe locuri frumoase de oferit turiștilor, pentru toate gusturile. Chiar si din punctul de vedere al posibilităților de cazare, Marmarisul dispune de o paletă largă de astfel de locuri de cazare, de la cele pentru nepretențioşi, la hoteluri luxoase cu multe stele. Aşa că e posibil să găseşti ceva rezonabil şi pentru soțul tău. În plus, zona Marmaris este o destinație norocoasă, beneficiind de un cadru natural unic, aş spune de neegalat, în comparație cu alte meleaguri de la Egee sau Mediterană.

Mulțumesc pentru vizită, aprecieri, Mă bucur dacă ți-a plăcut "plimbarea" alături de mine în Marmaris. Pupici!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[31.08.18 16:11:34]
»

@maryka: Recunosc că Marmaris ne rămăsese la suflet încă de când am fost prima dată acolo, ca de altfel multe locuri unde am fost. Fiindcă, de regulă, alegem locuri care ne plac mult şi, oricum, dacă se intampla să nu se ridice la înălțimea asteptărilor noastre, ne asumam deciziile.

Nu excludem şi in viitor o altă vacanță petrecută acolo.

Mulțumesc frumos de lectură, vizită, ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[31.08.18 16:25:48]
»

@DOINITA: Vai, m-ai "mişcat" de-dreptul cu acest ecou, fiindcă, dacă am reuşit să-ți transmit, prin articolele mele, o anumită prioritate a destinațiile turistice din Turcia, e chiar un lucru mare. Sunt încântată ca te-am purtat cu mine prin Marmaris şi ți-a plăcut.

Mulțumesc de lectură, vizită, ecou şi, cine ştie, poate te mai iau cu mine la plimbare şi prin alte locuri!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nrs †
[31.08.18 18:57:27]
»

eu ti-am spus si direct, o repet: Cappadocia a ajuns pe primul loc pe lista tot datorita tie acum pot sa iti multumesc!

irinadAUTOR REVIEW
[31.08.18 20:12:26]
»

@nrs: Cu mare plăcere! Aşa este, după cum am vorbit şi la Alba, şi pentru mine întâlnirea cu ţinuturile Cappadociei a însemnat ceva extraordinar. Dacă am reuşit să te inspir pentru vacanţa voastră să faceţi o "buclă" în Cappadacia de care văd că eşti încântat de-a dreptul, mă bucur tare mult. Cred că aceasta este satisfacţia cea mai mare pentru mine: atunci când un coleg "îmi calcă pe urme" şi se declară mulţumit! Aş împărtăşi oricând o nouă provocare!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Tud-corina
[31.08.18 21:41:11]
»

Foarte frumos peisajul plecam si noi saptamina viitoare am emotii. As vrea sa va intreb cu ce moneda te descurci mai bine in marmaris?

nrs †
[31.08.18 23:08:18]
»

peste tot in Turcia cel mai bine te descurci cu lire turcesti

irinadAUTOR REVIEW
[01.09.18 06:28:43]
»

@Tud-corina: Scuze pentru răspunsul meu întârziat, aşa este, şi în Marmaris, ca de altfel pe întreg teritoriul Turciei, se plăteşte cel mai bine cu moneda naţională: lira turcească. Indicat este să ai la tine euro pe care poţi să-i schimbi în Marmaris la casele de schimb care sunt la tot pasul în oraş. Cât despre paritate, aceasta ese destul de favorabilă turiştilor acum, lira fiind "în cădere liberă" de la începutul anului. În timpul vacanţei mele acolo 1 euro= 5,3 lire turceşti, acum pentru 1 euro primeşti sigur mai mult. Colegul @nrs îţi poate spune mai bine, fiindcă are informaţii calde.

De asemenea, un aspect la fel de important este că aproape peste tot poţi achita cu cardul, inclusiv la restaurante, chiar şi locante mai mici, la un curs destul de bun. Eu am schimbat doar vreo 300 euro în lire turceşti, apoi m-am folosit de card aproape peste tot pentru că mi-a fost mult mai comod.

Ştiu cum e să ai fluturi în stomac aproape de plecare, eu vă urez să aveţi o vacanţă minunată în Marmaris!

Dacă vrei să mă mai întrebi ceva, îţi stau la dispoziţie cu mare plăcere.

Tud-corina
[01.09.18 07:42:25]
»

@irinad: va multumesc din tot sufletul pt informatie. As mai vrea sa va intreb despre excursie de o zi ce se fac din marmaris daca stiti cumva de unde se pot lua si un pret informativ. Noi mergem cu o agenție de turism si am primit oferta pt excursi la un pret zic eu mare de ex insula cleopatra 45 euro.

nrs †
[01.09.18 08:15:57]
»

paritatea e azi: 1 euro= 7.6 TLY, dupa ce saptamana trecuta am schimbat cu 7 TLY!

Tud-corina
[01.09.18 08:56:54]
»

@nrs: am văzut pe internet la cursul de schimb dar ma gândeam ca poate în marmaris dau mai puțin pe 1 euro. Va multumesc din suflet pt toate informatiile ca imi sunt tare de folos. Din pacate în Marmaris nu prea merg românii noștri mai mult rusii asa am auzit

nrs †
[01.09.18 09:37:16]
»

cursul de schimb la banci nu difera de la o localitate la alta, exista chiar automate de schimb valutar ale bancilor un fel de ATM, se poate ca la casele de schimb sa dea ceva mai putin

irinadAUTOR REVIEW
[01.09.18 10:17:42]
»

@Tud-corina: Excursiile opţionale se pot cumpăra de la agenţiile locale situate, cele mai multe, în centru unde se pot negocia foarte bine la preţ, mai ales dacă luaţi două, spre exemplu. Mergeţi în centru în zona statuii lui Atatürk, acolo veţi găsi casele de schimb cu cursul cel mai bun şi foarte multe agenţii locale de excursii unde vă vor arăta cataloage, pliante, vi se vor da informaţii de tot felul.

Excursiile oferite de agenţia de turism cu care mergeţi vor fi mult mai scumpe şi nu cred că merită doar pentru că vi se va asigura, poate, ghid în limba română.

Luând exemplul tău cu excursia în Insula Cleopatrei, agenţiile locale o vindeau la jumătate faţă de preţul pe care l-ai menţionat tu, noi am preferat să mergem acolo pe cont propriu, fiind cu maşina, per total plătind mai puţin. E adevărat, în preţul excursiei era prinsă şi masa de prânz, dar noi am preferat să mâncăm la terasa din insulă care nu avea preţuri de speriat.

Îţi recomand din tot sufletul şi croaziera în Delta Dalyan pe care o consider un must-do.

În ceea ce priveşte cursul de la casele de schimb din Marmaris, nu trebuie să-ţi faci griji că ar fi mai mic, este unul absolut normal, iar între case nu prea există diferenţe, aproape toate afişează acelaşi curs, văzusem una pe Kordon cu un curs uşor mai bun, dar diferenţa nu merită pentru a fi căutată special.

Tud-corina
[01.09.18 10:28:49]
»

@irinad: va multumesc din tot sufletul pt informatiile date imi sunt foarte utile. As vrea sa pot merge la Pamukkale Dalyan si Rodos daca ajuta Dumnezeu. Oferta de la agenție este scumpa pt excursii mi am dat seama de aia v am si intrebat. Va multumesc mult

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[01.09.18 10:39:14]
»

@krisstinna:

N-am fost încă acolo, explicația e simplă: nu îl pot duce pe domnul C intr-un loc “fără luxul din Antalya”

Eu îl înţeleg perfect pe Domnul C.

Experienţele precedente te îndeamnă să compari mereu şi mereu, iar atunci când îţi dă cu minus apare şi dezamăgirea.

Eu tot încerc, sper să reușesc intr-un final să îl conving că Turcia e superbă și fără “lux”.

De ce să nu încerci să le combini pe amândouă?

În Bodrum ai găsit şi peisaje de vis şi climă extraordinară, dar şi hoteluri comparabile ca nivel al serviciilor cu unele foarte bune din Antalya, deci se poate

În Marmaris eu nu am găsit încă în ofertele agenţiilor de la noi nimic comparabil cu ceea ce căutam, singura soluţie fiind o coborâre a ştachetei, un compromis pe care, probabil, îl voi face cândva. Însă, mergând în continuare pe coasta sudică spre Antalya, am ochit câteva variante interesante .

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[01.09.18 12:39:19]
»

@nicole33: Știu că niciun hotel din Marmaris nu e la fel de luxos ca hotelurile din zona Antalyei , am studiat acest aspect câțiva ani.

In Bodrum (locul meu preferat) am fost deja, nu vreau să mai merg acolo.

Turcia e superbă oricum, am stat la hoteluri de două, trei și cinci stele, depinde de scopul excursiei de atunci. N-am murit la niciunul, turcii s-au comportat exemplar, am primit mereu exact ceea ce am plătit.

Dacă va vrea Turcia, voi face combinații, normal e să îi satisfac și lui dorința, parțial , nu in totalitate, altele sunt prioritățile mele și printre ele nu se regăsește luxul din Belek.

Aștept să mergi tu unde ți se pare interesant, te voi citi cu interes

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mishu
[01.09.18 22:49:00]
»

@irinad: Minunat, felicitari, votat cu mare drag.

irinadAUTOR REVIEW
[02.09.18 08:20:59]
»

@mishu: Mulţumesc frumos, mă bucur că ţi-a plăcut!

tata123 🔱
[03.09.18 16:18:44]
»

@irinad: Ce frumos ai scris despre Marmaris, dar mai ales l-ai „descris” în imagini edificatoare. Mulțumim pentru informațiile recente oferite cu generozitate.

Când voi ajunge acolo nu voi rata castelul cu al său muzeu arheologic, portul și, bineînțeles, străduțele atât de pitorești. Alb și albastru, piatră și flori roz - seamănă izbitor cu peisajele grecești.

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[03.09.18 20:20:21]
»

@tata123: Da, aşa este, în timp ce cotrobăiam prin centrul vechi din Marmaris, aveam senzaţia că mă aflu undeva pe vreo insulă grecească, atât de tare seamănă ca şi aspect. Castelul este una dintre atracţiile majore ale oraşului, iar muzeul este bine organizat, exponatele sale fiind foarte valoroase.

Mă bucur că ţi-a plăcut Marmarisul descris de mine, cu siguranţă îţi va plăcea şi când îl vei vedea tu cu proprii ochi.

Mulţumesc pentru ecou, lectură, aprecieri! Vacanţe minunate îţi doresc pe mai departe!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mariana07
[05.09.18 17:06:58]
»

Foarte frumoasa descriere. Si eu am fost acum cativa ani intr-un circuit in Turcia si am fost foarte incantata de Marmaris. Sper sa reusesc sa revin.

irinadAUTOR REVIEW
[05.09.18 20:19:50]
»

@mariana07: Mulţumesc frumos, mă bucur că Marmarisul a fost şi pe gustul dvs. Eu sunt mai subiectivă, poate, de aceea îl consider unul dintre cele mai frumoase staţiuni la mare din Turcia, ce-i drept, fiind binecuvântat de divinitate cu o amplasare fabuloasă, beneficiind în acelaşi timp de unul dintre porturile naturale cele mai ample.

Toate cele bune! Vacanţe minunate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Yolanda
[06.09.18 08:10:13]
»

@irinad: ai reusit sa surprinzi frumusetea acestor locuri prin fotografii inspirate, iar prin descrierea facuta sa trezesti dorinta altora de a vizita Turcia, inclusiv mie care nu sunt fan Turcia, într-un viitor nedefinit...

irinadAUTOR REVIEW
[06.09.18 13:11:19]
»

@Yolanda: Mă bucur mult că am reuşit să-ti trezesc curiozitatea pentru Turcia, țară încă nevizitata de tine. Când se întâmplă să sădesc în mintea colegilor dorința de a vedea şi a vizita locurile descrise de mine în articole, atunci îmi dau seama că ceea ce scriu nu trece neobservat şi îmi dă imboldul necesar de a recidiva cu alte reviewuri. Mulțumesc mult pentru cuvintele tale frumoase! Te pup! Vacanțe plăcute îți doresc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DOINITA, irinad, mariana07, maryka, mishu, tata123 🔱, Tud-corina, Yolanda
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperind Marmarisul:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.095705986022949 sec
    ecranul dvs: 1 x 1