ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.08.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.01.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2019
DURATA: 14 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Oludeniz — turquoise, munte si mare (partea 1)

TIPĂREȘTE URM de aici

Anul acesta pentru vacanta noastra am ales Turcia- o destinatie mai veche de care ma leaga multe amintiri, unele deosebit de frumoase. Imi amintesc cu drag de vacantele la Kusadasi, de toate locurile vizitate, incepand cu Pamukkale si terminand cu Efes, Milli Park, Selcuk, Casa Fecioarei Maria, Sirince, etc. Am fost in multe locuri, am vazut destule plaje dar trebuie sa stiti ca nicaieri in Turcia nu veti intalni plaje ca cele din Grecia, locuri atat de frumoase (mai ales insulele grecesti), marea atat de albastra.

Cu toate acestea Turcia ocupa un loc special in sufletul meu si de fiecare data ma voi intoarce cu drag fiindca si aici m-am simtit f. bine si mereu cand am ajuns pe taram turcesc m-au incercat mari bucurii si emotii. M-am indragostit iremediabil de muzica lor, de dansurile lor, de acei dervisi care prin miscarile lor imi produc atata emotie; imi place cand aud vocea muezinului, care cheama la rugaciune, imi plac frumoasele cadane si dansul lor gratios, imi plac dulciurile lor, incepand de la baclavale, cataif, dar si gozlemele, kebab-u. Imi place traditia ceaiului la ei, paharelele acelea mici in care servesc ceaiul, imi plac portelanurile lor lucrate manual, inghetata turceasca pe care nicio alta tara nu o poate egala si imi place ca turcii sunt si ei f.ospitalieri si m-au facut sa ma simt bine in vacantele mele etc.

De ce Turcia? motive? –am ales Turcia gandindu-ma la partenerul meu de viata, caruia i-am dedicat practic intreaga vacanta, asta pentru ca el nu a mai ajuns niciodata in Turcia, nu stia nimic despre Turcia si mi-a facut o reala placere sa ii fiu, ,,ghid’’. Ghid insemnand pt. mine o adevarata pasiune pe care o am de multi ani incoace, de a-mi planifica vacantele cu toata dragostea si placerea, de a afla destinatii, ce am putea vedea, ce am putea vizita in imprejurimi, ce plaje sunt de vazut, cum este marea, ce cazari sunt, cum am putea ajunge acolo, preturi, tot, absolut tot… In cateva saptamani am facut un plan de vacanta, ne-am luat biletele de avion, ne-am ales cazarea si am plecat... Daca a apreciat asta? Da, un mare da.

Despre drum

Fiind stabilita in Anglia, am studiat preturile pt. zbor direct Londra-Dalaman-cel mai aproape aeroport de destinatia noastra, Oludeniz. FIindca nu am gasit nimic care sa ne convina ca pret am ales pana la urma un zbor cu o escala la Istanbul (Sabiha Gokcen) . Pretul a fost de 514 GBP pt. 2 persoane, dus-intors, cu bagaje de cala max. 20 kg. Am zburat cu Pegasus Airlines de la aeroportul Londra -Stansted,

youtu.be/iYPC0RgVFHY

iar in Istanbul am avut de asteptat aproape 4 ore pana sa luam un alt avion care ne-a dus la Dalaman. Biletele de avion, 2 de fiecare (unul pentru Londra –Istanbul si altul pt. Istanbul-Dalaman) ni s-au dat deja din Londra, am avut grija sa nu le pierdem. Nu am avut probleme cu bagajele, compania aeriana s-a ocupat de transferul lor de la un avion la altul, noi nu am avut decat de asteptat si trecut de zona verificarii pasapoartelor. Practic a trebuit sa trecem din aeroportul international in aripa domestica, de unde se fac zborurile interne. Avionul a fost plin cu turisti atat spre Istanbul cat si spre Dalaman. La zborul catre Dalaman am avut oarecare emotii deoarece am prins curenti de aer care ne-au leganat destul de bine. De la Istanbul la Dalaman am facut fix o ora, ... hmm, sunt bune si avioanele astea la ceva!

Ajunsi la aeroportul Dalaman (chiar nu mi l-am imaginat atat de mare, da, are 2 corpuri imense de cladiri interconectate, primul corp inca e in lucru, va fi curand un aeroport nou si f. modern) am fost asteptati de o persoana de la centrul de inchirieri masini. Avand numele meu scris pe o pancarta ne-am gasit usor ne-am urcat in masina, o dacie logan si am mers direct la compania de inchirieri ( 3 km de aeroport )pt. a plati si a face actele. Pentru 14 zile am platit 195 GBP. Masina ne-am rezervat-o online dinainte, de la o compania pe care v-o recomand, se numeste Pegasus Rent a Car (www.rentacarpegasus.com) care mi s-a parut mai serioasa si cu patronul Mutlu Ozeloglu, un turc f. serios si corect, am tinut legatura pe messenger permanent.

Este bine sa va aranjati din timp transferul de la aeroport pana la hotel, sunt multe autobuze locale dar ele ajung doar pana la Fetyie iar taxiul, mai bine uitati de el, turcii, spre deosebire de greci, incearca sa va pacaleasca la pret, iar daca si reusesc, asta depinde numai de dvs.

Localizare

Oludeniz se afla intre Marmaris si Antalya (localitati mai importante), intr-un golf frumos, la 14 km de orasul Fetyie, la poalele muntilor Babadag, pe malul marii.

Oludeniz (in traducere, marea moarta’’) este o micuta localitate deosebit de frumoasa si de pitoreasca situata intre munti si mare. Ai practic aici munti si mare la pachet. Numele sau provine dupa cum v-ati dat seama de la una dintre cele mai faimoase atractii ale Turciei — Laguna Albastra - care se afla aici la Oludeniz.

Laguna Albastra (sau Blue Lagoon) este un lac imens fara valuri, o, mare moarta’’ de unde si numele, care atrage anual milioane de turisti din toate colturile lumii Zona este frumoasa si datorita numeroaselor insule din zona, unele mai micute, altele mai mari, cu stanci si pini care aluneca in mare, (sa nu uitam ca si insula Rhodos este aproape si se fac excursii acolo). In intreaga zona exista munti foarte inalti, cu piscurile deasupra norilor si o mare cu apa limpede si clara, o apa incredibil de turquoise cum nu mai vazusem pana atunci. Acum inchideti ochii si imaginati-va acel loc. Ati realizat probabil de ce nu am ales coasta Antalyei pentru vacanta si am preferat sa venim aici la Oludeniz.

Localitatea care abunda in hoteluri, restaurante, strazi frumoase pline cu flori si palmieri inalti, magazine de tot felul si mii de turisti, (cea mai mare proportie englezi si rusi, ) se intinde de pe malul marii pana sus pe crestele muntilor unde am vazut cateva hoteluri, la 4-5 km de plaja sau chiar mai mult, hoteluri de 3- 4-5 stele, cu preturi mult prea mari, luand in calcul distanta fata de plaja. (ex. hotel Orka Sunlife Resort 5*, hotel Telmessos, hotel Yel holiday Resort 3*, Perdikia Hill-acesta mai ales!!! , si toate cazarile din jurul lor.). Sincera sa fiu nu m-as caza niciodata acolo sus pe munte fiindca oricate stele ar avea hotelul si oricat de bune servicii ar avea, drumul pana la mare este o adevarata aventura, soseaua urca pe serpentine, este trafic si distanta spre plaja nu se face deloc usor.

Haideti sa va mai spun ceva. Initial am dat avans pt. hotel Yel Holiday Resort 3*, apoi am schimbat hotelul, am platit in plus o diferenta de 128 Euro pt. alt hotel ca sa fim mai aproape de plaja. Ajunsi acolo mi-am multumit in gand pt decizia luata.

De la Dalaman (aeroport) la Oludeniz

Afara a fost f. cald 33 grade intr-o zi frumoasa de 12 iunie 2019 cand a inceput prima noastra zi de concediu. De la aeroport pana la hotelul nostru din Oludeniz au fost 60 km care i-am facut in aprox. 2 ore si jumatate datorita serpentinelor si a muntilor pe care i-am avut de traversat. Traseul este foarte pitoresc, este un traseu cu taxe, o buna portiune din D 400 avea cateva puncte unde am platit taxa de drum. Am strabatut intai orasul Dalaman, Fetyie si apoi am ajuns la Oludeniz. Practic dupa Fetyie soseaua incepe sa coboare in serpentine si este destul de mult de coborat pana la Oludeniz. Pe traseu sunt 2 puncte observator de unde poti zari de departe Oludeniz-ul in toata splendoarea lui dar si marea, orizonturile albastre, cerul presarat cu zeci de parapante. Pentru ca da, la Oludeniz zilnic zeci de turisti dornici de senzatii tari se dau cu parapanta de sus de pe muntii Babadag, de deasupra norilor.

Am ajuns spre amiaza la hotel. Camera frumoasa, curata,incapatoare, cu balcon, vedeam in dreapta munti, in stanga se zarea marea, sa fi fost maxim 300 m. Era frumos. Deasupra noastra plin de parapante.

Despre ce am vazut, facut, vizitat

In zona sunt f. multe de vazut, incepand de la excursii pe mare cu diverse vaporase (agentii), excursii care dureaza toata ziua si terminand cu excursiile in grupuri organizate cu autocar, spre o multime de destinatii frumoase incepand cu imprejurimile Antalyei si pana la Marmaris sau chiar Pamukkale.

Trebuie sa amintesc aici si de plaje, unele mai apropiate altele mai indepartate dar care meritau vazute. Fiindca am avut all inclusive noi nu le-am vazut pe toate, asta insemna sa fim mereu plecati si chiar si asa am pierdut cateva mese. Si fiindca nu ne plac excursiile de o zi pe mare, mi se par f. obositoare si depindeam de planul altora, noi am dorit sa fim liberi si sa ne facem vacanta dupa bunul nostru plac. Fiindca am avut masina am vrut sa profitam de asta. In privinta excursiilor de o zi cu vaporasul, din ce am vazut, sunt f. multe variante dar mie nu mi-a placut sa vad ca muzica bubuia la maxim seara la intoarcerea vaporaselor din larg. Pt mine vacanta inseamna relaxare nu sa imi urle muzica in urechi si mai si platesc pt. asta.

Si trebuie sa va mai spun un lucru, destul de important dupa parerea mea. Oludeniz nu este deloc o destinatie ieftina. . Daca nu aveti bani, nu veniti la Oludeniz. Sau veniti, va cazati si stati doar la hotel, cu regim all inclusive, aveti totul inclus, stati la piscina sau mergeti la plaja orasului. Plaja orasului niumita Belcekiz beach este gratuita dar in partea dreapta intrarea la Laguna albastra este cu plata.Fiindca turistii sunt englezi in cea mai mare parte sa stiti ca si preturile sunt pentru ei, oamenii vin cu bani aici si ei nu stiu ca turcului ii place sa te tocmesti cu el, nu sa cumperi din prima, atat cat cere. Am vazut efectiv cum englezii scot din buzunar atat cat li se cere. Si turcul nu era suparat si dezamagit absolut deloc, dimpotriva. Ori se stie ca turcului ii place sa te tocmesti, dar aici majoritatea vanzatorilor s-au invatat cu tactica englezeasca si lucrurile nu sunt tocmai roz. In cazul nostru, am dorit o poseta, turcul cerea 480 TL, apoi vazand ca plecam striga dupa noi, 400 TL e bine? 300 TL e bine? … Si am luat-o cu 150 TL. Dar asta s-a intamplat fiindca eu stiu cum stau lucrurile si nu m-am lasat pacalita. De aceea si preturile la obiectivele turistice, peste tot apar in GBP, nu in lirele lor turcesti. Da, nu suntem in Anglia, suntem in Turcia, si totusi!? … De ex. un zbor cu parapanta costa 70 GBP, adica daca socoti ca 1 GBP =7,15 TL, constati ca zborul te duce la peste 500 TL pt. 30-40 min.

In Turcia noi am avut banii numai pe card, am scos GBP la bancomat si apoi la receptie am schimbat in lire turcesti (1 GBP=7,15 TL) si tot ce am cumparat am cumparat cu lire turcesti, nu am avut dolari sau euro, nu am vrut sa complicam lucrurile.

Prima data am mers la plaja din Oludeniz numita Belcekiz beach, este plaja statiunii, plaja publica. Ea se imparte in zone cu sezlonguri si umbrelute dar si zone pt. cearceafuri si rogojini. Plaja este frumoasa si f. intinsa, cu pietris si nisip, destul de deranjant la picioare, necesita papuci de apa.

youtu.be/Lrb-PbmfMtg

Malul aici la Oludeniz este deosebit de abrupt, practic dupa 4-5 metri nu am mai atins fundul apei dar marea a fost atat de sarata incat am putut face pluta fara probleme. Apa marii, de un turquoise ireal de frumos, calda,limpede, la multi metri adancime am vazut fundul apei cu stanci si pestisori si de aceea poti face usor snorkeling admirand fauna subacvatica, sute de pesti argintii sau negri inotand sub tine in bancuri si care niciodata nu ne-au deranjat la picioare. Veniti cu ochelari de apa aici.

youtu.be/xpnRsCQd-A8

Aici ne-am petrecut o parte din zile, inotand in marea de culoarea smaraldului, curata, calda si intr-un decor atat de frumos, avand munti inalti aproape si cerul albastru, stropit ‘’cu parapante.

youtu.be/-YnHWtKl2d0

In capatul din dreapta plajei se intra contra cost la Laguna Albastra, pretul de intrare este 24 TL, intrarea in laguna se face dupa cladirea jandarmeriei, intrebati pe oricine unde este cladirea jandarmeriei.De pe drumul principal care vine de la Fetyie mergeti (coborati) exact tot inainte pana la plaja apoi faceti dreapta,acolo este portul cu vaporasele si cladirea jandarmeriei. Veti ajunge la o bariera unde se plateste intrarea apoi se lasa masina intr-o parcare f. mare si se merge pe jos inca 200-300 m depinde in ce zona a parcarii lasati masina.

Aleea spre laguna, plina de palmieri, terase si flori. Laguna Albastra, la prima vedere mi s-a parut frumoasa dar foarte, ,,statica’’ adica uiti aici de existenta valurilor, este o liniste absoluta, nimic nu misca doar turistii, f. multi, curiosi ca si noi, cu copii mici, multe sezlonguri ,prea multe si diverse ambarcatiuni, (hidrobiciclete).

As fi dorit sa pot privi laguna de sus din parapanta dar fiindca este mult prea sus pt. mine sa zbor cu parapanta m-am multumit sa privesc laguna de sus doar in poze. Spre surprinderea noastra laguna ne-a produs o mare dezamagire si nu am dorit sa stam mai mult de 20 min. acolo si ne-am intors la marea noastra agitata si la plaja statiunii. Imaginati-va un lac imens in care apa nu se misca, este liniste, doar turistii si mai ales copiii mai fac galagie. Acum depinde aici de gusturile fiecaruia, dar noua nu ne-a placut deloc pt. baie si plaja. Ne-au placut in schimb peisajele, era o mica insula in apropiere. Sunt convinsa ca laguna este mult mai frumoasa privita de sus….

In alta zi am dorit sa urcam pe munte cu masina , pe drumul din stanga plajei din Oludeniz, drum care se vede de pe plaja, si am ajuns pana la un releu sus de tot. De acolo priveam in zare marea si statiunea Oludeniz. Eram atat de sus si deasupra noastra erau parapantele care se iveau dintre nori, cat curaj aveau unii, eu numai privindu-i ma lua cu ameteala! Am inteles ca un zbor dureaza 40 minute. (va urma)

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de adryana in 01.08.19 09:36:56
Validat / Publicat: 01.08.19 12:42:45
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 7752 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adryana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P23 Oludeniz, plaja orasului (Belcekiz beach)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[01.08.19 12:42:18]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă zona Fethiye-Oludeniz, FETHIYE & OLUDENIZ" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

celeste
[01.08.19 13:02:32]
»

Noi am făcut plaja numai în laguna. Valea Fluturilor ați văzut-o?

M'Liviu
[01.08.19 13:10:57]
»

Felicitări. Cea ce ai scris despre Turcia, emoțiile care te încearcă când ajungi în aceasta frumoasa tara și felul cum ai povestit un mare vot!

Sper în următorii 2 ani sa pot vizita și eu Bodrum, Marmaris si zona Fethiye Oludeniz. Practic sunt zonele în care încă nu am ajuns.

adryanaAUTOR REVIEW
[01.08.19 13:25:14]
»

@celeste: buna, nu am vazut-o, ne vom intoarce curand si vom vedea mai multe, sunt inca multe de vazut. Pup.

adryanaAUTOR REVIEW
[01.08.19 13:27:40]
»

@m liviu: multumesc, iti doresc macar o data in viata sa ajungi unde iti planifici vacantele, merita!

M'Liviu
[17.08.19 23:46:27]
»

Spune mi te rog. Laguna Albastra versus Belcekiz Beach sau Calis Plaji. Care ar fi cea mai frumoasa după părerea ta. Îmi poți spune te rog. Am văzut ca la aceste plaje se plătește întrare. Alte preturi la șezlonguri băuturi pe plaja, mâncare ssmd... Imi poți detalia. Mulțumesc

adryanaAUTOR REVIEW
[19.08.19 20:09:58]
»

Ce va spuneam... Laguna albastra arata foarte bine de sus

youtu.be/hZeZ3OrTXbU

adryanaAUTOR REVIEW
[19.08.19 20:44:13]
»

@m liviu: buna, imi pare rau dar ai inteles gresit unele aspecte si e pacat daca ajungi in zona sa ai informatii false. Nu stiu exact ce inseamna pt tine,,plaja frumoasa" . Intreaga zona este superba dar apa marii poate fi sau nu limpede.

1) Belcekiz beach este plaja din Oludeniz, deci este plaja publica a statiunii, nu este cu intrare, este ca si la Mamaia, platesti doar sezlong si umbrela. Apa este limpede si clara cand nu sunt valuri prea mari. O recomand!

2) plaja Calis este la fel, o plaja publica gratuita, eu nu o recomand, apa marii este tulbure, verzuie, nu mi-a placut.

3) Laguna albastra este cu taxa intrare, dar este un lac fara valuri, zona e deosebit de frumoasa, mergi o zi acolo.

Mie personal mi-a placut sa intru in mare unde apa a fost f curata si limpede, deci iti recomand plaja Belcekiz (gratuita), plaja Kidrak (taxa intrare), Gemiler (cu taxa intrare), si mai departe este Sarsala beach, f frumoasa (cu taxa intrare).

Pe toate plajele se platesc sezlongurile si umbrela, taxa difera si este mare pt Laguna albastra. Noi am avut umbrela si rogojinele noastre. Nu stiu preturi sezlonguri nici bauturi,noi am dus apa rece mereu cu noi.

Iti doresc o vacanta minunata la Oludeniz ☺☺☺!

M'Liviu
[19.08.19 21:22:38]
»

Mulțumesc. Belcekiz o recomanzi. Sper la anul sa ajung în zona Fethiye. Măcar ptr 2... 3 zile. Asta aștept și eu de la aceasta zona, apa limpede curata și peisaje frumoase.

Icagabriela
[06.06.21 10:32:41]
»

Bună ziua! Vă rog să mă ajutați cu o sugestie. Am citit articolul dumneavoastră și mi-a plăcut foarte mult.

Anul acesta vrem să mergem în Turcia. Oscilăm ăntre Marmaris si Oludeniz. În Marmaris am mai fost și ne-a plăcut ffff mult, dar ne-am gandit sa vedem și altceva.

Noi suntem mai statici, preferăm sa ne plimbăm mult prin stațiune, seara. Prin Marmaris ne plimbam ăn zona de promenadă, prin centrul vechi sau plecam spre Icmeler, prin pădurea de pin.

Credeți că prin Oludeniz ne putem plimba pe promenadă, prin oraș, fără sa ăl terminăm în jumătate de oră? Am tot citit că este o stașiune foarte mică, cu trei străzi.

Poate m-am pierdut in detalii, dar voiam să înțelegeți ce vreau să aflu. Vă doresc căt mai multe călătorii minunate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[06.06.21 16:14:26]
»

@Icagabriela:

Anul acesta vrem să mergem în Turcia. Oscilăm ăntre Marmaris si Oludeniz.

Deşi mult diferite, ambele destinaţii au farmecul lor.

Marmarisul este foarte verde, iar promenada dintre Marmaris şi Icmeler face toţi banii. Nu ai cum să te plictiseşti. Amatorii de shopping pot alege pentru plimbare următoarea stradă, paralelă cu faleza.

Oludenizul ţi l-aş recomanda în primul rând pentru paragliding, nu întâmplător pasionaţii acestui sport se adună aici din toată lumea, apoi pentru Laguna Albastră şi pentru peisaj. Marea are o culoare mult mai frumoasă la Oludeniz, dar intrarea în mare este mai bună în Marmaris. Staţiunea este mult mai mică şi ar putea fi plictisitoare. Toată agitaţia de seară este în zona plajei publice. În plus, cazările aflate aproape de plajă sunt destul de modeste şi nu sunt nici foarte ieftine, de fapt, cam totul mi s-a părut scump în Oludeniz comparativ cu alte staţiuni din Turcia. Poţi găsi hoteluri mai confortabile sus pe munte, dar vei folosi maşina pentru a merge la plajă, sunt şi parcări destule, dar cu plată.

Alegere inspirată!

Icagabriela
[07.06.21 08:25:08]
»

Mulțumesc frumos pentru răspuns! Am ales, iar tot ce mi-ai scris, mi-a fost de mare ajutor. Vom vedea din nou Marmarisul. Toate cele bune și o vară plină de amintiri de neuitat!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, celeste, Icagabriela, M'Liviu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Fethiye-Oludeniz:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.091001033782959 sec
    ecranul dvs: 1 x 1