ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.01.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
NOV-2016
DURATA: 1 zile
familie cu copii
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Dintre escapadele toamnei - Muntele Roșu, Cheia

TIPĂREȘTE

Am fost eu fericită posesoare de vacanță prelungită dar în afara de revelion și tot felul de vizite nu s-a mai concretizat în nimic turistic. Dar ceva bun tot a mai făcut vacanța asta pentru că m-a ajutat să încropesc un articol de la care îmi luasem gândul, despre încă o escapadă de toamnă la care țineam și am făcut o schiță despre ce am făcut de Ziua Națională a României, pe care poate reușesc să o dezvolt.

O drumeție la Muntele Roșu este mereu pe agenda noastră de lucru, mai ales pentru că sus ne așteaptă o friptură, de fapt o tocană de mistreț, la care soțul meu trebuie să revină regulat. Ultima oară fusesem în octombrie 2014 și am crezut că o ratăm anul trecut pentru că atunci când ne propusesem, adică cu 2-3 săptămâni înainte când ne-am urnit de acasă pentru ea, pe drum fiind am schimbat direcția și am ajuns la Cascada Cașoca din Buzău. Dar copiii își mai doresc când și când să iasă cu noi și cum nu vrem să ratăm nici o ocazie dacă ei vor asta, am plecat împreună cu unul din copii și perechea ei să ne aerisim la Muntele Roșu, într-o superbă zi de sfârșit de toamnă, cand meteorologii au anunțat pentru Cheia 17 grade și atâtea au fost.

Parcă n-am văzut anul trecut decât un articol scurt despre Muntele Roșu și voiam să actualizez un pic starea drumurilor că acuș vine primăvara și contează. Pentru că după treizeci de ani de când facem noi potecă la Cheia, am gasit drumul de 3 km din șosea până la Cabana Muntele Roșu asfaltat în sfârșit, este impecabil și ăsta este motivul principal pentru care am zis să scriu articolul acesta. Știm drumul acela de zeci de ani, iar în ultimii devenise impracticabil cu mașina. Noi ajungem acolo doar pentru o drumeție pe jos, dar cred că sunt mulți cei care vor să ajungă sus cu mașina și n-au mai îndrăznit. Iată că amatorii de Muntele Roșu își pot relua obiceiurile. Drumul este refăcut chiar de anul trecut, încă am găsit panoul informativ acolo, dar și un anunț din partea poliției locale că se fură din mașini, pentru cei care își lasă mașinile jos și vor să ajungă perpedes la cabană. Anunțul de atenție este însoțit și de un număr de telefon, semn că n-o fi fost doar un incident rătăcit. Și noi lăsăm mașina jos de obicei, dar hoțul trebuie să se răcorească cu niște înjurături pentru că înăuntru nu găsește nici măcar o gură de apă. Dar să vedem și cum am ajuns la Cheia.

Până la Vălenii de Munte fusesem și cu cîteva săptămâni în urmă, dar atunci am luat-o în dreapta ca să ajungem la Pătârlagele-Nehoiu și mai departe la Siriu-Cascada Cașoca. De data asta, am oprit doar la Izvorul lui Burebista din comuna Măgurele, sat Coada Malului. Probabil că mulți îl știți, este o construcție frumoasă, chiar la șosea (DN1A), unde probabil ați oprit pentru o apă bună și limpede, de la un izvor săpat mulți km în stâncă, ca să fie adus în sat. Sunt multe legende în zonă legate de daci și Burebista și chiar acum vreo 3-4 ani în fața primăriei din Măgurele a fost dezvelit bustul lui Burebista, la 510 ani de la prima atestare documentară a localității. În anul acela, primăvara sau la începutul verii cred, că era cald, eram la plimbare prin zonă. Tot aici a fost descoperit un tezaur dacic care se află la Muzeul Național de Istorie al României.

Am oprit apoi la Măneciu, la coada lacului ca să adunăm niște măceșe și să admirăm lacul și după aceea doar la Cheia, stațiune în care soțul meu și-a petrecut studenția, fiind bază pentru traseele montane pe care le făcea de aici, iar eu am ajuns prima dată dusă de el, pe la începuturile noastre. Am fost ani la rând la Cheia până i-a mai trecut și am rărit-o. Dar a rămas pe lista noastră și când și când dăm o fugă pentru o drumeție de week-end.

Drumul de 120 de km din București a fost destul de lejer și am remarcat ceva schimbări de la ultimul nostru drum. Multe construcții noi și frumoase care au apărut prin sate, (prea) mari pentru gustul meu și (prea) multe biserici noi, dar am fost plăcut surprinși de sate schimbate în bine, în sensul de curățenie, ordine, zona centrală îmbunătățită și înfrumusețată cu aranjamente florale în special cu crizanteme că tot era vremea lor. Dintre toate comuna Măgurele, cu cele 3 sate ale sale, a ieșit în evidență și de data asta și ne-a plăcut.

Nu ne-am oprit în stațiune, în Cheia, ci am lăsat mașina jos în DN1A și am luat în piept cei 3 km până sus, la cabana. O dată cu refacerea drumului au apărut plăcuțe din 250 in 250 de m în care ești avertizat de distanța parcursă, foarte important și util și vorba mamei, ferice de ăla care s-a gândit că-i bine așa, am găsit locuri de popas amenajate, unde era și coș de gunoi care erau avertizate printr-un afiș pe care scria loc pentru alimentare cu carburanți. Ingenios! Măcar dacă oamenii s-ar folosi de aceste locuri și nu ar mai lăsa urme chiar peste tot. Am mai văzut căsuțe pentru păsărele prin copaci, ceea ce nu am văzut la nici unul din celelalte drumuri ale noastre.

Ce m-a păcălit și probabil voi știți și sunteți mai prevăzători a fost covorul de frunze. Am fost la Muntele Roșu pe la jumătatea lui noiembrie și era un covor de frunze în care te afundai până mai sus de glezne. Greșeala a fost să mai tăiem șoseaua și să urmărim traseul prin pădure, dar am călcat de pe un dâmb pe patul de frunze și m-am dus un pic în gol de am crezut că acolo îmi rămâne glezna. Din fericire a fost doar o durere ascuțită, care a durat un moment, fără urmări (și-or fi făcut și bocancii treaba), dar am mers mai cu atenție după aceea. Patul de frunze este plăcut dar poate fi înșelător.

Cred că sunt mulți cei care merg la Muntele Roșu și știți priveliștea aceea care ți se arată în fața ochilor imediat cum ieși din pădure în platou, acolo sus, la 1260 de m altitudine. Cu Muntele Roșu-Șaua Gropșoarei-Zăganu și tot Masivul Ciucaș în toată splendoarea. Întotdeauna mi-a plăcut priveliștea aceea și simt o bucurie nesfârșită când ajung în acel punct. Cred că pentru momentul acela mă și întorc regulat.

Mare lucru n-am făcut acolo sus. Ne-am făcut tura obișnuită, până la Cabana Silva care era pustie, până la Statia Seismică, am căscat gura puțin la tarabele cu suveniruri dar și la cei care vând acolo sus pastramă, brânză și urdă (am luat și noi), dar și siropuri de fructe de pădure și produse apicole, am cumpărat de la suveniruri un baston pentru cineva din gașcă care nu avea și ne trebuia pentru revelion și am găsit o masă la restaurantul cabanei în terasa aceea cu geamuri care oferă o priveliște nemaipomenită asupra masivului Ciucaș.

Restaurantul cabanei Muntele Roșu este neschimbat de când îl știu eu. Aceeași sală care miroase mereu a mâncare, cu trofeele pe pereți și multe flori peste tot, un loc învechit dar curat și pe care din cauza nostalgiei o să-l considerăm întotdeauna, oricum ar fi, un loc bun. Am petrecut clipe frumoase aici, am mâncat întotdeauna bine și asta ne face să-i trecem cu vederea faptul că nu s-a schimbat un pai în atâția ani acolo. Cu toate că am mai mâncat și în sală, preferăm de departe terasa aceea cu câteva mese, mai ales toamna când afară este friguț iar soarele te încălzește prin geamuri și te îmbie la leneveală.

Încă din 2014 era o fundație lângă restaurant, în partea stângă a cabanei, cum te uiți la ea. Acum lucrarea era avansată și ajunsese cam la nivelul terasei. Nu știu ce urmează să devină acolo dar sper că nu o clădire care să ia fața acestei terase, ar fi păcat... vom vedea.

Am mâncat și băut 4 persoane o carafă de vin (1 kg), o apă, un suc, o ciorbă de pui, 2 de văcuță, un șnițel de pui, un cabanos cu cartofi țărănești, păstrăv la grătar cu mămăligă, tocana de mistreț pentru care venisem, de fapt (55 lei/porția), și 3 murături și totul a făcut 197 de lei. Mâncarea a fost bună, așa cum o știm, nimic schimbat la stil, la porții, la farfurii... absolut aceeași servire un pic greoaie pentru că era doar o ospătăriță pe toată terasa, dar amabilă.

La plecare am văzut o pereche care își punea cortul pe platoul din stânga cabanei. Soarele se dusese, nu mai era așa cald, începuse să bată vântul și era răcoarea aceea de munte, de noiembrie. Dar ei se pregăteau de culcare acolo, în mijlocul naturii și ne-am umplut de admirație.

Drumul la coborâre a fost mult mai rapid, nici nu ne-am mai oprit cum facem la dus de o mie de ori, ne-am suit în mașină și înainte de a pleca spre București am dat o roată stațiunii ca să vedem ce mai face. Până la Hotel Zăganu nici o mișcare. Hotelul emblemă pentru Cheia, de la care avem amintiri horor pentru că am stat o singură dată în viața noastră acolo și am făcut un frig cu copiii mici de am zis că nu apucăm dimineața teferi, era pustiu, la fel Hotel Cheia, care avea două mașini în parcare dar nu părea animat deloc, stațiunea pustie, care nu prea îți oferă lucruri de făcut, așa cum ni s-a părut mereu. Noi am fost în general în gașcă la Cheia, cu copiii după noi, ocupam câte o pensiune, făceam drumeții, iar când ne strângeam la vatră, ne umpleam timpul singuri. Dar nu prea văd ce să faci în Cheia nici acum după atâția ani. Ce-i drept, au mai apărut câteva pensiuni și restaurante decât știam, bomba renumită unde și-a făcut veacul soțul era tot în paragină și oricum este multă paragină în Cheia. Expoziția de Flori de Mină era la locul ei, deschisă, dar nu am intrat pentru că am fost de câteva ori, Campingul Moș Martin, un loc animat de obicei, acum aștepta cuminte și pustiu să vină vara. Am remarcat însă o cafenea, Cafe Interbelic, care ne-a făcut cu ochiul, dar se înserase deja și am lăsat-o ca punct de atracție pentru următoarea vizită.

Cam asta a fost Cheia noastră într-o zi de noiembrie 2016. La câțiva km am trecut și pe lângă Mănăstirea Suzana unde am fost de câteva ori și chiar am dormit acolo și am grăbit drumul spre casă pentru că am plecat din Cheia pe întuneric aproape. Cum acuș vine primăvara, la pachet cu dorul de ducă, sper să vă ajute informația despre drumul până la cabana Muntele Roșu impecabil asfaltat și platoul acela să vă cheme. Pe mine m-a chemat deja, pentru că ne chinuim de vreo doi ani să facem un traseu de pantofari și sper să fie în primăvara asta.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Aurici in 09.01.17 20:00:30
Validat / Publicat: 09.01.17 21:34:56
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHEIA.

VIZUALIZĂRI: 4651 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Una din opriri in drumul spre Cheia este negresit si la Maneciu, la coada lacului.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 53300 PMA (din 57 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

Mihai18
[09.01.17 23:07:09]
»

Bună idee ați avut să alegeți ca destinație Cabana Muntele Roșu. Sunt foarte frumoase peisajele de toamnă târzie, fixate de dv. prin fotografii. Utilă mie informația dv. privind starea drumului.

Am fost și eu acolo când eram elev în ciclul elementar, conduși de prof. de geografie și am rămas cu amintiri pentru o viață. Am călătorit până la Măneciu cu tren obișnuit apoi cu un trenuleț, pe linie îngustă până la Cheia și mai departe, pe jos până la cabană. Am făcut drumeții de munte, ne-a dus la locul unde izvorește râul Teleajen. Am mers de-a-lungul lui până a intrat în pământ și ceva mai departe ieșea la suprafață și își urma cursul.

După ani și ani am mers cu familia acolo, cu Dacia 1310. Drumul era foarte rău, am crezut să se rupe mașina și de atunci nici nu am mai fost acolo. Actuala mașină are spoilerul din față coborât și evit să urc bordura cu ea, dar să mai merg la Cab. Muntele Roșu.

Ați scris că ați avut ceva probleme cu glezna. Observ că noi AFA-iștii avem probleme cu gleznele, sunt un fel de „călcâiul lui Ahile” Vă rog, nu mai îmi auceți aminte de baston.

Cu mult bine.

AuriciAUTOR REVIEW
[09.01.17 23:22:17]
»

@Mihai18: Sotul meu atata mi-a povestit despre drumurile lui la Cheia ca am impresia ca si unde n-am fost dar ne-a povestit el, cred ca am fost. Numai cu trenul ajungea pe vremea aia ca nici vorba de masina. Erau o gasca de studenti care cutreierau muntii si in fiecare week-end se urcau in tren, directia Maneciu si apoi cu "ia-ma nene" pana la Cheia.

Noi mergem aproape anual intr-o drumetie pana la cabana. O facem pentru nevoia de miscare si mi-e mai usor cu Cheia ca mai combin cu vizitele la parinti, la Valea Calugareasca. Si noi am ajuns la izvorul Teleajenului, cu copiii.

Da, am calcat in gol, m-a pacalit covorul acela de frunze, dar din fericire n-am avut nimic serios. Atunci m-am speriat pentru ca tocmai avusese sotul o entorsa pe care o resimte si azi si nu mai era cazul de inca un beteag in familie.

Pai avem probleme cu gleznele ca suntem plimbareti si punem presiune pe ele, ce sa le facem? Sper ca nu va mai resimtiti de la Istanbul. Sau da? Imi pare rau daca da.

Puteti sa urcati linistit acum pana la Muntele Rosu. Sunteti aproape, drumul este excelent si mancarea buna.

La multi ani cu multa sanatate si calatorii cat mai multe in 2017. Si multumesc mult pentru ecou.

Mihai18
[09.01.17 23:32:41]
»

@Aurici:

Vă mulțumesc pentru răspuns. Acum, este târziu în noapte, nici dv. nu aveți somn? AFA este vinovata.

Glezna mea s-a vindecat complet, am făcut multă fiziokinetoterapie, acum sunt bun de mers la Istanbul, să continui ce am întrerupt atunci.

Mă bucur că la origine sunteți prahoveancă.

Mai am ceva de scris despre Cheia, dar vă transmit chiar acum un PM.

Noapte bună.

AuriciAUTOR REVIEW
[09.01.17 23:44:40]
»

@Mihai18: Somnul meu este cam dupa ora 24. Indiferent de AFA.

Eiii, daca s-a rezolvat cu glezna atunci este perfect, sunteti bun de plimbare.

Adica va bate gandul sa va duceti la Istanbul? Pai atunci felicitarile mele. Si pe mine ma tot bate de cateva luni dar fix cand planuim ceva mai apare un atentat. Acuma nu ma sperii eu atat de usor, dar parca totusi...

Sunt prahoveanca pana in maduva oaselor. Tineretea mi-am petrecut-o pe la Caragiale, am lucrat la 1 Mai, iar dupa ce m-am mutat la Bucuresti, vreo 5-6 ani de zile am facut naveta la Ploiesti ca sa ma plimb. M-am considerat dupa multi ani din Bucuresti.

Daca este despre Cheia de ce nu ziceti tot aici, poate mai intereseaza si pe altcineva? Dar, cum spuneti, o sa urmaresc PM-ul.

Numai bine,

mishu
[10.01.17 12:10:16]
»

@Aurici: Am votat articolul cu mare drag atat pentru locurile povestite cat si pentru povestea in sine, iar pozele pentru frumusetea lor.

Un vot aparte pentru poza P20 ca mie imi aminteste de o copilita in urma cu multi ani, stand in fata cabanei cu inca doi prieteni, zambind stirb la aparatul foto.

Acolo am ajuns si fiind ceva mai mare insa tot acea poza veche imi vine in minte.

Felicitari inca o data pentru drumetia aleasa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
veteranu
[10.01.17 18:09:26]
»

Salutare! Imi puteti spune va rog daca, cabana e functionala si din punct de vedere al cazarii, am trecut pe acolo acum un an chiar de doua ori si era inchis chiar si restaurantul, e drept ca am fost in cursul saptamanii si nu erau turisti prin zona, chiar citisem pe undeva nu mai stiu pe ce site ca, cabana ar fi inchisa probabil pt renovare, imi dati va rog ceva detalii? Planuiesc o iesire in zona si sunt interesat

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AuriciAUTOR REVIEW
[10.01.17 21:48:23]
»

@mishu: Asa este, si toamna are frumusetea ei iar Muntele Rosu este o destinatie de o zi la indemana. Si noi avem multe amintiri de aici, din toate timpurile. Si este pe lista mereu pentru o drumetie, pentru ca padurea si mersul pe jos au un efect extraordinar asupra mea.

Multumesc pentru ecou si sper sa-ti fi trezit nostalgii si sa mai pui si tu Muntele Rosu pe lista cat mai curand.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
AuriciAUTOR REVIEW
[10.01.17 22:26:06]
»

@veteranu: Imi pare rau ca nu-ti pot spune exact. Am o poza de la receptie si chiar am citit pe acolo, erau tot felul de informatii tarife de cazare, telefoane, ... dar nu ne-a interesat si au trecut pe langa mine. Am marit acum poza dar nu vad nimic clar.

Nu cred ca Muntele Rosu este inchisa, poate sa nu aiba clienti tot timpul, sau sa se inchida din cauza vremii si a drumurilor blocate. Dar, altfel, stiu ca lumea este destul de multumita de cazare si ca isi merita cele 3*. A fost la un moment dat in renovare cand au facut bai proprii la aproape toate camerele si stiu ca oamenii sunt nemultumiti de masa in general si de portiile mici, dar eu nu sunt chiar de aceeasi parere. Imi pare rau ca nu te pot lamuri mai mult.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
veteranu
[10.01.17 23:36:32]
»

@Aurici: multumesc pentru raspuns sunt aproape sigur ca asigura si cazarea, cand am fost eu acum doi ani in februarie era inchis probabil pt renovare, din nou inca o data multumesc pt amabilitate????????

krisstinna
[11.01.17 08:41:26]
»

@Aurici:

o escapadă de toamnă [... ] pe care poate reușesc să o dezvolt

- Hai că am zâmbit larg! Ce glumeață ești! Tu să nu reușești? Ai descris minunat totul. Felicitări!

Foarte, foarte util acest articol. Din cauza celor 3 km neasfaltați nu am îndrăznit să mai calc pe acolo. Soțul meu nu e iubitor de drumeții decât cu mașina astfel încât m-am lăsat păgubașă din cauza gropilor de acolo.

Aștept căldura pentru o plimbare... cu mașina

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AuriciAUTOR REVIEW
[11.01.17 13:46:19]
»

@krisstinna: Din cauza drumului refăcut am ținut și eu să scriu articolul. Este impecabil acum, iar sus o frumusețe de loc care te așteaptă

Dan&Ema
[15.01.17 15:19:33]
»

@Aurici:

Incepusem sa cred ca nu se va asfalta niciodata drumul de masina pana la Muntele Rosu. Iaca surpriza!

Am fost si in tabara la Muntele Rosu iar excursii nu mai stiu cate sm facut. Din pacate cand am fost la Muntele Rosu de mai multe ori excursiile sau vacantele au avut si episoada neplacute.

Dar sa privesc ce e pozitiv. Este o zona frumoasa. Mi-e dor de Ciucas.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AuriciAUTOR REVIEW
[16.01.17 14:14:15]
»

@Dan&Ema: Și noi am crezut la fel că drumul acela nu se va asfalta în veci. Pentru că am mers tot la un an-doi pentru drumeție și-l găseam din ce în ce mai rău. Bine că s-a asfaltat!

Și noi am mers destul de des acolo și din fericire avem numai amintiri frumoase.

Se apropie acum spectacolul Muntelui Roșu și îți doresc să dai o fugă ca să se spargă ghinionul și în cazul vostru. Nici noi n-am mai ajuns de câțiva ani la spectacolul bujorului de munte și ne-am propus să fie anul ăsta. Să vedem... că la câte ne-am propus...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AuriciAUTOR REVIEW
[10.06.19 21:58:14]
»

@all care mai ajungeti pe aici din întâmplare: Ieri am fost la Cheia pentru Festivalul Bujorului care se ține pe platoul de la Cabana Muntele Roșu. Festivalul a fost pretextul pentru o drumeție, de fapt. Nu o să mai scriu un articol despre drumeția mea, dar țin să vă zic că am găsit cabana Muntele Roșu " închisă definitiv" . Acuma, la ce asfalt s-a tras până acolo și la ce alte investiții sunt în zonă, mă îndoiesc că va rămâne închisă chiar definitiv. Probabil că altul e substratul. Voiam să anunț pe o cale cumva și asta mi s-a părut cea mai la îndemână. O să încarc la acest articol și 2-3 poze de la cabană de ieri, 9 iunie 2019.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, Dan&Ema, Mihai18, mishu, veteranu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Cheia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073451995849609 sec
    ecranul dvs: 1 x 1