ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.07.2011
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Piatra Neamt
ÎNSCRIS: 30.07.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2011
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Plimbare cu folos la Belek si imprejurimi

TIPĂREȘTE

Belek-ul este un concept, inainte de toate, care aduna multe hoteluri, majoritatea de 5 stele, frumoase si ingrijite, care mai de care mai rasarit si mai cochet, parca se iau la intrecere. A doua zi dupa ce am ajuns la hotel (am stat la Iberostar Bellis, intre Belek si Kadriye), un ghid roman foarte de treaba si saritor a venit la hotel si ne-a prezentat oferta turistica de excursii optionale, astfel:

- Troy Aqua – aqua-parc de distractii, pret 45 euro de adult si parca 25 euro de copil; din cate am inteles de la turistii romani care au luat aceasta excursie, este un fiasco si nu merita banii, intrucat piscinele cu tobogane sunt adanci pentru copii, nu exista umbra in parc si pe caldurile care erau la sfarsit de iunie le-a fost foarte dificil sa supravietuiasca

- croaziera cu barca/corabie pe mare – din cate imi amintesc costa 50 euro de adult si 30 euro de copil si includea masa de pranz. Si in cazul acestei excursii nu au fost prea multumiti turistii intrucat nu era o corabie de pirati, asa cum li se promisese, masa de pranz a fost tip fast-food, a fost foarte cald si le-a fost greu sa suporte si a fost cam aglomerata barca

- shopping in Antalya – nimeni nu a fost interesat de aceasta distractie

- rafting – cred ca era tot cam 40-50 euro/adult, nu stiu cum a fost, nimeni nu mi-a povestit

- spectacol la amfiteatrul din Aspendos – 45 euro/adult si 25 euro/copil pana la 9 ani, 35 euro peste 9 ani… va recomand excursia asta, chiar daca e putin cam piperat pretul. Eu cred ca merita un spectacol vazut la Aspendos, mie personal nu imi pare rau ca am platit 115 euro pentru spectacolul asta. Va povestesc despre spectacolul de la Aspendos intr-un review separat la excursii optionale.

Pentru ca nu sunt o fire care sa stea toata ziua la soare si in balta, m-am decis sa merg intr-o zi in dreapta hotelului, in alta zi in stanga hotelului, pe malul marii si daca s-o putea, sa intru si in gradinile altor resorturi sa vad cum arata. Spre surprinderea mea la un singur hotel nu m-au lasat sa vad nici macar gradina, Kempinski the Dome, nenea de la plaja spunandu-mi ca este un hotel exclusivist si nu am voie sa intru, asa ca m-am conformat si m-am multumit cu alte hoteluri unde am fost primita. Precizez ca nu am intrat in niciun alt hotel, am vazut doar exterioarele si gradinile si nici aici nu am insistat prea mult.

Mergand spre dreapta, se afla Papillon Belvil, un hotel cu multa verdeata si umbra ca si Iberostar si format din bungalowuri; apoi un hotel care nu era deschis, probabil era in renovare, un turc mi-a spus ca ar fi Altis sau asa ceva; Sun Zeynep, cu multe alei frumoase, dar cam insorit; hotel Jacaranda, care ma tentase de acasa sa-l rezerv, insa nu aveau plecare din Iasi, asa cum doream eu; apoi Riu Kaya si Club Kaya Select, cam mult ciment si foarte putina verdeata; Kempinski Dome, am facut doar o poza de pe plaja, nu are sezlonguri pe plaja, ci numai niste chioscuri cu multe perne, situate cam departe de mal; ultimul hotel pe care l-am vazut tot de pe mal, ca nu mai aveam putere sa merg pe jos mai departe, a fost Sirene Golf. Plaja la aceste hoteluri nu difera foarte mult, fiind tot cu ceva pietris la mal si la intrarea in apa.

Mergand la stanga de Iberostar insa, plaja se imbunatateste, fiind in unele zone numai de nisip, iar intrarea in mare este chiar mai lina. Am vazut: Attaleia Holiday Village, sub forma de vilute, cu verdeata si parc, mi-a placut; Attaleia Shine, tot un hotel VIP; Calista Luxury Resort – aici am facut mai multe poze, complexul este interesant, construit sub forma de borcane de sticla si metal, foarte modern, cu spatii generoase, alei multe, dar… cam putina verdeata.

Urmeaza apoi plaja de la Sueno Golf, un hotel care se afla mult in spate, turistii sai axandu-se pe jocul de golf si nu pe statul la plaja si balacit. Cu toate acestea, din cate am inteles, exista un mijloc de transport al hotelului pana la plaja, iar pe plaja exista numai niste chioscuri comode pentru clientii hotelului. Plaja este seaca si trista, fata de agitatia din jur, lume foarte putina.

Cornelia Diamond Golf – si aici am facut mai multe poze, iarasi un complex haios construit, luxos, cu tot felul de terase din beton cu plante ornamentale, trenulet pentru copii, ponton cu bar, multeee tobogane, piscine intortocheate, alei suspendate, un amfiteatru mai neconventional… foarte interesant!

Am vazut si Susesi Deluxe, nu m-a impresionat prea mult, cam putina verdeata si multe chestii din beton, un miniclub frumos si minicascade. Hotelul Susesi are si niste vilute separate, speciale pentru clientii VIP, sunt mai dosite fata de corpul principal si e mult mai liniste. Am vazut si ceva din Ela Quality, dar pentru ca mersesem foarte mult pe jos si trebuia sa ma si intoc, am abandonat excursia mea pe plaja. Oricum, merita sa faceti plimbare pe plaja indiferent de hotelul pe care l-ati ales la Belek.

In orasul Belek se poate ajunge cu titicarul, un tractoras care trage 2 remorci carosate pentru pasageri, calatoria in zona Belek-Kadriye (un sat din zona) costa 1 dolar. Dar pentru ca orarul de transport cu titicarul nu este prea flexibil (am inteles ca circula cam la fiecare 20 min), ne-am decis sa mergem la Belek pe jos… 4 km. La prima vedere am zis ca 4 km nu e mare lucru, dar s-a dovedit a fi cam mult pentru ca a fost calddd, foarte calddd, la ora 9 dimineata erau deja 35 grade. Am avut harti de acasa cu zona, cu strazile, dar tot ne-am inpotmolit, a trebuit sa ne intorceam vreo 600m si sa alegem alta strada care ducea la Belek. Daca va aventurati sa vedeti Belek sau Kadriye pe jos, va sfatuiesc sa cautati harti de acasa, va vor fi de foarte mare ajutor, mai ales ca zona nu este prea bine marcata. Din punctul meu de vedere consider ca o zona atat de turistica precum Belek-ul, trebuia sa fie foarte semnalizat totul. Orasul, magazinele, bazarul nu le-am gasit decat dupa ce am intrebat in stanga si-n dreapta. Apropo de intrebat, turcii stiu foarte putina engleza, cel mai indicat ar fi sa stiti ceva turca, locuitorii sunt extrem de incantati daca le spui 5 cuvinte in limba lor, plus ca iti mai si lasa la prêt daca ii magilesti cu ceva turca.

In drum spre Belek, veti trece pe langa cuburile de golf cunoscute in zona, dar unde nu poti intra fara abonament. Pe sosea trafic mult, in special cu autocare si masini care faceau aprovizionarea. Foarte interesante erau cartierele de la marginea soselei, cartiere noi de vilute, construite pentru a fi vandute turistilor straini, dar care se afla in camp, fara verdeata, inconjurate de scaieti, dar cu un peisaj frumos spre muntii Taurus. Totusi un adevarat boom imobiliar! Din loc in loc se afla cate un supermarket, cu preturi acceptabile, dar care au produse obisnuite, nu au produsele din bazar sau suveniruri.

In sfarsit am ajuns si la Belek… un orasel turistic ingrijit, cu un centru frumos amenajat, cu fantani arteziene, alei pietonale si… bazar. Va recomand sa schimbati euro in lire turcesti, chiar la intrarea in bazar este banca si puteti scoate bani si de la bancomat. Preturile pe care vi le dau turcii sunt mai mici in lire decat in dolari sau euro. 1 lira turceasca = 1,8 lei

In bazar marfa diversa, foarte foarte multe haine, preferate de nemti in special si de rusi. Tarabe cu covoare, cu mileuri, cu produse specific turcesti. Intr-un capat de bazar, tarabe cu legume si fructe. Eu am cumparat numai chestii traditionale si specifice, de la tarabele cu suveniruri. La suveniruri, preturi mult mai bune decat la magazinele hotelurilor, ca de exemplu, din ce am cumparat eu:

- 15 carti postale = 1 euro (de la banca)

- fes turcesc = 7 lire turcesti

- bandana pentru copii, rosie cu steagul Turciei = 5 lire

- evantai cu imagini din Turcia = 2,5 lire

- set de ceai turcesc sau cafea turceasca cu 2 paharute sau 2 cescute si lingurite finute = 10 lire

- 7 pungi cu condimente specifice = 10 lire

- cutie cu ceaiuri naturale din plante (rodie, mar) sau ceai turcesc de 100gr = 4 lire – Atentie, feriti-va de ceaiurile din prafuri, foarte diverse si cam la acelasi pret cu cele naturale, dar nu sunt naturale, cautati ceaiurile ambalate in cutii transparente sau pungi. In cutiile metalice sau din carton mate, nu stiti ce se afla.

- cutie de cafea turceasca de 100 gr = 4-5 lire

- sapun natural din ulei de masline cu tot felul de arome (levantica, iasomie, masline, rodie, scortisoara, miere) = 2 lire

- sapun natural cu manusa de baie = 2,5 lire

- set de baie sau hammam cu sapun, manusa de baie, perie de corp, piatra ponce = 10 lire

- cana pentru ceai rosie cu semilune si Ochiul Fatimei = 5 lire

- 15 bratari cu Ochiul Fatimei si margele colorate pentru copii = 1 euro

- ibric din alama pentru 2 cafele = 8 lire

Cam asta e tot ce am cumparat din bazarul din Belek. In centru veti gasi taverne, terase (la care din pacate nu stiu preturile pentru ca nu am intrat) si supermarketuri de unde eu am cumparat fara probleme cu card bancar. De la un supermarket am luat rahat cu 3 lire cutia de 250gr, pret foarte bun in comparatie cu 4 dolari cutia de 250gr cat costa in supermarketul turistic pe care l-am vizitat la plecarea din Turcia.

Eu am fost tare incantata de Belek, ca oras, cochetel si curat, mai ales de bazar pe care l-am savurat chiar daca era cumplit de cald. In bazar tarabele si aleea dintre cele 2 randuri de tarabe sunt acoperite cu o copertina, sa nu bata soarele. Apa plata in bazar costa 50 eurocenti.

De intors, ne-am intors pe plaja, de la Belek se intra pe o strada spre linia de hoteluri. Dar, mare atentie! Spre plaja nu se poate ajunge decat daca treci prin gradina interioara a vreunui hotel... nu exista plaja publica, toata plaja din Belek fiind privata si impartita intre hoteluri. Fiecare hotel are la intrare gardieni care va opresc sa intrati in curtea hotelului daca te vad ca nu ai bratara specifica hotelului. Noua ne-a fost extrem de greu sa ajungem spre plaja, mai ca nu voia nimeni sa ne dea drumul spre plaja prin gradina hotelului, dar am reusit pe la Belconti, daca nu era doamna gardian de la Belconti, zau ca trebuia sa ne intoarcem pe soseaua principala si deja obosisem si nu mai voiam sa merg pe jos si era si ora 2 si mi-era foame.

Si ca sa nu uit, inainte sa ajungem la aeroport, la plecarea din Turcia, agentii de turism ne-au dus la o fabrica de rahat si la magazinul fabricii. In magazin gaseai orice (ca in bazar): rahat multeee sortimente, halva, baclavale, mixuri de alune si fructe, produse traditionale, haine, prosoape, pliante despre Turcia, suveniruri, acadele, ulei de masline, ceai, cafea si alte cele.

Magazinul arata foarte bine, dar produsele erau ingrozitor de scumpe! Am luat totusi 2 produse si de aici: o tamburina mica cu imagini din Antalya (a mieunat copilu) care a costat 7 dolari si burete natural de baie care este foarte bun (stiam cum este buretele natural pentru ca mai luasem si din Grecia si am fost foarte multumita de el, dar s-a uzat prea tare) si pe care am dat 3 dolari.

Chiar daca este obositor, va recomand o plimbare pe jos (sau cu titicarul daca aveti rabdare sa-l asteptati) pana la Belek si va recomand si o plimbare pe plaja in jurul hotelului, s-ar putea sa va placa ce veti vedea.


[fb]
---
Trimis de monicutza in 19.07.11 18:04:41
Validat / Publicat: 19.07.11 18:58:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 14517 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (monicutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Intrare la unul din cluburile de golf din zona
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

Admin
[19.07.11 18:56:02]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie

monicutzaAUTOR REVIEW
[20.07.11 14:50:46]
»

Wow, multumesc! Pozele de la hotelurile mentionate in acest review le voi posta la fiecare hotel in parte, poate ajuta pe cei care doresc sa faca rezervari la aceste hoteluri.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
monicutza
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Belek:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044307947158813 sec
    ecranul dvs: 1 x 1