ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.09.2014
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Brașov
    ÎNSCRIS: 22.07.09
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    AUG-2014
    DURATA: 1 zile
    prieteni

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Staţiunea balneară Bazna - o surpriză plăcută, voi reveni

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    Spuneam în reviewul despre Pensiunea Bassen că am ajuns la Bazna pentru prima oară cu ocazia minii vacanţei din 15 august. Recomandarea am primit-o de la nişte prieteni din Sighişoara care tocmai fuseseră aici cu cei mici într-un weekend şi, argumentele pe care mi le-au prezentat, m-au convins pe deplin. Prea multe informaţii nu am găsit în altă parte aşa că am mers pe mâna lor şi, în final, nu am regretat decât că nu am putut sta mai mult.

    Ca traseu, am plecat din Făgăraş pe ruta Voila - Agnita - Mediaş unde se urmează indicatorul spre Târnăveni iar apoi din Blăjel se face stânga spre Bazna. Drumul a fost bun şi, mai ales, deloc aglomerat. La orele prânzului eram deja în Bazna şi, după formalităţile de cazare, ne-am dus direct spre băi. Maşina am lăsat-o la pensiune pentru că eram destul de aproape, cam 10 minute de mers pe jos. A fost o idee bună pentru că parcarea complexului era plină dar se putea parca pe străduţele din apropiere. Am avut ceva emoţii văzând numărul mare de maşini, de la prietenii mei ştiam că nu se mai permite accesul în complex dacă se ocupă toate dulăpioarele pentru bagaje dar am avut noroc şi am primit ultima cheie disponibilă.

    Complexul l-am găsit uşor, mai greu a fost însă să descoperim intrarea. După ce ne-am învârtit puţin, am descoperit că, de fapt, accesul în complex se face pe uşa principală a hotelului şi, din holul principal, se merge în dreapta către casa de bilete. Tariful pentru o zi costă, în timpul săptămânii, 25 de lei şi, în weekend, 50 de lei. Reduceri se oferă doar pentru copii, pensionarii plătesc tarif întreg, lucru ce m-a mirat puţin pentru că la Gyula, în Ungaria, părinţii mei au beneficiat de reducere. Tarifele mi s-au părut puţin cam mari, în weekend practic un bilet costă la fel ca la Paradisul Acvatic din Braşov dar, este la fel de adevărat, că se oferă condiţii foarte bune. Acesta este, de fapt, şi motivul pentru care am preferat să mergem vinerea, chiar dacă era zi liberă la nivel naţional, tarifele practicate erau cele obişnuite.

    După cum ne şi aşteptam, nu am mai găsit şezlonguri libere dar asta nu a fost o problemă. Se putea sta şi pe iarbă, gazonul era curat, noi am stat mai mult în apă pentru că soarele a fost puţin capricios.

    Complexul nu este foarte mare dar este destul de aerisit. Afară există un bazin cu apă termală mai mic, un bazin de înot şi o piscină pentru copii iar în interior se găseşte al doilea bazin cu apă termală, mai mare. Temperatura apei din bazinul exterior este plăcută, doar când intra soarele în nori era puţin mai rece. Mie mi-a plăcut mai mult afară unde am şi stat cel mai mult timp, în interior aerul era mai închis, şi, în plus, era şi gălăgie.

    Detalii despre tratamentele care se pot efectua aici nu vă pot oferi, ştiu doar că apele minerale de la Bazna sunt recomandate, în principal, persoanelor cu afecţiuni reumatismale. Fără să vreau, am auzit însă nişte discuţii care urmau procedurile de aici şi persoanele respective erau foarte mulţumite, făceau comparaţii cu alte centre de tratament din ţară dar şi din Ungaria. Din păcate, pachetele achiziţionate prin intermediul complexului Expro sunt destul de mari aşa că cei mai mulţi preferă să se cazeze la pensiuni şi să efectueze aici doar procedurile.

    Noi am stat la băi până spre seară şi ne-am simţit foarte bine. Am apreciat, în mod special, atmosfera civilizată, liniştea şi curăţenia din cadrul complexului. Grupurile sanitare erau curate, existau duşuri, cabine de schimb. Mici retuşuri se mai pot face dar, în general, complexul arată foarte bine. Mi-a plăcut foarte mult şi cadrul natural, faptul că exista multă verdeaţă, chiar simţi că eşti într-o zonă cu aer curat.

    Complexul beneficiază şi de un restaurant cu o terasă frumoasă dar nu ştiu să vă dau alte detalii pentru că noi aveam asigurată cina la pensiune. Cei mai mulţi turişti, însă, mâncau din pacheţelul adus de acasă dar la fel de civilizat, nu am văzut gunoaie.

    Mi-a plăcut foarte mult şi comuna şi faptul că cele mai multe case erau îngrijite şi respectau stilul arhitectural local. De altfel, atât în Bazna cât şi în alte localităţi din apropiere, am observat mai multe panouri care atrăgeau atenţia asupra modului în care trebuie renovate gospodăriile pentru a nu se distruge valorile tradiţionale locale.

    Sper seară am făcut o plimbare până la biserica fortificată din localitate şi am fost plăcut suprinsă să constat că a fost recent renovată. La acea oră era închisă, era însă un număr de telefon afişat la care se poate suna dacă se doreşte vizitarea bisericii.

    Pe drumul spre casă am vizitat mai multe obiective turistice importante, situate destul de aproape de Bazna: castelul Bethlen Haller din Cetatea de Baltă (se vizitează doar în cadru organizat), biserica fortificată evanghelică din Biertan şi Valea Viilor, ambele aflate în patromoniul Unesco.

    Cu siguranţă vom reveni în viitorul apropiat la Bazna, atât pentru frumuseţea locurilor dar şi pentru liniştea şi relaxarea de care ne-am bucurat aici, departe de forfota şi aglomeraţia urbană.

    Rog ataşarea videoclipului https://www.youtube.com/watch?v=oIXCxDA7Wos

    Mulţumesc


    [fb]
    ---
    Trimis de krondia* in 12.09.14 20:40:21
    Validat / Publicat: 12.09.14 22:31:15
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BAZNA [SB].

    VIZUALIZĂRI: 16589 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krondia*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 [fără descriere]
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31250 PMA (din 33 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    4 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [12.09.14 20:43:02]
    »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu)

    sunflower
    [13.09.14 11:46:01]
    »

    Foarte frumos, de mult am asteptat review-ul, dar a meritat pe deplin. Multumim pentru recomandare! Si un SB, cu drag!

    krondia*AUTOR REVIEW
    [13.09.14 14:51:44]
    »

    @sunflower, mulţumesc. Sper să mai apară şi alte articole despre Bazna, mie mi-a plăcut mult. Cum am stat destul de puţin nu am reuşit să profit de toate facilităţile oferite de complex, am înţeles că ar fi şi o saună la care nu am fost. Merită totodată vizitate şi împrejurimile, m-am bucurat să văd că au început să fie renovate bisericile fortificate din zonă.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmasterX
    [11.09.17 02:18:45]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica «Descoperă Bazna» (nou-creată, între timp, pe sait)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    sunflower
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Bazna:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043466091156006 sec
    ecranul dvs: 1 x 1