ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.11.2009
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 02.09.09
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
AUG-2009
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Würzburg, un mic oraş bavarez

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

Dacă treceţi prin zonă, nu rataţi ocazia să vă opriţi şi în Würzburg, vă asigur că nu veţi regreta.

Deşi este mic faţă de oraşele între care se află la egală distanţă, Frankfurt şi Nürnberg, Würzburgul este surprinzător prin multitudinea de obiective turistice pe care le deţine.

Am ajuns la Würzburg într-o dimineaţă însorită de august, după 120 de km parcurşi de la Frankfurt pe autostrada spre Nürnberg. Am parcat la o parcare subterană de lângă restaurantul Fuego, aflat pe Juliuspromenade. Era un punct foarte potrivit pentru pornirea în turul oraşului, pentru că la mică distanţă, la intersecţia Juliuspromenade cu Schönbornstraße se află un centru turistic, de unde ne-am înarmat cu harta oraşului. Chiar peste drum este primul obiectiv, Juliusspital, a cărui clădire, foarte frumoasă, datează de prin secolul al XVI-lea. Aici se află fundaţia Juliusspital, fondată de Julius Echter, episcop de Würzburg la acea vreme. Chiar în faţa clădirii se află şi o statuie a lui Julius Echter. Intrăm în curtea interioară, pentru a face câteva fotografii, cu un pic de noroc, pentru că imediat după noi, intrarea se închide, din nu ştiu ce motive.

Continuăm pe Juliuspromenade, până la intersecţia cu Theaterstraße şi intrăm pe Heinestraße, până la Stift Haug, o biserică barocă, de pe la sfârşitul secolului al XVII-lea. Vizităm biserica şi apoi revenim pe Theaterstraße, trecem prin faţa Mainfranken-Theater, după care ajungem la o mare piaţă, în mijlocul căreia este amenajată o parcare. În faţă, spre est, se găseşte Würzburg Residenz, fosta reşedinţă a prinţilor episcopi de Würzburg. Acesta este un splendid palat, construit în secolul al XVIII-lea în stil baroc şi reconstruit după distrugerile suferite în cel de-al doilea război mondial. Alături, grădinile palatului, cu un design deosebit, întregesc o imagine care-şi merită pe deplin includerea, din 1981, în lista patrimoniului UNESCO.

După câteva zeci de minute petrecute în această zonă minunată, ne continuăm drumul pe Balthasar-Neumann Promenade, până în Josef-Stangl Platz, la intersecţia cu Neubaustraße. Aici este (de fapt, de aici începe) Alte Universität, un imens complex de clădiri, datând din perioada Renaşterii, care a adăpostit vechea universitate, fondată de acelaşi episcop, Julius Echter. La capătul vestic al clădirii se află Neubaukirche, una dintre cele mai remarcabile biserici ale Renaşterii germane.

Continuăm pe Neubaustraße, având in faţă Festung Marienberg, fortăreaţa de peste râul Main. Facem la dreapta, pe Augustinerstraße, la capătul căreia se zăreşte Grafeneckart, turnul roman şi Primăria. Ajungem în piaţa din faţa Primăriei şi zăbovim o clipă pentru a admira Vierröhrenbrunnen, fântâna în stil baroc, datând din secolul al XVIII-lea. În apropiere, se vede deja Alte Mainbrücke, vechiul pod peste Main, cu o vârstă venerabilă, de vreo 900 de ani. Mergem pe pod, admirăm statuile acestuia şi ecluza, dar renunţăm să urcăm la Festung Marienberg, citadela din vârful dealului de peste Main, unde se află şi un muzeu, din lipsă de timp.

Ne întoarcem pe Domstraße, la capătul căreia se află Dom St. Kilian. Aici, facem la stânga, pe Kirschenhof şi ajungem în faţa bisericii Neumünster, construită într-o veche bazilică romană. O vizităm şi ieşim pe o laterală, care ne scoate în spate la Dom St. Kilian, în Kiliansplatz. De aici, de pe Martinstraße facem la stânga şi ajungem în Marktplatz, unde nişte muzicanţi amatori cântă muzică sinfonică. Piaţa este dominată de Marienkapelle, o biserică tot în stil gotic, de prin secolul al XV-lea. Alături, o casă foarte frumoasă, Falkenhaus, casa cu şoimi, fost han, adăposteşte în prezent biroul de turism. Ieşim în spatele bisericii, într-o altă piaţă, unde se află un obelisc şi, de aici ne întoarcem la parcare, pentru a porni către Nürnberg.

La revedere, Würzburg.

Ah, să nu uit. Aici, în Würzburg, la 1895, pe când era profesor la Universität Würzburg, Wilhelm Conrad Röntgen a descoperit razele X, pentru care descoperire a devenit, în 1901, primul laureat al premiului Nobel pentru fizică.


[fb]
---
Trimis de Costi in 28.11.09 14:03:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4637 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pe Juliuspromenade se vede Stift Haug
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 900 PMA (din 5 voturi)

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

danoradea
[30.11.09 09:58:17]
»

Foarte bun review-ul, intradevar un oras german foarte frumos, un oras studentesc, Wurzburg-ul este unul din cele mai importante centre universitare din Europa, un oras care trebuie vazut daca ajungeti in Germania, si de ce nu este un oras unde veti intalni foarte multi romani, sau mai exact sasi plecati definitiv din tara

CostiAUTOR REVIEW
[30.11.09 15:03:43]
»

danoradea:

mulţumesc pentru aprecieri, deşi, după cele minus 50 de puncte de la nota 2, din două note, altcuiva nu i-a plăcut deloc ceea ce am scris şi nici măcar fotografiile.

Şi ai dreptate, Würzburg este un mare centru universitar, ceea ce am omis să subliniez în review.

florin98
[14.12.09 02:11:31]
»

eu zic si votez bravo, tine-o tot asa, te citesc si te urmaresc

danoradea
[15.12.09 16:15:38]
»

da, si eu sunt de aceeasi parere, nu te lasa demoralizat de asta, oricum pentru marea majoritate a useri-lor important este ca pot gasi mici sugestii, indicatii cand vor ajunge aici sau in alta parte, pe mine m-au ajutat de multe ori, inca o data tine-o tot asa.

kmy
[22.02.10 20:03:34]
»

cum se poate vota in minus?? ti-am dat 400 puncte si sunt acolo, dar 50 de puncte cum le-ai obtinut?

webmaster7
[22.02.10 20:52:10]
»

Acum nu se mai poate vota in minus, insa la vremea scrierii acestui review in noiembrie 2009, sistemul de votare si punctare era altul.

Astfel, pe aceea vreme se puteau "acorda" malusuri (adica voturi in minus) daca un review era considerat de un user ca fiind nesatisfacator. Aceste malusuri au fost scoase la inceputul anului din regulament. De asemenea, numarul de puncte aferent unui vot era altul in 2009.

Asa se explica punctajul acestui review, pe care in actualul sistem de votare, valabil de la inceputul lui 2010 autorul nu il putea matematic obtine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster13
[22.02.10 23:01:41]
»

de obicei costi are grija ca fiecare din impresiile sale sa primeasca si melodia potrivita (tin sa-i multumesc pentru acest lucru) dar iata ca si in cazul lui am placerea sa-i propun aceasta melodie pe care o putem schimba bineinteles daca nu corespunde !

CostiAUTOR REVIEW
[23.02.10 09:57:13]
»

Mulţumesc, webmaster13.

Este frumoasă alegerea ta, dar asta am pus-o la review-ul meu despre Munchen.

Ca să nu nerepetăm, aş propune următoarea melodie:

http://www.trilulilu.ro/Agrimensor_K/7f0fb24ce59fbe

webmaster13
[23.02.10 10:22:41]
»

rezolvat !

mariusz
[09.08.10 12:37:51]
»

Am fost la Wurzburg de doua ori, anul acesta in iulie cu familia si am avut aceeasi placere in vizitarea (la pas) a acestui minunat oras. Nu cred ca mai pot adauga ceva, poate doar niste poze, si mai ales indemnul de a-l vizita!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Costi, danoradea, florin98, kmy, mariusz
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Wurzburg:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055184125900269 sec
    ecranul dvs: 1 x 1