ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.08.2016
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: București
    ÎNSCRIS: 18.06.13
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    JUN-2016
    DURATA: 1 zile
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 3 MIN

    Civita di Bagnoregio – Orasul care moare

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    Dupa ce ieri v-am introdus in lumea misterioasa a piramidei de la Bomarzo, azi va duc in apropiere, la Bagnoregio, ca sa descoperim impreuna un "borgo" cum altul nu-i. Civita este o parte a comunei Bagnoregio din zona Viterbo si a fost declarat unul dintre cele mai frumoase “borgo” din Italia. Este situat pe un con din tuf vulcanic, la o inaltime de 443 metri deasupra vaii. Numele de Bagnoregio vine de la Balneum Regis, baile regelui si i-a fost atribuit de regele Desiderio al Longobarzilor care s-a vindecat de o boala grava folosind baile termale din aceasta zona. Civita a fost fondat acum 2500 de ani de catre etrusci si se poate ajunge la el traversand un pod enorm peste o vale adanca sau trecand printr-un tunel din partea opusa. Tunelul este inchis iar podul ramane singura cale de acces, cea mai spectaculoasa cale de acces intr-o cetate antica, dupa parerea mea. Civita a fost numita si orasul care moare datorita numeroaselor alunecari de teren din zona. In ultimii 500 de ani cetatea a pierdut intre 20-25% din teritoriu datorita alunecarilor de teren care au luat casele cu ele in vale. Pe vremea etruscilor si pe vremea romanilor aici au avut loc uriase lucrari de consolidare care au salvat cetatea pana in zilele noastre. Iata ca italienii de azi au pierdut 25 % din ce au lasat etruscii si romanii, datorita nepasarii. Am vazut totusi ca o organizatie locala incearca sa ia atitudine si sa stranga fonduri pentru a salva orasul care moare. Ramane de vazut daca pe viitor veti mai putea vizita sau nu, acest loc spectaculos. Pana una-alta va iau cu mine la o plimbare la ceas de seara prin Civita, o cetate care mi-a furat inima.

    Am ajuns la Bagnoregio si am parcat masina in apropiere de zona turistica. Apoi am continuat pe jos pana la marginea haului de unde porneste podul care duce la cetate. Inainte de traversare exista un punct panoramic de unde se pot face niste fotografii magnifice. Pe o scara se poate ajunge la Grota di San Bonaventura unde se spune ca Sf. Francisc a vindecat un copil pe nume Giovanni Fidanza care ulterior a devenit San Bonaventura. In trecut aceasta grota era de fapt o locuinta etrusca. In directia opusa, drumul coboara pana la pod, iar aici se plateste o taxa de vizitare de 1,50 euro. Merita toti banii!

    Podul in sine este o minune care te lasa fara cuvinte. Valea de sub el, atat de adanca incat te ia cu ameteala, este plina de verdeata si de ciripit de pasarele. La dreapta te intampina panorama alba a asa-numitelor “calanchi”. Calanchi sunt formatiuni geomorfologice de eroziune a terenului.

    Intrarea in Civita este majestuasa. O poarta masiva te lasa sa patrunzi in viata linistita a cetatii. Pentru multi ani cetatea a fost parasita dar acum exista vreo doua hosteluri, mici restaurante si terase foarte romantice si impodobite cu flori colorate, un muzeu de geologie si alunecari de teren (nu l-am vizitat), un beci care se poate vizita contra unei taxe de 1 euro.

    Am decis sa vizitam beciul respectiv. El apartine unui localnic intreprinzator care a strans la un loc unelte vechi, o presa pentru ulei, o presa de struguri si chiar a amenajat o mica incapere cu un pat antic. Beciul are vedere panoramica asupra vaii cu “calanchi”. Prin urmare a fost o incursiune interesanta intr-un beci care desi se afla sub pamant, este totusi deasupra unei splendide vai!

    In Civita exista 10 persoane care locuiesc permanent, in rest locul este turistic. Ne-am plimbat cu mare placere pe stradutele inguste si pline de culoare ale cetatii si va invit sa vizionati filmuletul atasat, filmulet care va va permite sa ma insotiti in acest loc plin de romantism din Italia.

    Rog webmasterul sa ataseze urmatorul filmulet

    https://www.youtube.com/watch?v=XdGYWHH_djA

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de buterfly* in 24.08.16 07:27:48
    Validat / Publicat: 24.08.16 08:40:50
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 2055 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buterfly*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 O magnifica vedere panoramica
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 47 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    13 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [24.08.16 07:45:42]
    »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    mishu
    [24.08.16 08:52:45]
    »

    @buterfly: Normal in primul rand ma bucur ca am prins primul vot. Felicitari, un articol minunat despre o destinatie superba. Trist daca stai sa te gandesti ca poate peste nu stiu cati ani va disparea si vor ramane doar amintirile, insa pana atunci cine stie ce se va mai intampla.

    Filmuletul minunat si el insa pozele le poti contempla mai multi si parca nu-ti vine sa treci de la o poza la alta.

    Parca nu-ti vine sa crezi ca acest loc chiar exista si nu este cumva ceva SF.

    Felicitari, votat cu mare placere.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    adrianbogdan
    [24.08.16 09:08:01]
    »

    Buna!

    Faine locuri ai vizitat

    Foarte frumoasa poza P19, auzi "priveliste din beci".

    Daca nu ai privi poza ti-ai imagina ca vezi o pivnita plina de butoaie cu licori.

    Vacante reusite va doresc!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [24.08.16 09:33:37]
    »

    @webmasterX: multumesc webmaster!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [24.08.16 09:36:17]
    »

    @mishu: Multumesc pentru vizita si aprecieri si mai ales pentru primul vot! Intr-adevar e un loc spectaculos care dupa cum spuneam mi-a furat inima. Nu stiu daca vor reusi sa il salveze la timp, ar fi un mare pacat sa se piarda din cauza nepasarii. Cum reuseau domnule romanii si etruscii sa il pastreze intact, iar noi astia care ne laudam ca suntem civilizati si avem tehnologie, nu reusim?!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    buterfly*AUTOR REVIEW
    [24.08.16 09:38:43]
    »

    @adrianbogdan: multumesc pentru vizita si aprecieri! Beciul ala era culmea beciurilor, "tata lor" cum s-ar zice, dar orasul este si mai grozav. Este mic dar extrem de pitoresc si in plus, nu se stie cati vor mai apuca sa il viziteze, zona are teren instabil.

    elviramvio
    [24.08.16 09:46:17]
    »

    @buterfly:

    Fain, eu m-am blocat privind la calanchi din P04.

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [24.08.16 10:53:46]
    »

    @elviramvio: multumesc pentru vizita si aprecieri! Pai chiar e ceva deosebit!

    mprofeanu
    [24.08.16 11:27:13]
    »

    @buterfly: Un superbonus acordat ca întotdeauna cu mare plăcere!

    Ce poze superbe!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [24.08.16 11:53:37]
    »

    @mprofeanu: multumesc pentru vizita si aprecieri! Si pentru superbonus!

    adri-nico
    [25.08.16 07:54:59]
    »

    Am citit cu amindoi ochii si mi-a placut ce am vzaut. Podul ala de acces am crezut ca e si pentru masini. Cit are, un Km?

    Nu stiu ce altceva ar putea sa infrumuseteze fatada unei case sau o margine de strada, sau niste trepte in afara unor ghivece cu flori colorate.

    Poza 10 seamana izbitor de mult cu imaginea primului meu goblen cu pietricele.

    P.S. Am uitat sa intreb: in urma cutremurului, cu cele peste 80 de replici, o mai fi ceva din cetatea aia ?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    buterfly*AUTOR REVIEW
    [25.08.16 08:05:27]
    »

    @adri-nico: soro, multumesc pentru vizita si aprecieri.

    Podul ala e foarte lung dar mai ales foarte inalt, are 400 metri, e deasupra padurii, copacii sunt jooos de tot in vale, e fenomenal. Uite acum ai idei noi de goblenuri, poate faci unul cu orasul asta vazut panoramic!

    M-am interesat orasul e inca in picioare, cutremurul a luat numai zone fara case acolo. Satucul ala distrus complet e mai departe un pic

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    calatorul
    [27.09.16 14:15:17]
    »

    @buterfly: Interesante locuri, multumim pentru informatiile si impresiile impartasite, alegeri inspirate si vacante frumoase!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adri-nico, adrianbogdan, buterfly*, calatorul, elviramvio, mishu, mprofeanu
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Viterbo şi împrejurimile:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071964025497437 sec
    ecranul dvs: 1 x 1