ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.06.2014
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 14.10.11
    STATUS: SENIOR
    DATE SEJUR
    MAY-2014
    DURATA: 5 zile
    team-building

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții
    CADRUL NATURAL:
    80.00%
    Mai degrabă mulțumit

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    86.67%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 9 MIN

    Lituania, baschet și jazz, in și chihlimbar! Impresii din Vilnius

    Ilustrație video-muzicală
    Instrumental _ Smooth Jazz - Summertime


    TIPĂREȘTE

    De la o mândră lituaniancă cetire:

    “Catolicismul, prima religie!
    Baschetul, a doua religie!
    Jazz-ul, probabil a treia! ”

    Cum ajungem

    O noua evoluție la “impuse”! Pot, totuși, să vă spun că biletul a fost 300 de euro (luat cu 2 luni înainte) iar hotelul (despre care voi scrie separat) pot doar să spun că, DACĂ aș fi vrut să stau o extra-night (deci pe punga mea) ar fi fost 70 euro, acum nu știu dacă și prețul acesta făcea parte din negocieri, cam multe nu știu dar nu-i pagubă mare având în vedere că nu e destinație de top.

    Plecarea a fost “condimentată” cu întâlnirea, semi-întâmplătoare, pe aeroport cu un multsimpatizat (de către toată lumea de pe-aici) coleg AFA. Merci, colega!

    Am luat-o prin Viena că de ce să te duci de-a dreptu’ când poți s-o iei pe ocolite, n’est-ce-pas? Deci, Austrian Airlines, stewardeze blonde, blocate pe roșu la semafor (adica îmbrăcate complet în roșu, cred că și andăruerii, hihi). Pe biletul meu scria de 4 ori la meal: snack! La dus, de 2 ori același snack (sweet or salty? this is the question pe care Scufițele rosii flămânde de lupi ți-o puneau). La întors, am zis și eu că schimbă snack-ul, măcar de-ntorcea punga pe dos! Niet!

    La sweet păreau 2 biscuiti lipiți între ei, n-am mâncat, nu mă bag dar, la salty, sunt mama lor! O pungutică cât podul palmei umplută pe jumătate cu niște figurine, gen peștisor, cerculeț, crănțănitoare la care am asortat un vin rosu, la 3 din 4 zboruri, la ultimul am balotat un suc de roșii cu sare și piper că mă mirosea Gogu și mă lua cu: ” unde te-am trimis și de unde vii mirosind a doagă”.

    Orar de zbor foarte convenabil: plecare la 8,10, stop circa 1 oră la Viena, aterizare la ora 13 (avem aceeași oră cu Lituania, deci nu umblați la Rolex, Lolex, Bobex, etc), retur: 13,45, stop 50 minute, la ora 18 pupați Gogu (Goaga) din dotare!

    Ceea ce veți citi sunt impresii personale despre ceea am văzut sau auzit din gurițele localnicilor, nu căutați date istorice, descrieri obiective mai mult sau mai putin turistice, n-am, spre deloc!

    Contact lingvistic:

    1. Labas! (s’ul insesizabil la pronunție)

    2. Kur tualetas?

    Traducerea, la sfârsit, nu trișați, citiți!

    Aeroportul din Vilnius e o glumiță, păi “Arrivals hall” e mai mic decât era holul Autogarii Militari, acu’ e mai mare doar pentru că a dispărut ȘI autogara asta. Aici am schimbat 30 de euro pt care am căpătat 100 Litas (peste tot e același curs valutar, 1 Euro=3.45 Litas). Eu am călătorit cu o austriacă pe care am momit-o în ideea să împărțim un taxi, dar, dupa ce am aflat de la “Chioșcul de informare turistică”, că autobuzul face o juma de oră și costă 1 euro, zgârcita naibii a dat-o la întors și uite așa ne-am urcat într-un maxi-taxi, linia 88 care duce în centru. Aeroportul e la circa 5-7 km de oraș, distanța variind în funcție de ghidul touristic citit.

    Odata cazarea făcută, văzând nori amenințători pe cer [nu se pleacă fără umbrelă, au o climă…. ], zic ia să dau un tur rapid, ușor de realizat deoarece hotelul Neringa (unde am peripețit eu) e situat pe artera principală din Old Town, Gediminas. Artera e cam ditai bulevardul, nu prea sunt zgârciți la spații, mai puțin, desigur, străduțele din central centrului, ca să zic așa, foarte asemănătoare cu Centrul vechi din București. Trafic subțire, bine, era și duminică după-amiaza. Se bicicleşte la greu, oraşul are mini-parcări de biciclete de închiriat.

    O vizită in Old Town, inclus în patrimoniul UNESCO, o poți face și într-o jumătate de zi și în câteva zile, daca te oprești la fiecare biserică, ar trebui să spun catedrală, mai toate au niste proporții, ce mai…

    Poti alterna, în mod fericit, vizitele cu photo session ale bisericilor cu așezatul șezutului, “dupe facultăți”, pe la nenumăratele terase, pub-uri, cafenele, cum le-o mai fi zicând, sau pur și simplu pe băncuțe prin “mini-părculețe” (cum să-i zic unui locșor cu un copac și o brazdă de iarbă). Între noi fie vorba, merge și-o bordură din când in când.

    Vizita începe din fața Catedralei cu a sa Clopotniță. Am avut un fel de ghid, dar turul, pe jos, desigur, a durat doar o oră din cauza ploii, eram prea nervoasa și am reținut prea puține lucruri iar pozele le-am făcut în alte zile, mai cu soare.

    Catedrala catolică Sf. Stanislaus și Ladislaus, în catacombele căreia se odihnesc Marii Duci ai Lituaniei, se vrea emblema orasului... Pe acoperiș vedeți 3 statui, Stanislaus, Helena și Casimir reprezentând Polonia, Rusia și Lituania. Ele sunt niște copii, cu accent pe o, pt că pe la... vreo 5 ani înainte de venirea mea pe lume (egocentrismul asta…) sovieticii le-au dat jos, cică le-au “pierdut” și au confiscat și clădirea transformând-o în galerie de artă ba, culmea sovietizării operelor de artă, ar fi funcționat aici și un... soi de garaj de reparat mașini, Volga bănuiesc! Te doare capul de ce-i ducea… bibilica! A fost returnată cu un an înainte de așa-zisa noastra rivoluție, moment în care eu eram la fiică-mea la grădi, la serbarea de Moș Gerilă și-mi băgam unghia-n gât că nu fusese aleasă Miss 1989! Ce, a divagat cineva? Vi se pare, unica modalitate de a reține ceva ani “istorici” e asocierea cu evenimente la care am fost părtașă trufașă ! Am flashuit câteva poze inside și am fost atenționată atât de discret de tanti de la lumânări încât nu i-am spus decât un singur cuvânt, unul turcesc și acela n-a fost “baklava”, întrebați publicul, sunați un prieten…

    În continuarea catedralei se întinde Palatul Marilor Duci ai Lituaniei, demolat și el de rusi, reconstruit cu mare tam-tam acum câțiva ani, închis din cauza criticilor opiniei publice (deturnare de fonduri). Acum găzduiește ceva expoziții, nici băștinașii nu erau prea fericiți când îmi povesteau.

    Biserica Sf. Ana îți taie respirația. Mie! Pe-afară! Se zice că s-au folosit 33 de soiuri de cărămidă. Pe cât de copleșitoare e pe-afară pe-atât de lipsit de ostentație este interiorul. Sincer, la prima vedere chiar am fost intrigată, pe urmă am realizat că e un contrabalans benefic. Cică atunci cand Napoleon Bonaparte a trecut prin Vilnius a fost atât de impresionat de frumusețea ei că a vrut să o ia în palmă, să o ducă la Paris și s-o așeze lângă Notre Dame.

    Oricum, așa densitate de biserici pe m2 nu cred să existe undeva în lume. Una mai maiestuoasă decât alta. Zici că s-ar fi luat la întrecere! Niciuneia nu-i poți spune “bisericuță”. Din cauza proporțiilor sunt și greu de prins în foto, în întregime.

    Ce am ratat și n-ar fi trebuit, nu neapărat în această ordine:

    -Muzeul victimelor Genocidului, pe-afară (văzut!) o clădire senină, înăuntru, iadul pe pământ!

    -Dealul celor 3 Cruci, comemorează crucificarea a 7 călugări; bineînțeles și ăsta a fost distrus pe timpul lui Stalin și refăcut

    -Castelul Gediminas în care funcționează Muzeul Național al Lituaniei

    -districtul Usupis, o oază artistică, auto-proclamat “independent”

    Gastronomie lituaniană

    Se mănâncă bine, zdravăn. Am cinat, oficial, în 2 restaurante, unul cu specific tradițional, într-o hrubă gen “Lacrimi și sfinti” de la noi, celălalt, cred că fusion, unde nu era o problemă dacă o luai pe... ulei, puteai să vezi dublu, triplu, etc pentru că pèreții erau tapetați cu nouasutecincizecisipatrudemiidemiliardecatralioane de poze, pozulici, tablouri, afișe, nu lipsea un pian, cărți, antichități, mobilier stil bidermayer, stil bideu, antreu, croseu, orice e permis, lustre care-atârnă în jos dar și în sus, dă-o-n doamne iartă-mă de gravitație, candelabre, sfeșnice, policandreeee, stop! Dați paharul pe gât!

    Supa de sfeclă rece, cepelinai (zeppelins), un soi de găluște de cartofi umplute cu te miri ce, carne tocată, legume, o brânză de-a lor gen urdă, nașpa la gust. Găluștele astea vin cu un sos la masă.

    Au și ei un soi de sarmale (balandeliai=porumbei, iaca imaginație!), mănâncă și ei urechi, limba și adidași de porc. Altfel, salatele nu lipsesc de pe masă, le-am avut și la prânz și la două dineuri, când zic salate mă refer la salata noastră de primavera, multe felurite Frunze, ceva ceapă, roșie, ardei, cu oțet și ulei. Prăjitura lor națională, sakotis, este extrem de spectaculoasă ca imagine, zici ca-i un tufiș ciufulit, am văzut și de juma de metru, bună la gust!

    Băuturi naționale: una făcută din miere, apă și drojdie (midus), un soi de cvass făcut din pâine de secară și un brandy cu felurite ierburi; primele două sunt câh, ultima e băubilă, asta după vreo 3-4 shot-uri !

    Ce luăm ca souvenir

    Ce te sfătuiesc ei să duci acasă: bineințeles, orice din chihlimbar (Aurul Nordului sau Piatra soarelui, cum îi spun ei, zic mereu ei deși eu am vorbit numai cu duduci dacă nu-l pun la socoteală pe tânărul de la recepție, da’ nu-l pun c-avea ceva pufos în el, ceva înspre o… ea!), ceva cosmeticale și săpunuri făcute în casă, amber soap, diverse produse din in, cizmulițe din pâslă (n-am luat nimic din toate astea, ba n-arătau bine, ba nu miroseau bine, ba aveau niște prețuuuri, am venit cu niște conserve de pește, printre care și ficat de cod, un sălămior crud-uscat, prost și scump, și 2 magneți f. frumoși gen tablou în mini-miniatură)

    Mi-a plăcut tare mult naţia asta! Cei –cele-cu care am lucrat eu, aşa nişte oameni serioşi si foarte mândri de identitatea lor naţională fără a cădea într-un naţionalism gen “Vadim”! Fete tinere, 30 și un pic de ani aveau și câte 2 copii, organizatoarea principală e foarte graviduţă dar asta n-a împiedicat-o să se implice zi-lumină. Pe stradă, plin de tineri cu un aer hotărât, aveau direcţie, ce mai!

    N-am văzut:

    -rromi (yeeeeees!)

    -câini maidanezi, de fapt nici din ceilalţi decât 2-3 deci “produsul” lor lipseste de pe străzi [yeeeeeees! ]

    -cersetori, doar 2, doi, de fapt boschetari, nici nu cerşeau de fapt, işi încălzeau ciolanele la puţinul soare [yeeeeeeeees! ]

    -Logan-uri [huooooo! ]

    Ar trebui să urmeze încă doua review-uri, despre hotelul Neringa și excursia de o jumătate de zi în zona vestitului castel Trakai, dar trebuie să mă mobilizez!

    Și acum, pentru cine a fost cuminte și a papat tot, iată traducerea:

    -Bună!

    -Unde-i buda?

    Nota red. : nici o asemănare cu lb.româna chiar daca regăsim, cumva, aceste cuvinte in fondul nostru lexical, totusi nu se poate să nu remarcati perfecta imbinare a celor doua cuvinte din intrebare.

    Iki! [see you]


    [fb]
    ---
    Trimis de Eugenia55* † in 09.06.14 19:06:51
    Validat / Publicat: 09.06.14 20:21:13
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȚĂRILE BALTICE.

    VIZUALIZĂRI: 7338 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Eugenia55* †); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P11 La pas pe stradutele din centrul centrului!
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 42 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    19 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [09.06.14 20:33:35]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    Dabator
    [09.06.14 21:09:54]
    »

    Eugenia55: Superb articol despre o destinație dacă nu exotică, măcar inedită.

    Mi-ar plăcea să nu găsim nici noi aici ce nu ai găsit pe acolo (cu excepția Daciilor fabricate la Pitești).

    Te rog mult mobilizează-te, vreu să citesc și celelalte articole.

    Și nu în ultimul rând: îmi place stilul!

    Să știi că nu am trădat - am așteptat cuminte, până la sfârșit, traducerea.

    Iki!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    ariciu
    [09.06.14 21:24:52]
    »

    Poi, duamna Eujeni cu accent pe i, se poate???

    Fete tinere, 30 și un pic de ani aveau și câte 2 copii...

    Aşa şi? Ce vi se par aşa mulţi?? Poi dacă ziceaţi de la patru în sus, mai era cum mai era. Da' doi??? Eu aş fi zis: "numai doi"...

    În rest... aştept continuarea... Sunt curioasă dacă la cazarea asta a mai fost vreun domn care să vă urmărească de pe perete ca să-l facă gelos pe "domnu' Gogu"...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster13
    [09.06.14 22:31:40]
    »

    Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

    Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

    maria55 †
    [10.06.14 00:11:32]
    »

    @Eugenia55, recunosc, am trisat! Curiozitate de baba, ce vrei?! Dar am savurat apoi pe indelete textul! Felicitari!

    Si pt. faptul ca am intarziat putin ...cu trisatul...am reusit sa fiu eu cea care am dat superbonusu'...sau ma rog...am contribuit...

    alinaro
    [10.06.14 10:13:34]
    »

    @Eugenia55: Draga (doamna) Eugenia: ce bine se incepe o zi de marti cu lecturarea unor asa impresii… Imbinarea numelui autorului cu cu cel al locului unde si pe mine tot serviciul m-a purtat acum fix patru ani m-au facut sa ma fosnai pe scaun, si intre apel si apel (azi vorbesc cu sarbii si cu ungurii), sa nu las pe mai tarziu ce se poate face acum.

    Aceeasi a fost si impresia mea: de altfel, in reviewul meu de acum ceva timp, cred ca titlul era ceva in genul “Turism religios prin excelenta”. Multe biserici pe metru patrat, mai multe decat in orice alt loc. Un oras frumos si curat, cu oameni blonzi si inaaaaalti. Eu am avut parte de-o plimbare de cateva ore intr-o dupa amiaza, asa ca am ratat aceleasi obiective la care mi-as fi dorit sa ajung. Cine stie, poate ma intorc intr-o buna zi si ajung la castel si in cartierul ala boem.

    Cat despre partea lingvistica a impresiilor, e curios faptul ca “labas” exista si in araba, si inseamna un fel de “ce faci? ”. Dar n-ar trebui sa ma mire: in Kedainiai, un orasel in care am petrecut aproape o zi, “ghidul” nostru ne-a dus intr-un parc unde se aflau niste ruine ale unui castel construit de…… turci!!! Ce faceati, bre, si prin nordul Europei? De curiozitate m-am uitat sa vad daca “labas” exista si in turca (pentru ca mai stiu si alte cuvinte comune sau cel putin asemanatoare cu araba, precum “merhaba”/”marhaba”). Nu am gasit. Insa n-ar fi de mirare sa aiba ceva legatura. In fine, scuze de divagatii, (de) formare profesionala, ce sa-i facem.

    Nu am trisat nici eu. De obicei nu am rabdare. Insa am citit cuminte, pentru ca mi-a placut mult. Mobilizati-va, mobilizati-va.

    O zi minunata va doresc, pe masura acestor randuri!

    P. S. Deci nu i-a placut salamul ala uscat si scump d-lui Gogu. Data viitoare fiti mai inspirata, ce Dumnezeu!

    Eugenia55* †AUTOR REVIEW
    [10.06.14 17:45:38]
    »

    @Dabator:

    Multumesc mult! Si reciproca e valabila!

    Eugenia55* †AUTOR REVIEW
    [10.06.14 17:50:05]
    »

    @ariciu:

    Pai, da, pe tine nu te-a impresionat, lituanianca mica ce esti , dar eu ma refeream, mai ales, la ce am eu in ograda, c-a sarit si-a noastra de 31 si nu se"lituanizeaza" deloc

    La cazare n-am mai vazut decat cai verzi pe pereti, domnul a fost dupa perete, in camera alaturata, nah, vedeti (cititi) voi...

    Eugenia55* †AUTOR REVIEW
    [10.06.14 18:11:48]
    »

    @webmaster13:

    Vai ce-mi place, merci, merci, merci!

    Eugenia55* †AUTOR REVIEW
    [10.06.14 18:23:00]
    »

    @maria55:

    Curiozitate iertata, doar suntem leat! (Sa stii ca si eu as fi fost curioasa

    Multumesc!

    Eugenia55* †AUTOR REVIEW
    [10.06.14 18:37:05]
    »

    @alinaro:

    Stiu, stiu, Alina draga, ca ai scris despre Vilnius, am lecturat tot ce era scris pe AFA, si colegul Costi a scris...

    Oricum, am fost inspirata ca nu mi-am pus cunostintele de lb. rusa la bataie, in cel mai bun caz ma alegeam cu expresie de dezgust si in cel mai rau caz, cu 2 capace! )

    Gogu mananca salam de zici ca a crescut la orfelinat! )

    Multumesc!

    le_maitre
    [11.06.14 15:47:16]
    »

    Eugenia55: Jūs esate genialny! Aš juoktis su ašaromis!

    P. S. vedeți aci ce-am vrut să spui, e de bine: dictionar.us/lituanian-roman.

    MCM
    [11.06.14 16:42:23]
    »

    Unu la mână -

    Plecarea a fost “condimentată” cu întâlnirea, semi-întâmplătoare, pe aeroport cu un multsimpatizat coleg AFA

    ... tratament VIP, huh? Ştiu cum este.

    Doi la mână - dacă nu trebuia să plec la un curs în altă parte, te făceam o plimbare prin oraşul vechi;

    Trei la mână - Foarte frumoasă biserica Sf Ana

    Mai suportaţi ş-un patru la mână?

    Salutări lui Gogu! )

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Eugenia55* †AUTOR REVIEW
    [12.06.14 10:54:06]
    »

    @le_maitre:

    Din ciclul "Sa invatam SI limbi mai straine":

    Ačiū uz apsilankymas!

    Trad: multumesc pentru vizita!

    Eugenia55* †AUTOR REVIEW
    [12.06.14 11:12:08]
    »

    @MCM:

    1. Tratament, da, VIP, nu! Pemtru ca n-aveam decat un junghi plus ca nenea doctoru' cam terminase programu'! )

    2. Aici m-ai pierdut, ce curs, ce parte, cum ajungeam impreuna in orasul vechi, intr-un cuvant, ce-am ratat?

    3. Esteee!

    4. Gogu intreaba daca el intra la punctul 4 sau la etc. ? )))))))))))

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    MCM
    [12.06.14 12:24:55]
    »

    @Eugenia55:

    2 bis - era cât pe aci să ajung în aceeaşi perioadă la Vilnius... deeeci... te luam de braţ şi-ţi spuneam "tu" prin centrul oraşului, sigur, dacă mă lăsai.

    Gogu este fără număr, fără număr )))

    Dan&Ema
    [29.09.14 21:47:51]
    »

    Baschet si jazz si in si chihlimbar!

    Superb!

    homejade*
    [01.10.14 22:49:41]
    »

    @Eugenia55: foaarte fain. si ma tot intreb si eu... retoric, maii de ce toti pot, si noi nu vrem sa putem... sa scoatem la iveala, tot ce avem mai bun... zic

    Yersinia Pestis
    [21.10.14 13:28:09]
    »

    Bre, mare pomană-ți faci cu mine, cu reviewurile astea! Sunt răcit de stau la pat, când tușesc mă dor tâmplele și spatele, am o oarecare jenă în a înghiți, deși am mâncat producția de Strepsils pe viitorii 2 ani.

    Mă mai delectez și eu cu ce scrii mătăluță și alții, cumva la fel de talentați, pe ”am fost acoloșa ”.

    Daca spui că n-ai văzut nici țigani pe străzile alea, gata, emigrez în Lituania. Eu, unul, nu mă jenez de asemănări fonetice cu cuvinte sensibile din limba noastră!

    Sărut mâna de review, ești valoare!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alinaro, Dan&Ema, Eugenia55*, homejade*, maria55, MCM, Yersinia Pestis
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Vilnius şi împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064388990402222 sec
    ecranul dvs: 1 x 1