GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Traseu splendid spre barajul Paltinu prin comuna Sotrile
O duminica de vara si chef de plimbare departe de aglomeratia de pe Valea Prahovei te conduc spre Valea Doftanei. Intr-o clipa de inspiratie eviti drumul hodorogit din Valea Doftanei si de la Voila urci spre comuna Sotrile. O alegere foarte inspirata, o sosea curata serpuieste prin satele comunei Sotrile pe coama unor dealuri inalte, altitudine 7-800 de metri.
Privelistea de pe soseaua ce urmareste coama dealurilor este minunata, poti admira Valea Doftanei, dealurile pe care este amplasata comuna Brebu, dealurile submontane impadurite de pe malurile barajului Paltinu. Dupa ce treci de satul Plaiul Campinei ajungi la intrarea in satul Sotrile se afla Varful Cucuiatu usor de atins in vreo 10 minute, de la cei 826 de metri ofera o panorama de o frumusete rara, se poate admira de departe barajul Paltinu, dar ai vizibilitate si spre varfurile Bucegilor.
Mergand mai departe prin satul Sotrile poti opri masina putin mai departe de biserica si urca pe Varful Frumos, un urcus ce dureaza 30-40 de minute. Peisajele de pe acest traseu sunt la fel de frumoase ca in orice alt colt de rai al tarii iar de pe platoul din Varful Frumos vezi albastrul turcoaz al barajulului Paltinu, crestele muntilor Bucegi fiind vizibila si Crucea de pe Caraiman. Urcarea pe cele doua varfuri din Sotrile produce cel putin la fel de multa incantare ca pe orice alt traseu montan renumit.
La final trebuie sa ajungi si la Paltinu, soseaua coboara spre vale pe niste serpentine spectaculoase. Dupa relaxarea de langa lacul de acumulare poti incerca la intoarcere sa ajungi pe DN1 urcand din nou la Sotrile dar schimband directia spre satul Vistieru si sa iesi la sosea la Nistoresti. Si acest tronson este presarat de multe peisaje ce aduc bucurie privirii.
Trimis de senateo in 31.07.17 21:23:41
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VALEA DOFTANEI. A mai fost în/la: Romania
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (senateo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@senateo: Foarte frumoase locuri ne-ai prezentat! Adevărul este că ţara noastră ne oferă la tot pasul astfel de frumuseţi naturale, totul este ca noi să fim dispuşi să le descoperim şi să ne bucurăm de ele! Valea Doftanei este un loc de o frumuseţe aparte, un loc unde ne-am propus în fiecare dintre ultimele veri să ajungem, însă până în prezent nu s-a materializat această idee!
Am şi o întrebare: Pe lângă poiana aceea de la barajul Paltinu ai observat cumva şi vreun camping? Tare mi-ar plăcea să pot rămâne pe acolo cu cortul, măcar numai pentru o noapte!
Felicitări pentru plimbare şi articol! O vară cât mai frumoasă în continuare!
@senateo: Acum aproape două luni am mers și eu pe Valea Doftanei și m-am întors către DN 1 pe breteaua de pe Valea Fiarelor care face legătura între DJ 102 L și DJ 207 (google.ro/maps/dir/45.220 ... 90c79b2!1m0!3e0) încântându-mi privirea cu imagini deosebite (vezi impresii). Superbe peisaje, de vis chiar. Voi merge și pe traseul propus în articolul de mai sus - e o alternativă plăcută de petrecere a timpului liber.
@Crazy_Mouse: Acum două luni, la început de iunie, am mers pe Valea Doftanei (așa cum am scris și în articolul citat în ecoul anterior). Am văzut un fel de camping peste șosea, pe o costișă, vis-a-vis de terasa de lemn și chioșcul de lângă poiană (google.ro/maps/@45.258579 ... m/data=!3m1!1e3). Erau câteva rulote instalate acolo, presupun că se poate staționa și cu cortul.
Userul @jamarazvan observ că recomandă o zonă situată după camping: vezi impresii.
@tata123: Mulţumesc frumos! Este bine de ştiut!
@Crazy_Mouse: Multumesc de aprecieri. Langa poiana este un teren imprejmuit cu un gard si erau niste panouri pe care scria Proprietate privata- Acces auto 10 RON, Camping 15 RON. Si erau si masini si doua corturi amplasate acolo.
@senateo: Mulţumesc! Sunt excelente informaţiile tale!
P06 – absolut superbă – ce plaiuri minunate are țara noastră… și P07 la fel, și P08 la fel, și P09 la fel, și P10 la fel, și P11 la fel… nu mai sunt? Minunate… da, traseu splendid…
Da, sunt nenumărate locurile superbe în țara noastră, chiar și fără să ne înghesuim cu toții în locurile considerate turistice, avem unde merge și unde ne relaxa, avem ce vedea, e loc pentru oricine, oricând, pentru relaxare, pentru plimbări minunate…
@senateo: Un articol despre o zona minunata asa cum reiese din pozele atasate.
Felicitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2022 Călătorie de o zi — scris în 08.05.22 de Cosmina7 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Crucea Domnitorului de la Meliceşti — scris în 12.05.22 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Buştenari- satul care cu o sută de ani în urmă a fost California României — scris în 03.05.22 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2021 Excursie de vis pe Valea Doftanei — scris în 08.06.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 O mică incursiune de toamnă prin plaiurile și amintirile copilăriei... — scris în 09.01.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 Șosea alpină de la Comarnic la Valea Doftanei — scris în 06.11.20 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Brebu și Valea Doftanei - istorie și natură — scris în 23.07.20 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ