ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.09.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ploiesti
ÎNSCRIS: 16.08.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2011
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1-13 ani COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

O portie de adrenalina, apoi o gura de relaxare

TIPĂREȘTE

Pentru ca in vara anului 2011 am petrecut impreuna cu familia mea vacanta in Spania pe Costa del Sol in statiunea Benalmadena si pentru ca intotdeauna, atunci cand ne „organizam” programul includem si activitati pe placul fiicei mele, am ajuns intr-una din zile in Torremolinos cu gandul de a vizita Crocodile Park.

Crocodile Park este un park zoologic in care sunt strinse la un loc mai mult de 300 exemplare de crocodili de la asa-zisii bebelusi pana la gigantii Nilului de peste 5 m lungime si 500 kg. greutate, multi dintre ei, mostenitorii directi ai celui mai mare crocodil din Europa, aflat tot in acest parc pe nume PACO.

Fiica mea a fost atrasa de intreaga prezentare facuta de catre ghidul ce insoteste orice grup de turisti care ne-a explicat cum acestia de fapt sunt „continuatorii” monstrilor preistorici, care, datorita unei capacitati formidabile de adaptare si evolutie au reusit sa supravietuiasca timp de mai bine de 200 milioane de ani, lucru demonstrat de altfel si in cadrul muzeului unde sunt prezentate fosile ale dinozaurilor si ale crocodililor. Cat despre demonstratiile legate de modul lor de hranire, acolo am avut parte de adrenalina la maxim. Pe scurt a fost palpitant pentru toti si interesant!

Dupa efectuarea acestei incursiuni in fascinanta si periculoasa lume a crocodililor am constatat ca „incapea” in program si un alt obiectiv pe care-mi doream sa-l vad si care se afla amplasat la o mica distanta de Crocodile Park: Gradina Botanica.

Gradina Botanica din Torremolinos este un parc botanic si in aceeasi masura un muzeu interactiv unde putem descoperi modul de functionare al unei mori de faina traditionala. (Moara de apa folosita la fabricarea fainii). In incinta Muzeului- parte componenta a Gradinii Botanice- putem vedea diverse machete ce infatiseaza diferite tipuri de mori, piese de mobilier vechi, iar din loc in loc, pe aleile gradinii putem admira ca intr-o gradina zoo, diverse specii de pauni, fazani, testoase, bufnite, papagali, etc. Amenajarea parcului este extraordinara, am fost de-a dreptul impresionata de bogatia vegetatiei care concentreaza mai mult de 150 de palmieri din aproximativ 50 de specii si alti 300 arbori si 400 arbusti. Decorul in sine, statuile, aleile, foisoarele, totul este minutios aranjat si ingrijit. Partea de labirint, cu niste fantani al caror susur de apa te imbie sa te-asezi pe una dintre bancutele amplasate la umbra... Esti ca intr-o oaza de verdeata si liniste, departe de tumultul statiunii. Si cum niciodata prin cuvinte nu poti reda pe deplin frumusetea celor vazute, fotografiile va vor spune mult mai multe decat am reusit eu!


[fb]
---
Trimis de Nadina in 19.09.12 10:24:44
Validat / Publicat: 19.09.12 12:45:06
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4134 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Nadina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Doi "micuti"
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12350 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster
[19.09.12 10:59:43]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

dorgo
[19.09.12 14:41:34]
»

Crocodilii au supravietuit 200 de milioane de ani, si toti au crescut mari, pentru ca ei nu fac mofturi, mananca tot ce le pui in farfurie

NadinaAUTOR REVIEW
[19.09.12 15:20:48]
»

@dorgo: Ati vazut-o cumva pe fiica-mea in vreo poza? Cred ca asta trebuia sa-i spun si ei cand era mai mica...

Glumesc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo, Nadina
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Torremolinos:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055316209793091 sec
    ecranul dvs: 1 x 1