ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.01.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ploieşti
ÎNSCRIS: 17.04.11
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 3 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 15

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Muzeele Strasbourg-ului

Ilustrație video-muzicală
- Autumn Leaves-Paul Mauriat


TIPĂREȘTE URM de aici

În Strasbourg se pot vizita muzee în funcţie de interese şi de timp: Palatul Rohan ce include trei muzee: Muzeul de Arheologie, Muzeul de Artă Decorativă şi Muzeul de Arte Frumoase. Apoi Muzeul Alsacian, Muzeul de Istorie al Oraşului Strasbourg, Muzeul Operei Notre-Dame. Pe acestea am avut plăcerea să le vizităm.

Mai sunt şi alte muzee interesante precum: Muzeul de Zoologie, Muzeul de Artă Modernă şi Contemporană sau Muzeul Tomi Ungerer – Centrul Internaţional de Ilustraţie. Dar poate altădată...

Unele muzee au programul între orele 12.00 - 18.00, unele sunt închise luni altele marţi, biletele pentru adulţi costă 6 euro, copii până în 18 ani au intrarea gratuită, de aceea pentru o planificare a vizitelor trebuie consultat site-ul de turism al oraşului şi site-ul muzeelor din Strasbourg (musees.strasbourg.eu). Vizitele sunt libere, nu sunt ghidate, se pot lua diverse documentaţii la intrarea în muzeu care apoi se returnează la ieşire, de asemenea se pot lua gratuit audioghiduri în franceză, germană şi engleză. Se pot face poze în toate muzeele, fără taxe suplimentare, fără blitz. Muzeele nu sunt aglomerate şi nu sunt cozi la intrare. Cu Strasbourg-Pass un muzeu la alegere este gratuit, iar un al doilea are reducere 50%.

Muzeele din Strasbourg sunt interesante, prezintă colecţii bogate, lucruri inedite şi trebuie parcurse în linişte, cu răbdare, trebuie să te concentrezi şi să înţelegi informaţiile prezentate în limba franceză, germană sau engleză. În mod sigur multe informaţii se uită, dar există anumite lucruri, simţiri, sau trăiri care te impresionează şi pe care nu le uiţi. Personal nu sunt în măsură să fac o ierarhie a muzeelor vizitate, toate mi-au plăcut, în fiecare am găsit ceva unic ce m-a impresionat şi pot spune că aş mai vrea să le văd odată fără să mă plictisesc.

De fapt pe mine mă impresionează şi îmi plac foarte mult muzeele, nu le vizitez doar pentru a bifa de pe o listă, le vizitez pentru a înţelege mai bine oameni şi locuri, să-mi luminez mintea şi să-mi bucur ochii.

Lăsând la o parte forfota şi zgomotul străzii, muzeele din Strasbourg mi-au oferit linişte şi răcoare în zilele toride pe care le-am prins în Strasbourg şi mi-au dezvăluit o parte din tainele oraşului.

Palatul Rohan se găseşte în Piaţa Palatului, lângă Catedrala Notre Dame. Preţul pentru fiecare din cele trei muzee pe care le găzduieşte este de 6 euro, dacă se cumpără bilete pentru toate cele trei preţul este de 12 euro, deci un muzeu este gratuit.

Armand Gaston de Rohan Soubise a dorit să construiască un palat renumit, astfel că în 1730 a încredinţat planurile lui Robert de Cotte şi lucrările lui Joseph Massol. După mai mult de zece ani, în colaborare cu artişti şi constructori din întreaga Europă, palatul a fost terminat. A rezultat un palat spaţios, confortabil şi frumos din gresie galbenă şi roz, de formă dreptunghiulară, cu o curte de onoare în care se pătrunde printr-un portal impresionant. Faţada spre râul l’Ill este armonioasă, împodobită cu patru coloane şi are o terasă mare ce a fost cadru pentru numeroase festivităţi. Ludovic al XV-lea a fost primul oaspete al apartamentelor princiare. Palatul a oferit festivităţi impresionante în cinstea lui. De-a lungul istoriei a suferit în urma bombardamentelor din 1879 apoi a celor din 1944, dar prin restaurare şi întreţinere, palatul şi-a regăsit apoi strălucirea. Astăzi sunt ample lucrări pentru modernizarea şi reabilitarea Pieţei Palatului. Anumite săli din muzeu sunt închise. Palatul este bine întreţinut, mobilat şi decorat cu porţelanuri, tapiserii, portrete.

Se pot vizita Sala Sinodului, Salonul Episcopilor, Camera Regelui, Biblioteca şi alte camere care serveau vieţii de zi cu zi. Muzeul de Arheologie este unul din cele mai importante din Alsacia şi permite descoperirea obiectelor folosite de oamenii locului de la 600 îChr. până la 800 dChr. Muzeul de Artă Decorativă reuneşte obiecte de ceramică şi faianţă şi decorează apartamentele cardinalului. Muzeul de Arte Frumoase specializat în pictură italiană şi flamandă, găzduieşte expoziţii de icoane şi tablouri ale unor pictori celebri precum Giotto, Botticelli, Raphael, Rubens, Delacroix, Courbet.

Este o adevărată plăcere să străbaţi sălile linştite ale acestui muzeu şi să admiri picturile pline de simboluri şi profunzime.

Muzeul Operei Notre Dame se găseşte lângă Palatul Rohan, în Piaţa Palatului la numărul 3. Clădirea în care este amenajat muzeul are o arhitectură frumoasă ce se observă foarte bine de pe platforma catedralei. Este o clădire ca în oglindă, o parte are frontonul crenelat de la 1347 şi cealaltă parte cu frontonul spiralat de la 1585, “o sinteză a Evului Mediu si a Renaşterii”. Din cauza lucrărilor din piaţă, intrarea în muzeu este oarecum pitită, asta nu ne-a împiedicat să petrecem destul timp în unul din cele mai frumoase muzee din Strasbourg.

Muzeul aşa cum îi spune şi numele este dedicat catedralei Notre Dame. În muzeu sunt adăpostite statui originale din catedrală care au fost scoase din locul lor din motive de conservare şi înlocuite cu copiile lor. Aici putem vedea planurile originale ale catedralei, modificate apoi în timp. Colecţiile muzeului conţin valoroase statuete, tapiserii, icoane, obiecte religioase sau elemente de mobilier. Deosebit de impresionante sunt sălile întunecoase, cu vitraliile luminate cu spoturi speciale, dând o undă de mister exponatelor. Simţi că ieşi din timpul real privind la bucăţile de sticlă colorată ce dau forţă şi o particularitate deosebită spaţiului. O adevărată magie. Parterul clădirii este ocupat de săli dedicate constructorilor, zidarilor sau tăietorilor în piatră. Coloane din piatră, statui, arcade împodobesc aceste săli.

Muzeul are o mică grădină interioară, un loc plăcut de relaxare şi odihnă printre plante medicinale şi aromate.

Muzeul de Istorie se găseşte pe strada Vieux Marche aux Poissons, într-o casă foarte veche de la 1587, ce a adăpostit un abator. Este un muzeu foarte interesant şi atrăgător cu multe colecţii grupate în două capitole din istoria oraşului – oraşul liber din timpul Sfântului Imperiu Roman Germanic (1262-1681) şi oraşul liber regal şi revoluţionar (1681-1800). Se pot vedea documente, monede vechi, arme, uniforme militare, picturi ce arată scene de război sau imagini surprinse în oraşul Strasbourg.

Punctul central al acestui muzeu îl constituie o machetă a oraşului realizată în 1727. Macheta este realizată la scara 1:600, din carton, hârtie, materiale textile sau metalice şi reprezintă o reuşită prin modul în care arată în detaliu clădirile oraşului, poduri, relieful, vegetaţia, apele. Această machetă se află în centrul unei săli întunecate de la etaj, este protejată de pereţi de sticlă şi este integrată într-un spectacol audio-vizual extraordinar ce prezintă istoria oraşului. Prezentarea spectacolului are loc la un anumit interval de timp, iar însoţitorul din sălile de la parter anunţă din timp vizitatorii să se orienteze către spectacol.

Muzeul Alsacian sa află pe cheiul Saint-Nicolas, într-o clădire frumoasă cu două etaje cu o curte interioară şi balcoane împodobite cu verdeaţă. În perioada 1871–1918, regiunile Alsacia şi Lorena au fost anexate Imperiului German, iar scriitorii, pictorii şi sculptorii din aceste zone au iniţiat Revolutia Artistică Alsaciană, dezvoltând considerabil cultura provinciei. Bazele muzeului au fost puse în anul 1902, când a fost înfiinţat Muzeul Societăţii Alsaciene. În 1904 a fost achiziţionată această clădire de pe cheiul Saint Nicolas, restaurată şi reamenajată, iar în 1907 a fost deschis pentru prima dată publicului.

Muzeul prezintă într-un mod foarte atrăgător şi plăcut geografia, istoria şi tradiţiile Alsaciei, de fapt oferă o imagine dublă de cultură franceză şi germană. Mai precis este un muzeu de artă populară organizat pe mai multe teme: tehnologia de construcţie a caselor, mobilierul specific, modalităţile de decorare, costumele populare tradiţionale, modul de preparare a hranei, preocupările oamenilor, jucării, obiecte de cult. Sunt explicate principiile de funcţionare pentru sistemele de încălzire a locuinţelor sau pentru alte diverse mecanisme expuse în muzeu. De-a lungul timpului în muzeu s-au adunat aproximativ 5000 de obiecte folosite în viaţa cotidiană rurală a Alsaciei din secolele XVIII şi XIX. În cele 30 de camere sunt reconstituite interioare din locuinţe alsaciene, aspecte din ateliere, din ferme, din crame. Există numeroase panouri cu informaţii despre locuri şi oameni din Alsacia iar pentru informaţii suplimentare sunt însoţitorii de sală care răspund întrebărilor vizitatorilor.

Cu parchetul scârţâind sub greutatea paşilor, cu mirosul de lemn lăcuit, cu lumina plăcut filtrată, muzeele din Srasbourg mi-au dezvăluit o lume cu adevărat vie, obiectele mai mult sau mai puţin importante sunt puse în valoare simplu şi firesc, fiecare din ele spunând o poveste.

Totul este să avem plăcerea de a auzi povestea….

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de doina_c24 in 07.01.13 19:06:50
Validat / Publicat: 07.01.13 21:36:26
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRANȚA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6898 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doina_c24); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Strasbourg. Palatul Rohan - Muzeul de Arta Decorativă, pictură religioasă pe lemn.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26750 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

amero
[07.01.13 21:42:40]
»

Multumesc pentru faptul ca mi-ai facut seara frumoasa cu cele 2 rew. care m-au incantat, pozele palatului Rohan de exceptie si cele ale catedralei Notre Dame din rew. anterior de asemenea. Stil superb, bogatie de informatii frumoase si utile. Felicitari

webmaster
[07.01.13 21:48:27]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

webmaster13
[07.01.13 22:42:52]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

P: S:

O mică observaţie, în poza 09 este o copie, tabloul original se află la Muzeul Luvru

gettutza
[07.01.13 22:48:04]
»

@doina_c24: Mi-au plăcut postările tale. Am aflat lucruri noi și interesante. Palatul Rohan foarte frumos.

doina_c24AUTOR REVIEW
[07.01.13 23:58:22]
»

@amero:

Mulţumesc şi eu. Şi pentru mine a fost o plăcere să-mi aduc aminte de vacanţă şi să privesc pozele. Îţi doresc seri frumoase în continuare aici pe AFA.

Cu drag Doina

monicanitu*
[08.01.13 17:35:52]
»

Super. Felicitari.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
amero, doina_c24, gettutza, monicanitu*
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Strasbourg:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044271230697632 sec
    ecranul dvs: 1 x 1