ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.04.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 1 zile
familie cu copii
5 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

SeaCity, Southampton – despre Titanic si nu numai

TIPĂREȘTE

Asa cum va povesteam aici vezi impresii, Southampton stie sa se vanda, astfel incat exista un shuttle bus gratuit pus la dispozitia turistilor ce debarca de pe vasele de croaziera (si va dati seama ca sunt multi turisti) si care are doua statii, prima este in fata muzeului SeaCity, cea de-a doua in dreptul (de fapt in spatele) bisericii Sf Mihail (unde se gaseste si Casa Tudor).

Intamplarea face (uneori am memorie vizuala destul de buna) sa vad coborand dintr-un taxi in dreptul muzeului, 3 turisti pe care ii stiam de pe vas, si au platit (soferul a acceptat euro) undeva mai mult de 20 euro, asa ca informati-va ca sa nu dati niste bani degeaba.

Despre acest muzeu stiam doar ca este dedicat orasului si vasului Titanic. Prima “surpriza” aveam sa o avem la achizitionarea biletelor de intrare, acestea puteau fi platite doar in lire, asa ca degeaba aveam euro, noroc ca aveam si cardul Banca Transilvania, asa ca am facut plata cu cardul. Am vrut sa fac o gluma cu baiatul de la caserie deoarece biletele costau 9 lire adult si 7 lire +65 ani si studentii si i-am cerut un bilet de pensionari pentru mama, unul normal pentru sot si unul de student pentru mine, a zis ok, a pregatit biletele si mi-a cerut foarte serios carnetul de student, ori nu s-a prins de gluma, ori mi-a facut un compliment, sau a vrut si el sa glumeasca cu mine.

Alte preturi la bilete: 6,5 lire sub 16 ani, familii (2 adulti + 3 copii – 27 euro), gratis sub 5 ani. Pana la urma am luat biletele la modul serios si am intrat pe rand (adica noi am intrat toti odata) in fiecare sala.

Mi-ar fi destul de greu sa descriu ceea ce se gaseste in fiecare incapere, dar am sa va spun cate ceva pe scurt:

Am vazut istoria orasului, poarta catre lume, incepand cu mii de ani in urma, iar aceasta prezentare este oarecum interactiva, astfel incat avand un ecran cu touch screen, restul a fost curiozitate si hai sa vedem ce gasim. Pe langa informatia prezentata animat, se incearca a se obtine raspunsul la intrebari de genul: de unde au venit aici locuitorii si de ce si-au parasit casele, cu ce idei si cultura au venit. Astfel vedem instalarea primilor comercianti romani, asezarea mai apoi a saxonilor, protestantilor hughenoti, si pana la epoca Victoriana.

Un alt spatiu generos este dedicat diferitelor aspecte din istoria orasului (multe sunt relevante mai ales pentru locuitorii orasului), istorie, arheologie, viata in docuri, munca lor de zi de zi, dar si distractia, sport, diferite evenimente. Vedem si diverse ambarcatiuni la scara redusa, costume de epoca, si multe, multe altele.

Am lasat la urma partea cea mai importanta a muzeului si care este destinata vasului Titanic, asta deoarece muzeul a fost deschis la 100 de ani de la tragedia creata de scufundarea Titanicului.

Ce stim din istorie este ca transatlanticul Titanic (lansat la apa din Southampton) a naufragiat in noaptea din 14 spre 15 aprilie 1912, dupa ce s-a lovit de un aisberg (povesti mai noi spun o alta poveste, insa cum nu stim sigur, pastram varianta initiala). Naufragiul a facut peste 1.500 de morti din totalul celor 2.200 de pasageri. Din totalul victimelor, 500 erau din Southampton (membri in echipaj, sau calatori), ceea ce a socat comunitatea careia nu ii venea sa creada ca gigantul pe care il vazusera lansat la apa disparuse sub valuri. La serviciul religios organizat in memoria celor disparuti au participat zeci de mii de oameni. Astfel in tot spatiul dedicat acestei tragedii ai ocazia sa vezi cum se desfasura viata muncitorilor din Southampton din acele vremuri, poti face un tur virtual la bordul vasului si poti vedea responsabilitatile personalului. Sunt prezentate pozele celor disparuti, cu mentionarea varstei si a rolului avut pe vas, ai ocazia sa asculti sunete inregistrate pe vas, exista o macheta a vasului unde deschizand cate o ferastruica vezi diverse obiecte care se gaseau pe vas.

Foarte interesant (si coplesitor) mi s-a parut “The disaster Room” (sala de judecata), o sala in care domneste bezna (cred ca pentru intensificarea sentimentelor) in care are loc procesul ce a urmat acestei tragedii (normal, in engleza), anchetarea constructorilor. Marturii ale supravietuitorilor care prezinta secvente ale evenimentelor incepand cu lovirea aisbergului si pana la salvarea supravietuitorilor de vasul Carpathia. Nu am stat foarte mult acolo, dar ar fi fost interesant de ascultat.

Si ca sa iesim din aceasta tragedie hai sa mai spunem ca aveti la dispozitie la parter si o cafenea unde puteti manca ceva usor (sandvisuri, prajiturele sau produse de patiserie, si aveti sucuri sau cafea), si ca sa fie totul si mai accesibil, aceasta cafenea este in afara spatiului cu plata, asa ca puteti intra sa beti o cafea fara sa luati bilet de muzeu.

De asemenea aveti la dispozitie un magazin de suveniruri, dar preturile sunt binenteles, destul de maricele asa ca am spus pas.

Toaletele sunt marcate dragut, iti da senzatia de retro. Asteptandu-l pe sot sa iasa de la toaleta, am vazut un grup dragut de elevi (purtau uniforme si aratau tare bine) si le-am facut o poza. Am fost rugata de profesoara ce ii insotea sa nu public poza, si cu parere de rau, am sa ii respect dorinta deoarece i-am promis.

Am iesit din acest muzeu si ne-am continuat descoperirea orasului, dar vreau sa va spun ca a fost un muzeu care mi-a placut foarte mult si pe care vi-l recomand cu mare drag.

Alegeri inspirate va doresc si sa ne reintalnim sanatosi.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 06.04.20 22:10:58
Validat / Publicat: 06.04.20 23:21:36
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MAREA BRITANIE.

VIZUALIZĂRI: 1235 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 SeaCity Museum - O reprezentare la scara redusa a vasului " Queen Mary"
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[06.04.20 23:20:31]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Southampton și ținutul Hampshire, SOUTHAMPTON" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Croaziere cu MSC Preziosa]

Mika
[06.04.20 23:34:24]
»

@mishu: Votat imediat după Cornel!

Interesant muzeu, interesantă povestea Titanicului, mai ales acum că ne apropiem de datele comemorării dispariției lui.

Astept continuarea călătoriei cu vasul de croazieră!

mishuAUTOR REVIEW
[06.04.20 23:49:00]
»

@Mika: Imi pare rau ca nu am pus mai multe poze, insa la un moment dat lumea nu are suficienta rabdare, dar si mai important, pozele nu arata nici pe jumatate ce arata muzeul.

Fiind un muzeu nou, tehnica este omniprezenta, si tot ce este interactiv, cu atat mai mult te face curios, dar si rezultatul execitiilor tale iti ofera o satisfactie si un plus de cunostinte.

Este un muzeu pe care l-as revedea cu mare placere si daca as fi singura (atat mama cat si sotul mai greu cu engleza) as sta sa ascult si judecata, te transpune in epoca respectiva, ai impresia ca esti tu in sala.

Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri, si stai pe faza, mai vin si cu altele.

krisstinnaPHONE
[07.04.20 08:22:27]
»

@mishu: Știi, am citit de doua ori, nu îmi venea sa cred ca ai coborât de pe un vas de croaziera ca sa vizitezi imaginile unui dezastru de pe un vas de croaziera

Urâtă stewardesă mai aveau, parca era Baba Cloanța cotoroanța

Eu nu l-aș putea duce pe C. la un asemenea muzeu, și așa are teama de apa și de vapoare, nici măcar la hotelul Titanic (din Turcia) nu vrea sa ne cazăm

dorgo
[07.04.20 08:39:05]
»

@Mishu: Ziceai ca:

" Transatlanticul Titanic (lansat la apa din Southampton, cu destinatia New-York) a naufragiat in noaptea din 14 spre 15 aprilie 1912, dupa ce s-a lovit de un aisberg (povesti mai noi spun o alta poveste, insa cum nu stim sigur, pastram varianta initiala) "

Varianta cea mai vehiculata e viteza prea mare a navei (46 Km/ora-la viteza aceasta, nava avea nevoie de 3 Km pentru a evita aisbergul), impactul cu aisbergul, care l-a " zgariat" , exact in locul lui cel mai sensibil, sub nivelul de plutire, taindu-i 5 compartimente etanse, inundate imediat, pe o lungime de 90 de metri-specialistii afirma ca daca erau afectate doar 4 compartimente, Titanicul ar mai fi plutit (?), calitatea mai slaba a placilor de otel (nu s-a respectat procentul de carbon) ce alcatuiau bordajul, sau, un incendiu care ar fi izbucnit inainte de plecarea in cursa, la unul din rezervoarele cu carburant situat în buncarul navei.

Dovada acestei ultime teorii ar fi petele negre, mari de aproximativ 10 metri care se vad inainte si la dreapta carenei, adica in apropierea zonei unde s-a produs ciocnirea dintre pachebot si aisberg. Toate aceste concluzii au fost lansate " la apa" , doar dupa 73 de ani de la naufragiu, dupa ce Bob Ballard, cu ajutorul navei rusesti Keldish, a descoperit epava Titanicului la 3800 metri adancime.

mishuAUTOR REVIEW
[07.04.20 08:59:39]
»

@krisstinna: Sa stii ca de abia acum m-am gandit la asta , dar imi place cum gandesti. Muzeul este minunat, mult mai frumos decat am putut eu sa il prezint, cat despre stewardesa nu comentez, oricum din toate pozele vazute oamenii aratau mai batraniciosi decat le era de fapt varsta.

Dar tot muzeul este de fapt o istorie a orasului, prezentata lejer incat sa nu te simti plictisti si la sfarsit sa iti poti spune ca a meritat sa il vezi.

Multumesc frumos pentru vizita si comentariu.

mishuAUTOR REVIEW
[07.04.20 09:03:16]
»

@dorgo: Despre asta vorbeam si eu, am vazut diverse documentare in care se pare ca erori in manevrarea vasului plus chiar niste erori in constructie ar fi condus la catastrofa, dar pentru publicul larg aceasta poveste romantata este de preferat.

Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri.

tata123 🔱
[07.04.20 09:16:55]
»

@mishu: Interesant și modern muzeu! Tragedia vasului Titanic încă ocupă pagini întregi din media și face parte din tematica de studiu a multor discipline ori din aria de interes a cercetătorilor.

Așa cum în vremea de azi se caută „profeții” și preconizări în trecut și în cazul Titanicului s-a descoperit existența unei similitudini cu o nuvelă apărută cu 14 ani mai devreme decât construcția marelui pachebot. Autorul american Morgan Robertson scrie în 1898 o scurtă povestire numită „Futility” despre catastrofa prin care trece vasul „Titan” (en.wikipedia.org/wiki/The ... n:_Or,_Futility). Asemănări cu situația din 1912: numele vasului, acțiunea se petrece în luna aprilie pe Oceanul Atlantic, impactul cu un ghețar.

Numai bine!

krisstinnaPHONE
[07.04.20 09:19:09]
»

@mishu: Nu e vorba despre vârstă, e vorba despre urâțenie. Eu îmi imaginam că in toate timpurile stewarzii sunt aleși după anumite criterii, pe primul plan fiind aspectul.

Sunt mulți, foarte mulți bătrânei frumoși, eu așa zic.

E îngrozitor să fii cu așa oameni pe post de stewarzi, poți avea coșmaruri noaptea, estompează tot luxul de pe un vapor.

In fine, poate sunt eu exagerată dar aia are față de vrajitoare

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[07.04.20 11:30:10]
»

@mishu: Frumos muzeu, dar chiar trebuie multa tarie sa audiezi procesul, mai ales intr-o sala intunecoasa! Dar e si foarte interesant!

Mi-a placut faza cu baiatul de la bilete! Dar ei nu prea au simtul umorului, asa ca trebuia sa te astepti la asta!

@krisstinna : englezii, in general, sunt mai... uratei! Tineri sau batrani, femei sau barbati, au figuri mai dure, mai rigide!

micutzu
[07.04.20 13:57:51]
»

Salut. Citit si votat cu placere articolul tau. Astazi a fost o zi deosebita si dupa ce putin mai devreme am vizitat muzeul Louvru am ajuns si in muzeul Sea City din Southampton. Foarte interesant si fotografiile foarte frumoase. Obisnuiti cu umorul sec englezesc nu stiu daca baiatul de la casa de bilete a priceput gluma. Daca era un oltean de la noi nici nu cred ca mai aveati timp sa vizitati muzeul. Sanatate si sa auzim de bine

diana2015PHONE
[07.04.20 14:52:48]
»

@mishu: vorba @krisstinnei ai coborât de pe un vas să vizitezi un muzeu dedicat unui dezastru al altui vas ăsta DA curaj , în altă ordine de idei văzând pozele și ajungând la acea distinsă stwardesa sau cum se numește am avut fix aceiași reacție ca a @krisstinnei ptiu-ptiu babă cloanța scuze, știu că nu este frumos dar s-o vezi noaptea la lumină obscură îți cam dă fiori reci pe spinare

@zoazore să știi că sunt mulți englezi frumoși, urâței cum zici tu am văzut în Grecia foooooarte mulți

Oricum l-am citit cu foarte mare interes, am savurat pozele și îmi era dor să citesc articole scrise de tine. Pupici

mishuAUTOR REVIEW
[07.04.20 18:55:21]
»

@tata123: Foarte interesant ecoul tau, nu stiam despre aceasta nuvela, asa cam accesat linkul indicat si am citit despre ce este vorba. Uneori coincidentele sunt stranii si ne ridica semne de intrebare.

Multumesc pentru vizita si ecou.

mishuAUTOR REVIEW
[07.04.20 19:01:05]
»

@diana2015: Asa cum ii spuneam si @krisstinnei, nici nu m-am gandit la asta, si chiar daca ma gandeam tot intram, dar aceasta abordare zau ca m-a amuzat. Si nu va mai luati de baba-cloanta, isi castiga si femeia o paine, si poate o foloseau si pe post de sperietoare pentru copiii care nu sunt cuminti .

Dar acum daca tot ati punctat ca am mers sa vad Titanicul, de acolo am mers la biserica (urmeaza si povestea asta), asta cum o interpretez ?

Multumesc frumos pentru vizita si aprecieri.

Zoazore
[08.04.20 08:30:02]
»

@mishu:

Dar acum daca tot ati punctat ca am mers sa vad Titanicul, de acolo am mers la biserica (urmeaza si povestea asta), asta cum o interpretez

Ca sa-ti treaca de sperietura si sa poti urca senina pe MSC Pretziosa?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
diana2015, dorgo, micutzu, Mika, mishu, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Southampton și ținutul Hampshire:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.073976039886475 sec
    ecranul dvs: 1 x 1