ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.09.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUL-2010
DURATA: 3 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Orasul meu de suflet

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

De fiecare data cand ajung aici ma simt cu adevarat fericit, n-am realizat de unde izvoraste acea relaxare care imi tonifica sufletul, insa stiu ca este locul unde mi-ar place sa traiesc inspirand aerul curat al padurilor privind crestele muntilor. Prea simplu spus in comparatie cu frumusetea locului, Sinaia are acel aer boem pe care nici o alta statiune de pe Valea Prahovei nu-l poate avea, am fost in Busteni, in Azuga, in Predeal, insa nicaieri nu m-am relaxat atat de bine ca in Sinaia.

Prima data cand am ajuns in Sinaia se intampla pe la varsta de 5 ani cand am fost intr-o tabara prescolara in Busteni, insa imi amintesc si acum cum au venit parintii mei sa ma vada, m-au luat o zi in Sinaia si am facut poze langa un urs (manechin) care se afla in parcul Ghica. Mi-era tare frica de el, tot timpul ma ascundeam dupa tata. Apoi dupa ce am inceput scoala aproape an de an am venit in Sinaia, mama avea o prietena buna, o fosta colega de la cabana Piatra Arsa unde au lucrat impreuna. Inca de atunci am prins drag de aceasta cocheta statiune, eram disperat de acel trenulet care exista in parc, ma plimbam toata ziua cu el si-mi placea teribil. Atunci imi spuneam ca ma voi face mecanic de locomotiva, tare mult ma atragea.

Sinaia este unul dintre cele mai frumoase orase din tara noastra, amplasat strategic pe Valea Prahovei intre muntii Bucegi si muntii Garbova (sau Baiului, asa cum mai sunt ei cunoscuti) este amplasat la o altitudine de 800 metri la baza si 1000 metri la Peles, o distanta aproximativ egala fata de Ploiesti in sud si Brasov in nord, respectiv 50 km.

Istoria orasului este destul de bogata, dar se remarca indeosebi prin Castelul Peles care a fost resedinta de vara a lui Carol I, si de aici personalitatile importante ale vremii care si-au facut case de vacanta in apropierea Casei Regale. Sinaia a fost o statiune privilegiata pentru mai marii vremii, aici existand inca de la sfarsitul secolului XIX numeroase hoteluri si vile, o baza de agrement, restaurante si ceainarii, o scoala de echitatie si un hipodrom foarte apreciat de clasa politica a acelei perioade.

De numele localitatii se leaga si asasinarea prim-ministrului Gheorghe Duca pe peronul garii din Sinaia de catre legionari in decembrie 1933. Tot aici s-au stins si Regii Romaniei Carol I, Ferdinand si Regina Maria. In Sinaia a venit pe lume si ultimul Rege al Romaniei, Mihai I. Tot in Sinaia au trait diferite perioade de timp desavarsindu-si operele: Sadoveanu, Labis, Caragiale, Enescu, Aman, fostii prim ministrii Take Ionescu, al carui cavou este in Manastirea Sinaia si Nicolae Iorga care a fost rapit din casa sa din Sinaia si asasinat de legionari intr-o padure din Prahova.

Cu siguranta au fost mult mai multe personalitati, de acestia imi aduc aminte vazand placute comemorative in amintirea celor care au pentru o vreme au locuit in acele case.

Ani de-a randul de la sfarsitul secolului XIX s pana aproape de mijlocul secolului XX, la Sinaia au fost luate cele mai importante decizii istorice, fiind o adevarata capitala de unde se emiteau Decrete regale ce apoi erau transmise Guvernului de la Bucuresti.

Astazi Sinaia ramane una dintre cele mai apreciate statiuni montane din tara noastra, atat de catre turistii romani, cat si de cei straini, multi dintre ei revin cu placere an de an pentru clima si aerul tonifiant generat de padurile si culmile muntilor Bucegi. Relaxarea si buna dispozitie intregesc satisfactia turistilor, foarte multi cu varste destul de inaintate, care cauta acel bioclimat specific zonei, fara agenti poluanti, beneficiind de razele ultraviolete si aerul puternic ionizat, care are un efect terapeutic deosebit.

Printre principalele obiective turistice din Sinaia amintesc:

Castelul Peles de departe bijuteria si emblema orasului Sinaia, cel mai apreciat castel din tara noastra si unul foarte bine cotat pe plan mondial atat datorita valorii sale istorice cat mai ales pentru operele de arta existente in interior, multe dintre ele unicat in lume.

Castelul l-am vizitat de vreo 4 ori, prima data cand eram un tanar indragostit de o fosta prietena din Azuga a carei mama lucra ca ghid la Castel, atunci a fost singura data cand am avut parte de turul complet al Castelului, am intrat prin foarte multe incaperi interzise vizitarii (nu se vizita decat primul nivel), prin foarte multe dormitoare, birouri, balcoane, practic puteam merge unde doream, dar fara a atinge exponatele (eu as fi vrut sa incerc patul regal dar prietena mea se incruntase). Atunci a fost singura data cand nu am luat sosonii aceia speciali. A doua vizita a fost cu o si mai frumoasa domnisoara care intre timp mi-a devenit sotie, unde am facut un tur simplu, eu facand pe omul interesat care nu a mai vizitat niciodata Castelul (sper ca nu citeste), iar ultimele doua vizite le-am facut in diferite ocazii, dar niciodata n-am mai avut parte de turul complet al castelului.

Castelul Peles a fost construit in numai 8 ani!!! , fiind inaugurat de catre Regele Carol I in anul 1883, destinat ca resedinta de vara initial. O perioada familia regala a locuit permanent aici, au avut loc si sedinte ale Consiliului de Coroana, aici au fost primiti cei mai de seama conducatori ai vremii respective, in frunte cu Imparatul Franz Joseph (am scris despre Stana Regala).

De remarcat ca la inceputul secolului Pelesul a fost unicul Castel din Europa electrificat, inca de la sfarsitul secolului XIX a beneficiat de incalzire centrala.

Castelul Peles are peste 160 de incaperi, mai putin de jumatate dintre acestea fiind vizitabile, are o sala de teatru, holul de onoare, dormitorul regal, sala de consiliu, cabinetul de lucru, sala de arme, sala Florentina si sala Maura, toate acestea fiind impodobite cu lemn de tei, candelabre imense, oglinzi venetiene si vitralii deosebite. De asemenea una dintre cele mai frumoase incaperi, sala de arme principala, adaposteste exponate unice in Romania, armuri si arme deosebite.

Imi aduc aminte ca in dormitorul regal exista o usa in tapiteria de pe peretele lateral patului regal, o usa secreta care era incuiata, dar mama prietenei mele mi-a povestit ca face legatura cu mai multe incaperi ale palatului si cu o iesire exterioara in spatele castelului. Ar fi fost interesant sa fie inclus si acest tur „secret” in turul oficial, ar fi marit misterul si poate cei care l-au vizitat il vor vizita din nou cu mai mult interes.

Pentru mai multe informatii legate de castel puteti accesa site-ul oficial al Castelului click aici, acolo cu siguranta veti descoperi foarte multe elemente interesante si mai ales foarte exacte, eu am povestit din cele ce mi-am amintit iar daca pe ici pe acolo descoperiti unele erori in cele relatate, va rog sa corectati, nu vreau sa duc in eroare.

Pelisorul, fratele mai mic al Castelului Peles, a fost construit dupa 20 de ani de la inaugurarea Pelesului tot de catre Regele Carol I, pentru Ferdinand si Regina Maria.

Este amplasat in apropierea Castelului Peles, la doar 200 metri, legatura dintre cele doua castele facandu-se printr-o alee cu piatra cubica, excelent pastrata.

Pelisorul l-am vizitat o singura data, dar este la fel de impunator si atractiv ca Pelesul.

In interior intalnim aproape 90 de incaperi organizate in acelasi stil german, incaperile sunt lambrisate iar dormitoarele tapetate in culori inchise, exista o multme de vitralii, mobila scluptata, foarte multe statuete iar birourile sunt din stejar scluptat. Patul princiar este imens si ornat cu motive scluptate, din cate am inteles, fiind lucrat de mesterii venetieni.

In apropierea Pelisorului intalnim Foisorul, care a fost terminat inaintea Pelesului, avand destinatia unei case de vanatoare. Aici a locuit inainte Carol I, pana la terminarea Castelului Peles.

Astazi, Foisorul apartine Regiei Protocolului de Stat, este o destinatie pentru putere, aici organizandu-se numeroase intalniri de taina sau nu.

Complexul Economat intregeste domeniul, aici fiind cazati demnitarii din suita regala si angajatii Castelului. Tot aici era cazat si Regimentul de Garda, care asigura paza domeniului.

Am avut bucuria intr-un week-end sa fiu cazat aici, in urma cu multi ani, este un loc deosebit cu camere impresionante, foarte mari, scari si balustrade din lemn, ferestre cu geamuri destul de micute, bai mari si holuri destul de lejere cu tablouri despre domeniul Peles.

Nu cred ca exista nimeni care sa treaca prin Sinaia si sa nu se plimbe pentru cateva ore la Peles sau Pelisor, sau sa bea o cafea la vechiul Regiment de garda admirand frumosul Castel.

Din pacate au aparut numerosi comercianti ambulanti cu macrameuri, afine si zmeura, bumeranguri si alte asemenea dracii care iti blocheaza drumul si-ti prezinta produsele lor. Nu o data am vazut dispretul strainilor pentru acest lucru, noroc ca peisajul este mult prea atragator si turistii par a nu baga de seamana ofertele comerciantilor.

Manastirea Sinaia este un alt reper important al orasului, pe cat de veche pe atat de emblematica pentru istoria orasului, se pare ca denumirea Sinaia s-a extins si asupra orasului, initial acest nume fiind dobandit doar de Biserica ctitorita de Cantacuzino in urma cu mai bine de 300 de ani.

Biserica mare, cea in care astazi se tin Slujbele si toate manifestarile bisericesti a fost construita in anul 1846, fiind prima biserica care se bucura de iluminat electric.

Manastirea poarta hramul Sfintei Maria si adaposteste numeroase icoane unicat dar si mobilier inca din timpul Regelui Carol I care s-a ocupat de reamenajarea manastirii. Exista doua scaune regale scluptate foare iscusit, impodobite cu lemn aurit, dar si doua icoane foarte valoroase primite in dar de la tarul Nicolae al II-lea.

In prezent se poate vizita atat Biserica mare cat si cea mica, se poate vizita mormantul lui Take Ionescu, muzeul Manastirii, aici trebuie accentuat pe valoarea istorica a exponatelor, este primul muzeul religios din tara noastra inaugurat la sfarsitul secolului XIX.

Cand eram copil, in perioada Sarbatorilor Pascale am locuit trei zile intr-una din chiliile din spate, acolo unde se gaseste Biserica mica, fratele meu a fost preot aici, si astfel am avut posibilitatea de a ma plimba in tot perimetrul Manastirii si prin majoritatea chiliilor. Exista o sala de protocol cu scaune lucrate manual, icoane foarte valoroase, mobilierul din chilii este simplu, un pat un dulap, o masa si un scaun. In perioada in care am fost la fratele meu, in Manastire staret era preotul Irineu, om de inestimabila valoare, doctor in istoria religiilor si un suflet mare.

Am facut nenumarate dracii pe-acolo, culminand cu tragerea clopotului masiv la o ora din plina zi, toti preotii au sarit ca arsi, eu m-am ascuns, dar tot am fost descoperit. N-am scapat fara a sta in genunchi pe coji de nuca, pedeapsa aplicata de catre Irineu, care astazi este arhiepiscop, dar nu stiu sigur in care zona.

Gara Regala sau mai bine spus Garile Regale au fost construite la distanta de 50 de ani, prima construita de Carol I, actuala gara pe unde se desfasoara astazi tot traficul din Sinaia, a doua construita de Carol al II-lea, imediat in apropierea primei, care avea o destinatie personala, pentru Rege si suita Regala, sau pentru delegatiile oficiale. Aici intalnim o pictura imensa, foarte interesanta, eu am putut sa o admir in urma cu multi ani cand am sosit in Sinaia cu mama fostei mele prietene care avea o cunostinta ce ne-a permis sa o admiram.

In aceasta gara opreste si celebrul Orient Express, iar turistii sunt intampinati cu fanfara si in tinute traditionale.

Cazinoul din Sinaia a fost construit tot la indicatiile Regelui Carol I, de remarcat ca lucrarile s-au desfasurat pe parcursul unui singur an (cum de au reusit?) si a fost inaugurat la inceputul secolului trecut in prezenta lui George Enescu.

Cazinoul nu l-am vizitat, deci foarte multe amanunte nu pot sa ofer, stiu ca aici se organizeaza diverse seminarii, conferinte, banchete, baluri, concerte, foarte multe activitati care ridica prestigiul de care se bucura Sinaia.

Se mai pot vizita casele memoriale George Enescu si Nicolae Iorga.

Printre modalitatile de agrement in afara vizitelor la aceste obiective de interes major, mai amintesc:

-plimbarile cu telegondola pana la cota 1400 si apoi cu telescaunul pana la cota 2000;

-plimbarile cu telecabina pana la 1400 si apoi pana la cota 2000;

-inchirierea de atv-uri, sarete, biciclete

-plimbari prin centrul orasului si prin parcul Ghica;

-partiile de schi, sunt nu mai putin de 8 partii cu diferite grade de dificultate;

-explorarea traseelor turistice care pleaca din Sinaia catre Cota 2000, Cabana Stana Regala si apoi inapoi Sinaia sau Poiana Tapului, traseele care pleaca din Sinaia catre Cuibul Dorului sau catre cabana Piatra Arsa.

-Restaurante, terase, discoteci, unde cei tineri pot petrece clipe minunate.

-Sinaia Forever!

Eu iubesc Sinaia si cred ca o voi iubi toata viata, am scris acest review fiindca stiu, nu toata lumea a auzit de frumusetile acestui superb oras, sunt convins, mai sunt foarte multe de spus despre el, dar astept completarile voastre care sunt binevenite.

Cred ca am sute de poze cu Sinaia, din diferite perioade, de la diferite locatii, acum le-am atasat doar pe ultimele fiind cele mai recente si destul de sugestive.

Vacante frumoase oriunde va veti afla!


[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 11.09.10 17:38:56
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8212 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Frumosul Peles la asfintit
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12000 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

mirelopodu*
[11.09.10 18:41:39]
»

Crâmpeiele de istorie bine structurate pe obiective turistice, împletite cu amintirile personale şi informaţii turistice utile te fac să nici nu ştii când ai terminat de citit. Şi mie mi-a rămas Sinaia la sufleţel, de aceea am aşternut şi eu câteva randuri astă primăvară. Felicitări!

M-am amuzat cu fraza "A doua vizita a fost cu o si mai frumoasa domnisoara care între timp mi-a devenit sotie, unde am facut un tur simplu, eu facand pe omul interesat care nu a mai vizitat niciodata Castelul (sper ca nu citeste) "

Simpatică tare Daisy!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
magdalena
[11.09.10 18:51:53]
»

De fiecare data cand ajung aici ma simt cu adevarat fericit, n-am realizat de unde izvoraste acea relaxare care imi tonifica sufletul, insa stiu ca este locul unde mi-ar place sa traiesc inspirand aerul curat al padurilor privind crestele muntilor.

Da-mi voie sa iti spun ca Sinaia reprezinta si orasul meu de suflet! Multe amintiri ma leaga de acest oras regesc, tocmai de aceea am si scris cateva impresii despre unele obiective din oras Castelul Peles, Manastirea Sinaia, cat si despre Festivalul Sinaia Forever la care sper sa ajung si anul acesta!

Cat priveste cazarea, mi-a placut aerul si privelistea de la Hotelul Furnica si de la Hotelul Economat.

Cred ca Sinaia este orasul in care am stat cel mai mult, an de an revenind aici. Mi-ar place sa locuiesc aici...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
bubumaia
[11.09.10 19:04:25]
»

Frumoasa pledoarie pentru Sinaia. Ca o declaratie de dragoste!

Cu voia ta, @pepsi70ro, am sa fac doua scurte comentarii:

- acum vreo 25-26 de ani am petrecut cateva zile (de fapt, in vreo doua-trei randuri) la Cumpatu, la doi pasi de Sinaia. Pe vremea aia era o statiune destul de exclusivista, un loc in care aveau acces doar nomenclatura si oamenii de arta. Ooo, nuu, nu eram nici una nici alta, am nimerit acolo doar pentru ca unul din verii mei lucra intr-un loc mai special... nu e relevant in context. Era o liniste aproape palpabila, intelegi ce vreau sa spun. Acolo, impreuna cu sotia, am mancat cel mai bun orez sarbesc (salivez si-acum cand ma gandesc), la o cantina.

- in alta ordine de idei, Castelul Peles ocupa un onorant loc 6 pe o lista cu nu stiu cate alte castele din 'nspe tari, toate cu pretentii turistice majore.

Felicitari pentru review.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[11.09.10 19:57:26]
»

@mirelopodu, daca as fi scris toate amintirile legate de Sinaia, nu cred ca mi-ar fi ajuns timpul, am omis multe lucruri, insa cred ca am scos in evidenta esentialul. Am citit impresiile tale, cu adevarat foarte interesante iar pozele sunt desavarsite, felicitari!

@magdalena poate ne intalnim la Sinaia Forever in acest an, mai cooptam o prietena din Brasov si buna dispozitie este asigurata

@bubumaia intr-adevar este o declaratie de dragoste pentru acest frumos oras in fata caruia ma simt atat de mic.

Multumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
presario
[11.09.10 20:44:27]
»

Excelent review-ul. Intradevar castelul Peles este pe diverse liste scurte cu astfel de obiective, l-am vizitat si eu de vreo 3 ori, dar in varianta clasica, fara "pile".

Am fost si la Cazino - in 1996 cred - la o petrecere mare, a fost foarte fain.

Felicitari pt review.

magdalena
[11.09.10 20:56:25]
»

@pepsi, sa stii ca am incercat sa vad programul, dar inca nu am aflat nimic despre Sinaia Forever, daca ai amanunte despre program, ti-as fi recunoscatoare.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[11.09.10 21:11:06]
»

@magdalena, inca nu am date certe, stiu ca ar fi trebuit sa fie in ultima saptamana a lunii septembrie, dar mai multe nu stiu, astept si eu informatii, cica este posibil sa nu mai fie in acest an, vedem...

Rog un webmaster daca poate atasa acest filmulet excelent cu Pelesul, pe acordurile baladei lui Ciprian Porumbescu, multumesc.

http://www.youtube.com/watch?v=fq9O9ecRVlM

any*
[11.09.10 21:19:53]
»

Un vot mare si de la Herculane...

Admin
[12.09.10 05:49:28]
»

atasat videoclipul ca ilustratie video si muzicala a review-ului

pepsi70roAUTOR REVIEW
[12.09.10 13:12:23]
»

Din cate am aflat anul acesta se pare ca nu se va mai tine Festivalul Sinaia Forever, au fost cateva manifestari raslete in vara, dar nimic concentrat in ultima saptamana a lunii septembrie.

Tare as vrea ca sursa mea sa se insele, desi lucreaza in Sinaia iar anul acesta totusi sa ne bucuram de bucuria Festivalului.

sandu.53
[12.09.10 20:31:58]
»

felicitari pepsi70ro, cred ca si Primaria din Sinaia ar trebuie sa-ti multumeasca!

Si eu am fost relativ de curand la Sinaia, la manastire la o slujba de duminica dar si la castelul Peles (pe care l-am vazut de mai multe ori) si am ramas profund dezamagit de stalpii de lemn care sprijineau terasa din fata intrarii in castel. O inventie "romaneasca" de rezolvare ieftina a unor imbunatatiri absolut necesare! In plus am remarcat ca multe statuile situate afara aveau degetele... rupte! Barbarie!

Oricum Sinaia ramane in continuare Perla Bucegilor iar review-ul tau e facut cu multa dragoste, lucru care se simte si se transmite rapid si la noi ceilalti.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[12.09.10 22:22:34]
»

Multumesc @sandu. 53, eu cand ajung in Sinaia prima data inspir puternic, pana aerul curat al Bucegilor ajunge in plamanii mei imbacsiti de aerul marin si mult prea sarat.

Ai vazut "ghivecele" acelea care nu-ti mai permit parcarea la Manastire?

biancuta
[13.09.10 00:57:42]
»

Foarte frumoase aceste impresii! Am vizitat si eu Pelesul, dar acum multi ani! Si pentru mine Sinaia are o conotatie sentimentala! Felicitari pentru prezentare!

pepsi70roAUTOR REVIEW
[13.09.10 09:48:50]
»

@biancuta, ma bucur ca iti place Sinaia, cred ca sunt putini oameni care sa treaca indiferenti prin acest frumos oras, practic n-ai cum sa nu remarci frumusetea cladirilor si bunavointa localnicilor. Atunci cand mai descoperi si frumusetile istorice, atunci totul devine un vis.

@presario, este posibil ca la acea petrecere sa fi fost si eu. Nu era o petrecere de Halloween?

Era multa lume in tinute care mai de care, stiu ca si in 1997 s-a tinut aceasta petrecere, dar la care nu am mai ajuns.

Multumesc

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sandu.53
[13.09.10 10:00:23]
»

cand am fost la manastire era duminica dimineata si oricum nu gaseai loc sa parchezi in fata manastirii, erau si autocare inclusiv cu turisti bulgari, asa ca am parcat pe undeva prin apropiere.

georgiana
[13.09.10 15:35:04]
»

Si pentru noi Sinaia este un oras de suflet!

Ne-a cucerit din prima clipa si continua sa ne fie dor si tocmai de aceea nu e an in care sa nu revenim aici!

aida.alecu*
[13.09.10 20:02:21]
»

pepsi Esti un maestru al rw-urilor! Asta e, sper sa nu ma confunde cineva cu vreo indragostita ametita! ! De fiecare data cand apare ceva scris de tine abia astept sa citesc! Acum stiu de ce fac asta, motivatia este in modul de prezentare, in multitudinea detaliilor si de ce nu in inspiratia fotografiei!

Despre Sinaia nu pot spune decat ca oriunde m-as duce pe Valea Prahovei trec si un pic prin Sinaia, oricum oriunde m-as duce sfarsesc prin a spune: era mai frumos in Sinaia... , din Sinaia ne era mai usor... , in Sinaia nu ne plictiseam... sau stiu eu un loc frumos in Sinaia... nici nu se compara!

Felicitari inca o data!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adria
[16.09.10 21:16:22]
»

Am citit cu mare interes despre un loc de suflet de la munte al omului de la malul marii; sub pana autorului, ajutata de acuratetea imaginilor, intinderea albastra a marii face casa buna cu inaltimea cutezatoare a muntilor. Frumos!

pepsi70roAUTOR REVIEW
[16.09.10 21:19:13]
»

@adria multumesc mult, poate ar fi cazul sa incepi sa compui pentru ca o faci foarte frumos.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adria, aida.alecu*, any*, biancuta, bubumaia, georgiana, magdalena, mirelopodu*, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sinaia și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061430931091309 sec
    ecranul dvs: 1 x 1