ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.10.2013
DE Zina
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.06.10
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2013
DURATA: 6 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Turism in Praga - Piața Wenceslas

TIPĂREȘTE URM de aici

Piata Wenceslas, aflată foarte aproape de hotelul nostru, Royal Plaza, a fost primul obiectiv turistic vizitat în Praga.

Cum ieși din hotel și traversezi strada, observi o clădire veche și impunătoare, în capătul de sud al pieței. Este Muzeul Național, înnegrit de vreme și aflat acum într-un proces de renovare. Nu departe, clădirea nouă a muzeului creează un contrast interesant. Traversând, se ajunge pe promenadă, care începe de la statuia ce îl reprezintă pe Sfântul Wenceslas, patronul Boemiei.

Daca se continuă plimbarea la pas, pe trotuarul frumos acoperit cu mozaic de pietre mici albe și gri (frumos, totuși, atenție, cine vrea să viziteze Praga să-și ia pantofi cu talpă groasă, căci tot orașul este pavat cu pietre), pot fi admrate magazine moderne, bănci, cazinouri, restaurante, găzduite de clădiri vechi. În fața unui restaurant cu specific italian, așezată pe o bancă, statuia de bronz a unui bărbat cu pălărie pe cap, dar în picioarele goale, face un contrast puternic cu prințul călare pe cal și cu armură și coif.

Privind de jur împrejur se pot vedea câteva clădiri deosebite: palatul Koruna, construit în stil modernist geometric în anul 1912, azi adăpostind magazine de lux, hotelul Evropa, într-un dulce stil Art Nouveau, palatul Lucerna, construit de bunicul lui Vaclav Havel.

Promenada cotește spre dreapta, pe strada Na Prikope, unde se află magazine cunoscute: Zara, Sephora, H&M și multe altele. În mijloc, un zid sinuos din nenumărate și nenumărabile ”cărămizi” din plastic, inscripționate în toate culorile cu diverse nume. Nu departe de ”zid”, pe dreapta, se află o bazilică. Din dreptul ei pornește strada Panska, pe care se află Muzeul Alphonse Mucha.

Intrarea la muzeul Mucha este destul de scumpă, 180 de coroane (puțin peste 7 euro), având în vedere oferta. ”Muzeul” este de fapt o sală nu prea mare, împărțită prin niște panouri în secțiuni care conțin, fiecare, câteva lucrări ale faimosului artist. Câteva picturi, câteva postere (câteva modele pentru vitralii și vase din ceramică. Câteva pagini din jurnalele pictorului și un film rulat după un mic paravan încheie ”muzeul”... Magazinul muzeului este o altă dezamăgire, căci lucrurile sunt foarte scumpe. Un singur exemplu: un batic de mărime obișnuită din mătase naturală imprimat cu o lucrare de-a lui Mucha costă 4200 - 4500 coroane (140 de euro).

La înapoiere, putem merge în stația de metrou Mustek. Până la hotel (stația Museum) e o singură stație, dar... e mai greu drumul la întoarcere! Ideale pentru transport sunt biletele de trei zile, valabile pe toate mijloacele de transpot din oraș (310 coroane). Noi le-am luat de la chioșcul de ziare din stația ”noastră”, adică de lângă hotelul nostru - Muzeum, stație prevăzută cu lift, unde se întâlnesc toate cele trei linii de metrou ale orașului: A, B și C.

Mai multe despre toate acestea aflați pe blogul meu, zinnaida.ro


[fb]
---
Trimis de Zina in 09.10.13 15:46:13
Validat / Publicat: 09.10.13 18:10:43
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5250 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Zina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Praga, Piața Wenceslas (Champs Elysees, Mariahilfe sau Rambla Pragai), Muzeul Național - clădirea veche
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5400 PMA (din 8 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Praga și împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.036167144775391 sec
    ecranul dvs: 1 x 1