GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Biserica Izvoarelor de Leac [Merișani]
Pe drumul care leaga Pitesti si Curtea de Arges, in comuna Merisani se face stanga spre satul Valcele, iar la 6 km de Valcele, pe dealul numit Valea Radului se afla Biserica Ierarh Nectarie Taumaturgul si Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica, denumita in popor Biserica Izvoarelor de Leac.
Biserica Izvoarelor de Leac este compusa din troite si mici capele ortodoxe intinse pe deal.
In mijlocul unei paduri parca neatinsa, intr-un peisaj de vis, pe un drum forestier, neasfaltat, destul de greu, unde daca se intalnesc doua masini pe anumite portiuni nu pot trece una pe langa alta, la trei km de sat se gasesc cele sapte izvoare tamaduitoare, un loc tainic de rugaciune, meditatie si tamaduire pentru multe generatii.
Se spune ca in drumul lor spre Manastirea Curtea de Arges, Mircea cel Batran, Vlad Tepes si alti domnitori se apreau aici pentru rugaciune si pentru a bea din apa izvoarelor.
Fiecare credincios care vine sa ia apa de la aceste izvoare, atat la dus, cat si la intors, pe drum, este sfatuit sa pastreze taina tacerii pana bea apa si sa se roage cat mai mult la Bunul Dumnezeu pentru o dorinta care o are.
Localnicii le spun celor care cauta Izvoarele de Leac, ca daca exista credinta in Dumnezeu, ele pot vindeca boli de piele, ocular sau digestive, cu paralizie sau cancar, isi vor gasi tamaduirea dupa ce se spala cu aceasta apa din izvoare sau bea din ea.
Legende sunt multe despre oameni care si-au recapatat sanatatea, dar sunt si cazuri de care localnicii vorbesc in present.
Oamenii vorbesc despre o pustnica care si-a recapatat vederea, despre un baiat care tatal la trimis dupa apa la aceste izvoare, el potolindu-si setea cand s-a intors la tatal lui baiatul isi recapatase vocea, de oameni care s-au vindecat de paralizie sau de boli digestive.
Atat biserica, cat si amenajarea izvoarelor sa ocupat o doamna Valeria Lungu, care suferea de cancer. Prin credinta care a avut-o si band din acest izvor, chiar daca sansele date de doctor pentru vindecare erau minime, ea a reusit sa se vindece. Pe unul din izvoare scrie “tamaduitor pentru cancer”.
Citat de doamna Valeria Lungu:
"Cautam biserica in vis. Am fost la preotul meu si mi-a spus ca poate trebuie s-o construiesc eu, sa ma construiesc pe mine astfel. Am crescut la Valcele si stiam de izvoare. M-am hotarat sa o fac aici", povesteste femeia, care spune ca a fost grav bolnava, dar ca acum s-a vindecat.
"Credinta ne salveaza. Fireste, am urmat un tratament, dar m-a ajutat si apa de aici. Sunt izvoare tamaduitoare, stiu asta, nu trebuie sa merg cu apa la analiza, si nici nu vreau. Cine nu crede e problema lui. Trebuie sa crezi in Dumnezeu si El te va ajuta", este de parere femeia .
Biserica Izvoarele de Leac este un obiectiv turistic care merita vazut.
Trimis de viviv in 05.03.13 20:50:16
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PITEȘTI. A mai fost în/la: toata tara
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (viviv); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Mănăstiri și biserici argeșene" (deja existentă pe sait)
@viviv;
Mi-a placut! Se pare ca saptamana aceasta, ne-am dedicat-o celor sfinte, iar fiecare s-a recules cu smerenie, pe unde i-a purtat destinul!
Toate cele bune!
@Marian Preda: asa e... dar nu se compara locatiile. Din pacate putini stiu de aceste locuri. Daca nu ne ducea un prieten din Pitesti nu stiam de aceste locuri. Nici un indicator. Si sunt convinsa ca sunt multe locuri in tara care ar trebui promovate. Dar asta e...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 Casa memorială Dinu Lipatti, Conacul Fundăţeanca din Ciolcești, Argeș — scris în 18.08.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- May.2024 Impunătoarea catedrală din Mioveni — scris în 16.07.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 La pas prin Pitești — scris în 14.08.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Biserica Domnească „Sf. Gheorghe” din Pitești — scris în 29.07.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2021 Catedrala Mioveni — scris în 18.04.22 de Mioritik din BUCUREșTI
- Sep.2021 Patrimoniul cultural de pe valea Râncăciovului — scris în 08.04.22 de alexpetre2004 din ROTTERDAM [NL] - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Evadare din cotidian cu bicicleta pe dealurile Ștefăneștiului — scris în 24.07.21 de alexpetre2004 din ROTTERDAM [NL] - RECOMANDĂ