ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.09.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Ploiesti
ÎNSCRIS: 03.05.13
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2015
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 16 MIN

Parga vazuta prin obiectivul aparatului meu foto

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Ce s-ar mai putea spune despre Parga? Probabil ca mare lucru nu, dar poate ca mai sunt de aratat lucruri despre aceasta statiune minunata. Acesta este de fapt principalul motiv pentru care am decis sa scriu acest review. Vreau sa va starnesc interesul pentru aceasta statiune, vizionand fotografiile atasate si, de ce nu, sa va determin sa o si vizitati in cel mai scurt timp. Se merita! Daca veti avea curiozitatea sa cautati pe internet mai multe fotografii realizate de mine in aceasta statiune, sigur nu veti regreta si mai mult ca sigur anul viitor va gasesc la plaja in Parga :)

Asadar, sa incepem povestirea! Precizez inca de la inceput ca nu voi insista pe amanunte nesemnificative legate de tranzitarea Bulgariei, puncte de taxare, vignete si alte amanunte care sunt detaliate foarte bine in recenziile anterioare. Inainte de a pleca in Parga si eu m-am documentat tot pe acest site si credeti-ma ca am gasit informatii suficiente pentru a-mi face planul in cel mai mic detaliu. Multumesc totodata administratorilor acestui site care fac o treaba extraordinara si sunt de un real folos turistilor.

Sejurul meu de 7 zile la Parga a venit ca o completare la tura foto pe care imi doream sa o execut in Muntii Pind, in regiunea Zagorohoria din nordul Greciei. Intrucat urma sa am parte de munte, nu puteam sa ratez ocazia de a ma bucura putin si de soare si plaja. Singura solutie convenabila din punct de vedere financiar si geografic pentru mine a fost Parga, intrucat statiunea este situata pe partea continentala a Greciei (nu necesita costuri suplimentare pentru ferry) si daca ai la dispozitie propriul mijloc auto de transport, te poti deplasa foarte usor in zona muntoasa din nordul tarii unde vei avea parte de peisajele unice ale Muntilor Pind care… dau foarte bine in fotografii. Pindul este o zona ideala pentru pasionatii de fotografie, plina de incarcatura istorica, dar despre asta promit sa va povestesc intr-un review separat. Acum, sa va spun cate ceva despre Parga, ca tot va aman asa si va tin in suspans.

Statiunea este situata intr-un mic golfulet din Regiunea Epir, pe tarmul Marii Ionice din NV Greciei si este inconjurata de munti. Accesul la statiune este facil, caile de acces sunt ingrijite si practicabile. Dupa ce parasiti autostrada Egnatia Odos care brazdeaza Grecia de la Est la Vest si invers, veti avea parte de drumuri foarte bune pana in statiunea Parga. Exista indicatoare la tot pasul si va garantez ca nu aveti nevoie de GPS sau harti. Recomand parasirea autostrazii Egnatia Odos cu cca. 35 km inainte de Igoumenitsa, in apropierea localitatii Vasilikos, urmand primele indicatoare cu Parga care apar pe Egnatia Odos. Drumul de coasta care leaga orasul port Igoumenitsa de statiunea Parga nu este chiar asa de bun si este si un pic mai lung decat varianta recomandata de mine. In plus, fiind o sosea de coasta, are si foarte multe serpentine care solicita inutil autoturismul si atentia soferului. Ar mai fi si drumul national 18 care pleaca spre sud din Igoumenitsa si la un moment dat se intersecteaza cu traseul indicat de mine dar nu are rost sa ocoliti. Fac aceasta recomandare intrucat am observat ca sunt pe acest site niste recomandari privind traseul prin Igoumenitsa. Eu am fost pe ambele si pot sa afirm ca cel mai bun este cel indicat un pic mai sus.

In statiunea Parga veti gasi o multitudine de posibilitati de cazare, cu preturi incepand de la 35 EUR/noapte, fara mic dejun. Din discutiile pe care le-am purtat cu proprietarul hotelului unde am fost cazat, am tras concluzia ca peste 50% din locurile de cazare sunt disponibile cam pana la sfarsitul lui iunie deci, va puteti aventura si fara o rezervare prealabila. Atentie totusi, in iulie si august statiunea este plina de turisti si foarte greu veti putea gasi un loc de cazare liber.

Modalitatile de transport vi le alegeti in functie de ce tip de sejur va doriti. Daca sunteti o persoana mai sedentara si va doriti sa petreceti mult timp la plajele statiunii, in oras sau pe plajele din vecinatatea lui, va recomand o agentie de turism care va poate asigura transportul cu autocarul. In felul acesta nu va obositi conducand peste 1000 de km, nu aveti cheltuieli suplimentare legate de combustibil si cazare intemediara, in cazul in care doriti sa faceti acest drum in doua zile si nici nu purtati de grija autoturismului pe unde mergeti. In plus, din statiunea Parga, exista barcute rapide (taxi boat) care va duc imediat la frumoasele plaje din vecinatatea statiunii si nu aveti ce pierde. In schimb, daca sunteti o persoana independenta, dornica de a vizita cat mai multe obiective turistice, atat in Parga dar si in Sivota, situata un pic mai la nord, fara sa depindeti neaparat de un anumit program al mijloacelor de transport aflate in zona, va recomand sa mergeti la Parga cu autoturismul proprietate personala. Eu am ales aceasta varianta intrucat pasiunea mea pentru fotografie necesita timp mai mult si vreau sa am ceea ce se cheama libertate de miscare. Evident, aveti la indemana si posibilitatea inchirierii unui mijloc de transport motorizat sau nu chiar la fata locului dar deja costurile cresc un pic cam mult si nu mai renteza. De avion nu poate fi vorba pentru ca deja este mult prea scump si implica un transfer de la Preveza unde este cel mai apropiat aeroport. Dar, ma rog, poate fi si aceasta o optiune. Masina personala iti confera o independenta de miscare sporita si practic tu dictezi cat stai si cand mergi in anumite locuri, nedepinzand de altii. Daca imi este permis, fara sa considerati asta reclama ci doar un sfat de calatorie pentru cei care aleg sa plece la Parga cu autoturismul proprietate personala, recomand sincer incheierea unei asigurari de calatorie pentru autoturism. Exista pe piata astfel de produse si credeti-ma ca va scuteste de multe griji. Asigura o gama foarte variata de situatii gen: pana de motor, pana de combustibil, pana de cauciuc, tractare pana la domiciliul clientului sau la un service autorizat, decontarea transportului in caz de repatriere, autoturism de schimb in cazul unor defectiuni survenite la masina personala etc. La un drum lung te poti astepta la orice surpriza neplacuta din partea autoturismului si credeti-ma ca am vazut si masini noi urcate pe platforma. Deci, nu mizati neaparat pe faptul ca aveti un autoturism cu putini km la bord. Teoretic, orice este posibil. Avand aceasta asigurare pentru masina, va puteti bucura din plin de concediu si de frumusetile statiunii Parga.

Cateva cuvinte referitoare la plajele din jurul statiunii Parga.

Cea mai spectaculoasa plaja din zona Parga este dupa parerea mea plaja Sarakiniko sau Plaja Piratilor, situata cum este si normal, in Golful Piratilor. Este localizata la circa 10 km nord de statiunea Parga si accesul se realizeaza atat pe uscat, cat si pe mare, cu ajutorul barcutelor de viteza care pleaca in fiecare dimineata din Parga. Calatoria cu barca de viteza pana la plaja Sarakiniko este foarte frumoasa si spectaculoasa. Navigati cu viteza la cateva sute de metrii de tarmul stancos al Epirului plutind practic pe turcoazul ireal al Marii Ionice. Din pacate pentru iubitorii de plimbari cu barcile de viteza, cei 10 km pana la plaja Sarakiniko se parcurg foarte repede. Pe durata acestei scurte calatorii aveti posibilitatea sa admirati si sa fotorafiati tarmul stancos si in mare parte inaccesibil de pe mare al continentului. Din loc in loc se vad plaje micute cu pietris fin, inaccesibile de pe uscat, care va cuceresc prin frumusetea lor. Aceste plaje sunt ideale pentru cei care se aventureaza sa inchirieze singuri o barcuta si doresc sa petreaca cateva clipe singuri sau alaturi de cei dragi pe o plaja izolata. Neputandu-se ajunge la ele decat de pe mare, aceste plaje sunt aproape pustii si foarte rar sunt calcate de turisti. Daca va aventurati pe astfel de plaje, atentie totusi la aricii de mare care stau agatati pe stancile din aceste ape izolate. Este indicat sa purtati incaltari speciale pentru astfel de situatii. Se gasesc la vanzare in Parga la pretul de 14 EUR perechea. Daca optati sa-i achizitionati din tara, la plecare, pretul este cu mult mai mic.

Revenind la plaja Sarakiniko, barcuta care va duce dimineata la plaja, in jurul orelor 11.00 va asteapta frumos ancorata la tarm pana la ora 17.00 dar, daca insistati un pic la barcagiu, va asteapta si pana la ora 18.00, timp in care va puteti bucura din plin de apa frumoasa a Golfului Piratilor. In zona sunt cel putin 4 taverne unde puteti servi masa si daca optati sa mergeti la tavena situata pe stancile de langa plaja (imi pare rau ca nu-mi mai aduc aminte cu exactitate cum se numea) veti avea parte de o priveliste unica. Desi la prima vedere cele cateva zeci de trepte pe care le aveti de urcat pana la taverna s-ar putea sa va descurajeze un pic, credeti-ma ca se merita din plin si daca aveti cu voi si un aparat foto, nu veti regreta chiar deloc faptul ca ati ales sa urcati acolo. Cu ajutorul unui telezoom, de acolo de sus, puteti surprinde cadre unice. O sa va surprinda in mod placut modul cum se vede marea de acolo de sus. Daca alegeti sa fotografiati Marea Ionica si Golful Piratilor de sus, de la taverna, va recomand sa o faceti dupa ora 16.00, atunci cand lumina soarelui pica relativ bine si neaparat sa aveti un filtru cu polarizare circulara pentru a elimina reflexiile de pe suprafata apei. Ideal ar fi sa puteti fotografia dupa ora 19.00 dar, din pacate, barcuta pleaca inapoi catre Parga, cel tarziu la ora 18.00. Daca va deplasati la Sarakiniko cu autoturismul proprietate personala, puteti zabovi un pic mai mult pentru fotografii la apus. Chiar se merita! Iubitorii de fotografie stiu de ce! Plaja Sarakiniko este ,,number one” si nu trebuie ratata sub nicio forma daca ajungeti la Parga.

Urmatoarea plaja, conform preferintelor mele, este plaja Lichnos situata la cca. 3 km sud de statiunea Parga. Desi nu apartine de statiune din punct de vedere administrativ aceasta plaja este asociata din punct de vedere turistic cu statiunea Parga si o puteti vizita cu usurinta atat de pe mare cat si venind de pe uscat. Ca si in cazul plajei prezentate anterior si la Lichnos va puteti deplasa cu taxi boat-ul care pleaca din Parga mult mai frecvent decat in cazul Sarakiniko sau cu ajutorul autoturismului personal. Totodata, daca va incumetati, exista posibilitatea sa ajungeti la Lichnos si pe jos, strabatand o poteca care serpuieste printre livezile de maslini ale grecilor. Acest drum poate reprezenta o oportunitate extraordinara pentru a realiza noi fotofrafii de neuitat. La plaja Lichnos aveti la dispozitie cateva taverne bine amenajate si chiar un resort unde va puteti caza, chiar in vecinatatea plajei. Umbreala si sezlongurile se inchiriaza in luna iunie la pretul de 8 EUR pentru intreaga zi. Daca exista printre voi pasionati de turism care iubesc campatul la cort, trebuie sa stiti ca aici este si un camping amenajat foarte frumos, chiar intr-o livada de maslini care va protejeaza de soarele dogoritor al verii. Campingul este situat chiar in vecinatatea plajei si nu va despart de mare decat cativa metrii. Pe plaja Lichnos va puteti bucura atat de nisipul fin auriu, specific plajelor grecesti, dar si de pietricele finute, slefuite natural de actiunea timpului si a apei, cu precadere in zona de sud a plajei unde se afla o zona preferata de iubitorii de nudism. Plaja este relativ lunga, cca. 1 km de la est la vest si la extremitatea estica este marginita de o portiune muntoasa, accidentata si neaccesibila. In zona de vest se invecineaza cu padurile de maslini de care v-am amintit anterior si pe unde puteti urma poteca care va duce/aduce la si de la Parga. Plaja beneficiaza si de parcare pentru cei care aleg sa vina aici cu masina personala. Este o plaja cu apa frumoasa si curata, nu foarte adanca, ideala pentru familiile numeroase.

Plaja Valtos este una dintre cele trei plaje ale statiunii Parga, situata in partea de vest a statiunii. Este o plaja foarte cosmopolita unde puteti beneficia de toate facilitatile, incepand cu practicarea sporturilor nautice, taverne, umbrele, sezlonguri si un ponton special amenajat unde din 30 in 30 de minute vin barcutele care va duc contra sumei de 2 EUR/persoana pana in centrul statiunii Parga, in portul turistic al orasului. Nu are rost sa intru in detalii cu privire la modul de ajungere la aceasta plaja pentru ca toate drumurile duc aici insa, pentru cei care merg cu masina personala, atentie in lunile iulie si august la locurile de parcare. Desi teoretic aceasta plaja are parcare, locurile sunt insuficiente pe durata sezonului si multe dintre ele sunt rezervate de tavernele si hotelurile din zona. Daca aveti cazare in Parga, nu va recomand sa mergeti aici cu masina pentru ca riscati sa ramaneti blocati sau sa nu gasiti loc de parcare, daca ajungeti in a doua parte a zilei aici. Exista si un risc foarte mare de a gasi masina zgariata. Cel mai indicat este sa faceti o plimbare pe jos pana la aceasta plaja. Mergand pe jos din centrul statiunii Parga urmati indicatoarele catre Castelul Venetian, apoi faceti dreapta chiar inainte de poarta castelului si in 5 minute de mers lejer ajungeti la plaja Valtos unde va puteti bucura de soare, fara sa purtati de grija autoturismului. Cu siguranta veti pleca de aici mult mai relaxati. La Valtos cel mai mult am fost deranjat de atitudinea administratorului portiunii de plaja unde am decis sa inchiriem sezlonguri si umbrela, care desi avea semnal full la Wi-Fi pe plaja, nu a dori sub nicio forma sa ne puna la dispozitie parola de acces la Internet, chiar daca am servit inclusiv masa acolo. In rest, totul a fost OK si va las si pe voi sa descoperiti alte lucruri pozitive/negative. Ar mai fi de remarcat faptul ca in zona de sud a plajei, acolo unde sunt concentrati turistii care prefera sa faca plaja direct pe nisip sau prosop sunt foarte multi arici de mare. Deci, atentie! Apelati cu incredere la incaltarile speciale despre care v-am amintit mai sus si pe care va recomand sa le cumparati din tara la preturi rezonabile.

Plaja Piso Krioneri este o plaja micuta situata intr-un mic golfulet din statiunea Parga ideala pentru familiile cu copii mici datorita faptului ca apa nu este foarte adanca. Farmecul acestei plaje este dat de numeroasele stanci care brazdeaza apa pana la iesirea din golfuletul respectiv. Din pacate, este extrem de aglomerata si acest lucru mi-a ramas cu precadere in minte, mai ales datorita faptului ca nu am putut sa gasesc nici macar un sezlong liber pe plaja la ora 09.00 cand am ajuns aici. De stat pe prosop nici nu poate fi vorba intrucat plaja este plina de pietre. Avand in vedere situatia data, m-am limitat la admiatul plajei de la terasa situata pe stancile din vecinatatea plajei. Loc superb pentru fotografii si ocazie unica de a surprinde ceva actiune intrucat foarte multi turisti se catarau pe stanci si plonjau in apa de la inaltime. Tot aici am remarcat si densitatea mare de pensionari, veniti in concediu cu nepoteii galagiosi. Daca sunteti in cautarea unei plaje linistite, cu siguranta nu acesta este locul potrivit! Daca in luna iunie nu aveai loc sa arunci un ac pe plaja asta, nici nu vreau sa-mi imaginez ce este aici in iulie si august. Ar trebui sa te trezesti cu noaptea in cap pentru a prinde un sezlong liber. Jesus Christ!

Plaja Krioneri merita a fi amintita doar in treacat, intrucat nu are aspect de plaja civilizata sub nicio forma. Este o aglomerare de pietroaie si nisip, ingusta si murdara, plina ochi de burtosi si pensionari. Plaja este situata chiar in centrul statiunii Parga, vis-à-vis de insulita pe care este construita bisericuta ortodoxa Panagia si farmecul ei este dat de faptul ca se poate ajunge pe insulita respectiva prin apa care nu este foarte mare. In schimb, numeroasele ambarcatiuni care sunt ancorate in largul golfuletului, nu departe de tarm si in portul turistic din vecinatate, fac aceasta apa sa para murdara.

Obiective turistice

Castelul Venetian care domina statiunea Parga este fara indoiala emblema statiunii si nu aveti cum sa ajungeti in Parga fara sa vizitati si castelul. In interiorul curtii castelului exista o taverna foarte frumoasa de unde puteti admira portul turistic al statiunii, faleza si insula Panagia. Chiar daca din vechiul castel nu au mai ramas decat niste ruine, eu cred ca se merita efortul de a urca pana acolo. De aici aveti o privire de ansamblu asupra intregii statiuni, atat pe directia vest cu plaja Valtos si Castelul lui Ali Pasha, situat pe directia NV cat si spre est, cu intreaga faleza a orasului si cu insula Panagia. Dupa parerea mea acesta este locul ideal pentru a realiza fotografii de noapte cu statiunea Parga.

Castelul lui Ali Pasha (Ali Păshelu in aromana) este un alt obiectiv interesant din zona statiunii Parga. Constuit din ordinul temutului albanez Ali (Leul din Ioaninna), distrugatorul legendarului oras al aromanilor din Balcani, Moscopole, castelul ocupa o pozitie strategica pe coasta Epirului si a avut in trecut menirea de a controla comertul desfasurat de locuitorii orasului Parga. Tunurile sale loveau direct corabiile care intrau in golf, astfel incat nimic nu se putea intampla in vechiul port al orasului, fara aprobarea lui Ali Pasha. La castel se poate ajunge cu un trenulet turistic asemanator celor care circula in sezonul estival pe litoralul nostru sau, daca va incumetati, pe jos, dupa un traseu de cca. 5 km sau chiar cu masina personala. Trenuletul pleaca la intervale de timp regulate chiar de langa plaja Krioneri din Parga. Eu am ales sa fac deplasarea pe jos, atras de frumusetea peisajului. Drumul spre castel este foarte ingust dar asfaltat in intregime si serpuieste printre livezile de maslini ale locuitorilor. Practic, acest castel este situat din punct de vedere administrativ, in localitatea Anthousa, unde va veti putea racori cu un Mythos la frumoasele taverne aflate chiar in centrul localitatii. Desi pare izolat, acest sat este foarte cochet si se vede de la o posta ca isi duce existenta de pe urma turistilor care vin sa viziteze castelul. Odata ajunsi in centrul acestei asezari aveti la indemana doua optiuni, in situatia in care alegeti sa vizitati castelul mergand pe jos: urmati poteca (ne) amenajata si (ne) ingrijita care urca foarte abrupt de la baza muntelui spre castel sau urmati indicatoarele rutiere cu Igoumenitsa chiar pe soseaua asfaltata. Nu aveti cum sa va rataciti daca urmati drumul principal. Dupa cca. 1 km de la iesirea din satul Anthousa, in dreptul indicatorului spre satul Trikorfo, trebuie sa faceti stanga si drumul va duce chiar pana la poarta castelului. Pe masura ce urcati, realizati ca efortul a meritat si in zilele senine aveti ocazia sa vedeti chiar si insulele Corfu, Paxos si Antipaxos. La castel nu aveti ce sa vedeti in mod special, intrucat totul este o ruina si doar cateva replici ale temutelor tunuri care faceau legea odata in acel golfulet mai amintesc de gloria de odinioara a cetatii. In orice caz, faptul ca veti calca pe urmele lui Ali Pasha, distrugatorul Moscopolei s-ar putea sa va dea un sentiment interesant, daca sunteti iubitori de istorie. Pietrele alea au fost martore la multe lucruri. Va recomand sincer sa nu neglijati proviziile de apa, daca alegeti sa mergeti la castel pe jos. Dupa ce parasiti satul Anthousa nu mai aveti alte surse de hidratare decat ce aveti la voi. La castel nu exista absolut nimic amenajat. Nu se platesc nici bilete de intrare si daca nu va atrage istoria locurilor, singurul lucru care va poate motiva sa-l vizitati raman fotografiile pe care le puteti face de aici. Numai sa aveti noroc de o zi senina. Se pot realiza fotografii frumoase cu golful si statiunea Parga si pe directia insulelor Corfu, Paxos si Antipaxos. Satul Aristi, situat la cca. 5 km NV de castel ne ofera o imagine unica prin arhitectura sa specifica. Un singur lucru vreau sa mai mentionez cu privire la vizitarea castelului: calcati cu bagare de seama prin vegetatia neingrijita pentru ca sunt foarte multi serpi, chiar si vipere dupa spusele localnicilor. Acesta este motivul pentru care am ales sa ajung la castel urmand soseaua asfaltata si nu poteca neamenajata si neingrijita care pleaca din satul Anthousa spre castel. Practic, poteca era aproape impracticabila si dupa 200 de m am decis sa renunt si sa continui drumul pe soseaua asfaltata, chiar daca am ocolit un pic.

,,Watermill and Folklore Museum” se afla situat pe drumul dintre Parga si satul Athousa si puteti face un popas aici in drumul spre castelul lui Ali Păshelu. Chiar langa muzeu se alfa taverna Mylos unde va puteti hidrata cu incredre. La cateva sute de metrii de taverna puteti admira si o cascada unde va puteti ,,antrena” senzorul la fotografii cu expunere lunga. Nu uitati sa luati cu voi si trepiedul aparatului :)

Excursii optionale

Pe langa obiectivele turistice prezentate mai sus aveti de ales intre numeroasele excursii organizate de operatorii locali. Eu am optat pentru croaziera pe mare in Paxos si Antipaxos si marturisesc faptul ca am fost cucerit iremediabil de frumusetea plajei Voutoumi din Antipaxi. Nicaieri in Grecia, nici macar la Navagio in Zakynthos sau Egremni in Lefkada, nu veti intalni apa mai frumoasa decat la Voutoumi si fie chiar si pentru a vedea aceasta plaja se merita sa achizitionati aceasta excursie. Turcoazul acela de la Voutoumi pare pur si simplu IREAL! Sper sa va convinga fotografiile atasate. Legat de aceasta excursie, nu o sa insist prea mult pe detalii si vreau doar sa mentionez cateva chestiuni care din punctul meu de vedere va pot fi de folos, atunci cand alegeti excursia. In primul rand, intrebati la agentia de turism locala, in ce zile se organizeaza ,,turul mare” al insulelor sau ,,traseul negru”, pentru ca sunt anumite zile ale saptamanii cand pentru aceiasi 25 EUR/persoana, vasul face doar un tur mic al insulelor si este pacat sa platiti aceiasi bani pentru a vedea mai putin. Daca alegeti ,,traseului negru” puteti admira si vizita orasul Lakka din nordul insulei Paxos. Acest lucru nu este posibil daca alegeti traseul scurt. In al doilea rand, evitati vasul Captain Hook. Desi este foarte retro si pare atractiv, vasul este extrem de aglomerat. Lacomia grecilor nu are margini si nu dau doi bani pe siguranta turistilor. In fiecare dimineata acest vas pleca din Parga ticsit de turisti care se prajesc efectiv la soare toata ziua, pe puntea lui. Nu ai unde sa te misti pe acest vas. Unde ai avut norocul sa prinzi loc pe el, sa fii sigur ca acolo o sa stai toata excursia si daca ai loc la soare…... Priviti cu atentie la fotografiile atasate si o sa intelegeti ce va spun. Vasul Marco Polo care este din aceiasi clasa cu vasul Captain Hook, se pare ca este operat de oameni mai responsabili si nu asa de lacomi. Nu am remarcat aglomeratie de turisti pe acest vas, motiv pentru care il recomand. Recomand si vasul Vicky F II cu care am navigat eu in aceasta excursie.

Nu este de neglijat nici excursia pe raul Acheron dar, din pacate, aici nu am ce sfaturi sa va ofer. Am fost ocupat cu alte treburi!

Dupa ce am trecut in revista aproape toate posibilitatile de petrecere a timpului liber in Parga, din punctul meu de vedere si asa cum am facut eu, nu-mi ramane decat sa va doresc vacanta placuta si lumina buna pentru pasionatii de fotografie! Sunt mult mai multe posibilitati de petrecere a vacantei in Parga si in mod cert aveti nevoie de un concediu foarte lung pentru a trece prin toate. Astept cu interes recenziile si fotografiile voastre si, de ce nu, va astept sa acordati cate un like la fotografiile mele.

Pe langa cele atasate acestui review pe AFA, puteti viziona mult mai multe daca le cautati si va promit ca fotografiile din Pind pe care le voi posta alaturi de un review la care inca lucrez, va vor determina sa mergeti acolo neaparat, pentru ca cine merge la munteee... are musai nevoie si de un pic de mare si Parga e la doi pasi de ,,Tinutul de dincolo de munti" sau Zagorohoria din Muntii Pind. O zona inca locuita de vlahi si incarcata de istorie. Daca va decideti sa cuplati aceste doua obiective turistice, Parga si Zagorohoria, intr-un sejur de 15 zile, veti avea un concediu de neuitat si fotografii de poveste.

Bafta si pe curand!

Aaaaaa, era sa uit! Sa vizionati neaparat pozele ascultand melodia atasata. Daca aveti si o bere rece... este aproape ca in concediu :)


[fb]
---
Trimis de Vlahos2003 in 04.09.15 18:28:55
Validat / Publicat: 04.09.15 19:34:04
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 4467 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

31 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Vlahos2003); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Old church Panagia.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 70600 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

31 ecouri scrise, până acum

Vlahos2003AUTOR REVIEW
[04.09.15 18:31:18]
»

Asta este melodia despre care va vorbeam la sfarsitul recenziei mele: https://www.youtube.com/watch?v=dgw7h101LGY

webmasterX
[04.09.15 19:29:41]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

dorgo
[04.09.15 19:41:09]
»

In sfarsit, a aparut si-un fotograf profesionist pe sait! Cine mai are curajul sa zica ce Grecia nu e cea mai frumoasa tara din lume?

webmasterX
[04.09.15 20:01:49]
»

@Vlahos2003 -

Ideal House in Parga. Aici am fost cazat.

ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)]

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

gettyy
[04.09.15 20:26:44]
»

@Vlahos2003:

Felicitări pentru review!

Fotografiile sunt senzaționale!!!

maryka
[04.09.15 20:57:23]
»

Superb! Iata inca o data daca mai era nevoie, de ce ne place Grecia! Felicitari pt rw si poze!

Vlahos2003AUTOR REVIEW
[04.09.15 21:29:18]
»

Mulțumesc frumos pentru aprecieri! România este cu mult mai frumoasă decât Grecia. Părerea mea!

Camelia19
[04.09.15 21:44:06]
»

@Vlahos2003 - Minunate pozele si frumos articolul. Parga e o localitate care imi face tot mai mult cu ochiul.

Apropo, e frumoasa si Romania, doar e a noastra, dar Grecia e printre cele mai frumoase tari din lume. Asta e parerea mea

HYUNDA-I
[04.09.15 22:14:23]
»

Like, like, like... pentru photo! Cu Nikon-ul sunt facute?

crismis
[04.09.15 22:21:00]
»

@Vlahos2003: Wow! O sa visez la noapte doar albastru/turcoaz/verde/roz-leandru!!! Si Parga. Si Sivota. Pe mine aproape m-ai convins! Abia astept impresiile despre Pind!

Felicitari!

puiutea
[04.09.15 22:33:28]
»

"Parga vazuta prin obiectivul aparatului meu foto"?!?! Nici vorbă! În spatele acelui obiectiv al aparatului se află o minte, un suflet și un ochi de artist! Felicitări din toată inima!

Vlahos2003AUTOR REVIEW
[04.09.15 22:45:17]
»

@HYUNDA-I: Aparat Nikon, obiectiv... Nikkor

Vlahos2003AUTOR REVIEW
[04.09.15 22:51:48]
»

@puiutea: mulțumesc foarte frumos!

Vlahos2003AUTOR REVIEW
[04.09.15 23:07:54]
»

@crismis: mulțumesc frumos! Acum... ce să zic... sper să nu fugiți toți în Grecia să mai rămânem și prin țară ca și la noi sunt multe de vizitat. O seara minunata tuturor!

sunflower
[05.09.15 09:22:10]
»

Minunat, am fost în vara aceasta în Parga, e un loc binecuvântat prin frumusețea lui, dar prin obiectivul aparatului tău foto, e încă și mai frumoasă, ca o femeie frumoasă în noaptea nunții! Felicitări!

webmaster
[05.09.15 09:38:59]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Vlahos2003AUTOR REVIEW
[05.09.15 11:22:32]
»

@webmaster - Va multumesc frumos!

marocanu21
[05.09.15 14:42:12]
»

Minunate poze! Niciodată nu am zăbovit atâta timp la fotografiile unui review pe AFA!

Vlahos2003AUTOR REVIEW
[05.09.15 15:44:27]
»

@marocanu21: mulțumesc frumos!

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[05.09.15 16:34:08]
»

Agali se numeste terasa de sus de la Sarakiniko. Felicitari!

Vlahos2003AUTOR REVIEW
[05.09.15 17:12:30]
»

@irinad: mulțumesc!

flaviana77
[07.09.15 13:56:05]
»

domnule... ce sa spun... am savurat fotografiile facute de dvs, sunt senzationale ce sa spun, cred ca pana acum sunt cele mai frumoase pe care le-am vazut aici pe site.

atatea cadre superbe... atatea locuri minunate... mi-a placut mult faza cu la tati ni-i greu...

felicitari

Vlahos2003AUTOR REVIEW
[07.09.15 15:30:46]
»

@flaviana77 - Multumesc foarte frumos!

ovidiuyepi
[15.09.15 08:59:28]
»

SUPERB! Ce pot să mai zic. Notă maximă. Ramai fără cuvinte. Felicitări. Fără comentarii.

adryana
[15.09.15 09:33:45]
»

minunata prezentare a acestui superb orasel, felicitari si pentru impresii dar si pentru fotografii, sunt superbe si se vede ca esti un profesionist.

Vlahos2003AUTOR REVIEW
[15.09.15 14:24:03]
»

@ovidiuyepi: mulțumesc!

Vlahos2003AUTOR REVIEW
[15.09.15 14:26:28]
»

@adryana: mulțumesc?

miha70
[28.04.16 16:41:37]
»

Felicitari. Extraordinare instantanee!!!

Vlahos2003AUTOR REVIEW
[28.04.16 16:50:20]
»

@miha70 - multumesc frumos!

calatorul
[28.04.17 15:44:35]
»

@Vlahos2003: Am mai gasit o relatare frumoasa si niste poze incantatoare, chiar daca imi par putin ajutate in photoshop, pe mine ma intanta frumusetea imaginii, incadrarea, lucrurile surprinse, pe langa culorile magnifice ale naturii.

Din asemenea imagini cred ca locurie par chiar mai frumoase ca in realitate, in orice caz fotografiile sunt convingatoare. Multumim si asteptam noi fotografii minunate de la o vacanta frumoasa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Vlahos2003AUTOR REVIEW
[28.04.17 21:30:18]
»

@calatorul: Mă bucur că va plac! Vacante frumoase, lungi și cât mai frecvente! Cu siguranță voi reveni cu poze frumoase din Grecia și anul acesta! Ne vom bucura împreună de ele, aici, pe AFA.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
16 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adryana, calatorul, Camelia19, crismis, dorgo, flaviana77, gettyy, hlli, HYUNDA-I, irinad, marocanu21, maryka, miha70, ovidiuyepi, sunflower, Vlahos2003
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Parga:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.12050199508667 sec
    ecranul dvs: 1 x 1