GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cum sa mergem in Corfu si sa nu vizitam cea mai frumoasa statiune de pe insula? Am auzit atatea laude la adresa Paleokastritsei incat am stiut sigur ca trebuie sa ajungem acolo!
Am plecat cu green bus-ul la 09:00 din Agios Gordis (vezi impresii) si jumatate de ora mai tarziu am ajuns in Paleokastritsa. Costul dus-intors pentru aceasta excursie este 6 euro/persoana. Doar martea si joia exista cursa directa Agios Gordis - Paleokastritsa. In rest trebuie mers pana in Corfu Town si luat de acolo autobuz pana Paleokastritsa, iar la intors la fel. Drumul este destul de anevoios deoarece sunt foarte multe serpentine si foarte putin spatiu pe carosabil. Eu inca ma mir cum incap 2 autocare atunci cand se intalnesc.
Trecand peste asta, am ajuns in statiune si primul lucru pe care am vrut sa-l facem a fost sa mergem cu Yellow Submarine (yellowsubmarine.gr/corfu) de care auzisem atatea lucruri. Eram entuziasmati sa vedem ce are de oferit. Sincera sa fiu, cei 7.5 euro/persoana cheltuiti pe aceasta mini excursie de 50 de minute nu s-au prea justificat pentru noi. Am plecat din port si in prima parte a turului am stat cu totii deasupra in timp ce ne-au fost aratate frumusetile din jurul plajei.
In partea a 2-a, am coborat sa admiram lumea subacvatica. A fost frumos in sensul in care am vazut pestisori, dar nu a fost nici pe departe asa cum ne asteptam. Avand in vedere faptul ca noua ne place sa ne scufundam si sa facem snorkeling, pot sa spun ca am vazut lucruri mult mai frumoase pe cont propriu decat ceea ce ne-au aratat ei. De asemenea, anul trecut am facut si Scuba Diving si am vazut lucruri mult mai interesante. Cu toate acestea, pentru cineva care nu intra de obicei cu capul sub apa probabil ca merita.
Urmatoarea oprire a fost pe plaja. Am gasit o plaja micuta cu nisip si o apa de vis! Am inotat intr-o apa verde superba, exact ca in pozele de pe internet! Minunatia de acolo nu are nevoie de poze prelucrate in photoshop deoarece naturaletea ei este ceva spectaculos. Apa nu a fost asa rece cum am fi crezut. A fost numai buna de facut baie. Ne-am distrat foarte mult in apa si pe plaja, am facut multe poze si ne-am bucurat de vremea buna. Plaja, desi a fost micuta, nu a fost supraaglomerata. Avantajul a fost ca aceasta era chiar vizavi de locul unde ne-a lasat autobuzul si de unde urma sa ne duca inapoi in Agios Gordis.
In dreapta statiei de autobuz mai era o plaja mica, insa era cu pietricele. Acolo am vazut ca exista multe barcute ce se puteau inchiria. Ceea ce am observat (si aflasem deja) este faptul ca preturile din Paleokastrisa sunt ceva mai mari decat cele din Agios Gordis.
Pranzul
Dupa atatea ore de inot ni s-a facut foame. Cel mai apropiat restaurant l-am gasit chiar langa plaja. Numele lui este Vrachos. Daca mergeti in Paleokastrisa sa NU ocoliti acest restaurant!! Aici am mancat cel mai bine (si cel mai mult). Am comandat un calamar umplut (12 euro) care a fost asaaaa de bun!!! Abia l-am mancat tot. Dupa ce am terminat aveam impresia ca nu voi mai manca 3 zile. La noi la masa s-au mai comandat paste cu fructe de mare care au fost foarte bune. Portiile au fost foarte generoase, iar calitatea mancarii a fost foarte buna.
Ca sa nu mai spun de faptul ca privelistea de la geam era minunata. Aveam vedere direct spre marea verde si frumoasa care ne-a creat o stare de bine. Singurul lucru care ar fi intrecut acest restaurant ar fi fost un local la care sa stam la masa si sa fim cu picioarele in apa.
De vizitat
Din lipsa de timp si mijloace de transport, nu am apucat sa vedem tot ce ne-am propus. Nu am ajuns la Fabrica de lichior Mavromatis de care auzisem atatea lucruri bune. Abia asteptam sa gust produsele dulci se rezulta din kumquat si sa plec de acolo cu plasele pline! Dar ca sa privesc partea buna, poate asta mi-a salvat putin silueta. Spun “putin” pentru ca in Corfu Town am gustat tot felul de produse din kumquat si am fost tare incantata:).
In schimb am urcat pana la Manastirea Maicii Domnului care este foarte frumoasa si ofera privelisti superbe asupra golfurilor din statiune. Manastirea a fost intemeiata in anul 1228, insa actualul complex este datat în secolul al XVIII-lea. Aici se gaseste si un mic muzeu unde este expusă o colecţie de icoane rare şi carti bizantine. Aflata in varful unui deal, in preajma unei paduri de maslini, manastirea conserva o presa traditionala de ulei de masline. Pe langa aceasta colectie de icoane am mai vazut si fosila unei scoici uriase.
Drumul de la plaja pana la Manastire nu este foarte lung, doar ca este un pic greu din cauza ca se urca in continuu pana sus. Dar peisajul de acolo si gradina plina cu flori merita tot efortul. Singurul lucru care nu mi-a placut a fost acela ca atunci cand oamenii intrau in curtea Manastirii li se faceau poze “instant” fara sa fie intrebati, iar la iesire toate pozele erau afisate pe un panou si era o fata acolo care le impartea. Partea care mi-a displacut a fost ca cine isi dorea poza trebuia sa plateasca o taxa de 4 sau 5 euro. Nu e vorba ca suma e mare, dar faptul ca asta se intampla in fata unei biserici, care este un mod normal un loc de recreere sufleteasca si rugaciunea, mi se pare deplasat. Din punctul meu de vedere, aceste lucruri n-ar trebui sa se intampla. De aceea, noi am refuzat pozele si domnisoara le-a aruncat la cosul de gunoi.
S-a facut ora 16:00 si green bus-ul nostru a venit sa ne duca inapoi in Agios Gordis. A fost o zi lunga si obositoare. Dar a meritat din plin. Recomand sa vizitati Paleokastritsa daca ajungeti in Corfu:)
Trimis de AleDia in 28.10.15 08:31:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AleDia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
Esti sigura ca partea cu fotografiile se intampla la acea manastire? Eu te contrazic, la manastirea Paleokastritsa nu iti facea nimeni poze, din contra, era o pace si liniste deplina iar la intrare iti dadeau chiar si un vesmant sa te acoperi daca erai imbracat mai sumar si neadecvat. Partea cu fotografiile se intampla la Palatul Achilion - refugiul imparatesei Sissi din orasul Kerkyra (Corfu). Acolo erai fotografiat la intrare si le gaseai la iesire pe acel panou si le puteai cumpara, noi am luat cinci si le-am primit la doi euro bucata.
@mogly - Sunt foarte sigura ca in Paleokastritsa la manastire mi s-a intamplat povestea cu pozele. Tocmai de asta am ramas si asa dezamagita de aceasta practica. Intr-adevar am primit si o fusta mai lunga inainte sa intru, insa nu inainte sa mi se faca o poza instant. La Palatul Achilion din pacate nu am ajuns deloc in sejur.
@AleDia - Inseamna ca din pacate s-au stricat treburile si pe acolo. Cand am fost eu in iulie 2015 nu faceau asemenea poze. Am inţeles de la ghid că e o manastire de calugari, erau multe pisicute frumoase, am vazut si gradina cu flori si muzeul cu scoica uriasa dar fara poze. Iti doresc calatorii frumoase in continuare si scuze pentru intervenţie, dar credeam sincer ca ai incurcat tu locurile, pentru că ai dreptate la acea manastire fotografiile acelea nu işi găsesc locul. Din păcate uite că se fac multe lucruri nefireşti pentru venituri suplimentare.
@mogly - Nu e nicio problema. Inteleg de ce ai fi revoltat sa auzi ca asa ceva se intampla la acea manastire frumoasa. Pacat...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2021 Recomand cu incredere — scris în 30.06.21 de danidragos din BAIA MARE - RECOMANDĂ
- May.2019 Sejur in luna mai — scris în 23.05.19 de d.croitoru din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Impresii din Paleokastritsa — scris în 24.08.17 de gbrladrian din TOPLITA [HG] - RECOMANDĂ
- Jul.2017 O vacanta de neuitat in Corfu! — scris în 12.01.18 de Bughy82 din BAD VILBEL - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Paleokastrița, „cel mai frumos loc de pe pământ”? Poate că da! — scris în 08.10.17 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Sep.2015 Paleokastritsa - Ghid turistic — scris în 01.06.16 de Lucien din MIERCUREA CIUC - RECOMANDĂ
- Sep.2015 Apus de Soare în Paleokastritsa (Corfu, Grecia) — scris în 16.05.16 de Lucien din MIERCUREA CIUC - RECOMANDĂ