GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mahoroba desemna un tărâm îndepărtat, atins numai de fericire și minunăție. Arcadia japoneză. Astăzi, el se referă la Nara.
Manyo face referire la Man yoshu, cea mai veche antologie de poezii din istoria acestei țări. A fost compilată în timpul perioadei Nara (710-794). Manyo-Mahoroba Line este numele liniei deținute de Japan Railways care unește mai multe orașe din prefectura Nara și provine de la numeroasele repere străvechi care se află pe această rută. Principalele orașe de pe această rută sunt Nara, Kyobate, Tenri, Miwa, Sakurai, Unebi.
Pornind de la Nara JR, drumul durează sub 15 minute și costă 230 de yeni (verificarea trenurilor se face foarte ușor cu hyperdia hyperdia.com/en). Recomand Tenri University Sankokan Museum (9:30-4:30,400 de yeni intrarea), unde la primele două etaje este expoziția Life and culture of the world, cu obiecte atât din Japonia, cât și din Asia de Sud-est. La ultimul etaj se află artefacte, obiecte găsite sub pământ și chiar și o mumie!
De la stația Tenri se urmează semnele cu Yamanobe no Michi, un drum străvechi ce marchează mai multe obiective turistice. Fără a fi parte din planul inițial, nu ai cum să ratezi biserica Tenrikyo, centrul spiritual al une religii japoneze noi, fondată în secolul al 19-lea. Este una dintre cele mai populare secte shinto actuale iar fondatorul este, de fapt, o femeie numită Miki Nakayama. Mai multe aici: tenrikyomidwestchurch.com ... ch/Oyasama.html
Isonokami Jingu este una dintre atracțiile principale ale acestui drum și unul dintre cele mai vechi altare ale Japoniei. Nu este dedicat unui împărat, ci unei săbii care l-ar fi salvat pe primul împărat legendar, Jimmu. Se mai spune și că aici s-ar fi ținut armele Curții.
Mai mergem puțin și dăm de Chogakuji Temple, fondat de călugărul budist Kobo Daishi. Toamna târziu se poate admira o pictură a Iadului din secolul al XVI-lea. Ori, dacă ajungeți când e mai cald, grădina cu azalee și lacul răcoritor pot și ele obiective în sine.
Drumul se termină cu Omiwa Jinja, o bijuterie arhitecturală aflată la poalele muntelui Miwa. Demn de menționat este că nu există vreo zeitate ilustrată pentru a fi venerată, cum se obișnuiește, căci Muntele însuși este zeul Omononushi. Legenda spune că aici trăiește un șarpe alb, așadar simboluri cu acest animal și ofrande aduse lui sunt frecvente. Yukio Mishima, scriitor faimos și cunoscut în special pentru moartea sa, menționează acest locaș de cult în romanul Cai în galop.
Ultima stație, Unebi, găzduiește orașul Imai și o atmosferă tradițională, autentică și fără nicio notă comercială - locul este al localnicilor și a căsuțelor vechi ce datează din secolul al XV-lea, păstrate în condiții excelente. Cu puțin noroc, se poate vedea și o mică fabrică de sake, ascunsă bine printre străduțe.
Tot de la stația Unebi se ajunge repede în orașul Kashihara, faimos pentru altarul shinto Kashihara Jingu. Legenda spune că aici a fost încoronat primul împărat al Japoniei, Jimmu. Se mai crede (și dezbate de ochi străini) că acesta este descendent al zeiței solare Amaterasu. Lângă altar se află în apropiere și mausoleul acestui împărat, precum și a următorilor trei - Suizei, Annei, Itoku. Toți, însă, sunt considerați mitici în ochii istoricilor. Kashihara Jingu impresionează în primul rând printr-o atmosferă liniștită, aproape sobră, în care flashurile sunt reduse iar turiștii străini și mai puțini.
În cazul în care la numele propriu al locașului de cult se adaugă Jingu (precum Meiji Jingu din Tokyo, Heian Jingu din Kyoto, Ise Jingu din Mie etc), asta înseamnă că respectivul loc a aparținut sau are o puternică legătură cu familia imperială. Taisha (Kasuga Taisha, Fushimi Inari Taisha) înseamnă Grand Shrine și desemnează locuri cu o importanță istorică crescută.
Jinja face referire la un altar shinto simplu, iar Tera la un templu budist. Uneori, Tera devine Dera prin sonorizare (Hasedera, Kiyomizudera), iar alte sufixe pentru identificarea lor sunt -ji (Sensoji, Kinkakuji, Ginkakuji) sau -in (Byodoin).
Trimis de Tesaria in 04.04.18 03:25:59
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Tesaria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2018 Cu bufnițele la cafenea — scris în 03.07.18 de Tesaria din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2018 Muntele Sacru — scris în 04.04.18 de Tesaria din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2017 Printre glicine și felinare - Kasuga Taisha — scris în 05.04.18 de Tesaria din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2017 Natura sălbatică sau despre Yoshino — scris în 03.04.18 de Tesaria din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2017 Capitala căprioarelor — scris în 03.04.18 de Tesaria din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Nara, prima capitală niponă, mare site UNESCO — scris în 21.02.16 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2010 Marele Templu Todai-ji - locasul impunatorului Buddha — scris în 26.02.11 de dananecula din PLOIEșTI - RECOMANDĂ