ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.03.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.03.08
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

În vizită la Marea Nordului

TIPĂREȘTE URM de aici

Sejurul petrecut în Belgia avea planificată și o ieșire la Marea Nordului și anume în orașul-port Oostende. După Gent, a fost al doilea oraș important văzut de noi. În Oostende am ajuns tot cu trenul din Bruges – drumul durează 15 minute, iar un bilet dus-întors a costat 8,6 euro/persoană. Și pe această direcție sunt trenuri dese - cam 3-4 pe oră. Trenul este un mijloc favorit de transport pentru belgieni – nu are cum să fie altfel, pentru că sunt punctuale, curate, adică un mod de transport extrem de civilizat.

Gara din Oostende arată foarte bine, iar de aici o scurtă plimbare pe bulevardul din fața gării vă aduce lângă vasul Mercator - o navă din al doilea război Mondial, acum restaurată și transformată în muzeu. Apoi am făcut dreapta pe bulevardul Leopold II-laan, am trecut prin parcul Leopold și apoi prin zona centrală, pietonală, unde sunt multe tarabe cu diverse feluri de mâncare, dar și multe magazine.

O mare atracție o reprezintă digul și plaja din Oostende - plaje foarte curate, cu nisip fin de culoare deschisă. Fiind reflux, în timpul zilei când apa se retrage destul de mult, plaja are o lățime apreciabilă – estimez cam 150-200 m, în unele locuri poate și mai mult. Pe timpul verii sunt mulți turiști dar nu cred că te poți simți înghesuit având mulți km de plajă la dispoziție. Câțiva temerari chiar făceau baie, deși apa era destul de rece, cel puțin pentru noi. Puteți face o plimbare pe digul de aici - acesta înaintează în mare vreo 200 m și puteți avea o imagine de ansamblu a plajei și a falezei.

Faleza sau Albert I-promenade este de asemenea foarte lată - plimbările pe aici sunt la mare căutare, pentru bicicliști, pentru turiști dar și pentru localnici. Desigur nu lipsesc cafenelele și terasele, una mai atrăgătoare ca alta - ne-am oprit și noi la Café Chamonix pentru o cafea. De la stația Marie Joseplein am luat tramvaiul de coastă, Kusttram, către cochetul orășel De Haan - despre care am scris aici .

La întoarcere am luat același tramvai și am mers prin Oostende și pe malul mării până la stația Raversyde. De ce până aici? Pentru că în această zonă este Atlantikwall - un muzeu în aer liber. Aici au fost păstrate/conservate/renovate buncăre, baterii antiaeriene, tunuri - toate acestea fac parte din sistemul de apărare a coastei, construit de germani în timpul celui de-al doilea război mondial. Acest sistem avea drept scop oprirea, chiar de pe plajă, a unei posibile invazii englezo-americane venite de pe mare.

De pe dunele unde sunt amplasate tunurile și buncărele, aveți o priveliște de mulți km. Din loc în loc, în mare se mai văd digurile folosite în cel de-al doilea război mondial. De la stația de tramvai Raversyde se traversează dunele și se mai parcurg cam 300 m până la intrarea în muzeu (sunt indicatoare). Biletul de acces costă 8 euro, iar o vizită durează cam 2 ore. Noi am ajuns prea târziu, cu doar 45 minute înainte de ora la care se închide accesul (ultima intrare este cu o oră înaintea închiderii) astfel că nu am reușit să vedem acest muzeu - poate o veți face voi. O parte din aceste baterii antiaeriene, buncăre și tunuri pot fi văzute de pe malul mării sau chiar din tramvai (Kusttram). Info utile găsiți aici - raversyde.be/en/atlantikwall

Am făcut o scurtă plimbare pe malul mării, apoi am luat tramvaiul înapoi spre Oostende, am coborât la gară, de unde am plecat pe jos spre zona pietonală. Am ajuns și la frumoasa Church of Saint Peter and Saint Paul (denumirea în flamandă este Sint-Petrus-en-Pauluskerk) construită în anul 1907, în stil neo-gotic cu câteva vitralii frumoase la interior. Catedrala este vizibilă de departe, turnurile sale având o înălțime de circa 72 m. Oostende poate fi inclus pe lista voastră de obiective și puteți aloca o zi pentru acest oraș, dar și pentru atracțiile din apropiere - De Haan și Atlantik wall. Mai multe detalii și informații - visitoostende.be/en.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de BOGDAN DSN in 29.03.20 20:53:51
Validat / Publicat: 29.03.20 21:47:56
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BENELUX.

VIZUALIZĂRI: 2328 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Clădirea gării din Oostende
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 26 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

mishu
[29.03.20 22:05:33]
»

@BOGDAN DSN: Splendid, felicitari, votat cu mare drag.

mihaelavoicu
[29.03.20 23:23:42]
»

În toamna lui 2018 am fost la Oostende, dar nu am stat decât o jumătate de zi, suficient să zic, ”am fost la marea Nordului”. Am avut bucuria de a fi prins pe faleză, un festival al construcțiilor din nisip, un ”Disneysand Magic”, foarte interesant.

Oostende e un oraș liniștit, aerisit, curat ce merită văzut, măcar în trecere.

Toate bune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mihai18
[30.03.20 09:30:52]
»

Ați scris un rewiev foarte plăcut la lectură însoțit de fotografii interesante.

Belgia este o țară frumoasă care are ce oferi turiștilor. Am observat o asemănare accentuată între plaja din Oosetende și plaja tot de la Marea nordului din stațiunea martimă Scheveningen din Olanda, unde se ajunge ușor cu tramvaiul 1 din centru orașului Haga, 8 stații de tramvai.

Am observat că nisipul de la aceste plaje nu are bucățele mici de scoici sfărâmate, probabil în această mare ostilă ele nu pot trăi. Lățimea ambelor plaje este impresionantă. O baie în Marea Nordului este ceva rar întâlnit din cauza temperaturii scăzute a apei. Eu totuși am încercat-o cu mâna, erau doar + 13 grade în plină vară. Belgienii sunt oameni ordonați și știu să conserve vestigii din ultimul război mondial.

Încă o dată, apreiez rewievul dv. și l-am votat cu plăcere. Felicitări.

BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[30.03.20 17:29:18]
»

@mishu: Mulțumesc mult

BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[30.03.20 17:33:12]
»

@mihaelavoicu: Sunt convins că acel festival poate fi o încântare - atât pentru cei mici, dar și pentru cei mari.

Da, ai dreptate, Oostende este chiar liniștit (poate doar pe timpul verii să fie mai aglomerat) și poți găsi suficiente motive pentru a face o excursie aici. Nu trebuie omise nici locurile din apropiere - De Haan sau poate alte orășele dar și Atlantikwall - aici chiar mi-a părut rău că nu am putut intra.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[30.03.20 17:38:35]
»

@Mihai18: Mulțumesc mult și mă bucur că ți-a plăcut. A fost prima mea vizită în Belgia și chiar mi-a plăcut ce am văzut. Sunt convins că mai sunt și alte locuri minunate de vizitat și sper să am ocazia să o fac.

Nisipul de pe plajele pe care am fost (De Haan și Oostende) este foarte fin, nu are nici fir de scoici. În timpul refluxului, plajele au o lățime apreciabilă. Apa era rece doar am atins-o cu mâinile, dar să mai și intri ... brrrr. Totuși erau curajosi... deh oameni căliți.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mihaelavoicu, Mihai18, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Oostende:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054216861724854 sec
    ecranul dvs: 1 x 1