ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.07.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 02.01.17
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 7 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Olympic Beach - staţiunea în care eşti vecin cu zeii

TIPĂREȘTE

Fiind vecin cu Zeus în Olympic Beach (numit de greci Olympiaki Akti), te poţi ţine la curent cu ce face el. Ca-ntre vecini, te mai uiţi peste gard, spre casa lui, Muntele Olimp.

Când e nor pe crestele Olimpului (şi e mai mereu), Zeus e acasă. Dacă nu e pic de nor, e plecat de-acasă, după vreo nimfă. Dacă e mult nor, cei 12 olimpieni fac şedinţă pe vârful Mytikas (=Nasul). Cel mai înalt vârf al Olimpului, cu ai săi 2918 m, cu 374 de metri peste Moldoveanul nostru, Mytikas este locul de întâlnire al zeilor olimpieni.

Vârful Stefani (2902 m), în apropiere, este tronul lui Zeus.

Puteţi vedea toate astea din apele limpezi şi calde ale Mării Egee sau de pe plaja micuţei staţiuni Olympic Beach. Pentru mine cel puţin, obişnuit cu litoralul nostru, să privesc crestele înzăpezite ale Olimpului de pe plajă a fost ceva deosebit şi în august 2007, când am fost prima dată, şi în mai-iunie 2018, a doua oară. Am făcut o punte cu Rusaliile şi 1 iunie şi am consumat doar trei zile de concediu pe o săptămână la greci.

Staţiunea este mică, cochetă şi foarte liniştită. E un dreptunghi format din câteva străzi întretăiate, unele paralele cu marea, celelalte perpendiculare. Nu poţi fi departe de mare oriunde ai sta. E la vreo 2-3 km de Paralia Katerini, staţiune mult mai mare şi mai aglomerată, în care puteţi ajunge pe un drum de-a lungul plajei. E şi autobuz din Olympic Beach prin Paralia până în Katerini, care am înţeles că e la vreo 7 km.

Sunt hoteluri mici de familie şi aparthoteluri. Nu veţi găsi hoteluri de lux, dar condiţii decente. Noi am stat anul ăsta la "Vila Christina" şi am fost foarte mulţumiţi, mai mulţumiţi decât la Hotel Parthenon în 2007. Singurul inconvenient general al staţiunii este că aceste construcţii au camere pe toate părţile şi este probabil să nimeriţi într-o cameră cu vedere la vecini (sunt câte două rânduri de construcţii între oricare două străzi paralele cu marea: toate hotelurile au un rând de camere care dau spre stradă iar restul dau lateral sau în spate spre alte hoteluri, afară de cazul că hotelul e pe colţ şi atunci mai e o latură în plus cu vedere stradală).

Puteţi avea norocul ca printre vecini să fie şi nişte babe beţive românce, dar asta nu-i vina staţiunii şi nici un incovenient prea mare: fac ceva gălăgie dar le răpune beutura repede şi se duc la culcare devreme.

Staţiunea e plină de flori, palmieri, plante suculente şi mai ales leandru. Vizitând-o la sfârşitul lui mai şi începutul lui iunie, am prins o explozie de culoare, totul era în floare.

Plaja este excelentă, ca la Mamaia de lată, cu nisip şi lungă cât vezi cu ochii în toate părţile. Intrarea în apă este la fel: nisipoasă, fără pietre şi scoici.

Aici nu aveţi nevoie de papuci în apă ca în alte părţi în Grecia: nu sunt nici scoici, nici pietre, nici arici de mare.

Apa este limpede dacă e liniştită (şi de obicei este, Marea Egee e mult mai liniştită decât Marea Neagră din câte am constatat) şi caldă: a fost bună de baie la sfârşitul lui mai, deşi recunosc că nu suficient de caldă pentru gustul meu (dar soţia şi copilul au fost multumiţi de temperatură, s-au bălăcit o grămadă şi nimeni nu a răcit). Dar cine nu e mulţumit să meargă să facă baie în Marea Neagră la sfârşitul lui mai, dacă poate!

În staţiune sunt magazine de familie din care vă puteţi aproviziona dacă vreţi să mâncaţi în cameră. Recomand călduros fructele (nu sunt fără gust cum ni se spune nouă, sunt excelente, iar în Grecia am văzut livezi mai mult decât orice alte culturi).

De asemenea, recomand lactatele, în special iaurturile în vase ceramice care sunt de vis!

De fapt, în general mâncarea mi s-a părut de calitate, dar destul de scumpă totuşi.

La capitolul restaurante, sunt destule pe malul mării sau unul lângă altul de-a lungul parcului staţiunii.

Eu am luat prânzul la un local albastru lângă parc, habar n-am cum se numeşte (e în greacă), cu un ospătar sârb foarte prietenos şi uşor intruziv în stilul lui de marketing (de a agăţa clienţii adică), dar simpatic şi corect până la urmă.

De exemplu a fost cinstit şi ne-a zis că sărmăluţele în foi de viţă nu-s ca-n România (l-am întrebat dacă foaia de viţă e fragedă), sau că îngheţata nu merită, că putem cumpăra acelaşi lucru mai ieftin de la magazin. Rupea ceva româneşte şi unde nu înţelegea completam în engleză. Chiar în ultima zi, au adus şi un ospătar român.

De fapt, sezonul abia începea, la Vila Christina am fost a doua serie de turişti.

Sunt disponibile o grămadă de excursii opţionale.

Trei sfaturi privind excursiile opţionale:

1) Pentru cei sosiţi prin agenţie, înainte de a lua de la agenţia locală parteneră cu agenţia de la noi care v-a adus, cu care veţi fi puşi în legătură la hotel chiar din ziua sosirii, mergeţi pe strada comercială principală (cred că e prima stradă interioară paralelă cu marea) şi vedeţi ce oferă alte agenţii, că au oferte mai ieftine şi mai variate. De exemplu agenţia parteneră (la care lucrează românce) nu oferea excursia la Dion, un orăşel din apropiere cu ruine antice, pe care am găsit-o în ofertele acelor agenţii, dar nu am putut s-o mai fac din cauza programului diferit deja făcut (şi plătit).

2) Nu luaţi Athosul de la agenţia parteneră: fac croaziera pe scurt special pentru români. În 2007 am făcut excursia pe un vas cu toate nationalitaţile şi am văzut şi adevăratul Munte Athos, care este efectiv un munte care "ţâşneşte" spectaculos din mare direct la altitudinea de 2033 de metri. Acum ne-au arătat patru manăstiri de departe şi practic doar nişte dealuri molcome pe malul mării, muntele era prea departe.

3) Ghidele românce sunt lipsite de noţiuni de bază de cultură generală iar unele se exprimă greu în română, căci sunt emigrate din copilărie. Nu trebuie să luati de bun ce vorbesc pentru că de multe ori spun prostii.


[fb]
---
Trimis de cod_gabriel in 12.07.18 23:23:59
Validat / Publicat: 12.07.18 23:54:35
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Olympic Beach, Hotel Parthenon

VIZUALIZĂRI: 5058 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cod_gabriel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Muntele Olimp în 2007.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20450 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

flaviana77
[13.07.18 09:29:58]
»

mi-a placut cum ai prezentat.

am fost si eu de mult intr-o croaziera la muntele Athos, era de 1 mai dar sincer nu as mai repeta acest lucru, a fost foarte foarte obositor, un drum foarte lung, foarte multe ore de mers cu vaporul pana la escala, nu m-as mai duce niciodata.

nu stiu cum este varianta scurta a acestei croaziere, dar pe cea lunga nu as recomanda-o efectiv la nimeni.

plus ca nu era nici muzica pe vapor ca treceam pe langa muntele Athos si cica asa era protocolul, daca stiam nu mai pierdeam o zi numai pentru acest lucru,

singurul loc unde mi-a placut a fost portul Ouranopolis unde a facut vaporul escala pentru masa, mi s-a parut un loc dragut, dar fiind pe fuga nu am apucat deloc sa ma bucur de frumusetea acelui loc.

in ce priveste Olympic Beach, este pe lista de vacanta, dar nu stiu cand o sa ii vina randul.

webmaster
[13.07.18 09:45:17]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

horachira
[13.07.18 12:38:07]
»

@cod_gabriel: felicit un om care, la un pret mai mult decit modic, stie sa se bucure de viata si de ce primeste, fara a cauta noduri in papura

Poti fi fericit si fara all inclusive

Ma inclin

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
flaviana77
[13.07.18 12:43:55]
»

@horachira:

sa stii ca sunt si eu de acord cu ceea ce spui

intr-adevar se simte prin scris bucuria acelor zile petrecute acolo si da pot sa spun si eu ca intr-adevar te poti simti bine cu bani putini si fara All Inclusive ceea ce eu niciodata nu am luat si nu voi lua in Grecia.

cod_gabrielAUTOR REVIEW
[13.07.18 21:40:53]
»

@flaviana77: La Ouranopolis ne-au dus în 2007, a fost frumos. Anul ăsta ne-au dus în insula Drenia, tot pe lângă Ouranopolis. Pe insulă a fost frumos, dar şederea destul de scurtă şi drumul obositor - după ce eram obosiţi şi plictisiţi deja de ce ne-au arătat la Athos, ca să ajungem pe insulă ne-au transbordat în şalupe, în mai multe tranşe, căci apa era prea mică şi vaporul nu putea intra, iar pentru câţi turişti eram pe vapor a fost nevoie de trei drumuri cu şalupa.

Varianta scurtă la Athos (pe care ne-au servit-o nouă anul ăsta) absolut nu merită, practic nu vezi nimic. Dacă te duc până la poalele muntelui (mă refer la masivul montan de 2033m, nu la peninsula), peisajul mai compensează cât de cât efortul să ajungi acolo. Dar ca să-ţi arate de departe 4 mănăstiri care de la distanţa aia nu impresionează absolut cu nimic (cea rusească parcă-i un cartier de blocuri), nu merită.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cod_gabriel, flaviana77, horachira
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Olympic Beach:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061733961105347 sec
    ecranul dvs: 1 x 1