ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.06.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Brasov
ÎNSCRIS: 16.01.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2016
DURATA: 12 zile
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

XI- Doriti un tur virtual prin Nürnberg ?

TIPĂREȘTE URM de aici

Cu o zi inainte de a ne termina vacanta din Germania ne-am gandit sa vizitam si un oras mai mare si am decis sa mergem in Nurenberg. Despre acest oras auzisem inainte, era celebru pentru fabrica de jucarii dar nu numai.

Am plecat cu ceva emotii (deoarece vremea se anunta una nefavorabila) dar cu energie multa spre Nuremberg.

Dupa ce am mers cu peste 200km/h am ajuns extrem de repede in acest oras care pe mine m-a fascinat.

Cel mai bun mod de a vedea orașul vechi este... bineinteles… pe jos. Astfel incat, am lasat masina in parcare si am pornit-o la pas.

Desi batea vantul si era racoare eram fascinata de tot ceea ce vedeam.

Inainte de a va povesti cum mi-am petrecut eu timpul in acest oras si ce am vizitat, doresc sa va fac o scurta introducere despre Nuremberg. Off... ca o mica paranteza, unii spun Nuremberg altii spun Nürnberg. Cred si sper ca ambele forme sunt corecte…

Nuremberg este un oraș foarte vechi, care datează de aproape 1000 de ani. Totusi, cele mai recente evenimente, si-au lăsat amprenta asupra întregului oraș și pot fi văzute peste tot orașul de azi. În al doilea război mondial, Hitler a considerat că Nuremberg era orașul perfect pentru a organiza mitinguri ale partidului nazist. Intalnirile aveau loc in luna septembrie si durau cam o saptamana.

După război, s-au desfășurat procesele de la Nürnberg. Treisprezece studii au fost efectuate pentru crime împotriva umanității, crime împotriva păcii, și crime de război.

La sfarsitul razboiului, Nürnberg a “primit” mai multe bombe. Pe 2 ianuarie, 1945 a fost un raid aerian al fortelor britanice Royal Air Force, unde 1.000 de avioane de bombardament au lansat 1.000.000 de bombe incendiare și 6.000 de bombe explozive, distrugând majoritatea orașului vechi. Au existat mai multe atacuri cu bombă după aceea, în februarie, lăsând 90% din oraș distrus.

De atunci, o mare parte din Nürnberg a fost restaurat și orașul vechi (Altstadt) a fost lent re-creat pentru a imita zilele sale de dinainte de război.

In prezent este al doilea cel mai mare oras din Bavaria.

Sa revin acum la zilele noastre si la ce am putut admira in acest oras splendid.

Am parcat masina vis a vis de Spielzeugmuseum (muzeul de jucarii) si am ajuns la primul nostru obiectiv turistic:

Frauenkirche (Biserica Maicii Domnului), din piata Hauptmarkt, o biserică frumoasă in stil gotic pe latura de est a pieței principale. Frauenkirche a fost „comandata” de împăratul Carol al IV și a fost prima biserică gotică din Franconia.

Biserica Maicii Domnului a fost construită în locul unei sinagogi, care a fost distrusă în timpul unei revolte violente în 1349. Peter Parler, care a lucrat la Catedrala din Praga, a fost ales de împărat pentru lucrările de construcție. Wenceslas, fiul lui Carol al IV a fost botezat aici, în 1361.

Biserica Maicii Domnului a fost dată catre parohia catolică din Nürnberg în 1816.

Una dintre caracteristicile cele mai notabile ale acestei biserici este Männleinlaufen, un ceas mecanic similar cu cel pe care l-am vazut in Praga, Messina sau Munchen.

In fiecare zi, la ora 12 deasupra portii de intrare in biserica, ceasul se deschide și apar personaje. Ceasul functioneaza începând din 1509. Din pacate eu nu stiam de aceasta atractie si nici prietenii nostri, astfel incat am ratat-o. Nici eu nu citisem pe wikipedia sau pe alte site-uri de calatorie, astfel incat... mi-a parut tare rau...

Dupa ce am admirat biserica pe dinafara ne-am aruncat privirea asupra pietei din fata bisericii: Piata Hauptmarkt.

Hauptmarkt este locația multor târguri anuale din Nürnberg și festivaluri precum Trempelmärkte și Alstadtfest Nürnberger. În fiecare an, piata de Craciun este tinuta aici, in aceasta piata.

Nu m-am sincronizat sa prind vreun festival, dar in piata erau mici comercianti care vindeau fel si fel de produse: incepand de la produse handmade, tot felul de legume proaspete, fructe, ouă și produse lactate de la fermierii locali, precum și multe alte bunătăți...

Wochenmarkt se numeste aceasta piață care se desfasoara zi de zi, de luni până sâmbătă.

Biroul de informare turistica se afla tot in aceasta piata. Angajatii sunt extrem de amabili, am luat harta gratuita si magnetii de frigider sunt destul de ieftini.

Tot aici, in Piața Nuremberg (Nürnberg Hauptmarkt) se afla una dintre cele mai faimoase fantani din oras: Schöner Brunnen (Fantana frumoasa in traducere).

Din pacate, mi-am asumat un mare risc in momentul in care am inceput sa calatoresc in extra sezon. Aceasta fantana era acoperita… si este si normal sa fie protejata pe perioada iernii.

Totusi, acea “prelata” pusa pe fantana m-a ajutat sa imi imaginez cum ar arata ea in realitate si bineinteles ca primul lucru cand am “prins” internet a fost sa ma uit cum arata. Superba…. din fotografii...

Pe lateral, era un maner aurit. Nu stiam ce e cu acel inel, dar, curioasa din fire m-am apropiat de el, studiindu-l.

Conform unei legende locale, dacă întorci "inelul de aur" (acest inel bineinteles ca nu este de aur si a fost înlocuit din cauza uzurii) de trei ori și iti pui o dorință, dorința ta va deveni realitate. Funcționează? Ei bine, până în prezent nu mi s-a indeplinit dorinta... ramane sa va spun cand mi se va indeplini...

Fantana este o replica. Cea originala, Schöner Brunnen a fost ridicata în jurul anilor 1385-1396 si bineinteles, a fost inlocuita…

Această fântână (cea originala) ornata și bogat pictata a fost opera constructorului maestru Heinrich Beheimby. Fântâna se înalță la 19 metri în sus și dispune de 40 de figuri sculptate, care reflectă viziunea asupra lumii a Sfântului Imperiu Roman. Fantana este decorată cu figuri care reprezintă filozofia și cele șapte arte liberale și deasupra lor sunt cei patru Evanghelisti și cei patru Părinți ai Bisericii.

Dupa aceea ne-am plimbat pe stradutele inguste, printre casele superbe. M-a bucurat mult ca accesul este unul pietonal, astfel incat ne-am putut plimba in voie.

Am ajuns dupa aceea la Podul Fleisch (Fleischbrücke).

Acesta este un pod renascentist târziu. Podul traversează râul Pegnitz din centrul orașului vechi, care leagă cartierele Sf. Sebald și Sf. Lorenz de-a lungul axei pieței principale. Singur pod-arc care a fost construit între anii 1596 și 1598 și a înlocuit o construcție mixtă anterioară din piatră și lemn, care au fost distruse în mod repetat de inundații.

Podul Fleisch a rămas practic neschimbat, deoarece i-a fost adaugat un portal în 1599 și a supraviețuit si celui de-al doilea război mondial. O inscripție in latină spune: “Omnia habent Ortus suaque în crementa sed Ecce quem cernis nunquam bos fuit HIC Vitulus. ” ("Toate lucrurile au un început și cresc, dar boul la care te uiti acum nu a fost niciodată un vițel. ")

Langa pod, sau lipit cumva de pod se afla o constructie extrem de interesanta.

Heilig Geist care initial a fost inițial construit ca un ospiciu, acum este o casă pentru persoanele în vârstă.

Pe pod era si o rata care dadea un spectacol nemavazut Era cocotata si “tipa” ca din gura de sarpe, parca sa ne atraga atentia. Era o vedeta deja. Toata lumea se oprea fie sa o filmeze fie sa o fotografieze. Uimitor! Ha, ha!

Apoi ne-am continuat drumul si am ajuns in fata unei biserici care imi aducea aminte de cea din Praga si anume: St. Lorenz Nürnberg/ Lorenzkirche.

Catedrala Sf. Lorenz este dedicata Sf. Lawrence. Este o catedrala medievala si a fost avariata în primul război mondial. Biserica poate fi vizitata zilnic de la 9:00 până la 17:00, cu un program redus duminica. Nu este o biserica catolica ci una Evanghelică Luterană.

Cred ca aceasta biserica este cea mai mare si cea mai impresionanta din Nurnberg.

Este un exemplu de arhitectura pur gotic si in interior și în exterior. Lucrarile de constructie la biserica au început în 1270 și a durat mai mult de 200 de ani pentru ca biserica sa fie terminata.

Catedrala Sf. Lorenz a fost construită inițial ca o biserică catolică si a devenit o biserică protestantă după reforma începută de Martin Luther în secolul al 16-lea. Clădirile distruse din stânga bisericii au fost reconstruite iar acum in jurul bisericii sunt doar multe magazine moderne.

A fost deteriorata grav în timpul bombardamentelor celui de-al doilea război mondial, care a distrus o mare parte din Nürnberg dar biserica a fost reconstruită si zic eu arata splendid in forma sa actuala. Are doua turle aproape identice de pe fațada vestică, cu diferențe minore păstrând în aceeași formă și mărime. În centrul fațadei, intre cele doua turle este o rozeta superba, imensa, extrem de frumoasa.

In interior prima mea impresie, am observat tavanul care este deosebit. Este foarte complicat construit.

O lucrare notabilă în biserică este locasul de rugaciune care a fost creat de către sculptorul Adam Kraft la sfârșitul anilor 1400. Acesta are aproape 19 metri inaltime și un portret mare a sculptorului însuși, Un alt artist, Veit Stoss a creat altarul de lemn în 1517 ilustrând Bunavestire. Există, de asemenea, unele ferestre antice datand din secolele 13-15. Toate aceste opere de arta sunt realizate prin donatiile marilor „bogatasi” din Nurnberg.

De asemenea, am mai putut vedea două orgi superbe in interiorul bisericii. Nu stiu care este orga cea mai mare dar ambele sunt superbe.

Sunt atât de multe picturi, ferestre pictate si altare incat mi-ar fi imposibil sa vorbesc despre toate aici. Oricum, catedrala mi s-a parut a fi extrem de... ciudata... destul de incarcata dar... frumoasa.

Ce m-a impresionat in mod deosebit a fost, aproape de iesire, locul de aprindere al lumanarilor: pe jos era nisip si acolo erau puse lumanarile.

Nu exista taxa de intrare, astfel incat am vizitat gratuit catedrala.

Shopping-ul in Nurnberg:

Dupa aceea ne-am mai plimbat putin, am vrut sa facem si ceva cumparaturi si chiar langa catedrala se afla Galeria Kaufhof. Primisem niste sugestii pe site ca de aici as putea gasi produse calitative la preturi mici. Nu a fost asa. Desi se apropia sarbatoarea Pascala la nemti si aveau reduceri de sezon nu prea m-am putut apropia de mai nimic. In afara de un magnet de frigider pe care l-am cumparat de la ultimul etaj, unde se aflau si jucariile pt copii, nu am cumparat altceva. Peste 200 € o pereche de pantofi, peste 150 € o pereche de adidasi, 50 € bluzele si asa mai departe. Deci, am iesit la fel de repede cum intrasem si ne-am decis ca este mai bine sa continuam explorarea orasului decat sa ne pierdem timpul prin magazine.

Doream foarte mult sa ajungem sus, la castel/cetate si cum inca nu ni se facuse foame am pornit-o la las. Tot mergand in fata noastra s-a ivit Biserica St. Sebaldus. Din spate parea a fi Biserica Nearga din Brasov. Pur si simplu, timp de o secunda am crezut ca sunt acaa in Brasov... spatele bisericii asa semana de mult cu Biserica Nearga de... oau.

Aceasta este cea mai veche biserică parohială a orașului Nürnberg si a fost construita în jurul anului 1215. Prin 1309 culoarele laterale originale au fost extinse și modificate în stil gotic.

Biserica a fost distrusa în timpul al doilea război mondial ca și restul orașului si a fost reconstruită în 1957 și resfințită.

Biserica Sf. Sebald este una dintre cele trei biserici mai mari, care ies în evidență in Nürnberg și, la prima vedere semana atat cu Biserica Neagra dupa cum am mai spus dar si cu Biserica Sf. Lorenz cu turle gemene aproape identice.

Stilul romanic al bisericii a fost modificat prin anii 1300 cand s-au daugat elemente gotice si s-au largit cele două nave laterale.

In biserica exista lucrari de arta cum ar fi un mormânt făcut de sculptorul Adam Kraft, un epitaf de Hans von Kulmbach. Vitraliile sunt de asemenea, foarte bine realizate, bazate pe lucrări ale lui Albrecht Dürer.

St Sebald este un sfant local, unul dintre cei doi patroni ai orașului. El este îngropat în interiorul bisericii. Altarul său este încadrat de un frumos mormânt din bronz, realizat de Peter Vischer (in 1507), care este încă se afla în picioare în spatele altarului. Biserica este o biserică luterană, deci prezența altarului este remarcabila.

Pentru a va convinge trebuie sa mergeti si sa o vizitati pentru ca intr-adevar este o biserica deosebita.

Langa biserica se afla un restaurant celebru si anume Bratwursthäusle, Rathausplatz. Acolo am poposit sa luam masa de pranz dar cand ne-am intors de la castel/cetate. Spun ca este celebru atat datorita calitatii mancarii, cat si datorita locatiei si a bucatelor traditionale. O sa pregatesc un articol si despre acest restaurant.

Si pentru ca sunt convinsa ca acest “tur” prin Nurnberg a fost unul destul de lung, o sa pregatesc o postare separata despre casteul din Nurnberg, care este un loc “must see” daca ajungeti acolo.

Dupa ce am fost “sus” si dupa ce am luat masa de pranz, ne-am intors la masina unde o lasasem in parcarea de vis a vis de Spielzeugmuseum (muzeul de jucarii). Nu am intrat la muzeul de jucarii. Aveam de ales in a vizita gradina zoologica si planetariul. Am spus ca fiind vreme destul de urata, statea sa ploua si era frig sa vizitam ceva in interior. Ne gandeam ca fie nu este deschisa gradina zoologica, fie animalele nu sunt pe afara. Asa ca am ales sa mergem sa vizitam Planetariul Nicolaus-Kopernikus. Am gasit imediat loc de parcare, am platit-o si cu sufletul la gura am mers spre intrare. Spre marea noastra dezamagire era inchis. Se deschidea numai la ora 17:00 si era doar ora 16:00 din cate imi amintesc eu. Pentru ca platisem parcarea am decis sa ne mai plimbam putin prin zona si am dat o tura printre stradute. Am descoperit o comunitate intreaga de turci. Cred ca era cartier turcesc. Incepand de la magazinele tipic turcesti pe care le-am intalnit la tot pasul (cu afise in turca gen “Sok, sok, sok, indirim), pana la restaurante turcesti (unde vindeau baklava, lokum, borek, etc) pana la ziare tiparite in limba turca.

M-am simtit ca… acasa. Se vorbea imprejurul meu numai limba turca.

Stiu ca in Germania este o comunitate intreaga de turci si sunt raspanditi peste tot. Mi-am dat seama inca din aeroportul din Stuttgart, pentru ca a treia limba vorbita dupa germana si engleza a fost limba turca.

Dupa acest tur prin “Turcia”, am mers la masina si am pornit spre casa.

Per ansamblu acest oras m-a fascinat, am ramas prodund impresionata de tot ceea ce am vizitat, de frumusetea locului, de oameni, de tot, tot, tot.

Daca as mai avea ocazia sa revin, negresit as face-o.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de GabrielaG in 14.06.16 11:28:24
Validat / Publicat: 14.06.16 14:59:38
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.

VIZUALIZĂRI: 6633 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GabrielaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Frauenkirche (Biserica Maicii Domnului)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32600 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

giuliani
[14.06.16 15:30:01]
»

@GabrielaG - ca o mica paranteza, unii spun Nuremberg altii spun Nürnberg. Cred si sper ca ambele forme sunt corecte…

Ambele forme sunt corecte, dar Nürnberg e in germana iar Nuremberg e in engleza. Cam asa ca la Munich (in engleza) si München (in germana)

Hauptmarkt inseamna in traducere directa piata principala, si cam in fiecare oras mare din Germania exista exact in centru un hauptmarkt sau marktplatz. Cam ala e punctul 0 in aceste orase.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Radu Tudoran CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[14.06.16 15:38:00]
»

Inteleg ca n-ai urcat pana la casa lui Albrecht Dürer, ca-i departe si la deal, dar nici Karstadt-ul nu ti-a placut? N-ai gasit chiar nici o reducere de sezon?

ANILU
[14.06.16 15:39:19]
»

@GabrielaG - Citind articolul tău şi uitându-mă la poze pot spune că am făcut un tur virtual al oraşului.

Când spui Nurnberg te duci cu gândul la cel de-al doilea război modial... la celebrul proces ş. a. m. d.

Faptul că au refăcut oraşul în proporţie de 90% sunt de lăudat, că doar sunt nemţi.

Dar n-am înţeles un lucru, ai spus de două ori "ca acasă", odată la asemănarea celor doua biserici de aici şi Braşov şi a doua oară când te-ai plimbat prin "cartierul turcesc". Deci care casă?

Ah mi-am amintit ai scris un ecou la un hotel din Belek, aşa fac legătura.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
giuliani
[14.06.16 15:43:59]
»

@GabrielaG -

Si mie mi-a placut mult de tot Nürnberg-ul, indiferent ca l-am vizitat iarna in perioada Targului de Craciun, sau in alt anotimp mai cald. Inteleg ca nu ai stat foarte mult acolo, in caz ca mai ajungi cu alte ocazii si esti pasionata de istorie iti recomand Muzeul procesului de la Nurnberg si Documentationzentrum Reichsparteitagsgelande - un muzeu dedicat acelor intalniri anuale numite "Zilele Partidului Socialist" pe care Hitler le organiza in anii 30 acolo. In apropierea stadionului se afla cladirile monumentale pe care partidul planuia sa le construiasca (sau le-au construit) campurile pe care aceste intalniri aveau loc, tribunele de beton si chiar pupitrul la care prezida Fuhrerul. Sunt momente mai putin placute, insa o mare parte a istoriei moderne europene isi are originile la Nurnberg.

Oricum, orasul vechi din Nürnberg e superb, restaurante traditionale cu nemiluita, bere buna cat cuprinde... si se poate face si shopping. Totul e sa ai rabdare si/sau sa ai noroc

GabrielaGAUTOR REVIEW
[14.06.16 16:45:43]
»

@giuliani - Multumesc mult pentru toate informatiile... era clar ca tu le stii pe de rost... doar locuiesti in Germania... ahh te invidiez (asa, putin de tot ).

Am fost foarte relaxata cand am mers in Nurenberg, am mers incetisor si m-am bucurat de fiecare straduta. Nici frigul, nici vantul nu m-au "alungat" din oras. Desigur, as fi avut foarte multe de vizitat dar poate data viitoare.

Nu sunt pasionata foarte tare de istorie... am scris si in articolul VI. O zi „nebună” în Palatul Nymphenburg vezi impresii faptul ca nu prea imi place sa ma inchid in muzee...

Ma gandeam eu ca ambele forme sunt acceptate si corecte hehe

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
GabrielaGAUTOR REVIEW
[14.06.16 16:58:09]
»

@Radu Tudoran - Cred ca am trecut pe langa casa lui Albrecht Dürer in timp ce mergeam spre Kaiserburg Nürnberg. De urcat am urcat destul (pe jos) spre cetate/castel.

Din pacate nu am gasit reduceri de sezon nici la Karstadt nici la Galeria Kaufhof... in schimb am facut cumparaturi in Munchen, mai exact din Euro-Industriepark.

GabrielaGAUTOR REVIEW
[14.06.16 17:01:18]
»

@ANILU - Ma bucur mult ca am reusit sa te port intr-un tur virtual prin acest oras.

Eu sunt mai "ciudata" putin si am doua case... sau ma rog, sufletul meu este impartit in doua. O casa este in Brasov si una in Turcia, in Belek. Uneori fara sa imi dau seama vorbesc despre amandoua ca fiind casele mele

Prietenii mei din Romania ma intreaba cand mergi la a doua casa iar cei din Turcia cand mergi la cealalta casa, adica in Romania...

Sper ca putin am reusit sa te lamuresc

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ANILU
[14.06.16 20:04:32]
»

@GabrielaG: Ce norocoasă ești cu două case.

Am înțeles ești "turist" de meserie.

Toate cele bune.

mishu
[17.06.16 12:01:55]
»

Ca si @ANILU si eu pot spune ca am facut un tur virtual al orasului si binenteles ca m-am bucurat de ce am citit.

Fac o paranteza funny, azi e o zi relaxanta la munca, e final de saptamana si eu sunt dupa un proiect finalizat ieri la final de program si citesc articolele necitite de ceva vreme in urma, cu castile pe urechi ascultand Romania actualitati deoarece imi place sa ascult si stiri iar la radio canta Tom Jones (e in top pentru mine) - She's a lady- asa ca ia-o ca pe o dedicatie muzicala relaxanta sper ca-ti place aceasta melodie.

Revenind la articol, primul gand ma duce si pe mine la celebrul proces, cred ca este valabil pentru majoritatea, si ce ma uimeste (de ce oare?) este cat de repede sunt depasite momentele si totul este refacut. Mi-ar placea sa vad orasul si cine stie, poate ma fac si eu turist la pensie daca castig la LOTO .

Felicitari, votat cu mare placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
GabrielaGAUTOR REVIEW
[17.06.16 12:11:52]
»

@mishu - Multumesc mult/. imi place melodia si chiar am pus-o acum pe youtube sa o ascult... merge perfect cu articolul

Multumesc ptr vizita Spor la munca

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, GabrielaG, giuliani, mishu, Radu Tudoran
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Nurnberg și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.080227136611938 sec
    ecranul dvs: 1 x 1