ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.03.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 02.09.09
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
AUG-2007
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 3 MIN

    Napoli, orasul unde s-a inventat pizza / Vedi Napoli e poi muori!

    Ilustrație video-muzicală

    TIPĂREȘTE

    Napoli este un oraş vechi de aproape 3 mii de ani, cu o personalitate distinctă. Numele este tot atât de vechi, Neapolis, adică „oraşul nou”, aşa cum l-au numit grecii întemeietori ai coloniei.

    În ciuda relei reputaţii a acestui oraş (delincvenţă, condiţii de circulaţie, curăţenie), este foarte plăcut să te plimbi pe străduţele din Napoli.

    O bilă neagră, totuşi - gălăgia. Scuterele nu se opresc, nici măcar nu încetinesc, dar conducătorii lor claxonează permanent pietonii ca să se dea la o parte şi să le facă loc!

    Multe străduţe sunt foarte înguste şi te întrebi cum reuşesc şoferii să se strecoare cu maşinile lor printre vehiculele staţionate de-a valma.

    Regulile de circulaţie sunt adaptate la specificul zonei şi la ritmul vieţii de aici. Pe scurt, ele pot fi sinteizate astfel:

    1. După scuter, maşina are prioritate atât pe stradă, cât şi pe trotuar.

    2. Codul rutier se poate rezuma la o singură regulă: evită-l pe celălalt şi mergi dus de “curent”. Celelalte reguli, cum ar fi cele privind semnele de circulaţie, semafoarele etc. sunt facultative şi nu trebuie să împiedice funcţionarea regulii anterioare.

    3. Să nu faci nimic ce ar putea perturba circulaţia, ca de exemplu să te opreşti la un semafor inutil, mai ales dacă este o altă maşină în spate.

    De notat că, la fel ca mai peste tot în Italia, ca şi la noi, de altfel, claxonul nu este considerat ca un act de agresiune. Dimpotrivă, este frecvent utilizat în alte scopuri, ca de exemplu pentru a saluta pe cineva, la trecerea prin faţa unui bar, sau a unei terase. Pe străduţele înguste, el serveşte scuterelor la prevenirea pietonilor să se dea la o parte sau să nu traverseze o intersecţie.

    În concluzie, lipiţi-vă de zid cât mai bine posibil, pentru a vă pune la adăpost.

    Pe de altă parte, o altă faţă a oraşului este bogăţia sa culinară. Aici s-a născut celebra pizza. Mai actuale ca niciodată, crocantele discuri acoperite cu pastă de roşii şi mozzarella ies pe bandă rulantă din cuptoarele napolitane, alimentate cu lemne, obligatoriu cu lemne, în niciun caz cu gaz sau electrice.

    Dacă mai adăugăm şi cântecele în dialectul napoletan, avem un tablou complet al locurilor.

    Dacă ajungeţi la Napoli şi reuşiţi să treceţi peste şocul iniţial al agitaţiei formidabile, al grămezilor de gunoaie (când am fost eu, erau chiar şi în faţa primăriei) şi al zgomotului infernal, sunt câteva locuri unde merită să mergeţi:

    ►Castelnuovo

    Un castel în stil renascentist, la malul mării, în apropierea portului, castel prin care au trecut oameni iluştri, precum Giotto, Petrarca, Boccacio

    ►Galeria Umberto I şi, în apropiere, Biserica San Fernando şi Teatrul San Carlo.

    ►Piazza del Plebiscito

    O piaţă largă, unde s-a desfăşurat plebiscitul din 1860, când s-a decis intrarea oraşului în regatul unit al Italiei. Este delimitată la est de Palatul Regal şi la vest de biserica San Francesco di Paola. De o parte şi de alta a acesteia se desfăşoară colonade în stilul celor din piaţa San Pietro din Vatican. La rândul său, biserica aminteşte de Pantonul din Roma, spre deosebire de majoritatea bisericilor, ea fiind circulară.

    ►Castel dell’Ovo, aflat pe o insuliţă legată de ţărm printr-o lungă pasarelă de piatră.

    Toate acestea sunt grupate, în apropierea portului şi a Primăriei, la vest de aceasta.

    Dacă vă plac aventura şi senzaţiile tari, merită să daţi o raită prin Napoli!


    [fb]
    ---
    Trimis de Costi in 12.03.10 00:27:46
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 6958 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Vedere pe Via Medina
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7700 PMA (din 12 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    23 ecouri scrise, până acum

    CostiAUTOR REVIEW
    [12.03.10 00:41:54]
    »

    Un grupaj de melodii napoletane, cântate chiar în dialectul local cred că este fondul muzical cel mai potrivit pentru acest review.

    Adresa este aceasta:

    click aici

    Mulţumesc anticipat WM.

    ancamariagadea*
    [12.03.10 02:05:00]
    »

    Esti maestru in a sintetiza si, daca mai adaugam si nota de umor, iese un review reusit. O bila alba, asadar, pentru cele de mai sus... si o a doua pentru modul corect gramatical in care scrii

    Povestea gunoaielor si a scuterelor, ce-i drept, si eu am observat-o in alte cateva orase italiene.

    webmasterXY*
    [12.03.10 02:10:51]
    »

    a fost atasat fondul muzical propus de autor.

    Dragoș_MD
    [12.03.10 08:23:54]
    »

    iar ai uitat ceva: "steagurile orasului Napoli" - pe acele stradute foarte inguste de care vorbeai (uneori mai inguste decat o masina), gospodinele isi intind la soare rufele pe franghii intinse de la o cladire la cealalta, peste "strada", lasandu-le sa fluture asemenea unor drapele. e foarte pitoresc sa treci pe una din strazile mai mari si sa privesti de-a lungul ulitelor cu care se intersecteaza si sa admiri toate aceste stindarde viu colorate, sau dimpotriva, albe ca neaua.

    si inca un loc ce nu trebuie ratat, dupa umila mea parere: portul! (lasand la o parte faptul ca intreg Golful Napoli este un mare port!)

    CostiAUTOR REVIEW
    [12.03.10 08:30:05]
    »

    @ancamariagadea

    Mulţumesc pentru aprecieri, Anca. Şi tu scrii corect gramatical şi foarte frumos.

    În privinţa gunoaielor si a scuterelor, nu am "coborât" mai la sud de Napoli, dar am auzit că este din ce în ce mai rău, pe măsură ce mergi mai la sud. Un prieten revenit recent de la Palermo îmi spunea că Napoli este "parfum", în comparaţie cu oraşul sicilian.

    Oricum, la Napoli am fost şocat de trei lucruri:

    - te poţi pomeni alături de tine pe trotuar cu un scuter sau, uneori, cu o maşină.

    - foarte multe maşini (90% am apreciat eu) poartă semnele "luptelor" stradale pentru un loc sub soarele napoletan.

    - în parcul din faţa primăriei tronau mormane de gunoaie, câţiva "homeless" îşi făceau veacul în nişte cutii de cartoane, iar terenul nu mai fusese de mult săpat şi îngrijit, ba mai mult, era brăzdat de şanţuri săpate de apa scursă de la ploaie ... iar la Napoli nu plouă prea des!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    pepsi70ro
    [12.03.10 10:07:34]
    »

    Felicitari Costi, citeam cele 3 reguli destainuite de tine din "codul rutier" amuzandu-ma de asemanarea cu Djibouti, unde acolo este la fel. De multe ori acolo nu exista trotuare, deci este de inteles ca masinile sa mearga pe unde se deplaseaza si oamenii. La Cairo este cam la fel, in plus daca faci imprudenta sa calci pe o trecere de pietoni atunci cand vine o masina, esti o victima sigura, de multe ori te mai si claxoneaza ca traversezi prin loc marcat. Acolo este la fel?

    Ai avut timp sa vizitezi Castelnuovo, am citit cateva lucruri despre el si mi-ar place sa-l vizitez candva. Felicitari pentru modul cum ai descris orasul, un vot si de la mine!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    CostiAUTOR REVIEW
    [12.03.10 11:55:37]
    »

    @pepsi70ro

    Mulţumesc.

    Din păcate am vizitat Castelnuovo doar până în curtea interioară, pentru că la acel moment acolo se desfăşura un festival al teatrului de comedie şi în interior era închis.

    Într-adevăr, mi-a părut şi mie rău că nu am putut vizita şi interiorul, am citit lucruri interesante despre el.

    Dragoș_MD
    [12.03.10 12:35:27]
    »

    stiam eu ceva de o criza a gunoaielor la Napoli... se pare ca ai avut noroc: vizita ta a fost chiar inaninte de apogeul acesteia! si desi 'oficial e declarata rezolvata'... adevarul e cam departe de realitate.

    cat despre "steaguri"... iata cateva exemple: 1, 2, 3...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    cc_iordachescu
    [12.03.10 12:37:04]
    »

    Superb oras si superb review! Trebuie sa recunosc ca pe langa frumusetea orasului ma incita si descrierea traficului, asa ca il trec pe lista! Ai toate aprecierile noastre!

    CostiAUTOR REVIEW
    [12.03.10 14:42:58]
    »

    @Dragos

    Aşa este cu "steagurile".

    Când le-am văzut, mi-am amintit de imagini din filmele italiene ale perioadei cine-vérité -ului, cu acele cartiere sărace, cu străduţe înguste, traversate de frânghii pe role, pe care erau agăţate rufele puse la uscat.

    La Roma nu cred că mai sunt astfel de locuri, eu cel puţin nu am văzut, dar la Napoli încă "se poartă".

    georgiana
    [12.03.10 22:47:49]
    »

    Costi, draga,

    am venit cu superbonusul si nu numai!

    Daca am fost suparata rau, candva pe tine, ei afla ca am uitat complet citind acest review care mi-a placut cel mai mult din cate ai scris pana acum!

    Iar melodiile, oooauuu... delir curat!

    Ceea ce ai realizat aici cu poze, muzica si prin cuvinte... e arta curata!

    Nu pricep de ce ne tot innebuneai numai cu muzee si biserici si alte minuni!

    Continua sa ne rasfeti cu astfel de povestiri, pentru ca sunt mult mai la sufletul nostru! Felicitari!

    Mi-ai facut seara mai frumoasa!

    Bona Notte!!!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    CostiAUTOR REVIEW
    [13.03.10 13:29:57]
    »

    @georgiana

    Mulţumesc pentru aprecieri!

    Mă bucur că nu mai eşti supărată pe mine. Eu oricum nu am avut intenţia să te supăr şi cred că am avut dreptate să-ţi spun să scrii cu propriile cuvinte, drept dovadă fiind aprecierile pe care le-ai obţinut la ultimele review-uri.

    Pe de altă parte, dă-mi voie să te contrazic într-o privinţă. Spui aşa:

    "Nu pricep de ce ne tot innebuneai numai cu muzee si biserici si alte minuni! "

    Este adevărat că mulţi turişti (poate majoritatea, cel puţin pe acest site) preferă turismul de recreere şi agrement, dovadă fiind faptul că cele mai multe postări sunt din Grecia şi Turcia, dar, cum bine ştii, unii preferă turismul cultural.

    Undeva am găsit această explicaţie pentru această formă de turism:

    "Turismul cultural – cuprinde persoanele care vizitează obiective turistice aparţinând patrimoniului cultural. Se adresează anumitor categorii de populaţie (elevi, studenţi, intelectuali) ; [... ] Fluxurile de turişti amatori de turism cultural se îndreaptă spre oraşele mari ale lumii recunoscute prin arhitectura veche a clădirilor, prin muzee sau prin concentrări de obiective turistice variate (Veneţia, Florenţa, Atena, Roma, Paris, Londra, Beijing, Tokio, New York). "

    Ei bine, afinitatea mea turistică se îndreaptă mai mult spre această categorie, cred că mai sunt şi astfel de turişti care intră pe amfostacolo. ro (asta nu mă împiedică totuşi să citesc cu plăcere şi postări din vacanţe de tipul "turism de relaxare, agrement şi recreere").

    Eu zic că e bine să avem o varietate cât mai mare de postări, din toate categoriile, pentru a avea din ce alege.

    De fapt, ideal este să faci turism complex, adică să te şi recreezi, dar să te şi îmbogăţeşti sufleteşte.

    Acum, s-ar putea să-mi spui ceea ce mi-au spus şi alţii: nu e nevoie de atâtea detalii, lasă-l pe fiecare să le descopere la faţa locului.

    Ei bine, eu nu pentru aceştia scriu, oricum aş scrie, ei nu vor fi interesaţi. Eu scriu mai ales pentru cei care vor să călătorească acolo cu ochii minţii, iar ei au nevoie de detalii. Uite, de curând am citit un review din Statele Unite. Sunt aproape sigur că nu voi ajunge niciodată acolo, aşa că detaliile m-au ajutat enorm să-mi fac o părere despre locuri pe care nu le voi vedea cu ochii mei.

    Ei, cam lung răspunsul meu, sper să nu te supăr din nou cu el, nu e decât o părere personală, cred că avem loc toţi pe acest site (nu-i aşa Cornel?

    Friends?

    Admin
    [13.03.10 13:49:48]
    »

    rsp meu, costi, e un vot de "maxim" la ecoul tau.

    georgiana
    [13.03.10 15:08:01]
    »

    @Costi,

    Si mie imi place sa imbin intr-un sejur turismul cultural cu cel de relaxare, dar recunosc ca nu ma prea topesc dupa prea multe muzee si statui!

    Pentru ca eu sunt mai degraba o mare iubitoare de natura!

    Acolo ma simt eu in largul meu, cu adevarat!

    Ma crezi ca eu as fi in stare sa dorm pe-o plaja, cu ruscacul sub cap, sub... multe stele adevarate pe cer, decat la multe stele pe frontispiciul hotelului???????

    Si referitor la detalii,da,sunt de acord cu tine in totalitate ca sunt foarte importante,eu uneori din cauza unui simplu detaliu am spus da sau nu!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    CostiAUTOR REVIEW
    [13.03.10 15:27:58]
    »

    @georgiana

    Aaa, îţi dau categoric dreptate, pentru că şi mie îmi place natura.

    În tinereţe am umblat mult prin munţi, am făcut creasta Făgăraşului de mai multe ori şi pe vreme frumoasă şi pe ploaie şi când ajungeam la Bâlea Lac, venind de la Turnu Roşu, ne amuzam de "cucoanele" ce coborau pe tocuri înalte din maşinile care le aduceau aici, la 2000 m, pe Transfăgărăşan.

    Dar trebuie să recunosc, îmi place la fel de mult şi agitaţia marilor oraşe, cu tot ce înseamnă asta.

    Mă opresc aici, ca să nu devină discuţia prea off topic, poate deschidem un topic pe forum, sau continuăm pe unul existent deja.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    MadaColt
    [20.04.10 13:35:47]
    »

    Draga Costi,

    E foarte probabil sa ajung in Napoli toamna aceasta pentru cateva zile (3-4). As fi interesata sa aflu cum ai ajuns acolo (cu avion, masina personala), unde ai fost cazat, cat de aproape/departe a fost locul de cazare fata de ce merita vizitata in Napoli.

    Cu alte cuvinte as dori mai multe detalii legate de trasport si cazare.

    Multumesc.

    CostiAUTOR REVIEW
    [20.04.10 18:18:14]
    »

    Am ajuns cu maşina, dar nu am stat în Napoli, ci în Roma, de unde am plecat pe A1, sunt vreo 200 km, în maxim 2 ore ajungi (de fapt, chiar în mai puţin timp).

    Deci, din păcate nu pot să-ţi dau informaţii de cazare la Napoli.

    În schimb, eu zic să cauţi informaţii legate de cazare în Napoli (şi oriunde altundeva) pe site-urile specializate (booking.com, sau venere.com, care este italian). Mai mult, în acest fel poţi face rezervare on-line, lucru simplu şi foarte convenabil. Nu te costă nimic în plus.

    Când intri pe un astfel de site, dai o căutare de hoteluri pentru oraşul unde vrei să mergi şi obţii o listă, din care alegi, în funcţie de preţ, ofertă şi disponibilitate. Tot acolo găseşti şi păreri ale clienţilor care au fost acolo, precum şi orice te mai interesează, de exemplu cu privire la existenţa (sau nu) a unui loc de parcare, sau la modalitatea de a ajunge la hotel de la aeroport, gară, sau cu maşina.

    Dacă te duci cu maşina, foarte util este un GPS.

    În general, pe unde am fost, nu am căutat neapărat ca hotelul să fie ultracentral, ci am folosit mijloacele de transport în comun. În legătură cu asta, la Napoli, atenţie mare la buzunare şi geantă. De multe ori operează în grup, te înconjoară, unii îţi distrag atenţia şi altul te uşurează. De regulă, nu-i poţi identifica după aspect, arată ca nişte oameni respectabili.

    De vizitat, ai ce vizita, dar în orice caz, nu rata o călătorie în insula Capri şi de asemenea la Herculanum şi Pompei.

    Cam asta îţi pot spune. Eventual, dacă mai ai întrebări şi eu răspunsuri la ele, îţi stau la dispoziţie.

    Călătorie plăcută!

    ancamariagadea*
    [16.03.11 22:31:06]
    »

    Costi, ti-am recitit impresiile despre Pompei si Napoli, impresii care imi vor fi foarte utile in cele cateva zile (doua si jumatate) pe care le voi petrece acolo.

    Spune-mi, te rog, daca ai fost in Capri, cum ai ajuns acolo si ce impresie ti-a lasat? Ce ar fi cel mai interesant de vazut, din punctul tau de vedere?

    Multumesc.

    CostiAUTOR REVIEW
    [16.03.11 23:16:23]
    »

    @ancamariagadea

    Anca, noi am aranjat vizita la Pompei şi la Capri printr-o agenţie locală, care avea un reprezentant chiar la intrarea la Pompei. Aşa cum spunea şi mecut, acolo se organizează ad-hoc grupuri şi aşa am rezolvat şi vizita la Capri. Ghidul de la Pompei ne-a dus şi la Capri, el ocupându-se de absolut toate problemele.

    Eventual, poţi face rezervare pentru biletele de vapor, de la Napoli la Capri şi retur, aici

    Eventual caută şi alte informaţii pe internet la agenţiile turistice locale.

    Pe insulă, sunt de vizitat cele două orăşele, Capri şi Anacapri şi, neapărat, Grota albastră.

    În principiu, aţi putea face Pompei şi Capri într-o singură zi, e drept într-un ritm ceva mai alert.

    Călătorie plăcută!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    ancamariagadea*
    [16.03.11 23:30:30]
    »

    Costi, inteleg bine? Voi, la intrare in Pompei, ati gasit un reprezentant al unei agentii locale si cu acesta ati facut turul in Pompei si apoi ati mers, in grup, in Capri? Suna interesant... Imi poti spune cat a costat programul oferit de agentie si ce a cuprins? Este cel mentionat si de catre mecut?

    CostiAUTOR REVIEW
    [17.03.11 00:13:54]
    »

    Anca, da, înţelegi bine. A costat 40 euro de persoană cu totul, aşa cum am explicat la review-ul despre Capri.

    Preţul a cuprins intrarea şi ghidul la Pompei, transportul cu vaporul la Capri şi înapoi, transportul cu un micribuz e la Capri la Anacapri şi serviciile ghidului.

    Nu ştiu însă dacă reprezentantul este mereu acolo. În plus mai trebuie să se formeze şi un grup suficient de mare, dar oricum, puteţi cere informaţii chiar acolo la casa de bilete cu privire la Capri, sau puteţi contacta o agenţie locală.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    ancamariagadea*
    [17.03.11 18:37:01]
    »

    Costi, te rog sa ma ierti.

    Cautand informatii despre Napoli, am selectat Italia, regiunea Napoli[Campania] si am citit (sau recitit) ceea ce am gasit acolo. Impresiile despre Capri nu ti le citisem, apartinand unei alte categorii. Chiar ma miram de ce nimeni nu a scris despre aceasta insula

    Citind acum acele impresii ale tale, am elucidat intreg misterul.

    Multumesc pentru detalii si pentru bunavointa.

    kisuletz*
    [29.07.12 12:55:45]
    »

    @Dragos: Daca iti era dor de "steagurile orasului Napoli", am atasat o poza realizata de curand

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    cc_iordachescu, Costi, georgiana, kisuletz*, MadaColt
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Napoli şi împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.082399845123291 sec
    ecranul dvs: 1 x 1