ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.01.2025
DE xpac
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Alexandria
ÎNSCRIS: 03.08.13
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
SEP-2022
DURATA: 1 zile
Familie

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Monemvasia

TIPĂREȘTE URM de aici

Dupa cum va spuneam, cazarea la Aktaion Hotel a fost de 2 nopti. In prima zi cand am ajuns, am ramas in localitate. Adoua zi, am plecat la prima ora, am prins prima cursa de ferry din Pounta in Elafonisos unde am mers sa mai vedem plaja Simos. Ciudat a fost ca, fiind la prima ora, plaja era pustie. Dupa cateva fotografii, am plecat inapoi la ferry pentru a traversa in Pounta. Pe drum ne-am intalnit cu multe masini care atunci mergeau la plaja.

Dupa traversare, am mers in Neapoli cale de 13 km. pentru a procura bilete pentru ferry de Kythera.

La intoarcere am mers direct pe insula sa vizitam din nou cetatea.

  Monemvasia este legată de continent printr-o fâșie de pământ lungă de 200 de metri numită tombol și este înconjurată de Marea Myrtoan. Insula este o priveliște destul de mare - are un platou mare care se înalță la aproximativ 100 m deasupra mării, măsurând până la 300 m lățime și 1 kilometru lungime.    Deseori denumită „Gibraltarul estului” , Monemvasia a fost fondată de bizantini în secolul al VI-lea, de la mutarea locuitorilor Spartei antice, care și-au abandonat orașul după un raid slav. Orașul a fost sapat în întregime din spatele unei stânci marine și era invizibil de pe continent, ceea ce îl proteja de atacurile inamice. Inițial, singura modalitate de a ajunge pe insulă era cu barca, dar în cele din urmă a fost creată o cale care să o conecteze de continent.

Datorită locației sale strategice pe rute maritime importante, Monemvasia s-a dezvoltat în cele din urmă într-un important centru comercial și cultural. De-a lungul anilor, insula a devenit ținta multor raiduri ale piraților și conducătorilor occidentali, dar a rămas locuită continu De-a lungul secolelor, Monemvasia a fost capturată de venețieni, cruciați și otomani, care și-au lăsat propriile influențe pe insulă. În cele din urmă, a fost predat grecilor în 1821 în timpul Războiului de Independență, după un asediu de patru luni numit Asediul Monemvasiei.  

Astăzi, Monemvasia se simte ca un muzeu în aer liber, plin de urme ale istoriei bizantine, otomane și venețiane.  

Turul de descoperire al acestei peninsulei stâncoase caracteristice începe de preferință cu orașul vechi, cunoscut localnicilor drept Kastro. Satul medieval este situat la poalele stâncii care domină întreaga peninsulă. O stradă pietruită împarte satul într-o parte de jos și una de sus. Este mărginită de taverne, magazine mici și cafenele frumoase. Atmosfera medievală a acestui oraș vechi plin de colțuri și colțuri face să bată inima tuturor iubitorilor de străduțe și case medievale restaurate cu dragoste.

Cum treci prin poarta principală a Monemvasiei ajungi în orașul de jos – un loc foarte ciudat, cu străzi pietruite, biserici bizantine, flori frumoase și alei înguste.  

Multe dintre clădiri au fost transformate în buticuri, cafenele, hoteluri, pensiuni și restaurante. Deși te poți plimba prin Monemvasia în doar câteva minute, este ușor să petreci ore întregi aici doar bând cafea și admirând frumusețea ei.  

Aceasta locatie merita vazuta cu siguranta!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de xpac in 22.01.25 10:41:08
Validat / Publicat: 22.01.25 11:57:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 173 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (xpac); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Drum prin cetate
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Monemvasia:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055227041244507 sec
    ecranul dvs: 1 x 1