ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.10.2017
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

„Caput Sternaum” — sau ce mai putem vizita în zona Boița și Tălmăcel

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

„Who You Are” este inspirată din diferite momente din viață, atunci când faci un pas înapoi și încerci să asimilezi ceea ce se întâmplă în jurul tău. Ultimul an pentru mine a fost o perioadă de regăsire, în care am încercat să descopăr cine am devenit eu și dacă-mi place această persoană. Vă mulțumesc pentru răbdare și înțelegere. Abia aștept să ne revedem

Mihail Sandu

Atașarea unui videoclip la un articol AFA devenind o rutină în ultima perioadă m-am tot gândit ce să atașez, negăsind nici o filmare cu dronă făcută în locul excursiei făcute (am o slăbiciune pentru aparate de zbor fără pilot dar capabile să filmeze și să facă fotografii, din motive de legislație (stufoasă ca de obicei în România) încă nu mi-am cumpărat o dronă)

În acest caz videoclipul lui Mihail mi s-a părut cel mai potrivit ca fond sonor/video, de ce oare? Este un videoclip de succes destul de nou din iunie anul curent, în clip apar niște peisaje extraordinare din România din zone turistice (chiar dacă nu sînt din zona pe care o voi descrie dar sînt tot din Transilvania (fanii lui Mihail oricum știu unde au fost filmate clipurile lui) și seamănă foarte mult cu peisajul din articol) Și ce dacă Mihail s-a născut în Rusia? În acest moment este român în toată regulă și pe deasupra îi mai și place pe aici (dovada videoclipurile lui) Iar textul chiar imi place am făcut un pas înapoi și încerc să asimilez ceea ce se întîmplă în jurul meu.

Lăsând la o parte această paranteză de la început o să încerc să descriu două localități (executând un refresh cu ocazia ieșirii cu familia) din mărginimea mărginimii Sibiului situate chiar la fosta graniță între Țara Românească și Transilvania –Tălmăcel și Boița.

Tălmăcel

Mi-a fost dor de împrejurimile acestui sat de 1200 de locuitori aflat la 3 km de Tălmaciu descris aici în ultimul meu articol - vezi impresii din acest motiv nu am descris nici un loc de luat masa în Tălmaciu, tradiționalul grătar la iarbă verde l-am făcut în zona Tălmăcelului (bucătar chef în persoană), dacă era vorba despre un articol cu un loc de luat masa suna cam așa: locație de vis, grătar din carne pui, porcu-i porc, udat cu multă bere fără alcool, nu de alta dar nu vreau să devin dușman poliției rutiere romăne, și apăi permisul de conducere e un fel de condiție must have pe AFA, fără asta adio excursii/adio experiențe noi/adio articole scrise...

Lăsând puțin la o parte umorul alb-negru am deschis o carte de istorie și am aflat că primii locuitori ai Tălmăcelului au ajuns acolo cu mult înainte de prima atestare documentară din 1453 tot așa la iarbă verde și să își facă un grătar, dar spre deosebire de mine ei chiar au rămas acolo construindu-și case, așa că în 1453 când regele Ladislau al V lea a ajuns pe acolo (bineînțeles tot la grătar) satul era deja gata. Eu făceam altfel în locul sătenilor, postam pe facebook în timp real montarea primei cărămizi (preferabil cu fișier video 4k), bolovan ori piatră de temelie, mă rog ce or fi fost atunci iar prima atestare era cu mult înainte de 1453. Dar e bine și așa rău, în documente păstrate apar 10 familii în 1488, însemnând 10 familii plătitori de taxe chiar și cartea de istorie recunoscând că aceste cifre sînt extrem de mici față de realitate, sfânta șpagă (care era de o valoare mai mică decât taxele cerute de sașii aflați la putere atunci) o dădau restul de locuitori ca să nu mai apară în evidențe, și să le mai rămână niște bani și de mâncare...

Biserica ortodoxă Cuvioasa Paraschiva din Tălmăcel este obiectivul numărul unu, indicatorul turistic de culoare maro aflat la intersecția cu DN7 ne atenționează că există ceva frumos aici. Ceva frumos și foarte vechi deoarece 1777 a fost anul în care s-a zidit fundamentul. Dar așa cum m-am obișnuit deja, înainte de biserica actuală a existat alta de lemn. 1780 a fost anul finalizării exteriorului iar anul 1786 anul finalizării interiorului cu picturi cu tot. Picturile pe care le vedem în prezent în interior sînt originale doar exteriorul fiind renovat în ultimii 40 de ani. Așa că vizitatorii vor putea să admire un adevărat monument istoric situat atât de aproape de un drum intens circulat (DN7)

Monumentul Eroilor Români din primul război mondial se află în curtea bisericii. Este în formă de troiță și deja m-am obișnuit că fiecare sat din mărginimea Sibiului are așa ceva. Așa că mă așteptam la asta. În jurul bisericii se află așa zisul centru civic, intersecții de ulițe, câteva magazine sătești și o piață agroalimentară în aer liber. O parcare unde se poate lăsa mașina în timpul vizitei bisericii nu există se poate lăsa mașina pe una din ulițele de lângă obiectiv, locuri fiind destule.

Fiind zona foarte frumoasă găsim chiar mai multe locuri de cazare decât în Tălmaciu, doar pe siteuri specializate am găsit 4 locații (dar mai mult ca sigur sînt mai multe, am văzut unele ne menționate în sait) le voi enumera în următoarele rânduri, Pensiunea Calborean este cea ma convenabilă contra sumei de 80-90 ron în funcție de perioadă. Urmează pensiunea Ștefania o noapte aici în dublă costă mai mult 130 ron. Vârful de preț ar fi la pensiunea Rădoiu Rustic 150 ron dar cu mic dejun. Apare și casa Presecan însă fără a afișa prețul, se rezolvă însă cu un apel telefonic acesta se găsește pe sait.

Udatul Ionilor este un eveniment unic din țară și are loc o dată pe an de Sf Ion. Nu scapă nici un Ion, păcat că nu mai face nimeni o baie adevărată, sînt băgați doar cu picioarele (încălțate) în apă. Dacă eram Ion făceam o baie în toată regula (după ce băgam și ceva ștampăre de rachiu) Evenimentul este mediatizat în fiecare an, totuși un link voi atașa și eu despre evenimentul din acest an youtube

Cabana și vârful Prejba se poate ataca de aici. Adică după o cazare în Tălmăcel (a se traduce tabăra de bază, cunoscătorii știu despre ce este vorba) se poate urca pe una din cele mai înalte vârfuri din munții Lotrului durata de aici fiind mai lejer 3,5-4 ore pe o potecă marcată cu bandă albastră care se schimbă cu triunghi albastru la o intersecție de poteci din valea Sadului la 45 minute de cabana Prejba. Am făcut parte din atacatorii vărfului Prejba dar nu în acest an. A fost doar un remember, mi-am adus aminte de o excursie mai veche. Atunci am lăsat căruța de Logan (pe atunci era mai nouă) în curtea unui localnic (contra cost) de unde am început ascensiunea. Livezi fără sfârșit și un urcuș foarte susținut, cam asta ar fi prima impresie la traseul marcat cu bandă albastră. Abia după ce lăsăm în urmă intersecția cu crucea albastră (dinspre Boița) și ajungem la poteca principală (triunghi albastru dinspre Sadu) putem spune că sîntem aproape. Poteca principală este de fapt un drum off road, orice vehicul motorizat 4x4 care se respectă ar putea ajunge până la vârful Prejba.

Cabana Prejba se află la o altitudine de 1630 m în munții Lotrului. Prima cabană Prejba a fost construită de sași mai exact asociația SKV (asociația carpatină din Transilvania). Cabana Prejba a fost printre puținele cabane de munte care au suferit din cauza războaielor mondiale, în anii 1940 a fost incendiată, și pe urmă reconstruită în forma în care o vedem astăzi. Tatăl meu a reușit să vadă cabana înainte de această perioadă eu în schimb după. După efortul depus cabana care oferă locuri de cazare pe priciuri fără lenjerie de pat mi s-a părut extrem de confortabilă. Știam înainte că trebuie să luăm cu noi sac de dormit și saltea plus mâncare. Fiind luna iunie înăuntru încă mirosea a fum, sezonul de făcut focul înăuntru la această înălțime se extinde până la lunile de vară, iar în septembrie trebuie reînceput. În jurul cabanei se află o pădure de brazi, în fața cabanei se vede vârful Prejba.

Vârful Prejba se află la mică distanță de cabană la o înălțime de 1745 m. Tovarășii de drum mi-au povestit că în decembrie anului 1974 aici a avut loc o tragedie aviatică, cursa internă Tarom Oradea-București din cauza unei erori de pilotaj s-a izbit de acest masiv muntos rezultatul zero supraviețuitori (din 42 călători dacă îmi aduc bine aminte). Fără să îmi dau seama ce fac, chiar am căutat piese de avion, de și au trecut foarte mulți ani de atunci. Un documentar interesant despre eveniment aici atașat documentarului sînt 16 poze în poza cu nr 4 apare și cabana Prejba în fundal adevarul.ro/locale/sibiu/ ... 63d8/index.html

Sejurul la cabană a fost foarte fain chiar în condițiile descrise nu m-a deranjat nimic. Era și un cabanier pe acolo. Ultimele informații găsite despre cabană m-au întristat enorm. Pare să fie părăsită, se poate folosi cel mult în calitate de refugiu cu tovarășii șoareci care mișună pe acolo. Așa că pot recomanda doar drumeția de o zi până la Prejba și înapoi sau un sejur cu cortul (oricum trebuia cărat sacul de dormit și mâncarea ce mai contează un cort în plus? ...)

Boița

Din Tălmăcel putem ajunge în Boița, alt sat altă întrebare... Ori folosim drumul înapoi spre Tălmaciu și pe urmă circulăm pe DN7 pănă la Boița, ori folosim un drum de țară direct mult mai prost numit drumul Boiței în Tălmăcel și drumul Tălmăcelului în Boița. Boița nu este orice sat din Romănia, este un leagăn de străveche cultură și civilizație.

Caput Sternaum (capul strâmtorii) este numele castrului roman de fapt cea mai veche cu o atestare documentară... pe o cărămidă găsită în zonă cu inscripția de LEG XIII G. (legiunea a 13. a Gemina) De asta e bine ca toate firmele producătoare de cărămizi, țiglă sau alte materiale durabile în timp să folosească o matriță cu sigla lor, altfel urmașii noștri de peste 2000 de ani vor găsi carămizi cu sigla Bramac sau altele sau chiar cu inscripția MAPN. Dar uite așa am descoperit că Traian a fost pe aici, nu orice Traian ci unul roman în calitate de împărat guvernând între 88-117.

După această primă atestare urmează o pauză prelungită până apare satul vitelor adică Boița în inscripțiile timpului. Denumirea locului nu este la întâmplare, locul este un paradis al vitelor, cu pășuni, izvoare, pârâuri, râul Olt a atras aceste turme dealungul timpului. Așa că după vreo o mie de ani de după Traian împăratul roman, în 1150 locul este denumit Ochsendorf pe germana, adică satul boilor. Aceste locuri nu erau doar un paradis al boilor animale precum porcii și cîinii se pare că o duceau foarte bine pe aici (după numele de localități Boița, Porcești (în prezent Turnu-Roșu) și Câineni-toate localitățile cu nume de animal) Și totuși prima atestare documentară al satului de 1450 de locuitori este din 1488 cu mult după perioada în care au ajuns coloniștii sași pe aici.

DN 7 trece pe lângă Boița și este ca o centură nederanjând activitatea și liniștea sătenilor. Pentru a intra în sat se vor folosi intersecțiile principale ori de la Cetatea Boița (la ieșire spre Râmnicu Vâlcea) ori cealaltă intersecție în direcția Tălmaciu/Sibiu. După aproximativ 1 km ajungem în așa zisul centru civic clădirea Primăriei Boița tronează pe aici dar puțin mai sus de acest loc găsim un obiectiv deloc de neglijat și obligatoriu de vizitat, biserica ortodoxă Boița purtând hramul Adormirea Maicii Domnului. A fost construită între anii 1813-1822 în condiții destul de grele fiind foamete în acea perioadă sătenii donând tot ce aveau doar pentru această construcție, pentru materiale și meseriași. Andreas Kremer se numea principalul meseriaș/arhitect/conducător loc de muncă toate aceste atribuții într-o singură persoană și era din Sibiu. Rezultatul este că cetățenii Boiței de astăzi s-au ales cu un monument istoric bine meritat și moștenit de la strămoșii lor.

Poate că nu mai are rost să menționez dar și aici în locul bisericii actuale a existat alta înainte, din lemn.

La biserică care se află pe un deal situat în sat între două intersecții de ulițe era liniște dar puțin mai jos în centrul civic dominat de clădirea primăriei era o forfotă specifică unui târg, existând și câteva magazine mai mici în zonă. De la acest loc ne-am deplasat spre Cetatea Boița acolo unde se află și un monument/cimitir al eroilor.

Cetatea Boița vopsită cu sângele otomanilor

În satul Boița, județul Sibiu, se află un castel pe care dacă îl vezi cu siguranță îți va rămâne pentru mult timp în memorie datorită roșului aprins care îl îmbracă. Ridicată la începutul secolului XV, cetatea de la Boița a însemnat un punct important în istoria Transilvaniei, mai ales în luptele cu otomanii. De altfel și legenda acestui turn se leagă de desele lupte cu otomanii. Se spune, că în urma unei victorii purtate aici de români și sași, turnul a fost vopsit în roșu cu sângele turcilor pentru a-i amenința pe aceștia. Zona era una de o însemnătate foarte mare, fiind chiar la granița dintre Imperiul Habsburgic și Imperiul Otoman, de atunci. Întreg castelul este conceput ca o adevărată fortăreață: turnurile sunt înalte și au ferestre înguste de tragere. Acestea sunt legate de o rețea de tuneluri de vârful muntelui și albia râului Olt, tunelurile fiind folosite, desigur, tot în timpul invaziilor pentru a evacua femeile și copii.

De multe ori am trecut pe aici fără să îmi dau seama de importanța istorică a locului. Cetatea a fost construită strategic chiar la ieșirea din valea Oltului. Locul este strategic și acum pentru echipajele de poliție rutieră din zonă, mai ales când vine șoferul turist în viteză iar echipajul este prevăzut și cu radar... asta este se mai duc niște bani care puteau folosiți la o eventuală cazare... Ceea ce vedem astăzi lângă DN7 este fostul turn locuință rectangulară de 14 m înălțime. Din ferestrele înguste (de unde se trăgea în trecut) se poate observa întreaga zonă, inclusiv traficul infernal din prezent și vânzătorii de brânză care s-au instalat pe lângă echipajul de poliție rutieră. Iar dacă tot au trăit dacii pe aici cu mulți ani în urmă am descoperit și Casa Dacilor un loc de luat masa cu terasă în dotare și culmea, aveau dacii wi-fi???

Monumentul și cimitirul eroilor din Boița aici în imediata apropiere a cetății amplasate pe un deal în formă de cruci comemorative. Merită aruncată o privire este mai deosebit față de tot ce am văzut în mărginime. Și... se pare că avem o țară de curajoși în toate localitățile dăm de câte un memorial, monument al eroilor. O fi urmașii lui Chuck Norris? (scuze pentru glumă...)

Multe obiective turistice care aparțin de comuna Boița se află în afara localității. DespreTurnul Spart, Cetatea Lotrioara, Izvorul Împăratului, satul de vacanță Lotrioara am povestit în trecut aici vezi impresii așa că nu mai detaliez.

WM rog frumos videoclipul lui Mihail la început, mulțumesc youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 05.10.17 22:40:03
Validat / Publicat: 06.10.17 11:00:13
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂRGINIMEA SIBIULUI.

VIZUALIZĂRI: 2709 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Cetatea Boița
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38000 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

webmaster39
[06.10.17 10:59:16]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Safta Radu
[06.10.17 11:17:40]
»

De foarte mult timp nu am mai dat primul vot unui review. Şi ce review! Exact despre zona pe care o iubesc, pur şi simplu!

Felicitări!

elviramvio
[06.10.17 11:32:09]
»

@AZE:

Și eu a doua după Radu. Udatul Ionilor e cum e dar să vezi la Muscel aruncatul Ionilor în aer! Bieții oameni au ajuns să stingă luminile seara și să se ascundă că de, dacă sunt mulți Ioni în sat - și sunt - colindătorii sunt cinstiți bine și la un moment dat pierd precizia, câte un biet Ion ia legătura cu solul! Se ascund ei cumva dar dacă au porțile mai șubrede, colindătorii păcăliți pleacă cu ele!!

Frumos articol.

Zoazore
[06.10.17 19:27:36]
»

@AZE: Aș fi vrut să dau SB! Îl va da următorul votant! Articolul merită din plin! E o regiune despre care am citit, dar pe care, mulțumită lui @Safta Radu, am întâlnit-o anul acesta!

Și cum să nu-ți meargă la suflet frumusețea locurilor și-a oamenilor, curățenia și domolul lor?

Și ție-ți mulțumesc, @AZE!

AZEAUTOR REVIEW
[06.10.17 21:25:27]
»

@Safta Radu: Mulțumesc

Îți place zona, pur și simplu. Așa este, și mie indiferent dacă este iarnă sau vară, vara în schimb vedem niște culori mai vii, atmosfera este alta, doar că... în special în perioada concediilor de vară sînt momente ale zilei când blestemi faptul că ești șofer, stai ore în șir în coloană și uiți de frumusețea locurilor din jur.

Asta este, lipsa acută al autostrăzii Sibiu-Pitești se simte exagerat de mult, din fericire sînt și câteva momente ale zilei fără aglomerație.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[06.10.17 21:31:33]
»

@elviramvio: Mulțumesc

N-aș vrea să fiu un Ion de pe acolo. Mai bine un Ion în Tălmăcel și în cel mai rău caz fac o baie în pârâul Tălmăcel chiar și în ianuarie.

M-a amuzat ceea ce ai povestit despre Ionii aruncați în sus, nici nu mă miră faptul că se ascund de colindători. De colindătorii bine afumați... asta este sînt câteva obiceiuri frumoase dar asta o consider și periculoasă. Poate se rezolvă cu o saltea gonflabilă așa că poți scăpa un Ion fără urmări finalizate la ortopedie...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[06.10.17 21:35:14]
»

@Zoazore: Mulțumesc

Sincer mă bucur că ai văzut și această zonă din mărginimea... mărginimii Sibiului.

Mulți trec pe acolo dar mai puțini sînt cei care descoperă istoria locului, o istorie care înseamnă mult pentru noi, locuitorii din apropiere.

ANILU
[06.10.17 21:53:34]
»

@AZE: Urmăresc cu plăcere ce mai scrii despre zona Sibiului. Îmi dai idei.

Cât mai stă soțul la Mediaș cu lucrările la CF vreau să profit și să ne mai plimbăm prin zonă (tocmai ce a venit acasă și mi-a spus că până la 15 decembrie trebuie să stea mai mult pe șantier).

Ti-am scris ecou la articolele unde am fost dar prin zonele unde nu am fost și aflu de la tine îi spun soțului să mai facem și noi trasee/plimbări.

Deci cum soțul mai stă pe la Mediaș și eu mai am zile de concediu l-am anunțat că vreau să ne mai plimbăm prin zonă.

Felicitări pentru articolul.

Melodia atașată am atasat-o și eu la articolul "Drumul cu mașina în Thasos" este plăcută, relaxată.

Toate cele bune.

AZEAUTOR REVIEW
[06.10.17 22:03:02]
»

@ANILU: Multumesc

Multumesc și pentru vizită dar și pentru că îți place această zonă a Sibiului.

Idei turistice ar fi cu sutele, trebuie timp liber însă, restul de resurse pentru deplasări din fericire le avem. Deci cu timpul este cea mai mare problemă.

AZEAUTOR REVIEW
[06.10.17 22:30:58]
»

@ANILU: Am văzut atunci ce videoclip ai atașat.

Îmi place acest clip de când a apărut, așta a și fost motivul (plus locul filmării clipului undeva în județul Cluj) pentru care am rugat pe web să atașeze aticolului.

Cdia
[06.10.17 22:43:03]
»

@AZE: Asta numesc eu bucuria lucrurilor simple. Mici escapade in locuri care nu sunt pe harta turistica pentru a descoperi clădiri interesante, biserici cu arhitectura sau pictura deosebita, oameni faini (ca doar omul sfintește locul), semnele ale istoriei...

Ne minunam de ce putem gasi in preajma noastra...

Felicitari ca le-ai dat atentia cuvenita!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[06.10.17 22:48:47]
»

@Cdia: Mulțumesc

liviu49
[07.10.17 12:11:47]
»

@AZE: Felicitari pentru rabdarea de a cauta si gasi locuri deosebite de care nimeni nu prea a auzit, darmite sa le si vada. Dupa surpriza placuta cu cetatea Talmaciu descopar noi locuri frumoase in jurul Sibiului, nu numai in clasica Marginime.

Va dati seama ca am trecut numai in drum spre Transfagarasan de cateva zeci de ori prin Boita, dar nu am vazut niciodata aceste frumuseti prezentate in articol. Eu stiam despre Boita ca este locul unde bate vantul la orice ora din zi si noapte, in orice anotimp, doar atat. Iata ca, din fericire, mai sunt oameni care descopera si ne prezinta si noua locuri deosebite.

Poza 13, cu intrarea in biserica din Boita imi aminteste de portalul de intrare in biserica din Carlibaba, vazuta de mine in concediul din Bucovina.

Felicitari pentru articol si poze si astept noutati.

Numai bine si calatorii placute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
roth
[07.10.17 22:05:12]
»

Locuri minunate la indemana noastra, unde nu am fost decat tangential asa in viteza masinii in drum spre alte orase.

Frumos povestit, frumoase poze, ramane doar sa ajungi in zona sa te bucuri live de tot ce ofera ea.

AZEAUTOR REVIEW
[08.10.17 13:03:32]
»

@liviu49: Multumesc

Multe locuri frumoase din tara noastra sint foarte la indemana circuland doar la 2 pasi de acestea. In cazul de fata este Talmaciu si imprejurimile.

Noi cei din AFA sau altii cu un interes manifestat fata de obiective turistice si mai putin turistice atunci cand vedem culoarea maro pe drumuri (adica indicatoarele turistice care sint de culoare maro peste tot in lume) devenim atenti si ne gandim: acolo este ceva frumos, trebuie sa vedem.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[08.10.17 19:51:45]
»

@roth: Mulțumesc

Mă crezi că și eu am trecut de câteva zeci de ori pe lângă aceste locuri fără să știu nimic de istoria lor și ce se poate vizita aici?

Și asta în condițiile în care locuiesc destul de aproape de această zonă.

Oare ce o să mai descopăr în județul natal?

Mă bucur că ți-a plăcut zona (chiar și în tranzit) și articolul meu, mulțumesc

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, AZE, Cdia, elviramvio, liviu49, roth, Safta Radu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Mărginimea Sibiului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.085474014282227 sec
    ecranul dvs: 1 x 1