ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.09.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Galaţi
ÎNSCRIS: 27.08.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2017
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Luxemburg

TIPĂREȘTE

Luxemburg, deşi una dintre cele mai mici ţări din Europa, are cel mai mare PIB per capita din lume, cu o economie stabilă, puternică, cu inflaţie şi şomaj redus. Serviciile legate de bănci sunt importante, iar agricultura se bazează pe ferme familiale. Tara are 3 limbi oficiale: franceza, germana si luxemburgheza, iar 43% din populaţie nu este originară din Luxemburg.

Capitala ţării, cu acelaşi nume, oraşul Luxemburg este un loc deosebit, cu panorame frumoase, deşi nu este un oraş turistic. Privind simplitatea clădirilor, chiar şi a Palatului Ducal, realizezi că prosperitatea nu se reflectă neapărat în opulenţă.

Palatul Ducal este reşedinta Marelui Duce de Luxemburg si a familiei acestuia. Cȃnd steagul este arborat, înseamnă că Ducele este la palat. O parte din saloane sunt deschide publicului din mijlocul lunii iulie pȃnă la începutul lui septembrie. Palatul a fost vreme de 500 de ani primăria oraşului, din 1815 sediul Parlamentului şi din 1890 reşedinţa familiei regale.

Primaria (Hotel de Ville de Luxembourg) este construită pe locul unei manastiri de calugari franciscani si se recunoaste dupa cele doua statui, doi lei, opera lui Auguste Tremont.

Vechea Primărie a Luxemburgului găzduieste azi Camera Deputatilor si este lipită de Marele Palat Ducal.

Memorabil este Cornische, „cel mai frumos balcon din Europa”, care îţi oferă o panoramă superbă asupra oraşului vechi, văii rȃului, podului Marii Ducese Charlotte (Podul Roșu), de peste raul Alzette, abației Neumunster, azi unul dintre cele mai active centre culturale ale orașului.

Tot aici se gasesc şi Cazematele Bock, o reţea de fortificaţii, un adevarat labirint de încăperi, coridoare şi scări subterane, săpat între 1737 şi 1746 la ordinul lui Karl al VI-lea şi al Mariei-Therezia. Au avut un rol important în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cȃnd au adăpostit aproximativ 35000 de luxemburghezi. Datorită apărării sale, în 1794, în timpul războaielor revoluționare franceze, orașul s-a opus asediului francez timp de șapte luni. Fortificațiile au fost în cele din urmă demolate în condițiile Tratatului de la Londra din 1867. Demolarea a durat 16 ani și a costat suma enormă de 1,5 milioane de franci de aur.

Iniţial, se întindeau pe o lungime de 40 km, astăzi mai există doar 23 km, iar anumite porţiuni sunt amenajate şi pot fi vizitate. Intrarea se face din Montee de Clausen, biletul costa 3 euro pentru adulti, 2,5 euro pentru copii si 2,8 euro pentru grupurile de adulti. Programul de vizita este zilnic, intre orele 10:00 si 17:00.

Din 1994, aceste cazemate au fost introduse in lista Patrimoniului Mondial UNESCO.


[fb]
---
Trimis de geani anto in 27.09.17 17:45:26
Validat / Publicat: 27.09.17 19:04:42
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BENELUX.

VIZUALIZĂRI: 3390 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geani anto); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 abația Neumunster
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11500 PMA (din 11 voturi)

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[27.09.17 19:05:12]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Luxemburgul, LUXEMBURG" (deja existentă pe sait)

webmaster
[27.09.17 19:36:25]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

RoxanaGRS
[28.09.17 10:35:28]
»

Foarte frumos! Votat cu drag.

Casele oamenilor de rând nu mi se par neaparat modeste, ci elegante și cu stil, nu niște sedii de C. A. P., cum vezi adesea pe la noi.

La Chocolate House sigur mi-ar fi plăcut .

tata123 🔱
[28.09.17 15:34:10]
»

@geani anto: Interesantă destinație, încadrată ca atare de webmaster. Mi-aș fi dorit să citesc mai multe despre Luxemburg, dar chiar și cele câteva paragrafe mi-au stârnit curiozitatea. În unele zone am văzut că nu prea erau turiști sau localnicii nu umblau fără treabă pe străzi. Apreciez imaginea P05, o îmbinare frumoasă între apă, verdeață și fortificații.

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / BENELUX
[28.09.17 15:56:21]
»

@tata123: da - Luxemburgul e un oraș practic pustiu în afara orelor de trafic la și spre muncă / școală - pare oraș fantomă uneori.

Doar zonele mai turistice beneficiază de ceva trafic pietonal...

Dar e un oraș superb - aș sta oricând acolo dacă m-ar invita!

geani antoAUTOR REVIEW
[28.09.17 17:21:36]
»

@tata123:Asa cum precizam, nu e un oras turistic. Cred insa ca si vremea a contribuit, temperatura nu era foarte prietenoasa, ba a mai si picurat. Mentionez ca in Luxemburg nu am stat decat 2 ore, fiind in drum spre Germania, de aceea nu am detaliat foarte mult. As fi vrut sa vizitez Palatul si sa ma plimb prin catacombe, insa Palatul nu se vizita, iar plimbarea prin catacombe dura cateva ore.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
geani antoAUTOR REVIEW
[28.09.17 17:24:12]
»

@RoxanaGRS: Cand am spus modeste, m-am referit la faptul ca alte natii, nu spun care, daca au bani, construiesc niste monstruozitati de vile.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
geani anto, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Luxemburgul:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061837196350098 sec
    ecranul dvs: 1 x 1