ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.08.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2022
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Lindos — istorie, mult soare, flori, plaje... frumusețe!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Acum 7 ani, mai precis în 2015 am mai fost la Lindos. Atunci am vizitat și castelul, acropolele.

Revenind pe insulă, mi-am dorit să văd din nou Lindos, dar altfel... fără să mai urc la acropole, de aceea nu-i invidiam nici pe cei care o făceau. Erau cam 35 de grade când am ajuns noi acolo. Am vrut de data asta să mă pierd pe străduțele înguste, să admir florile de bouganvillea, să admir ușile și porțile, absolut speciale, arhitectura cicladică, iar finalul zilei să fie pe plajă.

Pentru că nu am închiriat mașină în acest an, am studiat posibilitățile, iar concluzia a fost clară pentru achiziționarea unei excursii de la o agenție locală, excursie care se chema simplu Lindos by bus.

În ce a constat? Am urcat din dreptul hotelului, la strada principală, la ora 9.10 în autocar, apoi după ce am mai „cules” și alți participanți, am făcut o călătorie plăcută, pe coasta de est a insulei către Lindos, un drum ce a durat cca o oră și jumătate. Am ajuns în parcarea pentru autocare pe la ora 10.40. Timp liber până la ora 15.30, când ne-am întors. Prețul a fost de 18 euro de persoană. Cu alte cuvinte, am fost transportați elegant acolo. Fiecare a făcut ce a dorit în răstimpul petrecut în Lindos.

Eu zic că a fost o afacere bună. Înainte să ajungem, la un punct de belvedere, am oprit pentru vreo 10-15 minute, timp suficient să facem poze minunate cu Lindosul, cu golful și plajele sale, văzute de la înălțimea drumului. Fantastică această panoramă!

Pentru că m-am așezat strategic pe partea stângă în autocar, am avut ocazia să văd foarte bine drumul spectaculos pe coasta de est. M-am uitat cu jind la Feraklos Castle-Κάστρο Φερακλού- pe care acum 7 ani ne-am cocoțat cu peripeții ???? (vezi impresii), apoi cu puțin înainte de a ajunge la punctul de belvedere, am admirat frumoasa zonă cu plaja Vlicha, iar în plan îndepărtat Paralia Kalathos, o plajă foarte lungă, ce se termină cu plaja Xaraki (Charaki) , pe care o vedeam așa bine de la ruinele castelului Feraklos.

Câteva cuvinte despre Lindos-istorie:

Λίνδος-Lindos, a fost fondat de dorieni în secolul X î. Hr, conduși de Regele Tlepolemus din Rhodos. La vremea aceea Lindos, alături de alte cinci orașe făcea parte din alianța Hexapolis Dorian. Celelalte cinci erau: Kamiros, Ialyssos, Kos, Halicarnas și Cnidus din Caria.

Faptul că locația sa, situată în estul insulei, în golful Megalos Yalos, a favorizat relațiile cu fenicienii, i-a adus și un câștig considerabil, iar dezvoltarea maximă a cunoscut-o în secolul VIII, devenind un centru comercial important.

La sfârșitul secolului V î. Hr., odată cu întemeierea orașului Rhodos, scade și importanța Lindosului, lucru ce s-a întâmplat și în cazul Ialyssos-ului, după cum v-am povestit mai zilele trecute.

Acropola din Lindos, dominată de Templul Atenei Lindia a atins forma finală în jurul anului 300 î. Hr. Cu trecerea timpului, în perioada elenistică și romană, templul a cunoscut modificări, adăugându-i-se alte și alte clădiri. Astfel, cetatea este fortificată succesiv de greci, romani, bizantini, Cavalerii Ordinului Sf. Ioan și mai apoi de otomani.

Mai multe informații puteți găsi aici:

rhodesguide.com/travelgui ... lages.php?ssp=7

Nu voi mai insista despre acropole, am vorbit acum 7 ani, în plus acum nici nu am fost acolo, doar am admirat-o de jur-împrejur. Voi pune vreo 2 poze și din 2015.

Astăzi, Lindosul este o mare atracție turistică, asemeni unui magnet, practic nu poți să-i reziști, are un farmec aparte. Situat la 47 km de capitală, se poate ajunge aici, cu autobuzul local-firma K-tel din Rhodos Town, autobuze de culoare alb-portocaliu, taxiul, mașina închiriată, excursie pe mare cu vaporașul, sau cu autocarul, așa cum am ajuns noi.

Orar și prețuri autobuze puteți consulta aici:

rhodestravelguide.gr/wp-c ... uses-Rhodes.pdf

După cum am spus și la început, noi am fost aici în 2015, în septembrie și atunci principalul nostru obiectiv a fost să urcăm la Acropole. Drumul spre cetate o ia prin sătucul fermecător, durează în jur de o jumătate de oră și ultima porțiune a sa, este în afara satului, pe scări, mai mult pe la soare, așa că aveți nevoie de apă, pălărie și cremă de protecție și nu în ultimul rând încălțăminte adecvată. Sus, pe platou nu aveți parte de umbră mai deloc, așadar pregătiți-vă bine.

Pentru cei care merg mai greu, sau pur și simplu de plăcere, există încă, posibilitatea urcării cu taxi-măgăruș, dar văd că au impus greutatea maximă de 100 kg. ????

Anul acesta noi am zis pas cetății, dorind să ne axăm mai mult pe descoperirea satului Lindos, a străduțelor sale înguste și fermecătoare, a plajelor pe care atunci le-am neglijat.

Parcarea pentru mașini și autocare este jos, la nivelul șoselei, de acolo se urcă pe un drum până în piațeta centrală, de unde se cam împart drumurile. Un copac falnic și bătrân stă chezășie vremurilor, iar ramurile sale dau umbră generoasă mai pentru toată zona. Sunt și băncuțe aici, așadar vă puteți odihni nițel după prima porțiune de drum, în plus e musai să faceți poze cu panorama încântătoare. Aici sunt și primele toalete publice, cu 50 de cenți.

Dacă o iei la dreapta începe satul propriu-zis, la stânga este drumul spre plaja Lindos. Sunt indicatoare în acest sens.

Bineînțeles că am luat-o spre dreapta, bucurându-ne pentru moment de umbra binevenită de la cei câțiva copăcei din zonă, precum și a faptului că străduțele sunt înguste iar copertinele magazinașelor și a restaurantelor se suprapun în majoritate, dând un aer respirabil cel puțin. Aproape în permanență aici este aglomerat, așa a fost și acum 7 ani, așa era și acum.

Casele sunt foarte frumoase, doar cu un nivel sau cel mult două, văruite într-un alb strălucitor, aproape dureros de strălucitor pentru ochi, n-am prea putut sta fără ochelari de soare. ????

Acoperișurile sunt plate, arhitectura caracteristică cicladelor în general. Pata de culoare o reprezintă ușile și porțile de lemn masiv, de regulă maronii, unele cu modele sculptate, cu mânere de fier forjat reprezentând o mână sau un cap de leu, foarte frumoase, dar toate având un ancadrament de piatră griu-cenușiu, adevărate opere de artă. Nici cu geamurile nu e vreo diferență, majoritatea sunt cu obloane de lemn, tot maronii, iar în jurul lor, ancadramentele de piatră poroasă sunt frumoase.

Unele case sunt simple, altele mai mari, adevărate conace, probabil ce au aparținut familiilor aristocrate sau unor căpitani de vas deveniți bogați.

Pe multe din clădiri la etaj sunt terase, spațiile fiind înguste, localnicii s-au orientat bine, punând mesele sus, atrăgând o dată în plus clienții și cu o belvedere frumoasă spre cetate. Pentru că satul se întinde la poalele dealului pe care stă cetatea, panorama este splendidă, de oriunde ai privi.

Străduțele formează un adevărat labirint, dacă nu ești atent te trezești pe aceeași alee câteva minute mai târziu. Curțile și treptele, sau scările caselor sunt pavate cu pietricele alb-negre, formând mozaicuri cu diverse modele.

Aproape la fiece pas ai parte de magazinașe mici, foarte șic, cu tot felul de produse, începând de la haine, încălțăminte, poșete de piele, mirosul fin de piele îl simți de la câteva clădiri distanță. Apoi sunt magazine cu produse tradiționale, cu fel și fel de souveniruri, bijuterii, cosmetice, cafenele intime, cu două măsuțe și doar patru scăunele lipite de peretele alb, acoperite cu un covoraș țesut la război, sau decorate cu perne multicolore.

„Legea” o fac florile și verdeața, iedera ce se întinde pe sus, pe ziduri, până la acoperiș, unde acoperă terasa restaurantelor. Te și miri de unde iese câte un fir de bouganvillea, dintr-un vas mic, un butoiaș de ceramică lipit și acela de zidul din piatră rece.

Ca peste tot, sunt și aici biserici, cea mai importantă fiind Panagia (Church of The Holy Virgin), cu o clopotniță foarte frumoasă, vizibilă de departe, bun punct de reper în orientare. În 1489, Marele Maestru Pierre d' Aubusson a dat bani pentru repararea bisericii și pentru construcția unui pridvor cu o boltă înclinată. Azi putem vedea pe latura de sud a clopotniței mici, blazonul marelui maestru și al comandantului castelului Pierre d' Aymer. Se spune că cea mai veche inscripție datează din 1637.

Am trecut de aleile care duc spre acropole, marea majoritate a turiștilor acolo se îndreptau, noi ne-am continuat liniștiți drumul spre sud, intenția noastră era să mergem la Golful St. Paul, pe care acum 7 ani l-am văzut doar de sus.

Am remarcat că brusc străduțele au devenit mult mai libere, iar eu puteam să pozez în liniște, fără riscul de a mai prinde pe cineva în cadru. În curând aveam să dăm și de Teatrul Antic, situat pe una din laturile dealului, mai precis pe latura sud-vest, la poalele Templului Atenei.

Teatrul datează din secolul al IV-lea î. Hr, iar scaunele au fost săpate în piatră, direct în stânca de pe deal. Sunt 19 rânduri, apoi peste diazom încă 7. Ca întotdeauna, primele trei rânduri erau destinate oficialilor. Teatrul antic din Lindos găzduia 1800 de spectatori și era legat de evenimente culturale închinate lui Dyonisos, dar au fost și alte competiții sportive, procesiuni sau sacrificii.

Nu este deschis, dar se vede foarte bine.

Am pornit mai departe, până la ultimele case din sat, de aici deja am zărit marea, o frumusețe albastră, trecută printr-un filtru de culoare, asta însemnând o explozie de tufe cu flori colorate și leandrii roșii, foarte parfumați, hibiscus, levănțică și albăstrele. Acolo am făcut primele poze, nu am luat-o pe drumul din dreapta unde circulă mașinile. Aici e și prima parcare, pentru partea aceasta a golfului. Pentru că drumul continuă încă vreo 2-300 de metri până dincolo, la cea de-a doua parcare, de la mica biserică albă, Agios Pavlos, aflată peste drum... ă... peste mare! Acolo este plaja Agios Pavlos.

Se spune că numele locului i se datorează chiar Apostolului Pavel, care ajuns pe insulă, în anul 57 d. Hr. Aici în acest loc a propovăduit cuvintele lui Isus.

Noi am mers înainte pe brațul stâng al golfului, drumul în coborâre este bun, asfaltat, treci parcă printr-un tunel format din flori, din tufele bogate de leandrii care aici au devenit adevărați copaci, yucca, cactuși, salcâmi și chiparoși, ramurile lor unite laolaltă formând o arcadă spectaculoasă. Și printre ele se zăreau petece albastre-marea cea frumoasă și atât de liniștită aici în golful creat între stânci. Ultimele porțiuni sunt pe trepte, iar acolo se dezvăluie încet-încet, un mic paradis. Eu așa l-am asemuit.

Aici este plaja Mikros Gialos.

La mal, apa este mică, verzuie, se zăreau pietrele și stâncile din ea. Pe măsură ce se adâncea devenea de un albastru tot mai intens. Iar de jur-împrejur, toate formațiunile stâncoase, fiece mic locșor era folosit la maxim, cu șezlonguri, cu baldachine, umbrele, tot felul de locuri atrăgătoare pentru o relaxare deplină.

Era și o mică terasă, Dimitri' s Taverna, la un nivel superior, de unde evident puteai admira totul! Aici ne-am odihnit și noi, preț de câte o bere rece. Preț de preț aș spune=11 euro 2 beri, nici măcar grecești, că nu aveau, la 330 ml. Dar acolo, e de înțeles, na!

Se putea servi și masa, există toalete, duș.

Dacă ar fi fost după mine, aici aș fi lenevit toată ziua, este genul de loc care mie îmi place maxim... dar soțului nu-i prea plac pietrele din apă... și oricum mai aveam de umblat, voiam să ajungem și la celelalte plaje.

Cum am spus, recomand cu drag!

Mă uitam cu jind și peste „drum” , dar acolo părea așa o plajă „cuminte” , prea aranjată, prea ordonată, că eu tot aici aș fi tras. Pentru mine acest loc era parcă nepământesc, plin de flori, multă culoare, ce mai, raiul pe pământ! Sper ca pozele să dovedească asta!

Bărcuțe albastre se balansau la mal, în așteptare de clienți și erau doritori, am văzut prin zonă. Golful, ca o piscină mare, este aproape rotund, de jur-împrejur sunt stânci golașe și numai o mică latură este deschisă, spre marea cea mare, pe acolo vin și pleacă micile iahturi sau bărcuțele care aduc turiști.

Iar ruinele castelului sus pe stânca cea mare sunt perfecte pentru decor, asta așa ca să nu uităm unde suntem, nu?

Cam trei sferturi de oră am poposit pe aici, „încărcându-mă” cu multe poze frumoase, pentru amintire. Cu regret am plecat, dar și cu dorința de a vedea mai mult.

De data asta am mers către plaja din nord-est, de lângă micul port unde sosesc turiștii care vin pe mare în croazieră. Vasele stau frumos aliniate până când turiștii, preț de două sau trei ore fac plimbări între acropole și plajă, timpul fiind destul de limitat pentru ambele, de aceea totul e o cursă contracronometru. Plaja aceasta se numește Pallas, există și mai multe taverne, Skala, Giorgos Cafe Bar, sau Pallas Beach Taverna. Lume multă e peste tot, atât în partea asta, cât și dincolo, la plaja principală-Paralia Lindos. Aceasta din urmă este cu mult mai mare, mai lungă și mai lată.

Noi am mers spre ea prin sat, trecând încă o dată pe lângă biserica Agios Demetrios, de unde panorama este minunată, atât spre Pallas beach cât și spre Lindos beach.

Cealaltă biserică mică, Ayios Georgios Pachymachiotis, este o biserică cruciformă, cu o cupolă ce datează din 1395 conform inscripției de pe latura de sud. Din curtea bisericii panorama spre cele două plaje este minunată.

Dacă Lindos este renumit ca un loc foarte romantic și perfect pentru organizarea unei nunți de vis, acum am văzut și clădirea-sediul unei astfel de afaceri. Dacă doriți domnișoarelor!!!

Imediat din piațeta principală drumul o ia la vale spre plajă, circa 10-15 minute, mai ușor și repede la dus, mult mai greu la întors.

Plaja Lindos este bine organizată, cu șezlonguri și umbrele, destul de piperate ca preț, cele de plastic 15 euro setul, cele de lemn cu saltea 20 euro. Există dușuri, cabină de schimb, iar toaletele sunt cu plată, cu 50 de cenți.

În spatele șezlongurilor, la umbra copacilor, există mai multe restaurante, am văzut că servesc și la șezlong. Noi am luat doar bere și sucuri, câte un sandviș, apoi apă rece pentru drum la întoarcere.

Marea este foarte calmă și mică la mal, fără nici o urmă de val, fără nici o adiere de vânt, se simte așadar fiecare grad de căldură, e aproape sufocant. Și din acest punct de vedere, dincolo era mai bine, la umbra stâncilor! Dincolo-la golful St. Paul zic!

Dar a fost bine și aici, pentru că am stat în apă aproape tot timpul și atunci a fost perfect. Plaja este cu nisip fin, auriu, foarte fierbinte la ora aceea, iar în mare peste tot nisip.

Ideală pentru familiile cu copii, de altfel prezenți în număr foarte mare. Da, este cea mai aglomerată plajă pe care am văzut-o în ultimii ani în Grecia. Lucru care se schimbă vizibil după ora 15, când, rând pe rând, turiștii încep să-și strângă lucrurile, fiecare după ritmul și ora la care trebuie să plece. Atunci vor rămâne probabil doar cei care sunt cazați acolo.

Luați-vă timp pentru întoarcere, la deal este mereu mai greu... căldura este mare și obositoare ☀️

Dacă recomand? cu siguranță, da! este unul din cele mai frumoase locuri din insulă, deși cam prea aglomerat pentru gustul meu, e și foarte comercială, dar nu ai cum să n-o vizitezi!

Merită cu prisosință pentru Acropole, pentru castel, pentru priveliștea de sus, pentru satul alb, pentru florile sale minunate, pentru plajele de vis.

Dacă vreți să vă mai convingeți uitați-vă și la poze!

Webmaster, o rugăminte:

youtu.be/P90PmSAoIzQ

Mulțumesc frumos!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de maryka in 02.08.22 20:39:10
Validat / Publicat: 02.08.22 22:25:06
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Zakinthos, Lefkada, Kefalonia, Meganisi, Corfu, Paxos, Antipaxos, Thassos, Skiathos, Skopelos, Chios, Kos, Patmos, Nysiros, Pserimos, Kalymnos, Lesvos, Samos, Symi, Chalki, Santorini, Creta, Rhodos, Volos, Kavala.

VIZUALIZĂRI: 2819 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Plaja Mikros Gialos, Golful St. Paul.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 61100 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[02.08.22 22:23:40]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

marykaPHONEAUTOR REVIEW
[02.08.22 22:27:55]
»

@webmaster45:

Mulțumesc frumos!

Carmen IonPHONE CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[02.08.22 23:00:26]
»

@maryka: Minunat! Felicitări pentru review și poze!

crismisPHONE
[03.08.22 07:20:55]
»

@maryka: Of, deja mi-e dor... O să povestesc pe larg, doar să-i vină rândul... Pe scurt, noi am fost în Lindos pe cont propriu, cu mașina închiriată. Având baza în Stegna, nu departe, am ajuns repede și am fost foarte inspirați să plecăm destul de devreme. Astfel, n-am prins nici căldurile de pe lume (deși, sus, pe Acropole, tot a fost horror din punctul ăsta de vedere), nici aglomerația maximă. De exemplu, noi am prins 4-5 persoane înaintea noastră la bilete la cetate; când am ieșit, coada se întindea pe cel puțin 100 m! (Mașina se poate lăsa și pe drumul spre plaja Lindos, e parcare cu plată, noi am prins parcometrul defect, așa că am scutit niște bani ????.)

Ne-am plimbat un pic și prin labirintul de străduțe, am vizitat și biserica. Pe urmă ne-am dus la plajă (Lindos), am stat preț de 2-3, băi, mai mult că să ne răcorim și să admirăm superba priveliște cu dealul pe care se află cetatea, înconjurat de eșarfa de case albe.

Și la Agios Pavlos am fost mai apoi (cu mașina), dar nu ne-am lipit decât de câteva poze, n-aveai loc să arunci un ac!

În tot cazul, Lindos este probabil cel mai romantic loc de pe insulă! Data viitoare, o să facem ca voi, o să ne plimbăm și o să ne bălăcim la greu!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][10 voturi]
webmaster
[03.08.22 08:37:56]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

-

Articolul a fost deasemenea selectat și ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

ANILUPHONE
[03.08.22 09:33:54]
»

Superb... spectaculos...romantic... acest "sătuc" turistic din Rhodos!!!

Am fost acolo și aș mai merge pentru că tare mult mi-a plăcut! Iar de data asta mi-a plăcut tare mult plimbarea voastră prin Lindos... cum ai descris-o și mai ales pozele!!!

După această plimbare prin Lindos ne-am întrebat cum o fi să trăiești într-un sat atât de turistic... ?!?! Și când am fost noi nu a fost foarte aglomerat... deh, era septembrie 2020!!!

Felicitări pentru plimbarea asta atât de turistică... de răsfăț și bălăceală!!!

În rest numai de bine!

marykaAUTOR REVIEW
[03.08.22 15:53:44]
»

@webmaster:

Mulțumesc foarte mult!

marykaAUTOR REVIEW
[03.08.22 15:57:01]
»

@Carmen Ion:

Mulțumesc mult! Locul acesta, ca atât de multe altele din insule, ne place foarte tare, în plus e și romantic, unii își planifică nunta acolo! ????

Pe noi ne-a încântat, chiar și la a doua vedere! iar plaja Lindos sigur v-ar place! Poate mai cald, cu siguranță altfel decât a fost în Ixia, unde aproape în permanență a bătut vântul, care nu a fost chiar deranjant și nu am simțit atât de tare gradele!

marykaAUTOR REVIEW
[03.08.22 16:09:27]
»

@crismis:

Da, da, abia aștept impresiile!

Mă bucur că ți-am readus în minte Lindos-ul, am fost încântați și noi revăzându-l.

În 2015 am fost tot cu mașina închiriată, nu eram presați de timp, doar de dorința de a vedea cât mai multe, atunci știu că ne-am dus și în sud la Prasonissi și ne-am întors pe partea de vest. Deși era septembrie, tot foarte cald a fost, deși am ajuns pe la 10 acolo.

Epuizați după urcat, coborât și pozat, nu am mai fost la plaje, le-am văzut doar din avion... ăă... drum, și atât. Ei, acum a fost invers! Și încă și acum mă gândesc la Mikros Gialos!!! Noi eram acolo pe la 11.30, poate un pic mai devreme, era ok, am fi putut găsi locuri pe alese. Ce m-aș mai fi cocoțat acolo pe stânci!

Vă doresc să vă puteți întoarce, pentru aprofundarea „experienței” Lindos!

marykaAUTOR REVIEW
[03.08.22 16:15:32]
»

@ANILU:

Mulțumesc mult pentru vorbele frumoase!

Despre un loc așa de grozav nu ai cum să scrii decât fain de tot! Iar acum ne-am plimbat așa încet, pe îndelete, am pozat ce-am vrut, cât am vrut! Și apoi ne-am și bălăcit, că era musai, se făcuse foarte cald!

Acum era foarte multă lume, cam ca-n vremurile bune, fără de covid, stăteam câteodată și cinci minute să fac o poză, chiar nu voiam poze cu unii și alții ????

De la jumătatea satului a fost bine, s-a ușurat brusc, numai noi mergeam spre golful St. Paul. Asta mi-a permis să fac acolo atât de multe poze cu florile, era superb acolo!

Toate cele bune, vacanțe minunate!

Rodel
[03.08.22 17:05:09]
»

Rhodos rămâne una dintre pereferințele mele in materie de insule grecești, iar Lindos este un loc de neratat pentru ceea ce ai surprins și tu: istorie, vegetație, plaje, arhitectură. M-am pierdut pe străduțele labirintice acoperite cu viță-de-vie și flori de bouganvillea, adevărate umbrele de soare, dar n-am urcat pe Acropole, de vină fiind soarele arzător la orele amiezii când am ajuns. Acest sat turistic este asaltat de turiști și cu greu puteai înainta pe străduțe din cauza aglomerației. Tu ne recomanzi să vizităm Lindos, eu îmi doresc să mai ajung acolo.

Felicitări pentru impresii și poze!

irinad CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA
[03.08.22 19:22:23]
»

@maryka: Şi mie mi-a plăcut Lindos-ul foarte mult, chiar l-aş pune pe acelaşi piedestal cu oraşul medieval din Rhodos Town. În plus, parcă este ceva mai fotogenic şi, desigur, mai romantic. Este adevărat că a devenit un loc destul de comercial, fiindcă este la mare căutare printre vizitatori, cel puţin mie aşa mi s-a părut. De aceea, preţurile au cam luat-o razna pe acolo. Însă, frumuseţea sa nu poate fi contestată, asta-i clar!

Cred că dacă aş ajunge din nou la Lindos, aş proceda şi eu ca voi: aş da mai multă importanţă orăşelului şi plajelor din juru-i, având în vedere că acestea au fost "frunzărite" data trecută în dauna oraşului antic de pe stâncă. Mă bucur că ţi-a plăcut şi ţie teatrul antic, deşi văd că a rămas la fel, în ruină, cu o formă aproape imperceptibilă, fără nicio restaurare în perioada ultimilor patru ani.

Felicitări pentru excursie şi articol! Seară liniştită! . *

marykaAUTOR REVIEW
[03.08.22 20:41:14]
»

@Rodel:

Da, exact asta spuneam în ecoul celălalt, cu insula Chalki. Trebuie să vă reîntoarceți în Rhodos, să vedeți Chalki, apoi Lindos și altele. Ce vă mai face cu ochiul!

Recunosc, nici eu n-aș fi urcat acum cu dragă inima, doar dacă era musai. Ce bine, că ne-am plimbat doar așa pe străduțe, am hoinărit, m-am uitat la toate ușile, treptele mici și înguste ale caselor, decorate cu pietricele alb-negre, cu model mozaic. Superbe!

Apoi plajele, de neratat! E musai de mers și lenevit pe acolo!

Vară frumoasă vă doresc, călătorii inspirate!

marykaAUTOR REVIEW
[03.08.22 20:53:20]
»

@irinad:

Mulțumesc frumos Nadina! Știu că v-a plăcut și vouă Lindos, de altfel nici nu are cum să nu placă. Poate doar aglomerația, dar de asta e! Brusc mi-am amintit cuma fost înainte pe pandemie! Însă și așa, cel puțin o parte din sat l-am văzut liber, pe placul nostru, în plus și către golf lumea mergea cu mașinile, nu prin sat, deci nu ne-au deranjat, iar noi nu ne-am supărat!

Știi, mi-am imaginat Lindos așa: să nu râzi... un melanj dulce între Santorini (satul) alb, strălucitor, aglomerat și sudul Cretei, la Marea Libiei, cu plaja Lindos în special, cu o mare liniștită și calmă...

Teatrul e tot așa, era bine să fi fost cosmetizat nițel, dar poate așa vor, pare mai autentic.

Șă știi că te aștept cu impresiile, sunt foarte curioasă să văd ce ați făcut, pe unde v-ați plimbat!

Seară faină, te pup cu drag!

elenaadinaPHONE
[05.08.22 12:32:33]
»

Nu degeaba se numește Lindos!

Felicitări pentru un articol frumos, despre un loc frumos! ????

marykaAUTOR REVIEW
[05.08.22 18:40:31]
»

@elenaadina:

Mulțumesc frumos!

Uite că la chestia asta cu numele nu m-am gândit!!!

Dar ai dreptate, aici s-a potrivit de minune !

Zile frumoase și călătorii minunate acolo unde îți dorești! ????

mprofeanuPHONE
[06.08.22 09:06:13]
»

@maryka: Cât de frumos ai scris despre Lindos, despre casele și aleile lui, despre istoria lui! Cât de verde și colorat de flori este!! Ce fain că ați fost în iunie și ați prins minunea de flori!!

marykaPHONEAUTOR REVIEW
[06.08.22 20:42:26]
»

@mprofeanu:

Mulțumesc frumos!

Da, eu cred că este ideal în iunie de vizitat insula, chiar dacă și atunci e deja cald. Prin comparație, data trecută am fost în septembrie, tot cald, dar uitându-mă la poze, da, parcă mai puține flori. Pot spune că am fost norocoasă în această privință. Iubesc foarte mult florile, le admir și le pozez oriunde!

Iar acolo am avut din plin!!!

Dacă veți alege Rhodos, să nu ratați Lindos, cât mai dimineață pentru castel, apoi restul la pas...

Seară frumoasă! ????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, crismis, elenaadina, irinad, maryka, mprofeanu, ofelia dragancea, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Lindos:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10134291648865 sec
    ecranul dvs: 1 x 1