ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.11.2017
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Mannheim Germania
    ÎNSCRIS: 23.10.09
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    SEP-2017
    DURATA: 6 zile
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    70.00%
    Satisfăcător

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    80.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 6 MIN

    Insulele Andaman - Paradisul nu e facut pentru oameni

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Dupa ce am petrecut 3 zile in Chennai (citeste si reviewul despre Chennai) ma topeam (si din cauza temperaturilor extrem de ridicate) dupa cateva zile de relaxare la malul marii - plaja din Chennai fiind extrem de populata si murdara nu iti oferea deloc posibilitatea sa te relaxezi. Am schimbat locatia pentru un hotel de lux aflat la circa 30 de kilometrii pe coasta in sud dar nici aici nu am gasit ceea ce cautam. Candva vazusem un reportaj la tv despre Insulele Andaman si Nicobar aflate in mijlocul Golfului Bengal care fusesera numite ca fiind ultimul paradis de pe pamant.

    Aici pe una dintre aceste insule mai exista si acum un trib ce trăiesc în izolare completă și resping orice contact cu lumea exterioară (cum s-ar zice ultimi salbatici dintre pamanteni). Si plajele sunt de o frumusete rara fiind alese ca cele mai exotice din toata Asia.

    Ce sa mai asteptam… am cumparat bilete de avion pana la Port Blair si hooop in circa 3 ore aterizam pe micul aeroport. Fiind o zona autohtona au fost necesare mai multe interviewuri si completari de formulare dar iata-ne in sfarsit pe Insula… acum v-a incepe adevarata vacanta.

    Cata naivitate…

    Orasul Port Blair precum ii spune si numele este defapt un port de containere avand flairul unei zone industriale deci nicidecum placut pentru turisti. Defapt nimeni nu ramane aici pe insula principala ci toti se indreapta direct spre una dintre cele doua insule aflate la circa 2 ore de mers cu vaporul. Havelock si Nile Island.

    In ziua in care am aterizat noi in Port Blair nu prea erau si alti turisti (defapt pana aici ajung foarte putini europeeni) doar cativa tineri veniti din Israel se adunasera intr-un mic grup. Intram in sala de asteptare unde se vindeau si biletele de vapor si ne miram ca existau defapt doua ghisee. Unul pentru barbati si unul pentru femei. La ghiseul pentru barbati coada lunga, la cel pentru femei nimeni. Ah, uite ca este uneori bine sa fi femeie chiar si in India (unde femeile nu prea sunt respectate) si ma indrept direct spre fereasta chiseului sa cumpar 2 bilete. Dar femeia aflata in spatele geamului ma mustreaza cu o privire aspra si ma intreaba:

    Are you local? No, raspund eu, I am a tourist.

    We don´t sell tickets to tourists, only local people are aloud to take the government ferry.

    I don´t mind, if you have a tourist ferry I will buy 2 tickets for this. In gandul meu stiam eu ca fac diferenta asta doar ca sa ne vanda noua aceleasi bilete la pret de 10 ori mai scump.

    Here we sell only tickets for the government ferry! si imi tranteste geamul in nas.

    OK si de unde sa cumpar acum biletele pentru vaporul de turisti?

    Today there is no other ferry, o aud cum imi raspunde la intrebarea pe care inca nici nu o pusesem. Cum adica? Astazi nu pleaca decat un singur vapor spre insula si pe acest vapor nu sunt acceptati turisti? Ce metoda este aceasta? Ies afara suparata foc, ii explic sotului situatia, care primeste din pacate acelasi raspuns dupa ce ajunge la rand la ghiseul pentru barbati…

    Dupa ce vorbim cu grupa de tineri care si ei doreau sa mearga pe aceeasi insula se clarifica situatia care este mult mai grava decat credeam noi.

    Nu doar ca astazi nu exista alt vapor ci singurul vapor pentru turisti care face aceasta ruta se afla in reparatie pentru cel putin o saptamana. Deci daca situatia ramane asa nu avem absolut nici o sansa sa ajungem pe celelalte 2 insule. Noi aveam bilte de avion inapoi in 6 zile… deci daca socoteam bine aveam sa ramanem in portul acesta infect fara sansa de relaxare pentru toata perioada? No way… si daca iau o barca si vaslesc pana acolo tot plec de aici – ma gandeam eu. Dar mai intai sa incercam metoda cea mai usoara… era ora 11 si vaporul pleca din port la ora 14 deci aveam 3 ore timp sa facem rost de bilete.

    Incep discutiile cu vanzatorii de bilete de la ghisee, incercam toate metodele de la rugaciuni (please, please care ii lasa rece) pana la incercare de mita (iti platim pretul dublu, triplu... nici o reactie) pana la amenințari (vreau sa vorbesc cu seful tau… care ii face sa devina agresivi) si insulte ( [...] sa vina aici ministrul turismului ca il scuip in fata) nu ajuta nimic.

    Intretimp sau adumat mai multi localnici unul dintre ei ne ofera chiar sa ne ajute. El cunoaste un birou de turism unde putem cumapra bilete de ferry… el fiind sofer de taxi. OK, ne urcam in masina lui, noi si inca o pereche cu care ne imprieteniseram deja, inghesuim toate bagajele in port bagaj si plecam la drum. Tipul dupa ce se invarte vreo 20 de minute prin oras opreste in fata unui birou de turism si ne cere bani de drum.

    Stai putin, ca mie mi se pare ciudata toata aceasta situatie, iti dau banii dupa ce cumpar biletele si intru in birou. Proprietarul biroului und tip smecher ne raspunde insa exact ceea ce deja stiam… imi pare rau astazi nu exista decat un singur vapor pentru ca cel de turisti se afla in reparatie… nu pot sa va vand bilete. Eu dezamagita dar mai ales furioasa ies din birou si incep sa zbier la taximetrist.

    Ma, tu iti bati joc de noi si profiti de faptul ca suntem disperati?

    Plateste-ma ca te-am adus pana aici, imi zice el inca calm, de unde sa stiu eu ca nici el nu are bilete?! … eu mai sa-i dau in cap… nu primesti nici un ban de la mine… sa nu crezi ca ma poti prostii… si o dau pe partea cu religia… sa sti ca zeul tau te v-a pedepsii pentru aceasta si te vei renaste ca sobolan, nu, ca vierme sau ca parazit… sau nici nu mai stiu ce i-am spus. Asta vad ca la surprins si afectat ca scoate bagajele din masina si le arunca pe jos urcand in masina fara sa mai ceara un ban si tulind-o ca un las.

    Ne-am reintors in port cu alt taxi, intretimp situatia se mai imbunatati-se… aparu-se capitanul de vas care ne-a explicat situatia. Acest vapor este special pentru localnici insulari care fac naveta si care trebuie seara sa se reintoarca acasa si normal nu se accepta turisti dar… avand in vedere ca vaporul „nostru” se afla in reparatie va face o exceptie in cazul in care mai raman bilete nevandute dupa ce absolut toti localnici sunt la bord va accepta sa urcam si noi. Sa ne punem la coada la alt ghiseu unde biletele ramase se vor pune in vanzare cu 30 minute inainte de plecare.

    Cand am vazut cu ce vapor trebuia sa mergem am inceput sa rad, o paragina ruginita … pentru asta ne-am batut 3 ore? o sa ne scufundam cu siguranta…

    Nu ne-am scufundat si am ajuns pe Insula Havelock punctuali fara nici un alt incident. Am luat un tuc-tuc pana la cabana rezervata pe Beach no. 5 pentru a ne relaxa in totalitate…

    Insula Havelock – ultimul paradis pe pamant este insa fara acces la internet (acceptabil), fara apa calda (brrr… bine ca afara erau peste 35 de grade), fara curent seara (ce romantic! in sfarsit vom vedea cerul plin de stele la lumina lumanarilor) si fara alcool?! am aflat abia aici ca pe aceasta insula alcoolul este strict interzis… INUMAN!

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de Pami* in 10.11.17 12:40:48
    Validat / Publicat: 10.11.17 17:54:06
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ASIA - ALTE LOCURI.

    VIZUALIZĂRI: 5402 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Pami*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P03 culorile apei mi-au amintit de Insulele Maldives... doar ca pe Maldives este mult mai aglomerat
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39700 PMA (din 29 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    9 ecouri scrise, până acum

    AZE
    [10.11.17 18:10:40]
    »

    @Pami: Mi-a plăcut articolul excelent. Cu toate cele negative pozitive India este asa cum este si fiecare se descurca cum poate mai bine atât turistii cat si localnicii. Eu zic ca voi v-ati descurcat foarte bine, felicitări. Mi-a plăcut cum ai amenintat cu zeul lor ca ii pedepseste, etc efectul s-a observat imediat n-ai mai plătit taxi.

    E bine de stiut ce ai povestit pentru alti turisti sa nu pateasca la fel, dar in India incredibila totul este posibil

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster
    [10.11.17 19:11:34]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    abancor
    [10.11.17 21:27:38]
    »

    Titlul m-a făcut curios, credeam că i-ai vizitat (de la distanță) pe „sălbaticii” ăia inabordabili. Cică tribul respectiv (de pe insula Sentinel) are o economie de tip PVC (pescuit-vînătoare-cules), specifică epocii de piatră. De fapt cam pe acolo se și află ca dezvoltare tehnologică. Foarte interesant faptul că există încă societăți primitive în paralel cu zborul în cosmos.

    Pami*AUTOR REVIEW
    [11.11.17 13:54:25]
    »

    @abancor: din pacate insula Sentinel nu se poate vizita / as fi vrut eu sa fiu prima care pune piciorul pe acolo; -)

    dar si celelalte Insule din Andaman sunt aproape la fel de salbatice (mai ales in ceea ce priveste lipsa de comfort)

    mishu
    [11.11.17 18:56:55]
    »

    @Pami: Un articol minunat, felicitari, votat cu mare placere.

    crismis
    [11.11.17 19:55:28]
    »

    @Pami: Ei, pe insula asta aș "suporta" să stau câteva zile! Dacă m-aș putea teleporta până acolo. Peisajele sunt superbe! Experiența cu ferry - aproape de necrezut! India chiar e o țară a celor mai puternice contraste.

    abancor
    [12.11.17 18:03:58]
    »

    @Pami: Știam, dacă te apropii prea mult, aruncă băștinașii cu pietre, cu săgeți. Un fel de a agăța eticheta cu „nu deranjați” de întreaga insulă.

    Mă gîndeam că se fac ceva plimbări așa, mai pe la distanță. Dar e mai bine că nu se fac și se respectă dorința acelui trib de a fi lăsat în pace.

    hory27
    [22.11.18 10:00:02]
    »

    Am citit relatarea ta pana cand ai scris in engleza, apoi m-am oprit... nu inteleg de ce atatea fite la romani, putei sa descri acel dialog si in lb.romana si foloseai ghilimele.

    Nu mai stim sa ne pastram demnitatea de romani, vb in engleza si punem nume straine la copii.

    adina.blondutza
    [11.03.19 09:47:14]
    »

    @hory27: Probabil ca limba romana are si o gramatica ceva mai grea, iar dupa cum a scris articolul, doamna nu stapaneste bine aceasta gramatica.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    adina.blondutza, AZE, crismis, hory27, mishu, Pami*

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052595138549805 sec
    ecranul dvs: 1 x 1