ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.10.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Câmpia Turzii [CJ]
    ÎNSCRIS: 18.09.11
    STATUS: PREMIUM
    DATE SEJUR
    AUG-2011
    DURATA: 7 zile
    prieteni

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    80.00%
    Mai degrabă mulțumit
    CADRUL NATURAL:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    88.33%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Hersonissos - cea mai mare statiune din Creta

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE

    "Cea mai mare statiune din Creta" - asa este supranumita Hersonissos in ofertele turistice si in ghidurile turistice.

    Intradevar, strada principala din statiune are o lungime de 3 km, si acestia sunt plini de magazine, restaurante, hoteluri, cluburi. Acestea se intind pina la malul marii, aflat la 100-200 de metri, paralel cu strada pricipala.

    Pe partea opusa marii se afla un deal care iasa in evidenta prin intermediul unei portiuni stancoase. Aceasta stanca este luminata noaptea cu reflectoare, fapt mai rar intilnit si care mi-a dat bataie de cap in prima seara, credeam ca am baut prea mult si am iluzii optice.

    Ce se poate face in Hersonissos?

    In primul rand plaja si baie, ca de-aia am venit la mare. Din pacate, mai mult de jumatate din cei 4 km de tarm a statiunii este stancoasa, nu are plaja. La indicatiile ghidei, grupul nostru a facut plaja si baie in dreptul hotelului Creta Maris. Aici se gaseau sezlongurile hotelului dar intre ele si tarm erau cativa metri la liber. Plaja era din nisip, intrarea in mare fiind putin mai dificila deoarece imediat ce intrai in apa era un pietris fin in care ti se infundau picioarele apoi o placa stincoasa de cativa metrii latime si abia apoi urma un fund neted, cu o panta destul de lina. Extremitatea nordica a plajei era marginita de o portiune stancoasa in care erau tot feluri de lucruri interesante cum ar fi poduri naturale de piatra, caldari naturale cu pietris alb foarte marunt si mici golfulete cu acelasi pietris marunt foarte alb. Aceasta zona apartinea insa de Creta Maris si era accesibila doar din zona hotelului sau din apa.

    A fost un loc placut in care ne-am petrecut cele 4 zile de plaja si baie.

    Plimbarea pe faleza, ziua sau noaptea, era de asemenea un lucru placut. Ziua puteai vedea toate acele golfulete si formatiuni stancoase care alcatuiau malul marii in Hersonissos. Era o mare diversitate de cladiri si terase, unele mai vechi, altele nou noute, fiecare in stilul sau aparte. Seara puteai vedea sau participa la aglomeratia din restaurante; noua ni s-a indicat un restaurant condus de un roman, care avea preturi foarte bune, dar eu nu l-am vizitat deoarece avea o locatie mai putin atragatoare. Seara mai puteai vedea si mici terase discrete, asezate pe malul marii, cu luminari pe mese si harmalaie mai putina.

    Cumparaturi se puteau face la preturi destul de bune. Maruntisuri de genul vederi, magneti, bratari, cani, etc. erau de o mare diversitate si aveau in general un pret bun, cum nu am mai vazut in alte parti vizitate in acest circuit.

    Daca Hersonissos este o statiune, cu cladiri cu scopuri turistice, nu departe de statiune, la 2-3 kilometrii, se pot vizita 3 sate cretane: Hersonissos vilage, Piskopiano si Koutouloufari. Am fost in primele 2 si aici poti vedea intradevar casute cretane autentice, unele paraginite, altele mai bine intretinute, stradute inguste si intortochiate. Erau si cateva taverne, cele mai mici si cu aspect autentic erau chiar destul de aglomerate. La Piskopiano am oprit la o taverna cu terasa si am fost serviti cu bere si vin de patroana localului, o blonda intre 2 varste, bronzata, care nu semana deloc cu o grecoaica. Ne-a marturisit ca mama ei este ucraineanca si tatal grec. Si atunci am facut legatura cu ce ne spusese anterior ghidul grec, considerate ca sunt baliverne, cum ca in anii 60 cretanii au fost tinta santajelor rusesti facute prin intermediul unor "parasute" blonde rusesti parasutate pe insula.

    Cum se putea petrece o seara in Hersonissos?

    Am vazut o multime de cluburi, baruri si discoteci; dar astea le las pentru cei mai tineri. Noi am fost vanatori de spectacole cretane live. In prima seara am prins sfarsitul unui spectacol de dansuri cretane desfasurat la hotel Albatros. Ambientul era superb, o piscina luminata din interior, cu mese si scaune asezate in jurul ei. La capatul piscinei evolua un grup de 2 dansatori acompaniati de 2 instrumentisti. Dansatorii aveau costume traditionale in rosu si negru si se vedea ca sunt profesionisti. Din pacate s-a terminat repede iar spectacolul urmator era peste o saptamina.

    In seara urmatoare am gasit un restaurant/taverna la care canta o formatie compusa din 2 instrumentisti, dintre care unul canta si la voce. Erau cantece foarte melodioase iar ambientul era deosebit. Atat formatia, cat si o parte din mese erau asezate foarte aproape de plaja si de malul marii. Cu consumatia de rigoare, am putut sta acolo sa ne delectam cu muzica si cu sunetul valurilor.

    Intr-o alta seara am fost la o taverna mai mare, aflata in capatul sudic al statiunii. Aici a evoluat o formatie de dans cretana, 2 baieti si 2 fete, imbracati in costume simple alb cu albastru, care dansau pe o muzica inregistrata. Dansurile au fost deosebite, inconfundabilul stil grecesc, dar la sfarsit cand s-au prezentat, pe una din dansatoare o chema Mihaiela. Sfarsitul a fost incununat de o groaza de farfurii sparte, atat de organizatori, cat si de meseni, care au primit, aproape fiecare, cate o farfurie ca s-o sparga de necaz. La sfarsit s-a facut un cerc mare in care au dansat cu totii.

    Am lasat pe sfarsit cea mai frumoasa seara, cea petrecuta in Hersonissos vilage. Aici am petrecut 3 ore intr-o taverna adevarata, in care cantau 2 artisti autentici. Cred ca aici am auzit printre cele mai frumoase cantece din viata mea. Binenteles ca repertoriul a cuprins si muzica pe care am dansat in draci. Cand am parasit taverna, pe la ora 12, micul nostru grup de romani (mai ramaseseram 4) a fost efectiv aplaudat de ceilalti meseni.

    Iata adresele pe youtube a 2 parti din filmuletul ce l-am facut acolo: click aici si aici.


    [fb]
    ---
    Trimis de argemi* in 10.10.11 23:21:36
    Validat / Publicat: 11.10.11 06:27:25
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 18460 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (argemi*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P16 Dupa aceasta stanca am reusit sa localizez locul nostru de plaja din vederile aeriene
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 16 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    1 ecouri scrise, până acum

    webmaster15
    [11.10.11 06:27:08]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

    Primul clip l-am atasat la review. Vizionare placuta!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Hersonissos și împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054443120956421 sec
    ecranul dvs: 1 x 1