GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Câteva ceasuri pentru a descoperi obiectivele din Durres
Aveam planuri mai mari pentru Durres, dar pentru că am ajuns destul de târziu aici ne-am limitat la obiectivele turistice din apropierea hotelului unde ne-am cazat. De altfel ăsta a fost unul dintre motivele pentru care am ales acest hotel, să fim aproape de centrul orașului.
După ce ne-am cazat la Ventus Harbor Hotel și am luat masa la Mema House, se făcuse deja ora 19.30 și era clar că timpul e prea scurt pentru a mai vedea multe lucruri din Durres.
Din fericire obiectivele turistice și nu numai, pe care le-am ales de acasă să le vizităm în acest oraș, sunt grupate pe o rază nu prea mare, așa că am reușit să vedem cam tot ce ne-am propus și câteva despre care nu știam.
Primul loc spre care ne-am îndreptat atunci când am ieșit de la Restaurantul Mema House, a fost Amfiteatrul Roman.
Acesta se află în imediata apropiere a Centrului Civic și se poate ajunge la el din mai multe direcții. Este îngrădit cu un gard metalic și se plătește pentru vizitarea lui. Noi nu am mai intrat înăuntru din cauza orei destul de înaintate ci l-am admirat de dincolo de gard. Se poate merge pe o uliță până deasupra acestuia de unde se vede foarte bine întreaga construcție. O altă clădire interesantă aflată în apropierea amfiteatrului este clădirea Albanian College Durres.
Continuându-ne plimbarea pe lângă amfiteatru am ajuns imediat în Centrul Civic al Durres-ului.
Aici se află Marea Moschee, Primăria, Teatrul Alexandru Moisiu (Aleksandër Moisiu- în albaneză), o fântână arteziană înconjurată de palmieri și multe alte clădiri frumoase. Ne-a plăcut mult cum e aranjat centrul. Chiar lângă moschee se află o terasă cu balustradă din sticlă de unde poți admira forfota din centru.
Clădirea primăriei este o construcție mai interesantă și mai diferită, care sare imediat în ochi pentru că face notă discordantă cu clădirile din jur.
Am mers puțin și în spatele teatrului, prin partea stângă a acestuia pentru a vedea un alt obiectiv care arată vechimea acestui oraș, situl arheologic Piața Bizantină.
De aici am revenit în centru și am plecat pe Bulevardul Dyrrah pentru a ne „holba” prin vitrinele magazinelor care se înșiră și pe o parte și pe cealaltă a acestui bulevard.
Am mers până la capătul acestuia și ne-am întors pe altă stradă pentru a ajunge la Centrul Comercial Flagship Center, unde am intrat și am văzut cam cum sunt prețurile pe la ei.
Ca o paranteză, am văzut în plimbarea noastră și o stație pentru taxiuri și am constatat că toate mașinile de taxi erau mercedes „bot de cal”. Nu știu dacă e o regulă, dar cel puțin în acea stație toate erau aceeași marcă. La alt colț de stradă am întâlnit și „bișnițarii” care stăteau cu „cărămizi” de bani în mână și te îndemnau să faci la ei schimbul valutar. Asta mi-a amintit de alte vremuri de la noi.
Afară se întunecase deja de mult așa că atunci când am ajuns la Turnul Venețian nu am reușit să îl admirăm chiar așa de bine. Am observat că în interiorul său funcționează un restaurant. În apropierea acestuia se află o bucată din vechiul zid al orașului și o statuie înconjurată de trei tunuri.
Pe drumul spre acesta am mai întâlnit și o biserică ortodoxă foarte frumoasă, Biserica Ortodoxă Răsăriteană, care se află la un colț de stradă și are o curte mare și frumoasă, iar în apropierea ei se află sediul Băncii Naționale Comerciale (Banka Kombtare Tregtare- BKT), o clădire de asemenea foarte frumoasă.
De la Turnul Venețian am traversat către mare și am ajuns într-un parc unde mai sunt câteva monumente, magazine de suveniruri, tonete cu gogoși și alte chestii și un mare parc de distracții.
Am mers mai departe pe malul mării, am trecut de hotelul nostru și am ajuns într-o zonă plină cu restaurante și hoteluri. la capătul aceste zone se află o construcție în formă de scări căreia i se spune Sfinxul. E foarte frumoasă noaptea pentru că sunt multe lumini încorporate în aceste scări.
Chiar în apropierea Sfinxului se află o statuie frumoasă a unui pescar.
Am mai făcut câteva poze ale hotelului nostru plin de lumini și ne-am îndreptat spre cameră pentru o odihnă bine meritată.
Călătorii frumoase vă dorim!
Trimis de ungureanica in 29.09.18 14:24:04
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ALBANIA.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ungureanica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ungureanica: Si noi ne-am gandit sa vizitam Albania. Poate anul viitor.
Cât de izolată a fost Albania și iată ce frumuseți ascunde și ce curățenie!
Mulțumesc! Sunteți frumoși ambii-amândoi!!
@mihaelavoicu: Multumim si noi. Vă salutam cu drag!
@alinafulg: Cred că merită. E o tara frumoasa si accesibila. Vă salutam cu drag!
@adrianbogdan: Vă stăm la dispoziție cu informații oricând. O zi frumoasa vă dorim!
@ungureanica: va salut cu stima si respect si vin cu rugamintea de ami spune si mie traseul pe unde ati ajuns la durres deoarece si nou merge acolo in 4 august
venim din deva si vrem sa iesim pe la naidas dar nu prin kosovo nu avem pasapoarte.
cum sunt preturile, mancare bauturi alcoolice si nealcoolice
@lucik73: Vă salut cu stimă. Ca să nu fac un ecou extrem de lung cu raspunsurile, vă indrum ca pentru drum să citiți articolul meu cu numele " Calatoria spre cele trei mari" , unde o să găsiți date exacte despre drumul pe care am mers noi spre Durres iesind la fel ca și dumneavoastra tot prin vama de la Naidas. Dar dacă mergeti prin Muntenegru să faceți stanga din Podgorita spre tunelul de la lacul Skadar si apoi spre vama cu Albania. Noi am avut o vacanță si in Kotor si am mers altfel. Pentru mancare si băutură in Albania cititi articolul meu despre Restaurantul Mema House si in poza nr. 2 aveti un meniu cu preturile de acolo. In general preturile nu sunt mari iar mancarea este foarte bună. Pentru mai multe detalii trimiteti un PM cu nr. de telefon si vă spun orice aveti nevoie. Puteti merge spre Albania si pe traseul pe care noi ne-am intors. Adică prin Grecia. Sper să vă fie de ajutor. Vacanță plăcută si drum bun!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2022 Durres, orasul antic Epidamnos — scris în 01.05.22 de raducondurache din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Aug.2021 Durres - o experienta neplacuta — scris în 24.08.21 de ux122137 din AIUD [AB] - nu recomandă
- Aug.2018 Durres, Albania — scris în 13.02.19 de danitm6 din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Durrës în jumătate de zi — scris în 17.07.17 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 Prin Albania — scris în 27.06.17 de Cata cata din RM VALCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Durres — sau reintalnirea cu Adriatica, singura mare socant de limpede pe care am vazut-o vreodata — scris în 11.09.15 de balasa violeta din CâMPINA - RECOMANDĂ