GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In vizita la Oracolul din Delfi
Va scriu cateva impresii despre site-ul arheologic si statiunea Delfi (sau Delphi, Delfoi), in aceasta ordine: aici este locul unde in antichitate se spune ca zeul Apollo isi avea resedinta subterana si de unde comunica prin oracolul sau cu grecii doritori de preziceri. O suma de preotese intrau in transa si ulterior bolboroseau preziceri cu intelesuri ambigue. Daca se adevereau, era meritul lor, daca nu se adevereau insemna ca nu ai inteles tu bine.
Sunt multe legende de spus, in esenta aici erau concentrate finantele de imprumut si compensare ale grecilor (echivalentul unei banci centrale), aici se tineau jocuri religioase asemenea cu jocurile olimpice, aici isi tineau cetatile grecesti tezaurele, aici veneai daca doreai sa-ti stii viitorul. Niciun rege nu pleca la razboi fara sa treaca intai personal pe aici. Centrul Lumii.
Astazi sunt de vizitat: piatra Buricul Pamantului, tezaurele cetatilor grecesti, templul lui Apollo, stadionul pe care se desfasurau jocurile religioase si amfiteatrele. Mai recomand sa vizitati muzeul modern de la intrare. Totul va va lua cam trei ore (exteriorul) plus doua ore muzeul. Nu este foarte aglomerat, la Delfi de regula vin doar cunoscatorii; biletele de intrare in site costa 6 eur, copiii au gratuitate, iar in muzeu 9 eur/adult.
O experienta frumoasa, de o intensitate aparte, datorate si peisajului, si ruinelor impozante dar si celebritatii acestui loc, situat intre primele 10 centre de atractie ale vestigiilor grecesti.
Acum cateva lucruri si despre statiune: este suficient de mica, cu doua strazi principale, cu neasteptat de multe hoteluri de tip boutique, unde puteti gasi cazare si mic dejun la preturi foarte decente. Sunt taverne deschise tot timpul anului, magazine cu produse locale: condimente, dulceturi, ulei de masline. Am lasat la sfarsit peisajul deosebit, care iti taie respiratia, o vale panoramica cu un covor de maslini si cu Golful Corint la orizont.
O prezicele de final: in drumul vostru dinspre Larissa-Termopile spre insulele din vest, va veti abate cativa kilometri sa vizitati Buricul Pamantului!
Trimis de Radix7 in 07.06.14 17:03:19
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Radix7); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Descoperă Delphi / Delfi" (nou-creată pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2021 [Muzeul de Arheologie] Locul unde descoperim valorile si virtutile Greciei Antice — scris în 21.08.22 de ovidiuyepi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2021 La Delphi, in ,,buricul pamantului” — scris în 23.07.22 de ovidiuyepi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 2 nopți la Delphi — scris în 15.03.20 de webSorin din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Mănăstirea Hosios Loukas — scris în 24.01.20 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Delphi, buricul pământului — scris în 04.01.20 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Delfi, locul unde pietrele vorbesc de la sine — scris în 26.07.17 de adialexe din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Muzeul Delphi, cel care păstrează Omphalos (buricul pământului) — scris în 31.03.20 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ