ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.07.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Pitești
ÎNSCRIS: 23.07.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Lacul Ochiul Beiului si Cascada Beusnita - o incantare pentru ochi si suflet

TIPĂREȘTE URM de aici

O alta etapa a circuitului nostru prin Banat a fost Sasca Romana. Am stat doua nopti la pensiunea Dolli (despre care o sa scriu mai tarziu) si de acolo am facut trei trasee usoare dar foarte frumoase.

Primul traseu a fost catre lacul Ochiul Beiului si cascada Beusnita.

Din Sasca Romana mergem spre Oravita aproximativ 11 km. Vom vedea un indicator spre Podul Bei (e cam mic, se poate rata, dar exista un reper usor de vazut, si anume un gater, pe stanga drumului. Facem la dreapta si mergem pe drum asfaltat, bun, inca vreo 5 km. S-ar putea ca aceste distante sa nu fie foarte exacte. Ultima parte a drumului spre Podul Bei este foarte pitoresc, trece printr-o padure deasa. E un pic cam ingust, dar nu e dificil de condus.

La Podul Bei se plateste o taxa de 5 lei de persoana si primesti un sac de gunoi, creindu-se astfel toate premizele pentru a mentine zona curata.

Se intra pe un drum forestier lung de 4,5 km. La inceput drumul este plin de bolovani mari, apoi parca e un pic mai acceptabil. Masinilor cu garda joasa nu cred ca le va placea acest drum. Nu ca celalte s-ar da in vant sa circule pe acolo, dar suporta mai usor denivelarile. Se merge incet, atat din cauza denivelarilor, cat si datorita faptului ca dupa fiecare curba te poti intalni cu alta masina. Drumul este ingust, de cele mai multe ori trebuie intelegere intre soferi pentru a incapea doua masini.

Cam dupa 2 km, poate mai mult, urmariti pe dreapta un mic indicator pe care scrie cascada Vaioaga. Este si loc de oprit masina. Coborati cativa pasi si veti vedea o cascada mica, dar frumoasa. Merita sa opriti sa o admirati.

Drumul se termina intr-o zona larga, cu loc de campare si parcare, respectiv in zona unei pastravarii. Asa se si numeste locul, „La pastravarie”. Aici se poate manca un pastrav bun, la un pret rezonabil (15 lei un pastrav maricel) Nici pretul la bere, suc, apa nu era prea mare. Chiar am apreciat decenta proprietarilor, care nu au ridicat preturile pentru ca erau singurii furnizori in zona. Mai rar asa ceva!

Apoi incepe traseul spre Lacul Ochiul Beiului. Se merge lejer, prin padure, pe o poteca aproape plana, De fapt se urca insa foarte putin si lejer. Drumul e frumos, in cea mai mare parte la umbra copacilor care ofera o racoare placuta. Poteca insoteste Nera, care din loc in loc are mici praguri cu apa inspumata.

Dupa 40 minute de mers, am ajuns la lac. Tot ce am citit despre acesta s-a adeverit. Este de o frumusete aparte iar linistea ce te cuprinde stand si privindu-l este aproape ireala.

Cateva date despre lac, citite de mine prin diverse articole : se afla la o altitudine de 310 metri, are diametrul de 20 m si adancimea de 3,6 m. Apa este foarte limpede si are culoarea turcoaz. Lacul nu ingheata niciodata, temperatura apei osciland intre 4si 8 grade. Din acest motiv multe pasari care ar trebui sa pleca in tarile calde, raman langa lac pe timpul iernii.

Am citit si o legenda legata de acest lac, si anume ca fiul unui bei cu putere si renume in zona, s-a indragostit de fata unui pastor. Beiului nu i-a convenit si a poruncit ca fata sa fie ucisa. Fiul sau a plans pana cand a murit si el iar din lacrimile lui s-a format lacul. Dupa moarte, fata s-a transformat intr-un parau, Beusnita.

Dupa ce ne-am saturat privind si fotografiind lacul, am pornit mai departe spre cascada Beusnita. Poteca urca un pic abrupt prin padure, dar nu va speriati, urcusul dureaza foarte putin dupa care drumul devine lejer. In maxim 30 minute se ajumge la cascada. Poteca merge pararel cu paraul Beusnita, care si-a facut loc printre pereti de stanca. Din loc in loc apa se pravaleste peste stanci, astfel incat nu ne vom plictisi admirandu-le. In doua puncte putem vorbi chiar de cascade in toata regula, dar sa nu va opriti crezand ca ati ajuns. Cascada este impresionata, apa cade pe mai multe stanci pe care le acopera ca un voal. Este acoperita de muschi, care ii dau un aspect deosebit.

Ce e tare neplacut la cascada : exista niste muste mari, galbui-maronii, care inteapa rau de tot. Cica ar fi tauni. (or fi migrat de la canionul de sare de anul trecut si s-au ingalbenit de efortul de a veni de la Praid!). Cert este ca ne-am ales cu o gramada de intepaturi, care s-au inrosit si inflamat. La fel patisera si ceilalti turisti de la pensiunea unde stateam!

Drumul la intoarcere este usor si placut. Obligatoriu inca o oprire la lac, pentru a vedea cum razele soarelui il luminiaza din alt unghi.

In concluzie, este un traseu usor, accesibil aproape oricui. Il recomand din toata inima.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de adrianaglogo in 27.07.16 22:28:24
Validat / Publicat: 28.07.16 08:56:46
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SASCA MONTANĂ.

VIZUALIZĂRI: 6438 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianaglogo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 lacul la intoarcere, cu o culoare schimbata
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 27650 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

irinad
[28.07.16 19:32:43]
»

@adrianaglogo - Un articol frumos despre locuri frumoase care merită mai mult decât un SB la care m-am nimerit întâmplător!

adrianaglogoAUTOR REVIEW
[28.07.16 21:55:05]
»

@irinad - Multumesc pentru SB,

mishu
[02.08.16 12:12:17]
»

Foarte frumoase locuri pe unde ai umblat si la fel de frumoase si povestile. Felicitari, votat cu mare placere.

adrianaglogoAUTOR REVIEW
[02.08.16 12:38:27]
»

@mishu: Multumesc

Utube CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.08.16 22:56:03]
»

Am acordat votul cu foarte mare plăcere.

Felicitări!

adrianaglogoAUTOR REVIEW
[04.08.16 23:09:26]
»

@Utube - Multumesc

egeta31
[08.08.16 20:48:09]
»

Buna seara! Mi-a placut articolul mult, dar as vrea sa va intreb daca nu se gaseste cazare si la case particulare, nu numai la pensiuni. Multumesc!

adrianaglogoAUTOR REVIEW
[08.08.16 22:09:09]
»

@egeta31: Nu stiu despre cazari la particulari.

Dar nu mi se pare o idee buna. Nu stii peste ce sau peste cine dai la o casa particulara! La o pensiune gasesti referinte pe net sau la persoane care au fost acolo. Plus ca in caz de nemultumiri majore poti sa faci ceva, o reclamatie, o postare pe net.

Singurul avantaj ar fi ca esti singur, deci nu risti sa te deranjeze eventualii turisti petrecareti.

krisstinna
[08.08.16 22:18:05]
»

@egeta31: Particulari? Eu n-am putut să mă cazez nici la pensiuni în satele alea. Nu am avut siguranță. Adică nu eu, soțul Deci, ca să înțelegi mai bine, eu nu sunt pretențioasă, dar satele acelea nu mi-au plăcut. Nici măcar în Oravița nu am găsit ceva decent, acolo era pustiu și gri, parcă dăduse cineva o bombă, așa arăta totul. Am fost nevoiți sa mergem spre Herculane. Păcat de zonă! Succes și vacanță frumoasă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
adrianaglogoAUTOR REVIEW
[08.08.16 22:40:52]
»

@krisstinna - Total de acord cu parerea despre cazare la particulari, dar nu iti impartasesc opinia legata de siguranta in acele sate. Cred ca te referi la Sasca Romana si Sasca Montana.

Cel putin in Sasca Montana sunt multe pensiuni care arata bine. Eu am stat la Sasca Romana, pensiunea Doly, o sa scriu curand si despre ea. A fost mai mult decat OK.

Satele arata linistite, cam prea linistite, oamenii mi s-au parut amabili.

In Oravita nu ai gasit ceva decent?

Eu am stat la hotel Condor (3 stele), a fost foarte bine. Pe booking avea o nota mare, nu mai stiu sigur, parca 8,5.

Si oraselul era chiar animat, plin de turisti, inclusiv straini (e drept, cativa) veniti pentru trenul montan spre Anina.

Acum e drept ca suntem diferiti deci si pretentiile si cerintele ne sunt diferite! Mie una chiar mi-a placut acolo.

Numai bine, sper sa nu fie cu suparare raspunsul meu.

krisstinna
[08.08.16 23:06:19]
»

@adrianaglogo: Scumpa mea, eu nu mă supăr nici pe cei care merită , pe tine nici nu am de ce.

Da, la satele alea mă refeream. Știi, mie îmi plac mult culorile. Fiecare îmi transmite ceva. Nu-s pretențioasă la cazări. Dar la localități da. Acolo unde totul e gri și trist și unde există multe bodegi cu mușamale pe mese, iar mesele pline cu oamenii locului, fug unde văd culoare și lumină.

Am avut parte de 5 cazări, in județe diferite, in luna Iulie. Știi care mi-a plăcut cel mai mult? Aia fără clasificare, n-avea stele, margarete sau alte alea. Acolo cerul mi-a zâmbit, iarba mi-a răsfățat picioarele, soarele mi-a mângâiat trupul, iar eu le-am mulțumit fericită.

Te pup, felicitări pentru articole și vacanța reușită!

adrianaglogoAUTOR REVIEW
[08.08.16 23:26:07]
»

@krisstinna - Ok, am inteles ideea. Si nici eu nu ma supar in general, iar daca o fac imi trece repede!

egeta31
[09.08.16 08:16:49]
»

@krisstinna - Multumesc!

calatorul
[19.09.16 00:25:01]
»

@adrianaglogo: Am auzit multe laude despre aceste locuri care par sa fie incantatoare, multumim, voi adauga relatarea la informatiile adunate.

dani ddd
[08.09.17 18:33:46]
»

E o zona frumoasa, pacat de drumurile acelea aproape impracticabile din cauza gropilor imesne

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, calatorul, dani ddd, egeta31, irinad, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Cheile Nerei:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.084877014160156 sec
    ecranul dvs: 1 x 1