ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.07.2023
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2023
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Rainforestation Nature Parc, Kuranda Australia

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Așa cum am povestit data trecută dedic un articol separat experienței unice din Rainforestation Nature Park. Locul de agrement ocupă 1/2 zi din timpul turistului.

Acces Rainforeststation Nature Park

În Kuranda nu sînt prea multe străzi. Gara se află lângă telegondolă și strada principală Condoo Street se va accesa imediat. În maxim 10 minute am traversat pe acest Condoo Street localitatea și am ajuns în locul unde se află Australian Butterfly Sanctuary. Acolo se află și Visitors Centre o parcare mare fără taxe și de acolo se ia autobuzul gratuit până la obiectiv. Sînt 4 ore de plecare începând de la 9.30 și 4 ore de întoarcere ultimul care duce direct la gară acolo fiind ultimul tren la 15.30.

Șoferul verifică voucherele fiecăruia și cei cu vouchere complete (cu programul integral din parc) au prioritate la urcare. Oricum ajunge fiecare acolo. La plecare se iasă din Kuranda circulând pe străzile Therwine Street și Rob Veivers Street și se va ajunge la o intersecție cu autostrada Kennedy. La stânga se va ajunge la Mareeba o altă localitate, la dreapta spre Cairns, înainte este drumul nostru aproximativ 6 km,

Despre Rainforeststation Nature Park

Parcul a fost înființat și amenajat în 1974 pe 40 hectare de teren. Fondatorul și proprietarul acestui parc turistic este Charles And Pip Woodward. Istoria locului inclusiv cea a Kurandei se poate citi pe panouri mari ilustrate cu text și poze.

Orar și tarife Rainforeststation Nature Park

La sosire ne întâmpină o parcare, un restaurant un iaz mare decorativ și clădirea centrului. Se va trece fie pe un hol fie prin magazine cu diferite souveniruri tematice.

La biroul de tichete sînt vreo 4 case acolo se vor primi și informații suplimentare. Orarul de vizitare este 9.00-15.30 7 zile pe săptămână.

La mine atracțiile au fost incluse în excursie dar voi enumera tarifele. Atracțiile se pot plăti și separat dar cele mai avantajoase sînt pachetele. Astfel doar pentru a vizita Koala și Wildlife Park ne costă 20 aud (60 lei) Doar Army Duck Rainforest Tour (vizita junglei cu mașinile de armată amfibii) 28 aud (84 lei) Doar Pamagiri Cultural Experience (interacțiune cu băștinașii, spectacol) 28 aud (84 lei) Toate trei de sus costă 59 aud (177 lei) Personal am beneficiat de acestea trei atracții și mi-au luat 5 ore, restul până la 6 ore au fost drumul din Kuranda și la gară.

Adițional se mai pot achiziționa bilete la Exclusive Koala Acces (se va prezenta îngrijirea lor, cum se înmulțesc, și alte informații interesante, este un upgrade la primul bilet și costă cu 5 aud în plus. Între 11.30-13.00 se poate plăti un prânz făcut la grătar costă 25 aud (75 lei) O drumeție în junglă cu ghid costă 25 aud (75 lei) cu plecare de aici. Copii (4-14 ani) au tarif aproape jumătate plus un pic, iar tichetele de familie (2+2) sînt cele mai avantajoase.

Vizita mea

Am primit programul pe suport de hârtie acolo era o hartă cu parcul, cu localizarea atracțiilor și ora la care începe. Orientarea nu era dificilă, sînt panouri peste tot și între programul atracțiilor am avut timp să studiez plantele exotice expuse sau să mănânc la una din locurile amenajate.

Koala and Wildlifepark

Accesul în acest parc care seamănă cu un zoo se face la stânga de casele de bilete. Ușile de intrare 2 pe sens au un arc și se împing dinspre case și se trag la venirea înapoi. De ce? Cangurii umblă liber, ar putea să împingă ușa dar nu să și tragă.

În fiecare zi cca de 6-7 ori există o anumită oră când unul din angajați vor prezenta animalele. Este un panou care indică cine la ce oră ce va prezenta. De exemplu la momentul vizitei Joelle prezenta păsările la 9.40, Jessie câinii dingo la 10.30, Dave a prezentat koala la 14.15, iar Brian diavolii tasmanieni la 13.30. Având timp am intrat de 3 ori la animale. Deoarece la prima vizită unele animale dormeau dar la a doua sau a treia vizită erau treji, koala de exemplu. Panourile cu informațiile despre animale conțin și cod QR cu ajutorul căruia se pot obține informații suplimentar.

Ce am văzut aici? Koala, canguri, diavoli tasmanieni, câini dingo, crocodili, diferite reptile, șopârle, varani, peștele Baramundi, diferite broaște, păsări, reptile. Din reptile le pot enumera pitonul diferite specii și diferite specii șopârle. Reptilele periculoase erau într-o încăpere închisă și se puteau admira după sticlă.

Cangurii cereau mereu de mâncare și stăteau la pozat. Se fereau de lacul unde se aflau crocodilii. La un moment dat s-a dat de mancare la crocodili, haleau fără milă tot ce au primit.

Army Duck

Ca să se ajungă la locul de îmbarcare în aceste mașini ale armatei amfibii am trecut prin expoziția de plante/fructe tropicale. Acestea le-am admirat după excursia cu Army Duck și le voi descrie după acesta.

La început nu știam ce s]nt aceste vehicule, aveam să aflu. Army Duck sînt intitulate aceste vehicule militare folosite în al doilea război mondial. Sînt capabile să circule pe teren accidentat, prin noroaie, nămoluri sau apă. Sînt câteva bucăți aici în parc cred că vreo 6 am văzut. Aici la locul de îmbarcare erau 3. La momentul când s-a hotărât să se folosească acestea în scop turistic a urmat achiziția vehiculelor casate și o amplă activitate de recondiționare inclusiv a motoarelor care sunau fix ca originalul. Diferența între cele de atunci și cele de acum modificarea spațiului interior pentru băncile pe care stau turiștii.

Bineînțeles că istoria Army Duck tot de pe panourile ilustrate l-am învățat. Tot personalul este îmbrăcat ca un ranger de fapt asta este și uniforma acolo în parc. Turiștii la sfârșitul excursiei mai făceau câte un selfie cu rangerul din dotare acolo în vehicule.

A urmat și plecarea noastră am căutat loc în față pentru a vedea atracțiile junglei din partea frontală. Rangerul nostru tânăr și tatuat foarte priceput în a explica și a învăța a pornit vehiculul dinozaur și aveam să aud sunetul original al motorului recondiționat (si Dvs la fel prin video atasat). Sînt cărări bine definite pe care să meargă este traseu pe uscat, noroaie și apă. În apă se mai vede câte un șarpe, crocodili nu am văzut. Lumea păsărilor și sonorul produs este din nou unic. Flora la fel. Ghidul șofer ne-a arătat acele liane care cresc în junglă și dacă te ageți în așa ceva îți rupe carnea de pe tine. Experiența a făcut-o pe un manechin si o vesta de salvare. Pe traseu sînt aparate de fotografiat montate în junglă și acestea se pot descărca ulterior accesând un cod. (Am interacționat cu ei acum 2 zile prin email, nu găseam photo code de pe bonul fiscal, m-au redirecționat la un alt departament dar de atunci aștept...)

Se va face turul de onoare și în lac după care se urcă înapoi pe uscat. Pe drum se pot vedea bananiere, cafea și plante de cacao. Ni s-au arătat și plantele otrăvitoare pe care nu ai voie să pui mâna sau plante mâncătoare de insecte. Totul a fost foarte interesant și didactic.

Tropical Fruit Orchard

Am ajuns înapoi la expoziția de plante. În primul rând m-am așezat pe o bancă și mi-am mâncat prânzul din traistă. Pe urmă m-am apucat de studiat plante. Enumăr ceea ce am văzut :planta de cacao, fructul dragonului, banana, mărul malay, nucul macadamia, cactusul rambutan, lămâi, guanabana, mabolo. Nu cunosc toate plantele altfel la unele am trecut denumirea văzută pe plăcuța informativă.

Pamagiri Cultural Experience

Înainte să dau mâna cu băștinașii am intrat a doua oară la animale, koala tocmai făceau ochi, dar diavolii tasmanieni încă dormeau, pe ei i-am văzut treji abia la a treia vizită. Pamagiri Cultural Centre este împărțit în 3 locuri, un loc acoperit unde ne împărtășesc experiența lor muzicală, un câmp deschis unde vom arunca cu bumerangul și un alt loc deschis unde aruncă ei cu sulițele.

Nu știu cum dar la ora programată numai eu am fost acolo restul de turiști s-au rătăcit pe la alte atracții. Astfel aborigenul, unul din ei m-a luat în primire și a început cu bumerangul. Am aruncat și eu un set la un moment dat aruncam mai bine ca el, el numai râdea.

A urmat experiența muzicală cu instrumentele lor fabricate cu ajutorul termitelor. Nu știu din ce lemn este făcut dar de găurit au găurit furnicile cei mai buni fabricanți de instrumente pe acolo. Ulterior instrumentele sînt frumos pictate. Și omul nostru a fost pictat. A făcut o demonstrație muzicală care mi-a plăcut mult. a urmat aruncatul cu sulițele, le nimereau (tintele) și nu prea.

Am stat de vorbă cu băștinașul meu, este angajat full-time în parc și strămoșii lui trăiau undeva pe aici în pădure. Mi-a povestit că nu mai vrea nimeni din ei înapoi în pădure tentația civilizației este prea mare, muncesc, au o casă sau apartament, mașină, familie și merg și ei la rândul lor în vacanțe.

La final a avut loc spectacolul pamagiri care mi-a plăcut din nou foarte mult folosind aceleași instrumente și ceva tobe. Amfiteatrul acoperit s-a umplut de turiști eu am stat puțin la dreapta aproape de decor. În timpul spectacolului tinerii din trupă au observat un șarpe pe partea mea și în timpul dansului făceau semne la șeful lor dacă ar trebui să intervină. A observat și el șarpele și unde ar vrea să ajungă și prin semne le-a spus că nu trebuie să facă nimic. A plecat și șarpele nostru iar spectacolul a luat sfârșit.

Mulțumim Kuranda.

 

WM rog acest video la început mulțumesc -- youtube

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 19.07.23 22:07:05
Validat / Publicat: 19.07.23 23:10:54
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRALIA & N.Z..

VIZUALIZĂRI: 420 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Lac ornamental
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26300 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[19.07.23 23:07:11]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

mprofeanuPHONE
[24.07.23 15:45:54]
»

@AZE: Superbă și această vizita de 6 ore prin diversificatul parc. Ai avut de toate încep cu privitul animalelor, koala, dingo, diavolul tasmanian, canguri, reptile... ce bine că ai revenit și animalele s-au trezit! A urmat plimbarea cu amfibia pe uscat și apă, interesantă demonstrație cu manechinul ce poate fi tăiat de liană... A urmat prezentarea plantelor, carnivore, otrăvitoare... Ai fost singurul la demonstrația cu bumerangul cu aborigenul...

O experiență unică și atât de interesantă, a meritat fiecare banuț!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[24.07.23 22:38:52]
»

@mprofeanu: Bună seara. Da, a fost cea mai frumoasă zi aici în Kuranda. Se observă că ne place natura cel mai mult indiferent în ce colț al pământului.

Aș fi vrut să încarc mai multe videouri, de exemplu am multe cu aborigenii, cu spectacolul dar și cu restul de obiective. Dar asta e regula doar 5 bucăți. Poate mă va lăsa WM să scriu un articol doar despre Pamagiri experience și atunci mai pot încărca încă 5.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanuPHONE
[25.07.23 07:08:09]
»

Ar fi excelent dacă ai scrie despre aborigenii Pamagiri și ai pune și cele cinci filmulețe, așa am vedea și noi alte lumi, alte obiceiuri într-un loc atât de îndepărtat unde puțini ajung acolo...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Cairns:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065927982330322 sec
    ecranul dvs: 1 x 1