ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.06.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
MAY-2015
DURATA: 2 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Lac de Verde - Golf & Leisure Resort

TIPĂREȘTE

Începând cu anul 2013, Lac de Verde - resortul care se întinde pe o suprafaţă de 24 de hectare şi care include un teren de golf, primul teren privat din România - a fost preluat de un grup de investitori chinezi. Reabilitat, cu noi investitii în proiecte de infrastructură, servicii şi acţiuni de promovare a brandului, Lac de Verde - Golf & Leisure Resort a fost relansat pe piaţa turistică cu o nouă imagine şi cu servicii destinate nu doar pasionaţilor de golf, ci şi diverselor categorii de vizitatori. În prezent Lac de Verde - Golf & Leisure Resort include un teren de golf cu 9 cupe (sau găuri), 3 corpuri de cazare cu o capacitate totală de 85 de locuri, indoor golf, driving range, 2 săli de conferinţă, Grand Ballroom, restaurant, SPA, activităţi sportive şi de recreere (paintball, tiroliană, golf team building, tir cu arcul, piscină exterioară, snow tubing, biliard şi tenis de masă).

"Avem o strategie şi un plan de dezvoltare bine structurate, iar investiţiile vor continua şi în anii următori dorind să creăm şi să implementăm un concept complex al serviciilor hoteliere, bazat pe calitate şi diversitate. Suntem poziţionaţi pe piaţă ca un club de golf profesionist, iar prin noile servicii şi investiţii dorim să fim un partener de încredere pentru evenimente corporate şi private, dar şi o destinaţie preferată pentru relaxare", a declarat într-un interviu Zheng Xing, CEO Lac de Verde.

Lac de Verde - Golf & Leisure Resort Breaza se află la doar 95 km de Bucureşti, într-un cadru natural deosebit.

De ce i se spune "Lac de Verde"? Am aflat că în zonă exista iniţial o casă privată căreia i se spunea "Casa cu lacuri" pentru că în împrejurimi erau şi nişte lacuri. Între timp, casa renovată şi reamenajată a devenit Club House, iar lacurilor li s-au restrâns limitele în frumoase zidiri de piatră şi au fost amenajate cu podeţe şi cu flori. Deci "lac" de la lacurile pe care le vedem şi astăzi, iar "verde" de la culoarea predominantă a zonei.

Terenul de golf

Recunosc, până a veni la Lac de Verde - Golf & Leisure Resort nu ştiam nimic despre golf. Obişnuinţa documentării de dinaintea plecării, m-a făcut să încerc să aflu câte ceva, astfel încât, acolo, să nu fiu complet pe dinafară.

Ceea ce mi-a plăcut foarte mult a fost faptul că jucătorul de golf nu joacă împotriva unui adversar care trebuie învins. Nimeni, în afara lui însuşi, nu-i poate influenţa performanţa.

Jocul modern de golf a apărut în Scoţia, în Evul Mediu, ulterior devenind foarte popular în Marea Britanie, Japonia şi Statele Unite. Se pare că şi în China, în timpul Dinastiei Tang, cu 500 de ani înainte ca jocul de golf să fi apărut în Scoţia, se juca ceva similar şi se presupune că golful a ajuns în Europa, apoi în Scoţia, prin intermediul călătorilor mongoli din Evul Mediu.

În România, în prezent sunt foarte puţine terenuri de golf, unul dintre ele fiind cel de la Lac de Verde - Golf & Leisure Resort, un teren privat, cu 9 green-uri, amenajat la standarde europene. Terenul de golf este destinat exclusiv jocului şi se întinde până sus, în vârful dealului.

Pentru antrenamente şi instruiri se folosesc amenajările de "Driving Range". Continuând înainte de la bifurcaţia aleii către Club House, se ajunge la standurile şi terenul de aterizare a mingilor. Am avut curiozitatea de a urca dealul până acolo şi de a privi terenul pentru antrenament, cu distanţe marcate la 100, 150 şi 200 m.

Agale, pe aleile amenajate, am făcut mai multe plimbări, una dintre ele purtându-ne până la Hole 5 (cupa sau gaura 5) situată la cea mai mare altitudine a resortului. În aerul curat, pigmentat de parfumul salcâmilor încărcaţi de floare, înconjuraţi de verdele natural al pădurii şi al terenului bine îngrijit, am admirat şi am fotografiat panorama oraşului Breaza şi somptuosul Club House care se ivea printre copaci.

Afirmam în articolul anterior că, pe lângă excelente condiţii de practicare a sportului regal, golful, Lac de Verde - Golf & Leisure Resort îşi aşteaptă vizitatorii cu moderne spaţii de cazare situate în trei locaţii distincte, fiecare unică în felul ei: Casa Grădinarului, Club House şi Vila Picasso.

Complex Casa Grădinarului

Despre Casa Grădinarului locaţia în care am fost cazaţi în weekend-ul petrecut la Breaza, nu voi insista pentru că am scris deja. Adaug doar că apreciez că cele 23 de spaţii individuale de cazare, cu dotări moderne, sunt potrivite persoanelor dinamice, care vor să rupă monotonia cotidianului urban şi îşi doresc o evadare - singuri sau în grup - în mijlocul naturii adevărate.

De asemenea consider că aceste spaţii de cazare sunt ideale şi pentru grupuri organizate, pentru evenimente sau pentru tabere de copii şi de studenţi.

Club House

La Club House am fost în chiar ziua sosirii noastre la Lac de Verde - Golf & Leisure Resort pentru că aleea minunată care duce într-acolo - pietruită, mărginită cu flori şi umbrită de arbori decorativi şi salcâm înflorit, cu podeţe peste lacurile cu stufăriş şi stânjenei de baltă - îndemnau să mai faci un pas, apoi încă unul şi încă unul… Aşa am ajuns lângă clădirea care domină înălţimea, i-am dat ocol şi am fotografiat-o la exterior.

A doua zi, când am făcut turul resortului, am putut vedea şi interiorul cu cele 4 apartamente luxoase şi o cameră dublă, cu terase luminoase şi neînchipuit de mari care oferă vederi panoramice înspre terenul de golf şi înspre dealurile împădurite din jur.

Am aflat că la Club House există centru de conferinţe, zone pentru meetinguri restrânse, pentru relaxare, sală de fitness, saună, jacuzzi, precum şi parcare supravegheată.

Pe unul dintre pereţi, alături de un certificat care-i atestă valoarea şi de o crosă, am remarcat chipul înrămat al marelui jucător şi profesor de golf Paul Tomiţă. Pe un alt perete, deasupra unor fotolii, un uriaş evantai anunţă că ne aflăm lângă intrarea în salonul în care periodic, la anumite evenimente, are loc ceremonia de preparare şi de servire a ceaiului conform tradiţiilor chinezeşti. Interiorul impresionează prin decorul autentic chinezesc, prin vasele specifice ceremoniei, dar mai ales printr-o masă specială pentru ceai, sculptată cu meticulozitate tipic asiatică, din lemnul unui singur copac.

Vila Picasso

Vila Picasso, o ingenioasă îngemănare de piatră, sticlă şi lemn, ofera cazare în 5 camere spaţioase (cu paturi matrimoniale sau twin) şi un apartament cu scară interioară. Este ideală pentru închirierea în totalitate, pentru grupuri care vor să socializeze, să se distreze până în zori fără teama de a-i deranja pe vecini, deci pentru cei care vor altceva decât se obişnuieşte.

Un living foarte generos, cu câteva mese rotunde, de opt locuri fiecare, precum şi o zonă de barbeque sunt la dispoziţia tuturor celor care aleg să se cazeze aici.

Despre dotări, ce vă pot spune? Graţie amabilităţii gazdelor, am intrat şi am fotografiat dormitoare, încăperi pentru baie, livingul comun, aşa încât imaginile ataşate vă pot spune mai multe decât mine. Am remarcat scara interioară care duce spre un alt loc de dormit, decorurile din piatră şi lemn, ca şi numeroasele tablouri de pe pereţi. Dacă nu sunt toate reproduceri după marele Picasso, cu siguranţă toate sunt executate în aceeaşi viziune artistică.

... şi altele

Dacă Grand Ballroom, cortul cu terasă exterioară, cu o capacitate de 300 de locuri, nu ar fi fost în reamenajare atunci când am fost noi acolo, poate că aş fi putut spune mai multe despre el. La fel şi despre piscina exterioară care se construia în capătul dinspre pădure al cortului.

Sala de jocuri este locul în care ne-am petrecut serile, după cină. Aflată aproape de recepţie şi de restaurant, sala are imediat lângă intrare un punct de închiriere echipament pentru golf. Desigur, seara, atunci când am fost noi prezenţi acolo, nimeni nu mai închiria nimic. În schimb mesele de biliard, de tenis de masă şi toate celelalte erau foarte solicitate. Încăperea generoasă, bine luminată, este decorată cu trofee câştigate la competiţiile de golf şi cu tablouri înfăţisând imagini tematice. Un televizor montat pe un perete asigura un fond muzical agreabil pentru toată lumea, în special pentru chibiţii care aşteaptă la măsuţe, pe fotoliile confortabile înşiruite pe lângă pereţi.

Restaurantul aflat aproape de intrarea din strada Caraiman, cu bar şi cu o terasă exterioară acoperită, ornamentată cu multe flori, merită câteva rânduri speciale. Împreună cu imaginile pe care le voi ataşa, cred că vă voi convinge că merită să-i treceţi pragul atunci când vă veţi afla la Breaza.


[fb]
---
Trimis de iulianic in 02.06.15 22:14:50
Validat / Publicat: 03.06.15 02:20:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BREAZA.

VIZUALIZĂRI: 2759 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Lac de Verde - Golf & Leisure Resort. Lacul şi vegetaţia din jur.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

danamandache
[03.06.15 12:31:18]
»

Interesant resortul! Nu mă pasioneaza golful, dar imi plac lucrurile deosebite. Felicitări pentru articol!

iulianicAUTOR REVIEW
[03.06.15 12:48:45]
»

@danamandache - Şi eu sunt foarte străină de jocul de golf. Nu am fost la Lac de Verde - Golf & Leisure Resort pentru golf, ci pentru a-mi petrece un weekend. Acolo au ce face şi cei care nu sunt pasionaţi de golf.

Pentru mine, natura şi parcul de la Lac de Verde - Golf & Leisure Resort, frumos ca o grădină botanică, vor rămâne pentru multă vreme o amintire de neşters. Iar cele două mingi de golf pe care le-am primit cadou vor fi - tot pentru multă vreme - amintirea primului contact cu un teren de golf şi totodată mărturia că am fost acolo.

FlorinAndrei
[03.06.15 17:05:44]
»

Felicitări pentru impresii

Am și o completare: din păcate terenul pe care este situat clubul de golf este din cel care are probleme cu alunecările de teren

Am fost prima dată aici acum vreo 6 ani și, împreună cu un prieten, am plătit pe un angajat de acolo să ne plimbe cu o "limuzină" electrică de acolo, ca să ne prezinte locația.

Îmi amintesc perfect că la acea dată, cam la mijlocul suprafeței ocupate de Club, la poalele unei pante era amenajată o clădire mare, vreo 20 m lățime, cu un etaj, iar de pe terasa acestei clădiri se făceau antrenamente de la punct fix: adică se trăgea cu crosa într-o minge de golf, cât mai departe, în deal, iar mingea respectivă revenea, datorită gravitației, la baza pantei.

Ei bine, când am revenit la Club peste 2-3 ani, acea clădire impozantă cu terasa pentru antrenament NU mai exista. Am întrebat de ea și mi s-a spus că datorită alunecărilor de teren din zona aceea a trebuit să fie demolata

Si altă completare, mai veselă, de astă dată.

Pentru cei interesați, se pot face cursuri de inițiere în acest sport, cu instructori individuali.

De două ori am lăsat băiatul (de vreo 13 ani atunci) pe mâna unui astfel de instructor și nu mi-a venit să cred la ce performante ajungea la sfârșitul unei lecții de o oră!

Din păcate, golful este un sport destul de costisitor, dar dacă aveți ocazia, vă recomand și eu locația de la Breaza!

iulianicAUTOR REVIEW
[04.06.15 09:50:56]
»

@FlorinAndrei - Nu ştiu dacă terenul de golf are probleme cu alunecările. Când l-am văzut noi arăta impecabil. Citisem că nişte ploi abundente au pricinuit cândva unele stricăciuni la aleile pentru golf mobil, dar prin strădania personalului, totul a fost readus la normal în scurt timp.

De vreo doi ani, schimbându-şi proprietarul, Val de Verde - Golf & Leisure Resort a cunoscut mai multe transformări şi îmbunătăţiri. Acum, pentru instruiri şi antrenamente, există Driving Range (vezi foto P85-P88) şi un teren de aterizare a mingilor cu marcaje la 100, 150 şi 200 m.

Acolo, sus, aproape de marginea proprietăţii, am văzut o vulpe cât se poate de adevărată. Manifestându-ne surprinderea, unul din oamenii locului ne-a spus că putem vedea uneori şi căprioare sau veveriţe.

FlorinAndrei
[04.06.15 10:35:33]
»

@iulianic - Hai sa îți spun ce coincidență: în perioada 30 mai - 1 iunie 2015 am fost și noi la... Breaza!

Chiar am avut de gând să trec pe la Club ca să vad cum a mai evoluat, în timp, locația!

Eventual urma și un reportaj, ca al tău

Nu am mai ajuns la Club pentru că, pentru prima oară în viață, nu am mai ieșit deloc, timp de 2 zile, din curtea casei unui prieten din Breaza, unde am stat: am avut ce face înăuntrul perimetrului respectiv și noi și băiatul și cățelul. Despre această casă, care de fapt este acum o adevarată fermă, cu produse vegetale și animale strict BIO, poate voi povesti în curând.

Eu nu am mai fost în Breaza de 4 ani, cum am scris mai sus, dar întâmplarile de povestite de mine sunt cât se poate de adevarate.

Faptul că unele parcele din Breaza au probleme cu alunecarile de teren este bine cunoscut de localnici, iar eu am aflat acest lucru de la prietenul meu (cel cu ferma), care înainte de a începe să construiasca casa lui acolo (acum 10 ani) s-a documentat foarte bine!

O să caut poze (vechi de 7-8 ani) cu acea clădire de la Club, care acum nu mai există, datorită alunecărilor de teren. Sper să le gasesc.

In rest, ramâne cum ai spus: Clubul "Lac de Verde" este o locație foarte frumoasă, ideală nu numai pentru a face sport, dar și pentru a te bucura de zecile de hectare cu gazon și aranjamente peisagistice foarte frumoase.

Si nouă ne plăcea, ca atunci când baiatul nostru făcea acolo antrenament cu un instructor personal, să ne plimbăm cu cățelul pe toate aleile și pajiștile din Club și, în special, să admiram peisajul de la înălțimea acelei "Hole 5"

iulianicAUTOR REVIEW
[04.06.15 11:27:47]
»

@FlorinAndrei - Aşteptăm şi alte impresii despre Breaza şi - aşa cum ne-ai promis - imagini vechi de la Lac de Verde. Doar privindu-le ne vom da seama (noi, cei care nu am fost acolo şi în urmă cu mai mulţi ani) de schimbările majore care au intervenit în ultima vreme.

Pentru mine, ca nepracticantă a jocului de golf, punctul forte al resortului rămâne natura. Dacă mai adaug aranjamentele peisagistice şi calitatea serviciilor, atunci se înţelege de ce aş dori să revin oricând la Lac de Verde - Golf & Leisure Resort.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
danamandache, FlorinAndrei, iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Breaza:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06182599067688 sec
    ecranul dvs: 1 x 1