ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.03.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 03.09.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
FEB-2016
DURATA: 10 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Manastirea Sfintului Charbel

TIPĂREȘTE URM de aici

Nu vreau sa va plicitisesc scriind articole foarte lungi despre acelasi obiectiv, insa vreau sa va spun ca manastirea este o cu totul alta locatie, aflata undeva mai jos decit schitul si unde am gasit ceva atit de important incit nu se poate sa nu va scriu si voua. Daca o sa cititi, o sa aflati despre ce e vorba.

Manastirea se afla construita pe virful unul deal la vreo 15 kilometri distanta de Jbeil, un frumos oras al Libanului, la o altituine e 1200 de metri, pe terenul unei foste ferme. Se spune ca Dumnezeu a pregatit totul pentru miracolele ce aveau sa se petreaca in acest binecuvintat loc si anume ca prima parte a manastirii a fost construita chiar in anul in care s-a nascut Sfintul Charbel. (1828)

Dupa zece ai s-a continuat construirea bisericii si in anul 1841 aceasta a fost terminata.

In 1865, an in care Charbel a fost sanctificat, se incepe constructia unei biserici si mai mari pentru preluarea miilor de pelerini din toata lumea ce veneau sa se roage la mormintul sfint.

Aceasta noua biserica a fost inaugurata dupa noua ani si a fost denumita dupa numele sfintului, asigurind facilitati pentru nevoile spirituale ale celor ce ii calcau pragul pentru a se ruga de vindecarea bolilor.

Manastirea produce in ferma ei vinuri, dulceturi si brinzeturi atit pentru personalul monahal cit si pentru parohiile invecinate.

In acest loc se afla unul dintre cele mai mari altare de pelerinaje din lume in care credinciosi din toata lumea vin sa roage la moastele sfinte. La manastire vin mii de scrisori din toata lumea de la credinciosi care isi doresc mijlocirea Sfintului in rugaciunile lor.

Despre asta vroiam sa va scriu, ca printre sutele de scrisori expuse, se afla si 3 din Romania.

Scrisorile par a fi vechi si desi se vede stampila, nu am reusit sa identific anul. Cred ca sint de pe timpul regimului trecut insa nu imi dau seama cum or fi auzit ai nostri despre minunile sfintului libanez.

In incinta manastirii, desi e interizs fotografiatul (acum imi dau seama ca poate Sfintul a facut ca sa scap aparatul si sa mi se strice cind am fost la intilnirea AFA- glumsc, desigur) am reusit sa captez citeva imagini cu o vitrina unde era reprodusa familia lui Charbel. Din ceara erau reprodusi parintii si cei 5 copii, 3 baieti si doua fete). Nu stiu daca barbatul este tatal lui inaite de a deceda sau cel cu care mama lui s-a recasatorit si care a ost preot paroh insvirindu-le copiilor o viata religioasa. Alta vitrina avea hainele purtate in timpul vietii cit si haine cu care trupul sau a fost imbracat dupa prima deshumare si care au pe ele urmele lichidului scurs timp de citiva ani de zile, pina cind a fost sanctificat si corpul lui a putrezit, raminind doar oasele de o nuanta usor rosiatica.

In alta poza am reusit sa imortalizez o capela de rugaciune destul de mare si de mobilata fata de ce pe care o vazusem la schit. Erau si aici luminari electrice insa un model mai deosebit, cu chipul Sfintului imprimata pe ele.

Itr-un loc cu grilaj prin gaurile caruia lumea lasa donatii, se gasea Rugaciunea Sfitului Charbel pe care puteti sa o cititi pentru ca poza e cit de cit buna.

In holul de la intrare se afla un magazin de unde se pot cumpara bucatele de vata imbibate cu mirul sfint si tamiie. Iar la iesire exista si un alt magazin plin cu suveniruri, magazin ca incare e o forfota atit de cumvaratori cit si de vinzatori. Am luat si noi citeva iconite (100 lire), un medalion cel mai mic tot la acelasi pret si niste luminarele din ceara. Erau tot felul de bijuterii religioase, atit cu chipul Sfintului cit si cu Fecioara sau Iisus.

Inchei aici aceasta expunere trecerei mele pe la Locul Sfint!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de adri-nico in 26.03.16 02:18:56
Validat / Publicat: 26.03.16 08:50:56
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în ORIENTUL MIJLOCIU

VIZUALIZĂRI: 3096 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adri-nico); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 familia lui Charbel rugindu-se inainte de masa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 2029 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[26.03.16 08:53:03]
»

Fără PMA std (fragmentare), da'... ştii tu :-) // cu "votul meu", adică, să nu pară cine ştie ce (altă) conspiraţie. Eu fiind... eu.

-

Şi inclus în MG (prin "continuare la", "urmare de la")

krisstinna
[26.03.16 18:42:29]
»

@adri-nico - Hai că acum sunt sigură că vei ajunge la concert!

Citind cele scrise de tine, constat că această mănăstire este cu totul diferită de cele vizitate de mine și am vizitat muuulte Interesante și pozele, conturează foarte bine imaginea acelui loc sfânt.

=

Eu nu am FB, nu am putut descoperi mare lucru despre T., dar sper să mă ții la curent, ai adresa mea de mail de anul trecut de când mi-ai trimis poze de la întâlnirea AFA.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[26.03.16 23:55:57]
»

Multumesc @krisstinna, sper ca pina in mai sa-mi treaca. Vorba aia, ochii care nu se vad, se uita.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Beirut și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05105996131897 sec
    ecranul dvs: 1 x 1