GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Orasul Interzis din Beijing/China este incercuit de numeroase obiective turistice si zone de agrement. Una din acestea este cartierul Shichahai sau Lacul celor 10 temple in alte cuvinte. Este o zona comerciala si de agrement si nu se afla deloc departe de Orasul Interzis. Cele mai importante obiective turistice de aici sint Drum and Bell Tower facand parte din vechile fortificatii ale orasului (Turnul Tobosarului si Turnul Clopotelor) iar aproape de aceste turnuri se afla lacurile de agrement Qianhai Lake si Houhai Lake cu tot setul de atractii care nu au voie sa lipseasca, adica de la shopping si plimbari pana la a lua masa in numeroasele restaurante/terase din zona sau o plimbare cu barcuta sau cu ricsa.
Localizare si acces
Dupa vizita Orasului Interzis din Beijing capitala Chinei am iesit pe Poarta Shenwumen, am trecut podul peste canalul plin de apa din jurul fortificatiilor, si am ajuns pe bulevardul Jingshan Front Street. Dincolo de Orasul Interzis pe un deal se afla Jingshan Parkiar in varf se vede o pagoda superba, de asemenea printre copaci se pot vedea pavilioane. Am mers pe jos aproape pana la coltul Orasului Interzis unde am observat unul din Turnurile de Aparare de aceasta data coltul nord/estic. Aceasta zona este si comerciala, vanzatorii ambulanti sint fara numar aici. Gura de metrou este aproape. Am parasit aceasta strada traversand in fuga pe trecerea de pietoni (daca nu fugi te calca masinile) iar soferul ne-a colectat de pe Jingshan East Street si dupa ocolirea parcului a intrat pe bulevardul Dianmen Inner Street aflat pe aceeasi axa cu axa principala din Orasul Interzis. Dupa 10 minute de sofat am observat in fata noastra Drum Tower. Soferul a virat la stanga si parcat imediat la dreapta intr-o parcare publica dupa viraj aflata pe Gulou West Street. (pe partea cealalta este Gulou East Street) Intre cele doua turnuri (Drum Tower in fata si Bell Tower in spate) este o piata (Drum and Bell Towers Square) ca sa ajungem in aceasta piata vom folosi 2 alei ambele se numesc Zhonglouwan Hutong –este si vest si iata-ne intre cele doua turnuri cu sute de ani istorie. In afara de accesul rutier se mai poate folosi metroul cu linia nr 2 si nr 8. Mai sint autobuzele, troleibuzele si taxi.
Drum Tower (Turnul Tobosarului)
Turnul Tobosarului a fost construit in anul 1272 de pe vremea lui Kublai Khan si dinastiei Yuan. Da chiar asa pe acea vreme mongolii dominau pe aici pe langa Korea care apartinea tot Mongoliei dar au invadat si Japonia si Vietnamul dar ce sa povestesc doar au ajuns si au cucerit cetati si in Transilvania. Destinatia turnului pe langa cea de observator si fortificatie a fost anuntarea orei exacte pentru populatie prin folosirea instrumentelor muzicale (tobele din Drum Tower si clopotele din Bell Tower ambele considerate instrumente muzicale folosite in China medievala)
Turnul de 47 m inaltime a fot construit partial din zidarie, partial (in mare parte) din lemn. In prezent isi asteapta vizitatorii in stare renovata si in culoarea roz (din 1980 s-a deschis si turistilor) Tobe sint una mare si 24 mici. De sus se poate admira panorama orasului.
Taxa de intrare si orar de vizitare: 20 rmb (12 ron) costa, programul fiind 9.00-17.00. Orele la care se pot auzi tobele sint 9.30,10.00,11.30,13.30,14.30,15.30,16.45. Eu am auzit la ora 14.30.
Bell Tower (Turnul Clopotelor)
Turnul Clopotelor a fost construit tot in 1272. Trebuie sa mentionez insa ca cele doua turnuri au fost reconstruite in decursul anilor dupa ce au fost degradate fie de timp fie de anumite distrugeri. Una din aceste reconstructii a avut loc in timpul Imparatului Chengzong (1297), Imparatului Yongle 1420 (cel care a infiintat Orasul Interzis) si alta reconstructie mai tarziu in timpul Dinastiei Qing in 1745. Turnul se mandreste cu cel mai mare clopot de bronz facut vreodata in China si anume 7m inaltime, 3,5m diametru, 63 tone greutate iar sunetul clopotului se aude la 5 km. Eu nu am auzit, nu stiu daca este functional sau nu. Dar pana acum nu am auzit de un asemenea clopot. Taxa de intrare aici este mai putin 15 rmb (9 ron) programul de vizitare este la fel (9.00-17.00)
Zona de agrement din Shichahai
Din Gulou West Street sau Di, anmen Outer Street (vezi acces turnuri) pe niste stradute comerciale cu acces doar pietonal (si orice alt vehicul care incape de ex biciclete, motorete) Dashibei Hutong, Yandai Byway, Xiaoshibei Hutong ajungem la cele 3 lacuri de agrement din zona Houhai Lake, Qianhai Lake si Xihai Sea. Daca continuam drumul mai gasim inca trei lacuri si anume Northern Sea, Middle Sea si Southern Sea. Acestea deja se afla in dreptul Orasului Interzis si Piata Tien, anmen si au si cate o insulita in dotare (Quingdao Island) Aici este Beihai Park si un alt loc de agrement indragit de localnici. Aceste lacuri s-au format in urma Grand Canal care facea legatura cu Hangzhou.
Schichahai este un cartier istoric infiintat pe vremea dinastiei Jin. Eu am intrat in acest cartier pe straduta pietonala Yandai Byway si am fost foarte impresionat de mixul format din cladiri istorice, magazine, restaurante, terase si multimea de chinezi care nu parea sa fie deranjati de zecile de biciclete/scutere care circulau pe aceasta strada. La capatul acestei stradute am ajuns la malul Lacului Qianhai si Houhai. Intre cele doua lacuri este o legatura, un canal ingust, podul de piatra istoric care se afla aici se numeste Yinding Bridge. Foarte multa lume si aici se pare ca vremea frumoasa si calda i-a scos pe chinezi din locuintele din blocurile de zeci de etaje. La prima vedere in afara de plimbarile pe malul lacului in parculetele frumos amenajate si pline de flori sau statul pe terase sau restaurante si baruri se mai poate face o plimbare cu ricsa, cu barca, cu bicicleta, cu masinuta electrica.
Cu mare bucurie ca am reusit sa vad si acest furnicar chinezesc m-am indreptat inapoi spre locul de intalnire cu grupul, ghidul si soferul iar urmatorul obiectiv vizitat a fost destinat stomacului ca da chiar m-am intalnit cu foamea. Dar asta este din nou... alta poveste (poveste gastronomica de aceasta data)
Rog WM sa ataseze, multumesc
Trimis de AZE in 13.04.17 23:33:41
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
----
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Beijing, BEIJING" (deja existentă pe sait)
@AZE: Si iar am prins primul vot, si iar constat ca mi-e dor de China. Fiecare poza o privesc cu mare drag si din cate se pare si tie ti-a placut acolo.
Aceste articole ne fac sa ne aducem aminte inca o data cum a fost acolo si pare ca facem calatoria inca o data. Mie mi s-a intamplat chiar sa-mi recites din articolele despre China pentru a ma mai plimba prin acele locuri.
Mi-as dori sa merg intro calatorie ceva mai lunga (cam o luna) asa, ca sa ma bucur mai mult. As vedea locuri noi insa m-as si intoarce in locuri pe unde am trecut.
Frumos articolul, felicitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2017 CCTV Tower si Beijingul modern — scris în 15.05.17 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- May.2016 Călător în China clasică III — scris în 18.01.18 de Lila Mo din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- May.2016 Călător în China clasică II — scris în 14.01.18 de Lila Mo din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- May.2016 Călător în China clasică — scris în 12.01.18 de Lila Mo din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Apr.2016 Prin Beijing-ul de Nord, o altă zi — scris în 19.02.17 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2016 Prima zi prin Beijing, China prima întâlnire — scris în 03.02.17 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Nov.2014 Istoria jadului pe drumul matasii — scris în 13.02.17 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ