ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.07.2011
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 05.07.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2011
DURATA: 3 zile
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Minivacanta in Barcelona

Ilustrație video-muzicală
QUEEN - It's Kind of Magic
TIPĂREȘTE

Anul acesta, in aprilie, soacra mea a fost intr-o vacanta pentru seniori in Costa Brava. A vizitat Barcelona intr-o excursie optionala si pentru ca a fost fascinata de frumusetea orasului, a revenit inca odata pe cont propriu, cu trenul. Pozele si povestirile ei m-au starnit si pe mine si am inceput sa fac o documentare amanuntita a obiectivelor turistice „must see” si mai ales a posiblitatilor de parcurgere intr-un timp scurt, neavand finante prevazute pentru aceasta escapada.

La inceput am studiat ofertele de cazare pentru luna iunie sau octombrie si am avut un soc vazand preturile mari (comparativ cu cele platite de noi in Grecia sau Bulgaria) si conditiile minime oferite. Ori aveau baia la comun, ori nu aveau AC, ori erau situate la periferia orasului, ori erau foarte, foarte zgomotoase, oamenii plangandu-se frecvent in review-uri ca nu s-au putut odihni, sau ca in hotel nimeni nu vorbeste engleza si nu s-au inteles de nici un fel. In fine, m-am obisnuit cu ideea, am zis ca voi alege pana la urma ceva optim in momentul cand voi stii ca plec.

Pasul doi, am citit tot ce s-a scris pe AFA si am luat notite despre diverse amanunte necesare.

Pasul trei, am cautat obiectivele turistice de mare atractie si am ales cam ce as vrea sa vad cu ochii mei.

Pentru foarte multe informatii m-a ajutat site-ul: barcelona-tourist-guide.com

Gasesti aici tot ce ai nevoie sa stii, tren, metrou, bus turistic, cartele pentru transportul in comun, cazare, harti.

Dupa toate acestea, mi-am lamurit prietena cea mai buna ca trebuie neaparat sa vizitam Barcelona, ca eu m-am indragostit deja de acest oras, iar ea trebuie sa ma insoteasca. Am convenit ca luna iunie este cea mai potrivita, am cautat zboruri astfel incat sa prindem weekend si sa avem cazare 2 nopti. Rezultatul a fost: 18-20 iunie. Apoi revenind la problema cazarii, am dat peste un chilipir. Expo Hotel Barcelona aparuse pe booking.com cu camera dubla libera si pretul de 76 euro/noapte, hotel de 4 stele, situat la 100-200 m de gara Sants si intre statiile de metrou Sants si Taragona. Detalii despre hotel am postat deja aici: Expo Hotel Barcelona

Odata ajunse la ora 18,45 in aeroportul El Prat Barcelona, am iesit din terminalul A2, am facut dreapta si ne-am indreptat catre pasarela care te duce direct in gara. Aici vine un singur tren, cel cu care, dupa 3 statii (fix 19 minute) am ajuns la Sants. Am iesit din gara, am dat un tur cu privirea de jur-imprejur sa ne orientam cam pe unde suntem si am zarit imediat hotelul. Am fost bucuroase ca este mai aproape decat ne asteptam si ne-am grabit sa ne cazam. La receptie am primit informatii si pliante cu obiectivele turistice, orar de functionare, acces si pret, harta orasului, harta metrou si detalii, la cererea noastra, despre cum ajungem in seara aceea la Fantana Magica. Ne-am tras un pic sufletul, am exclamat „suntem in Barcelona, iti dai seama? ! ? ” si am trecut la indeplinirea planului de vizitare.

De la hotel pana in Piata Espanya, am mers pe jos cca. 15 minute. Din piata, catre Palatul National de Arta, se deschide o alee desprinsa din basme, strajuita de fantani alb-galbui, care te conduce catre piesa centrala, Fantana Magica. Pe alee circula sute de turisti nerabdatori sa asiste la spectacolul de muzica si culoare oferit. Desi vazusem numeroase filmulete cu acest show, la fata locului am ramas pur si simplu mute. Muzica aleasa cu mult rafinament iti patrunde in suflet si combinata cu jocul de lumini colorate si dansul apei, iti da fiori, te transpune intr-adevar intr-o lume magica. Nu iti mai vine sa te desprinzi de locul acela. Am stat vrajite acolo, pe marginea fantanii, ceva vreme...

Intre fanatana si Palatul National mai sunt cateva cascade de ape aurii, iar accesul pe diversele niveluri catre Palat, se face pe scari rulante, pe dreapta se urca si pe stanga se coboara, astfel incat toti turistii, indiferent de varsta sau capacitati fizice, pot beneficia de intreaga frumusete a locului. Si totul este gratuit!

Ne-am desprins cu greu din magie si ne-am indreptat pasii inapoi la hotel, pentru odihna necesara urmatoarelor zile de tur de forta.

A doua zi, am luat metroul de la statia Taragona pana in centru, la Catalunya, 6 statii in 15 minute. De aici stiam ca trebuie sa luam busul turistic cu care ne-am asigurat practic vizitarea intregului oras, de la ora 9,30 pana la ora 21,00.

Exista 2 firme care organizeaza turul orasului, fiecare cu rutele ei. Noi am ales Barcelona City Tour, avand deja stabilite reperele care trebuiau doar privite din bus si celelalte care trebuiau cercetate in dataliu. Site-ul oficial: barcelonacitytour.cat.

Pretul biletului este de 23 euro/persoana/zi, poti urca si cobora in orice statie (”hop on-hop off”), folosind apoi oricare alt autobuz care vine in statie, pentru a continua traseul. Deasemena se pot schimba rutele intre ele, in statiile comune, cum de fapt am procedat si noi. Ti se pun la dispozitie casti, pentru a putea asculta informatiile oferite de ghid, in 12 limbi. Frecventa autobuzelor este intre 7 si 25 minute, in functie de sezon. In iunie, veneau unul dupa altul.

Am admirat din bus Coloana lui Columb, Port Vell, plaja Barceloneta, Portul Olimpic si Glories-Torre Agbar, celebrul bloc-turn, de forma ciudata si imbracat in geamuri colorate. Ar fi fost si mai interesant sa-l vedem pe inserate, dar de, nu poti sa le ai pe toate.

Prima oprire am facut-o la Sagrada Familia, unde luate de val, am colindat prin turnuri vreo 2 ore. La intrare era coada mare, dar s-a mers repejor, pretul biletul a fost 12 E, sau 15 E incluzand si urcatul cu liftul in turnuri. A aparut un mic inconvenient datorat faptului ca majoritatea turistilor optau si pentru lift, si atunci, ca sa nu se creeze cozi si haos, totul era planificat si de cand luai biletul, ti se indica ora la care ai acces la lift. Noi am ajuns la 11,30 si programarea a fost pentru ora 13,00. Dar cum creatia lui Gaudi este fascinanta, am imortalizat numeroase detalii, am vizitat un muzeu, am trecut si pe la magazinul de suverniruri, astfel ca timpul s-a scurs repede. Din turnuri privelistea este ametitoare si merita osteneala. Exista tot felul de culoare si scari astfel incat poti trece dintr-un turn in altul, sa obtii o vedere panoramica a intregului oras.

Am sarit inapoi in bus si ne-am oprit la Parc Guell. Din statie se urca pe o strada destul de abrubta si lunga, dar cu multe ispite pe stanga si pe dreapta, adica magazine de suveniruri si produse traditionale, astfel incat iti poti trage putin sufletul analizand ofertele fiecarui magazin. Parcul Guell este intersant prin operele lui Gaudi, dar si frumos prin abundenta de vegetatie si aranjamentele florale. Exista si o platforma de unde poti admira orasul intins parca la picioarele tale, sau servi o cafea, o bere, un suc. Am dat un tur rapid desi erau 27 grade si soarele stralucea peste noi. De fapt, la noi totul a fost pe fuga, pentru ca voiam sa vedem cat mai multe obiective.

Urmatoarea coborare din bus am facut-o pentru a urca pe munte, laTibidabo. Ne-am folosit de vestitul Blue Tram (4,5 E dus-intors), si apoi de funicular (2 E dus-intors).

Chiar in statia tramvaiului am admirat cladirea La Rotonda, iar sus pe munte, un fabulos parc de distractii care ofera senzatii tari si biserica 'Temple de Sagrat Cor'. Si aici am urcat cu liftul in cupola, pe acoperis. La poalele muntelui, orasul se pierdea in nori si ceata.

Grabite de vreme (credeam ca o sa inceapa ploaia), am plecat mai departe spre ultimile 2 obiective, capodopere semnate de Antoni Gaudi, La Pedrera si Casa Batllo. Ce sa spun? Sunt minunate, le privesti si spui WOW!!! adevarate bijuterii!

Ceasul bate de ora 19,00, asa ca schimbam ruta de est cu cea de vest, in statia Casa Batllo, si astfel pana la ora 21,00 am admirat din bus tot vestul Barcelonei, gradinile Miramar, Stadionul Olimpic, parcul Montjuic. Am coborat la Sants, la cativa pasi de hotel, scutind astfel 2 calatorii cu metroul.

Sa nu credeti ca ziua s-a incheiat aici. Am mancat rapid ceva in camera, ne-am refreshuit si am pornit din nou, pe jos, catre fantani. Cand va spun ca sunt magice, trebuie sa ma credeti. Ne-am incarcat acolo toate bateriile pentru ultima zi. Cum pe drum am vrut sa testam si vestitul cocktail “MOJITO” dar nu am gasit terasa potrivita, am urcat la barul de pe acoperisul hotelului nostru si ne-am satisfacut aceasta dorinta, in miez de noapte, privind peste case, intr-o ambianta placuta. Abia la ora 01,30 am zis gata pe ziua de azi, de fapt pe ziua de ieri.

A treia si ultima zi, am impachetat bagajul, l-am depozitat la receptie (gratis) si am predat camera. Am mers cu metroul pana la Arcul de Triumf de unde am inceput exploatarea perpedes. Am strabatut Parc de la Ciutadella pana la Palatul Parlamentului, apoi am vizitat basilica Santa Maria del Mar, un exemplu de stil gotic, interiorul sau inspirandu-l pe Gaudi cand a proiectat Sagrada Familia.

De aici am pasit in cartierul Gothic, orasul vechi. Strazile sunt inguste si pavate cu dale de piatra. In centru cartierului domina Catedrala inconjurata de caldiri mediavale. Gasim numeroase magazine cu suveniruri, magazine de firma, si magazine ale unor fabrici de dulciuri cu traditie. Dupa ce am vizitat catedrala, am facut un tur rapid pe faimoasa La Rambla si in piata La Boqueria, unde ne-am pierdut printre atatea fructe si legume aranjate minutios la mare arta, jamboane si sunci traditionale, dulciuri, vin Sangria de toate marimile, samburi, sucuri naturale, caserole cu bucati de fructe si lingurita, la 1 E, gata sa fie consumate pe loc.

Dar timpul a expirat, am tras linie si gata, incursiunea noastra a luat sfarsit.

Am servit pranzul, ne-am recuperat bagajul de la hotel si cu trenul ne-am dus la aeroport, la ora 19,00 spunand adio Barcelonei.

Acum sa mai detaliez un pic despre masa si transport.

In ambele zile am servit masa de pranz la LACTUCA, in sistemul “all you can eat”. Are mai multe locatii, noi am beneficiat de cea de langa Sagrada Familia si cea din piata Catalunya, lactuca.com

Pretul este de 9,95 E in timpul saptamanii la pranz, si 10,95 E in weekend, seara si de sarbatori. Meniul a fost foarte bogat: se incepe cu alegerea salatei, dar sunt multe feluri, simple si combinate, apoi supa, vine casa unde platesti si iei o bautura (suc, apa, vin sau bere), abia apoi se trece la alegerea felului pricipal care consta din friptura sau hamburgari, garnituri de cartofi, orez, paste, pizza, la desert erau prajituri, vreo 4 feluri de fructe, cafele, frisca, inghetata, adica mananci cat poti. Totodata, felul pricipal a fost diferit de la o zi la alta.

Pentru deplasarile fara bus turistic, am achzitioat 1 cartela T10, pe care am folosit-o amandoua. Cartela contine 10 calatorii, valabile pe tren, de la si catre aeroport (dar nu si pe autobusul care leaga aeroportul de centru), pe metrou, tramvai si autobus, in zona 1, adica include toata zona vizitata de turisti. Toate informatiile se pot gasi aici: barcelona-tourist-guide.com

Despre tren gasiti informatii aici: barcelona-tourist-guide.com/en/airport/

La gara Sants poti depozita bagajul in deplina siguranta, cu 3 E bagajul mic si 5 E bagajul mare.

Despre metrou: barcelona-tourist-guide.com/en/maps

De fapt toate site-rile se regasesc in primul mentionat la inceputul review-ului.

Nu am dat detalii despre fiecare obiectiv deoarece s-a mai povestit deja si apoi se pot gasi explicatii pe site-ul mentionat. Am vrut doar sa va descriu experienta mea, poate va fii utila celor care vor sa vada in fuga Barcelona.

Mi-a placut orasul la nebunie, as reveni oricand sa vizitez ce nu am reusit acum, il recomand din suflet tuturor calatorilor prin lume.


[fb]
---
Trimis de Cristina67 in 17.07.11 09:22:46
Validat / Publicat: 17.07.11 11:22:54
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7156 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cristina67); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pasarela pe care am traversat-o din aeroport catre gara
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25850 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

Cristina67AUTOR REVIEW
[17.07.11 11:21:53]
»

As dori, va rog frumos, daca se poate atasa urmatoarea melodie: http://www.trilulilu.ro/elenaman71/19016829a89f72

Multumesc!

webmaster
[17.07.11 11:41:58]
»

Am adaugat ilustratia muzicala dorita de autoare.

Admin
[17.07.11 11:49:52]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie

Alina Morar
[17.07.11 21:19:35]
»

WOW! spun si eu citindu-ti review-ul.

ramo_info
[18.07.11 18:33:12]
»

Este foarte bun reviewul tau. Si Complet! Felicitari

Cristina67AUTOR REVIEW
[18.07.11 19:15:46]
»

Multumesc, @Alina Morar

@ramo info, pentru viitoarea incursiune in Barcelona, am pe lista de vizitat Monserat si cateva din statiunile de pe Costa Brava.

ramo_info
[18.07.11 22:24:33]
»

Despre monserat am facut un review, iar despre costa brava, pot sa iti spun despre Vilanova i la geltru. Inca nu am aucat sa scriu un review de acolo, dar urmeaza, zilele urmatoare

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, Cristina67, ramo_info
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Barcelona:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.54462313652039 sec
    ecranul dvs: 1 x 1