ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.11.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Târgu Mureş
ÎNSCRIS: 03.04.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2011
DURATA: 2 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

O zi in Baile Tusnad

TIPĂREȘTE

O zi in Baile Tusnad

Cea de a doua zi petrecuta la Baile Tusnad se anunta ploioasa. Era innorat si ne asteptam dintr-un moment in altul sa ploua. Ce sa facem? Ne-am facut un plan pentru a vizita cate ceva si pentru a mai face putina miscare in mijlocul naturii. Aveam de acasa o lista cu obiective, dar nu stiam toate amanuntele: cum ajungem la ele si cat timp ne ia parcurgerea drumului. Prin urmare, ne-am indreptat spre Centrul de informare turistica din statiune, care se gaseste vis-a-vis de Hotelul Tusnad.

Inauntru am vazut un monitor interactiv, daca-mi amintesc bine era ceva gen “touch screen”, caruia nu i-am dat mare atentie deoarece era doar in maghiara, din cate am vazut eu. Ne-am indreptat insa spre doamna care se ocupa cu informarea turistilor si am intrebat-o cam ce am putea vizita, sa nu ne ia prea mult timp si sa fie mai usor de ajuns, avand in vedere ca multi dintre noi aveam copii mici si e greu cu ei. Primele obiective care sunt recomandate de catre oricine in Baile Tusnad sunt Cetatea Balvanyos si Turnul Apor.

Cetatea Balvanyos, de fapt ruinele fostei cetati, este o cetate despre care nu se cunosc prea multe iar totul pare invaluit in mister. Este una din cele mai vechi cetati din zona. Cetatea propriu-zisa a fost construita prin sec. XII – XIII, dar sapaturile arheologice au scos la iveala monede romane, margele din vremea romanilor, ceramica veche, etc. Altii cu imaginatie mai bogata si care adora legendele au spus ca « a fost construita de uriasi si zane » iar la ridicarea cetatii aici erau « templele paganilor », insa nu stiu la cine se refera localnicii cand pomenesc de pagani. Cert este ca foarte multe cercetari nu s-au facut iar prezentele ruine apartin fostei Cetati Balvanyos. Urcusul ar fi cam de 45-60 minute, dar incepe din preajma Hotelului Balvanyos. Nu prea ne-a fost pe plac, am considerat ca nu e chiar ce doream si am asteptat alte recomandari.

Turnul Apor este un turn construit la o inaltime de aproape 800 de metri pentru o panorama asupra statiunii. Nu a avut niciodata rol strategic e doar un punct de belvedere. Traseul incepe de langa Hotelul Tusnad pozitionat vis-a-vis de centrul de informare turistica. Dupa urcarea scarilor de langa hotel, se ia la dreapta prin padure. Drumul este cam de o jumatate de ora si usor, dupa cum am fost informati. A fost trecut pe lista de selectie.

Lacul Ciucas, pozitionat intr-un peisaj superb. De amenajarea lui s-a ocupat un roman din Brasov, Tache Stanescu, cu mari implicatii in dezvoltarea zonei, ocupandu-se de infrumusetarea zonei prin amenajarea unor alei, parcuri, fantani si altele, fapt pentru care a si primit o diploma de onoare iar o fantana si un parc au primit numele sau, fapt mentionat pe o placa de marmura. Lacul e in apropiere, dar l-am vazut cu un an in urma si nu prea aveam ce face momentan acolo.

Ne-am interesat de Ruinele cetatii dacice Piscul Cetatii , despre care citisem pe mai multe saituri turistice si chiar gasisem un blog care descria acest traseu. Imi amintes ca era in jur de o jumatate de ora, exact ce ne doream si traseul incepea tot din dreptul hotelului. Din pacate, angajata de acolo nu auzise de asa ceva, cu toate ca o strada din statiune poarta tocmai acest nume si chiar am remarcat - o pe harta pe un panou de langa constructia – centru de informare tursitica. Din datele mele aceste ruine se gasesc chiar in locul numit Piscul Cetatii, la 1301 m. Cum nu am primit alte informatii, am renuntat la acest traseu.

In cele din urma ne-am hotarat a ne indrepta spre Turnul Apor, considerat a fi cel mai convenabil pentru noi.

Am trecut strada si am urcat scarile invechite de langa hotel. Odata urcate scarile, am luat-o spre dreapta. Am trecut pe langa Baza de Tratament, care nu stiu daca mai functioneaza dar pare o constructie parasita, lasata in paragina...

Intalnim si un indicator, care ne “spune” ca spre Turnul Apor trebuie sa urmam punctul rosu. Trecem pe langa Izvorul Mikes si Izvorul Apor. In statiune exista si Izvorul Stanescu, dar nu era in drumul nostru. Sunt ape sulfuroase, feruginoase. Sunt izvoare tip chiosc, in jurul robinetelor construindu-se o incinta. In jur piatra macinata de apa de-a lungul timpului e rosie. Apele au multe proprietati curative, dar se recomanda a se consuma dupa sfatul medicului, printr-o cura specifica anumitor afectiuni. As dori aici sa mentionez ca apa, odata colectata in recipient, este limpede si curata, dar daca sta mai mult, devine rosiatica.

Inaintand iesim dintre cladiri si ajungem la intrarea in padure. Drumul urca usor iar poteca e batatorita. Am inaintat putin, dar au inceput sa se faca auzite cateva tunete, prevestind o furtuna. Nu mai stiam ce sa facem. Sa inaintam sau nu? Eram singuri, turistii au cam disparut din cauza anuntatei ploi si urcand incet prin padure, brusc ne-am amintit de povestile celui care administreaza cabana in care ne aflam. Dupa spusele lui, in acest an, ursii au mancat pur si simplu trei caini! Se anunta si ploaia, eram cu copii mici si parca nu ne-a mai venit sa inaintam. Ne-am indreptat prin urmare spre Pensiunea Iris (vezi impresii) pentru o partida de minigolf si o mancare calda. Ploaia n-a fost pe masura “anuntului”, a stropit putin si gata.

Dupa ce am plecat de la Pensiunea Iris ne-am indreptat spre Biserica Ortodoxa din Baile Tusnad, ale carei picturi deosebite, realizate in culori calde, ne-au atras atentia cand am trecut pe langa biserica.

Construita dupa Catedrala Reintregirii de la Alba –Iulia, intrarea in incinta se realizeaza printr-un Turn – clopotnita, precum cel de la Alba Iulia.

Picturile din turn sunt superbe si simbolizeaza armonia, promoveaza intelegerea si toleranta dintre popoare. Pe bolta este si un citat interesant, din “Glosolalia”, darul Duhului Sfant de a vorbi in alte limbi: “Si s-au umplut toti de Duhul Sfant, precum le dadea lor Duhul a grai. crestinortodox.ro/carti-o ... alia-79930.html Imprejur sunt desenati si apostolii iar la intrare pictura simbolizand “Adormirea Maicii Domnului”.

Piatra de temelie a bisericii s-a pus in octombrie 1939, dar lucrarile s-au efectuat cu greu. Intrerupta in 1940, inaltarea bisericii s-a reluat abia in 1955. Pictura s-a realizat abia in anii 1970. Dar privind cum arata biserica in prezent ai spune ca exista de sute de ani!

Nu se poate sa nu remarcati biserica daca treceti prin Baile Tusnad. Silueta eleganta, picturile luminoase, realizate in culori calde, dar invechite de vreme atrag atentia!

De altfel, cand s-a pictat aceasta biserica, s-a dorit a se realiza ceva deosebit, si s-a reusit! Arhitectonic, este o copie miniaturizata a Catedralei Reintregirii de la Alba –Iulia, iar picturile atat cele interioare cat si cele exterioare, sunt copie dupa cele de la Manastirea Voronet, motiv pentru care biserica este cunoscuta ca fiind “Voronetul Ardelean”.

Incadrati de picturile care cu greu s-au putut realiza, am urcat cele cateva scari care ne duc la intrarea in biserica. Pridvorul in stil brancovenesc mi-a atras atentia prin coloanele in forma de funie rasucita.

Curtea si intrarea in biserica sunt pline de flori, iar usile bisericii sunt larg deschise mereu! O biserica primitoare, in care poate intra oricine pentru un gand bun, pentru liniste sufleteasca, pentru a fi mai aproape de cele sfinte!

Peste drum se gaseste o biserica de alta religie, zugravita, intretinuta, cu o frumoasa Statueta a Fecioarei la intrare.

Starea drumurilor in zona e buna, se lucra pe anumite portiuni dar erau si portiuni intregi reabilitate deci cred ca pentru anul viitor nu vor fi probleme din acest punct de vedere.

As dori sa mentionez inca doua obiective care erau trecute pe lista noastra dar fiind weekend si la o oarecare distanta, nu le-am putut vizita.

Primul obiectiv este situl arheologic de la Pauleni – Ciuc, aflat cam la 32 km de Baile Tusnad, in apropierea localitatii Miercurea Ciuc mncr.ro/stiri+2011+ziua%2 ... %20cetatii.html. Si in 2011, dar si in 2010 si 2009 in acest santier arheologic a avut loc “Ziua portilor deschise”. Este un sit foarte important, unde s-au descoperit foarte multe vestigii. Citisem atunci ca sunt arheologi si din Statele Unite si ca tezaurul dezvelit este unic si de o valoare foarte mare. Cu siguranta va fi deschis si in anul urmator. Expozitii cu diverse vestigii descoperite aici sunt la Muzeul Carpatilor Rasariteni muzeul-carpatii-rasariteni.ro cu mai multe puncte de expunere: Sfantu Gheorghe, Miercurea Ciuc. Din cate am vazut, muzeul e interesant, are si reconstituiri ale vetrei dacice si altele, s-a realizat “lumea de acum 6000 de ani in 3D’. Este ceva unic in Romania. m.jurnalul.ro/special/lum ... ghe-586740.html

Al doilea obiectiv este Cetatea Zanelor din Covasna, o cetate dacica despre care circula foarte multe zvonuri, anumiti istorici sustinand ca aici si-a petrecut Decebal ultimele clipe. enciclopedia-dacica.ro/we ... ANISSTORUM.html.

Despre ultimele doua obiective, va voi povesti daca ajung si acolo, consider ca merita vizitate!


[fb]
---
Trimis de biancuta in 26.11.11 10:33:13
Validat / Publicat: 26.11.11 12:43:21
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7685 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (biancuta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Baile Tusnad - centrul de informare turistica
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18200 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmaster
[26.11.11 12:41:34]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

Qvadratvus
[27.11.11 22:24:23]
»

Îmi pare rău că te contrazic, dar ceea ce spui tu despre Cetatea Balvanyos este efectul lipsei de informații suficiente. Despre cetatea respectivă se cunosc destule astfel încît să se știe că a fost construită în secolul XI de familia Apor. Prima atestare documentară există din 1360. Cetatea nu prea apare în documente deoarece fiind relativ inaccesibilă în legătură cu ea nu s-au prea produs mari evenimente. Pe fondul dezvoltării armamentului și a metodelor de a duce războiul precum și în condițiile de relativă izolare în apropierea unor zone economice destul de prospere, cetatea a fost părăsită de moștenitorii familiei Apor la sfîrșitul secolului XVII.

Am văzut Cetatea Balvanyos în urmă cu 14 ani prima dată și a doua oară chiar astăzi. Este un adevărat cuib de vulturi, și perspectiva care se deschide de pe zidurile ei este extraordinară, meritînd tot efortul. Din păcate nu pare să fi fost restaurată ci dimpotrivă, am regăsit-o și mai degradată decît era în urmă cu 14 ani. Din centrul stațiunii se merge pe un drum de pămînt (accesibil auto) cam 1200 de m, după care se urcă prin pădure - destul de abrupt - cam 40 minute.

P.S. Stațiunea Balvanyos e o minunăție, numai că îți trebuie timp răbdare și picioare bune ca să te bucuri de ea la maxim. Pentru a vizita tot ce se merită vizitat acolo îți trebuie minim 2 zile, și asta dacă o faci la pas rapid.

P.P.S. Dacă ai vreodată ocazia, cînd mai mergi la Tușnad urcă pe Stînca Șoimilor, apoi dacă te țin picioarele mergi spre creastă și apoi spre Pasul Mitaci în direcția Nord. Să vii după aia să îmi spui dacă a meritat sau nu... !? Idem, mergi la Sf. Ana de la Tușnad nu auto, ci pe jos peste Ciomatu, e mult mai frumos.

biancutaAUTOR REVIEW
[27.11.11 23:52:46]
»

Qvadratvus, eu nu m-am intins prea mult la descrierea acestei cetati pentru simplul motiv ca am purtat doar o discutie cu persoana de la info. Bineinteles ca am citit o multime despre cetate, dar am considerat ca nu e cazul sa vorbesc mai mult.

Data exacta a construirii cetatii nu e foarte clar a. In majoritatea descrierilor se spune ca a fost construita in sec. XII-XIII, dar sunt si alte descrieri in care se mentioneaza ca anumiti arheologi ar sustine existenta cetatii in sec. XI, insa data nu e certa si circula mai multe variante. Ceea ce se stie sigur este ca apartinut familiei Apor.

Am gasit si informatia ca pana in sec. XIII cetatea a fost locuita de pagani si doar pe urma a fost reconstruita, treptat, cetatea ale carei ruine le vedem azi, dupa marea navalire a tatarilor.

Pana a nu fi Cetatea Balvanyos era denumita Cetatea paganilor, paganii fiind localnicii care au "asteptat" crestinarea. Din aceasta poveste s-a inspirat si Jokai Mor in cartea sa Cetatea Balvanyos.

Am spus ca in legatura cu aceasta cetate exista un mister deoarece sunt multe necunoscute: cine erau paganii? Ce e cu monedele romane si alte obiecte vechi gasite acolo despre care nu se mai spune nimic? A cui a fost cetatea? Chiar si inainte de constructia ei, pare ca ar fi existat ceva acolo, dar datele nu sunt clare si se speculeaza pe aceasta tema. Dupa navalirea tarailor, cetatea a fost reconstruita, iar eu am spus ca ceea ce vedem aici sunt ruinele cetatii ridicate in sec. XIII.

Se vorbeste ca in cetate a fost pastrata si coroana Ungariei, a Regelui Stefan, iar cel care stapanea la inceputuri cetatea se lupta cu Regele Stefan deoarece se opunea crestinarii de catre acesta.

Un alt mister legat de cetate este ce s-a intamplat cu ea. Asa cum spui si tu, cetatea a fost locuita pana la sf. sec. XVII, dar nu se cunosc detaliile abandonarii ei.

Conform unor documente:

"Apor Ilona care a lăsat pustiu cetatea Bálványos în fetie", conform unei alte însemnări deja în 1603, când moşierul Apor Miklós a căzut în bătălia de la Braşov dusă împotriva lui Székely Mózes, văduva sa, Lázár Borbála, a părăsit cuibul de vulturi incomod din munţi şi s-a mutat în castelul renascentist ridicat în comuna Turia

Despre cetate se mai spune ca: a fost construita de uriasi si zane, ca noaptea se aud zgomote ciudate, rasete, zgomot de lanturi, etc. dar pe toate acestea eu le trec la categoria legende si amanunte care atrag atentia asupra unui obiectiv.

Stiu ca e o zona frumoasa, am fost acolo, am fost si la lacul Sf. Ana, chiar daca in masina, dar pot recunoaste un loc frumos.

Mi-a placut in mod special Tinovul Mohos, un loc foarte interesant. L-ai vizitat?

Qvadratvus
[27.11.11 23:58:51]
»

Ok, mă dau bătut, da' cu o singură condiție: cînd vei mai fi în apropiere dă o fugă și suie pînă acolo. Dacă o să zici după aia că a fost un drum făcut degeaba să-mi dai adresa ca să-ți trimit o bere! Da' dacă ți-a plăcut, vii aici și scrii un alt rw despre cetate, da ?

P.S. Mie personal turbăria Mohos mi-a plăcut mai mult ca Lacul Sf. Ana. Apropo, ai încercat să sari în sus pe turbă ca să vezi cum fac vîrfurile copacilor ? (știam că teoretic nu aveam voie decît pe traseul stabilit, dar nu am rezistat tentației ...).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
biancutaAUTOR REVIEW
[28.11.11 00:06:36]
»

Si mie turbaria mi-a placut foarte mult! Am si incercat sa "miscam pamantul", senzatia e deosebita! Mi-am tinut doar fata sa nu calce pe alaturi, cu toate ca pe langa poteca drumul era sigur.

De fapt, tot locul e deosebit, parca ai fi in alta lume!

la cetate voi urca, dar nu cu un copil de sub 3 ani! Am sa-ti dau de veste si-ti trimit o poza din varful Stancii si alta de la cetate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Qvadratvus
[28.11.11 00:11:46]
»

De Tinovul Mohos se leagă una dintre frumoasele amintiri de pe vremea cînd relația cu viitoarea (pe atunci) a mea soție era încă în primii ani. Să exemplific: citise ea că acolo în turbărie se găsește și ceva specie de plantă carnivoră și cum era foarte curioasă tot dădea roată studiind mediul. Eu la rîndul meu făceam tot felul de salturi, clătinam copacii, etc... La un moment dat am auzit un răcnet care spunea: "-STAI, NU MIȘCA! ", Am înțepenit, crezînd că fie a apărut vreun șarpe fie că acuși-acuși mă înghite mlaștina. A urmat continuarea spusă pe un ton oarecum răstit, oarecum îngijorat: "Erai cît pe ce SĂ CALCI pe PLANTELE MELE CARNIVORE!..."

Turbării mai sunt în zonă, de exemplu Tinovul Buffago ("Bufnitorul") pe muntele Puturosul sau Hammas (pe parte dreaptă a drumului care duce spre Balvanyos este cu puțin înainte de drumul spre Sf. ANA - pe dreapta - un drum forestier care duce la Mofeta Valato și tinov)

P.S. Tehnic vorbind totuși, genul de date care îi sunt necesare unui turist aflat în apropiere, ceva de genul: "De acolo este o perspectivă extraordinară, se vede pînă departe", sau: "Se ia pe acolo și se ajunge dincolo astfel:...", ori: "Drumul este greu pentru cei care...." se obțin din păcate mai greu, loco.

P.P.S. Acum nu știu cine îmi spunea că intrarea în Tinov se face musai cu ghid și la ore fixe, prin 1997 regimul era mult mai relaxat...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster
[28.11.11 07:35:31]
»

@biancuta, am sters cele 2 link-uri din ecoul tau, esti user vechi si ar trebui sa stii ca nu poti pune link-uri catre site-uri comerciale din Romania si mai ales catre site-uri pe pagina carora se gasesc oferte ale agentiilor de turism.

georgiana
[28.11.11 08:02:47]
»

In urma cu 5 ani, in primavara si noi am stat cateva zile in Tusnad si intr-una din zile am fost in vizita la Lacul Ana si am avut sansa sa descoperim si noi turbaria Timovul Mohos.

A fost o experienta interesanta, pe care mi-ar place sa o repet.

biancutaAUTOR REVIEW
[29.11.11 23:21:41]
»

@Qvadratvus, in zona sunt intr-adevar mai multe zone mlastinoase, dar Tinovul Mohos e cel mai bine amenajat si poate cel mai interesant, dupa cum ne spunea ghidul. Vizita presupune vizitarea a doua "lacuri" ramase din cele 17 care exista acolo.

In Tinovul Mohos se gasesc mai multe plante rare sau unice, carnivore sau halucinogene, motiv pentru care Tinovul Mohos a fost declarat rezervatie floristica. Nu vreau sa repet, am scris despre Tinovul Mohos aici: vezi impresii

@georgiana, eu mi-am dorit foarte mult sa vizitez acest loc si mi-a placut chiar mai mult decat am crezut. Tulpinile strambe si subtiri ale pinilor, crescuti in mlastina, in stratul de "pamant moale" amestecat cu muschi, lipsit de saruri minerale, imprastiate in acel areal iti dau o senzatie stranie. La toate astea se adauga si pamantul asemeni unui nisip miscator, cand daca salti, simti cum tot ce e la picioarele tale se misca si se aude si apa! E foarte interesant ce e aici, "iesit" oarecum din limitele normalului.

Anul trecut cand am fost aici era altfel, dar anul acesta totul era mai bine organizat, turisti, grupuri, oricine stia sa te indrume spre ghidul care te "duce" in Tinov.

De asemenea, foarte multe panouri publicitare sau harti zonale au fost inlocuite, am vazut foarte multe schimbari, pare ca zona "a renascut".

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, georgiana, Qvadratvus
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Băile Tuşnad:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.082418918609619 sec
    ecranul dvs: 1 x 1