EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Aflați în căutarea unor locuri de relaxare aproape de casă, am redescoperit vara aceasta stațiunea Șugaș Băi. Este o stațiune balneară micuță, cunoscută de către locuitorii zonei pentru izvoarele de ape minerale și mofetele tămăduitoare.
Locul a fost descoperit în anii 1840, pe când minerii locali erau în căutare de aur. N-au găsit metale preţioase, dar în urma săpăturilor au apărut apele și gazul cu efecte benefice asupra sănătăţii. De câțiva ani, Primăria Sfântu Gheorghe a reamenajat zona prin fonduri europene și rezultatul este o locație ideală pentru relaxare și distracție, atât vara cât și iarna.
Acces
Șugaș Băi se află la o distanță de 8 km de Sfântu Gheorghe, într-o vale aflată în Munții Baraoltului. Pentru a ajunge la Șugaș Băi, ieși din Sfântu Gheorghe pe un drum asfaltat ce șerpuiește prin pădure (DJ 121C).
Dacă mergi cu mașina, la ieșire din oraș este un chioșc unde un angajat al Primăriei încasează o taxă de 3 lei (pentru salubrizare).
Se poate ajunge în stațiune și cu autobuzul 18 care pleacă din centrul orașului (Casa cu arcade aflată vizavi de parcul central) zilnic la orele 10 și 16, cu întoarcere la orele 13 și 19.
Distracție de vară
Facilitățile de agrement de aici îți pot umple cel puțin o zi. Noi am folosit parcul de aventură, ne-am jucat minigolf, am urcat pe peretele de escaladă, am făcut picnic și am băut apă minerală praspătă de la izvor.
Parcul de aventură are două trasee de dificultate medie, unul pentru copii și altul pentru adulți. Copiii au acces începând cu vârsta de 6 ani, ca să poată folosi singuri carabinierele de siguranţă. Pentru o oră de acces în parc, prețul este de 12 lei/ copil 6-13 ani. Pentru adulți și copii mai mari de 14 ani există un traseu și o tiroliană cu înălțimea maximă de 12 m, prețul fiind de 20 lei/ora.
Terenul de minigolf are în jur de 15 piste unde se pot juca adulții pentru 10 lei/oră și copiii pentru 5 lei. Programul, atât pentru minigolf cât și pentru parcul de aventură, este zilnic între 11-19 din mai până în octombrie.
Peretele de escaladă în aer liber are 12 metri înălțime și 9 metri lățime, suprafața de escaladă fiind de aproximativ 250 metri pătrați. Poate fi utilizat de copii de la vârsta de 6 ani, având mai multe trasee, cu diferite grade de dificultate. O urcare costă 3 lei.
Mai există un teren de tenis ce se poate închiria (cu programare) cu 20 lei/ oră, pe care nu l-am încercat. Noi am jucat badminton, stațiunea fiind într-o vale, nu bate vântul tare, așa că nu alergi prea mult după fluturaș.
Mofeta recomandată pentru tratarea bolilor cardiace și circulatorii, se află la intrarea în stațiune, lângă stația de autobuz. Nu se plătește pentru acces. În fața ei a fost cândva un bazin de înot, acum este doar o piscină goală.
În clădirea Șugaș Spa este saună, baie de aburi, un bazin mic cu apă caldă și unul cu apă rece. La etaj se găsește o sală de fitness, dar și o masă de billiard și una de ping-pong. În clădirea centrului de tratament, se poate face masaj, hidromasaj cu apă minerală și saună, numai pe bază de programare. Prețul este de 20 lei/ pachetul de tratament.
Distracție de iarnă
Iarna, Șugaș Băi e mai animată decât vara. Mergem în fiecare iarnă pentru că știm că acolo găsim zăpadă atunci când în oraș e uscat și înghețat. Ne ajută și webcam-urile instalate la baza părtiilor să vedem cât de multă zăpadă este (pe site-ul clubului ReKreativ—administratorul bazei).
Iubitorii sporturilor de iarnă găsesc două pârtii de schi de dificultate medie. Cea „mare” are 560m lungime și 150 m diferență de nivel, cu o instalație de transport pe cablu cu 62 de agățători. Pârtia mică, pentru începători, are 250m lungime și o pantă de 23 grade.
La baza pârtiilor este un restaurant, Tribel' s Apres Ski.
Prețurile sunt rezonabile la transportul pe cablu (un pachet de 4 de urcări pe pârtia mică sau 3 urcări pe cea mare - 9 lei pentru adulți și 6 lei pentru copii).
Trimis de istvana in 14.08.20 13:31:02
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȘUGAȘ BĂI.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (istvana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@istvana: Eu tocmai m-am intors de cateva zile din zona si multe dintre statiuni le-am cam gasit parca "in conservare" ca sa ma exprim frumos, asa incat ma bucur sa vad ca exista si locuri unde toata familia se poate simti bine.
Cred ca aceste activitati sunt placute pentru toata familia, am experimentat si eu astfel de activitati, insa acum mi s-ar parea ceva mai greu, ultima data a fost prin 2016-2017 cred.
Felicitari pentru alegere, votat cu mare drag.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
-
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2013 Cea mai mică stațiune din România — scris în 23.04.13 de ildike79 din SFâNTU GHEORGHE - RECOMANDĂ