ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.07.2018
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUN-2018
DURATA: 8 zile
cuplu fara copii
2 AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Albena — sau cum mai putem omorî timpul liber...

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Despre Albena am mai scris. De acestă dată voi scrie despre posibilitățile petrecerii timpului liber.

Bun, deci am făcut baie și plajă în mare, în piscină, am mâncat, am băut, am dormit, și a rămas timp liber. Ce este de făcut? Vizităm împrejurimile cu mașina proprie ori transportul în comun sau luăm stațiunea la pas să vedem ce posibilități ne oferă.

La plajă

Mai mult sau mai puțin sportiv se pot lua la rând posibilitățile de petrecere a timpului liber aici. O atracție de care am beneficiat prima dată anul acesta este plimbarea cu vaporașul. Ceva banal dar recomand, vezi stațiunea din alt unghi ieșind puțin în larg. Vaporașul pe numele Esperanza dar cu o capacitate de 24 locuri se vede zilnic plimbându-se dea-lungul Albenei cu o boxă deasupra din care se aud acordurile muzicii folk nemțești dar și șlagăre românești. Vaporașul face 2 opriri una la hotelul Gergana iar cealaltă în apropiere de Laguna Beach, doritorii se pot urca înaintând în apă până la genunchi până la scările ambarcațiunii. Biletul se va da pe drum 10 leva adult, 5 leva copil, durata 30-40 minute. Un leva costă acum 2,39 lei.

Copilul a dorit să pedaleze și cu o hidrobicicletă, dar să aibă și topogan ca în același timp să facă băi în mare. Recomand și acesta de și banal este altfel decât într-un lac. Costurile sînt 20 leva o oră, dar ne-a lăsat cu 10 leva jumătatea de oră. În zona de unde se închiriază ambarcațiuni se află un colț amenajat pe apă pentru copii cu diferite trambuline, figurine gonflabile numai bune pentru sărituri în mare și bălăceală pentru cei mici. Costă 3 leva jumătatea de oră.

Acum doi ani am dovedit un anumit grad de curaj sau inconștiență folosind beneficiile parasailingului dar am rămas cu amintiri faine folosind și acum la articolele AFA pozele făcute cu stațiunea de acolo de sus. Pentru o persoană costă 70 leva, pentru 2 persoane 60 leva. Recomand varianta single, fiind greutatea mai mică ajungi mai sus și vezi stațiunea ca din avion.

Nu am folosit până acum skijetul de și scump 50 leva/10 minute, am și o oarecare reținere privind folosirea acestui tip de ambarcațiune de agrement. Destul de accesibile sînt atracțiile banana și crazy shark, acestea costă 10 leva. Am văzut câțiva surferi începători și avansați, distracția costă 20 leva/oră cursul 40 leva/oră. De și afișat nu am văzut pe nimeni beneficiind de schi nautic. Acesta costă 35 leva iar o lecție de schi 70 leva.

În trecut circula un vaporaș de la Albena până în Balcic și retur. În Balcic avea loc și o oprire de 1-2 ore nu mai știu exact dar în acest timp se putea vizita ceva. Nu am văzut în acest an această cursă care costa 30 leva/adult și 15 leva/copil. În Albena se organizează și scufundări dar nu am date exacte despre această atracție.

În stațiune pe alei

Albena dispune de zeci de kilometri de alei și drumuri, iar turistul ar dori să le parcurgă pe toate. Merge și pe jos dar mult mai interesant este cu un vehicul mai mult sau mai puțin motorizat. Așa că am închiriat de câteva ori biciclete normale cu 5 leva/30 minute. O singură bicicletă pentru toți trei este vehiculul tradițional cu 4 roți foarte greoi numai bun pentru fitness pedalând cu acesta dai mai multe calorii jos decât cu o bicicletă normală. Acest tip de fitness costă 10 leva jumătatea de oră.

Mult mai faine și comode sînt mașinuțele electrice, plimbarea de jumătate de oră pentru un exemplar de 4 locuri ne-a scos din buzunar 20 leva. La închiriere am fost întrebat de permis de conducere și pe bună dreptate, demarajul este impresionant, viteza maximă ajunge la 40 km/h, trebuie respectate și regulile de circulație și în cele 30 minute am parcurs de 2 ori distanța Albena de la nord la sud și retur. Nu recomand consumul de alcool înainte de folosirea acestui vehicul, adevărat nimeni nu te pune să sufli în aparat etilotest doar dacă chiar se întâmplă un accident. Mașinuțele dispun de faruri, lumini spate, stop, semnalizatoare, marșalier, instrumente de bord, centuri de siguranță și muzică.

O altă atracție banală este trenulețul tradițional. Fiind și costul mai mic (3 leva adult, 2 leva copil ½ de traseu) este iubită încontinuare de turiști. Este și varianta mai atrăgătoare de transport în comun în defavoarea autobuzelor. Ceva deosebit ar fi plimbarea cu trăsura de și costă ceva leva chiar merită.

Distracție în apă

De 4 ani apărut parcul acvatic din Albena Aquamania a devenit atracția principală iubitorilor de apă și distracție pe apă. Spre rușinea mea încă n-am fost, în tot timpul liber am fost preocupat cu alte modalități de petrecere. Experiența mea se rezumă la tot ce am văzut de la intrare, de pe lângă gard, și topoganele uriașe. Impresia unei persoane de afară este că parcul acvatic este foarte frumos și interesant amenajat. Turiștii cazați în cele 3hoteluri din apropierea acvaparcului au intrare gratuită aici care este oarecum scump pentru o familie cu copii. Costurile intrării sînt 36 leva/adult, 16 leva/copil. Interesant este faptul că copii cu o înălțime sub 90 cm nu plătesc nimic. După ora 14.00 se mai ieftinesc biletele cu câțiva leva (de ex. 28 leva pentru adulți) Despre Aquamania s-au scris multe articole aici pe AFA.

Shopping

Centrul de interes din punct de vedere cumpărături este aleea comercială principală din Albena. Acesta se extinde de la hotelul Dobrudja, până dincolo de Paradise Blue, cel mai nou hotel din stațiune în apropierea hotelului Kaliakra și Arabella Beach. O plimbare pe această alee este distractivă și pentru cei care nu cumpără nimic. Dar modalitatea comercianților care atrag clienții într-un mod plăcut și nu agresiv te fac totuși să iei câte ceva unele prețuri fiind chiar mai mici decât pe litoralul românesc (de exemplu un banal magnet de frigider 1 leva, la noi 5 lei deci dublu, asta din ce am văzut eu într-un loc). Sînt chestii banale souveniruri pe care le cumperi la sfârșit și îți fac un final de vacanță mai frumos. Pe această alee pe lângă magazine mai găsim câteva atracții cum ar fi cinema 6D, studiouri foto retro, poze cu papagalul, cu statuia vie și multe altele că și tot bulgarul este dornic de face bani în sezon

Să nu uităm de sport

Am povestit despre anumite atracții de la plajă. Pe lângă asta mulți turiști care țin la siluetă i-am văzut alergând pe malul mării mai ales dimineața sau seara. Tot din acești turiști iubitori de alergat i-am văzut și în interiorul stațiunii pe alei. Nu sînt puțini care închiriază un teren de tenis, acest tip de sport este foarte răspândit în Albena atât în partea de jos a stațiunii cât și în partea de sus. Un exemplu de preț de bază 70 leva/oră. Prețul diferă mai mult sau mai puțin în funcție de teren și durată (mai multe ore mai ieftin) Cele mai noi terenuri au fost amenajate într-o zonă proaspăt recondiționată (era mlaștină și teren neîngrijit aici în trecut) între hotel Dobrudja și Laguna Beach. Aici se află Tenis Center Albena. Să nu uităm nici de sala de sport multifuncțională care există aici un preț de bază chirie poate pleca de la

Pentru iubitorii fotbalului se găsește în zona de sus a stațiunii un teren de mărime originală. Se poate închiria și acesta. Lângă acest teren am văzut pentru iubitorii de karting, o pistă generoasă și suficiente vehicule motorizate.

În apropierea autogării care se află în partea dreaptă imediat ce intrăm în stațiune tot la dreapta este un centru de echitație. Nu știu cât costă dar am văzut destui care călăresc seara pe malul mării, este o reală plăcere să faci această plimbare pe mal asculțând valurile.

Altele de care îmi aduc aminte

Sînt nelipsite acele mici parcuri de distracție, deliciul copiilor. De exemplu băiatul iubește acel aparat compus din trambulină și coardă tip bungee ușurând buzunarul meu de fiecare dată cu câte 10 leva. Nu a zis nu nici măcar la acele topogane gonflabile imense costul folosirii fiind de 4 leva. Dar mai sînt multe alte atracții pentru cei mici sau mari, mașinuțe, trenulețe, bărci cu motor pe piscină, balonul gonflabil în care copilul tău se rostogolește pe apă, și multe altele folosindu-le pe toate la un moment dat ți-ai dat seama că s-a cam golit portofelul. Iubitorii de popice au și ei câteva locuri unde se pot juca, de asemenea am văzut multe terenuri de minigolf.

Dacă vrei seara atmosfera unui foc de tabără, te duci la Nomad Beach, consumând sau nu ceva acolo beneficiezi de acesta, de când mă știu acolo seara cineva aprinde lemnele, asta și în scop de reclamă. Tot acolo se găsesc 2 pontoane din care unul funcțional cu Kissing Point la fel de funcțional. Poți înainta pe acest dig până la un anumit punct în larg ascultând valurile și observând seara luminile Balcicului.

În centrul stațiunii se află un centru cultural amplasat în aproperea unui parc. Pe gazonul parcului care are aproape dimensiunea unui teren de fotbal se organizează diferite evenimente existâns și o scenă aici. În anii trecuți am văzut concerte de muzică populară, muzică ușoară, și alte evenimente chiar și sportive. În acest an a fost amplasat un ecran uriaș pe care se proiectau meciurile de la campionatul mondial din Rusia. În fața ecranului au fost aduse bânci și mese și credeți-mă că în timpul meciurilor au fost cam ocupate.

Un fel de atracție (care de fapt nu este atracție ci o facilitate) sînt scările rulante exterioare între Albena de jos și Albena de sus. Dacă noi ne-am deplasat doar o dată ca să facem o plimbare în zona de parc a stațiunii, copilul s-a dat de vreo 10 ori.

Iubitorii de natura se pot plimba în rezervația naturală Baltata sau pur și simplu în zona de nord a stațiunii acolo unde sînt niște vile, căsuțe și este mai puțin îngrijit dar mai multă vegetație.

Pe foarte scurt despre împrejurimi

Pentru cei care sînt la primul sejur în Albena recomand o scurtă ieșire la Balcic, asta înseamnă o jumătate de zi în care nu se face plajă și baie. O altă atracție care se poate vizita în jumătate de zi este Capul Kaliakra, un must see pentru cei care sînt prima oară pe aici. În schimb pentru capitala maritimă Bulgariei, Varna nu mai ajunge o jumătate de zi, sînt prea multe de văzut. Sînt doar 3 exemple dintre cele mai importante obiective, siteul AFA este plin de articole despre împrejurimile Albenei, dovadă că românului îi place încă pe acolo.

Rog WM să atașeze, mulțumesc

https://www.youtube.com/watch?v=lnOFB4kEnI4


[fb]
---
Trimis de AZE in 22.07.18 21:45:41
Validat / Publicat: 23.07.18 00:51:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 6542 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Albena
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51500 PMA (din 57 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[23.07.18 00:51:03]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

webmaster
[23.07.18 07:26:59]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Bujie
[23.07.18 09:45:55]
»

N-am fost in zona. Chiar m-am intrebat ce-ai putea face in statiunile bulgaresti, mai ales ca nu sunt un fan al zacutului intr-un singur loc, mai ales pe litoral.

M-am lamurit datorita explicatiilor foarte bune pe care le-ai livrat. Multumesc!

P. S. Am ajuns intamplator la Duni, un resort foarte tare, facut de englezi dar redat administratorilor bulgari. Langa, orasul Burgas. Oribil oras... Zona saraca, limitata, sosele praf... Dom'le, dar am vazut o hotarare extraordinara la oamenii aia de a schimba in bine...

Ce mai poti spune: Bravo Bulgaria! Romania inca se straduieste sa devina cea mai ocolita tara...

AZEAUTOR REVIEW
[23.07.18 20:28:09]
»

@webmaster: Mulțumesc

AZEAUTOR REVIEW
[23.07.18 20:37:43]
»

@Bujie: Mulțumesc

Nici mie nu îmi place să stau într-un singur loc.

În Albena am vizitat împrejurimile încă de la primul sejur cu ceva ani în urmă, pe urmă neavând ce să mai vizitez în apropiere am mai și stat și m-am odihnit-sau făcut ceea ce am descris în articol.

Ați scris pe urmă:"Romania inca se straduieste sa devina cea mai ocolita tara... "

Scriind acestea sper că v-ați gândit la litoralul românesc și nu la toată țara. Deoarece sînt locuri în țara noastră care nu trebuie ocolite deloc.

Și pe litoral există excepții, doar că în ultima perioadă (și predominant în 2018) citesc tot mai multe articole negative și foarte negative despre litoralul românesc. Pe de altă parte sînt multe articole negative și despre unități de pe litoralul bulgăresc, ceea ce demonstrează că oarecum a scăzut și pe acolo calitatea seriviciilor(observat acest lucru și personal)

Zoazore
[25.07.18 20:21:32]
»

@AZE: Să-nțeleg că asta nu mai este? vezi impresii

AZEAUTOR REVIEW
[25.07.18 22:16:55]
»

@Zoazore: Parcă nu am văzut tiroliana în acest an, sau nu am fost atent.

Anii trecuți a fost sigur acolo, am văzut tiroliana.

În rest erau de toate pentru toți inclusiv nenea cu telescopul (mai ales că era lună plină în perioada în care am fost parcă 10 leva să te uiți 5 sau 10 minute și să caști ochii la extratereștri)

Poate au mai fost și altele de omorît timpul doar că eu atât îmi aduc aminte (deh memoria asta...)

Zoazore
[26.07.18 09:28:59]
»

@AZE: Pai memoria este ceva cu care sa uitam!

Ar fi pacat sa se fi stricat "parculetul" ala! Noi ne-am distrat acolo!

Iar ma oftic pentru nesincronizare! Greseala mea ca n-am strigat LA CE HOTEL voi fi, ca statiunea se cunostea!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, Bujie, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Albena și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066280841827393 sec
    ecranul dvs: 1 x 1