ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.08.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Craiova
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
CAZARE [camere etc]:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
12.50%
Extrem de nemulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
45.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Plaja, marea si... mancarea in Agios Gordis

TIPĂREȘTE

Unul dintre atuurile statiuniii Agios Gordis, ce a cantarit greu in alegerea destinatiei de vacanta, a reprezentat-o plaja cu nisip, "deziderat " turistic relativ rar intr-o insula muntoasa precum Corfu.

Daca insa va imaginati o plaja cu nisip fin si o trecere lina in mare, fara pietre, ca pe plajele impecabile din Barcelonetta sau cele cu nisip marunt, fin ca grisul, din Tunisia, va inselati profund, cum m-am inselat si eu, inainte de a pasi pe plaja din Agios Gordis.

Spuneam in review-ul trecut ca distanta de la Golden Nests la plaja e de aproximativ 700m, pe care, chiar in dupa-amiaza primei zile a sejurului, ne-am incapatanat sa ii facem cu masina, plonjand in necunoscut, ca tot romanul, cu capul inainte.

Am ajuns pe plaja cu greu, pe o alee sufocata de masini de o parte si de alta, cu pietoni care isi gaseu cu greu drumul pe langa noi, mergand de vreo doua ori in marsarier, ca sa permitem trecerea unui vehicul care venea dinspre plaja...

Acolo, nu am gasit binenteles loc de parcare, asa ca sotul meu a preferat sa se intoarca cu masina la hotel si sa revina per pedes, asumandu-si "pedeapsa" plimbatului prin cele 40 de grade Celsius, firesti in Grecia mijlocului lui august.

Pe plaja se inchiriaza umbrele si sezlonguri, exista insa si zone "libere", dincolo de terenul de tenis, spre stanga, in apropierea stancii pravalite de pe munte.

Plaja este de nisip, dar cam murdara, cu resturi de tigari, servetele, etc... invocand plajele binecunoscute de acasa.

Spre deosebire de plajele patriei, am savurat din plin aici lipsa aglomeratiei si numarul scazut de decibeli care ne ajungeau la urechi... puteam asculta valurile izbandu-se de tarm.

Pana cand, ghici? Un grup pitoresc (era sa scriu colorat, dar s-ar intelege altceva), format din doua tinere si un tanar au debarcat, cu "arme si bagaje" pe plaja pana atunci linistita!

Au initiat un program spontan de muzica si dans"topless", iar cand au trecut pe langa noi una ditre fete i-a spus celeilalte: "Hai fata, ca nu e prea tare, aici abia se aude", moment in care, marturisesc, nu am prea avut motive de mandrie nationala...

Au mai venit si a doua zi, tot cu muzica si dans, tot topless, tot cu bere si seminte... pentru a ne aduce aminte de unde am plecat, probabil... (as fi rautacioasa daca as spune ca din copac!!!)

A treia zi, nu au mai venit, spre incantarea tuturor...

Cat despre trecerea in apa, aceasta se facea, in general, dupa e treceai de un "prag" de vreo 2m latime de pietre destul de marisoare (dar mult mai mici decat in Paxos sau la Paradise Beach langa Paleokastritza, unde erau adevarate lespezi, cu o suprafata de minim 2 m patrati).

Urasc pietrele din mare...

Nu pot sa calc pe pietre si sa pretind ca sunt incantata de aceasta experienta.

De aceea apreciez Nei Pori sau Sunny Beach, sau Barcelona, strict din acest punct de vedere.

Stiu ca exista papuci-saboti-speciali, sau chiar niste mici incaltari tip adidas, dar si acelea sunt destul de incomode cand inoti.

Sa zicem ca, intr-un fel sau altul, treci de pietre si vrei sa te arunci in valuri.

Ghinion! Apa este atat de rece, incat iti cam taie rasuflarea (Nota Bene: eu sunt o persoana friguroasa, asa ca aprecierea e pur subiectiva).

Te incurajezi singur, consolandu-te cu claritatea apei tinuta de Poseidon la frigider si, incet, incet, te adptezi.

Inoti pe langa pestii micuti de pe fundul marii si, dupa un timp, incerci sa iesi din apa, trecand tot peste "puntea suspinelor", gandindu-te ca maine mergi sa prospectezi tarmul si dorindu-ti sa fii, macar o data in viata sirena, deci fara picioare neadaptate pietrelor corfiote.

Am gasit si un culoar numai cu nisip, spre extrema stanga a plajei, dar acolo in apa pluteau resturi de alge...

Te poti consola, insa, cu faptul ca pietrele autohtone sunt rotunde, fara colturi, nu ca cele din Platamonas sau Nea Moudania...

Eu, marturisesc cu umilinta, m-am consolat de cateva ori cu pisicina de la Aloha, o piscina minunata, cu apa calda si fara pietre, binenteles, spre disperarea sotului meu, care nu intelegea de ce nu merg la mare... daca pentru asta venisem.

Dar, realmente, apa a fost foarte rece, situatie destul de rara, acolo, dupa cum am inteles, sa ca trebuie sa trecem asta la capitolul ghinion si sa mergem mai departe... la masa.

Am mancat la Taverna Poseidon, La Niki, si, in ultima seara, ne-a pus Aghiuta, sa mergem la Zephiros, pe plaja in partea stanga

Cel mai bine am mancat la Poseidon, pe faleza in partea dreapta, unde Dimitria, fiica studenta la chimie (!) a patronului, venita in vacanta sa isi ajute tatal, a fost extrem de draguta cu noi, ne-a servit cu promtitudine mancare intotdeauna proaspata si abundenta.

Am servit acolo niste sardine minunate, calamari, paste bolognese, salate grecesti, si, invariabil, am primit, gratis, desert.

Ba, chiar, intr-o seara, ne-a adus gratuit, si pasta de masline.

Era foarte amabila si priceputa, stia sa se faca placuta si ne facea placere sa o vedem de fiecare data.

preturi- pentru doua pesoane cu cate o bere sau un suc-18-23 Euro

La Niki, terasa era intr-o gradina micuta, cu multe flori si un personal la el de amabil. Preturi comparabile.

Acolo tin minte "Garlic Bread", un aperitiv din paine cu ulei de masline, usturoi si sfecla rosie, coapta.

Dar, in dorinta de explorare, pasii ne-au purtat la Zephiros, unde am comandat "Stifado"-carne de vita, cu ceapa si rosii, gatita cu un amestec de condimente incantatoare, salata greceasca si doua sticle de bere.

Ceilalti, printre care si ghida noastra Ana cu care am fost in Turul insulei, au vrut doar suc si cafea.

Inainte de masa ne-au adus paine cu unt (tratatia obisnuita, din partea casei, intalnita si in multe restaurante romanesti, nu numai grecest) i.

Pana aici toate bune si frumoase, pana in momentul in care au adus nota de plata...

Conform notei, trebuia sa platim nu numai painea cu unt (pentru ca o mancasem, chiar daca nu o cerusem- explicatia managerei), dar si inca un expresso -pe motiv ca cel baut de Ana fusese, de fapt, dublu.

Ana, care statea acolo de cateva saptamani bune, a ramas stupefiata... nu i se mai intamplase asa ceva, astfel incat a amenintat-o pe patroana cu Politia Turistica (habar n-aveam ca exista asa ceva), spunandu-i ca refuzam sa platim nota.

La auzul cuvantului Politie, grecoica a smus, literalmente, banii pregatiti integral, de sotul meu, om pasnic si nedoritor de scandal, de sub mana lui si ne-a aruncat

in engleza: Va aduc restul, si, oricum, politia vine in doua ore!

Ne-a adus restul doar pentru paine, iar noi am preferat sa plecam, cu gustul amar al dezamagirii... peste gustul minunatului stifado.

A fost singura data cand ni s-a intamplat asa ceva in Grecia, tara pe care o iubesc ca pe o doua patrie, fata de care am afinitati ce vin, zice-se din trecutul indepartat al familiei tatalui meu.

Dar, ca sa pastram nota optimista, fara grecoaica de la Zephiros as fi mancat un atat de bun stifado si as fi aflat, pe propria piele de ce spunea Homer "sa te temi de greci, chiar cand fac daruri"?


[fb]
---
Trimis de liviadavidescu in 28.08.10 14:20:32
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 9037 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (liviadavidescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7300 PMA (din 10 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

recul*
[28.08.10 16:38:47]
»

si pe mine ma surprinde tratatia, absolut neobisnuita in Grecia, de care ati avut parte!

in ce priveste gunoaiele de pe plaja, acestea se datoreaza celorlalte gunoaie cu pasiuni pentru decibeli si topless gretos... asta am vazut si eu in thassos, de rusine pentru limba pe care o vorbesc, am strans o punga de chistoace dupa un astfel de grup. asa ca sa nu ne mire daca in cativa ani, ospitalitatea greceasca va trece pe langa noi...

in alta ordine de idei, un review frumos si bine structurat, ca urmare usor de citit. multumim frumos!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
liviadavidescuAUTOR REVIEW
[28.08.10 21:05:06]
»

Multumesc pentru aprecieri.

Si pentru mine a fost o premiera purtarea individei de la Zephyros, dar ma gandesc ca s-a datorat crizei economice apasatoare prin care trece GRECIA, mai precis guvernul grec.

Caci, la ora 11,30, de exemplu, explanada din Kerkira era plina de greci care savurau cafele, sucuri si prajituri, intre micul dejun si pranz.

Nu pareau deloc apasati de criza...

Dar am constat, pe de alta parte o atitudine usor dispretuitoare, desi subtila oarecum, la adresa romanilor.

Ana, ghida noastra, ne povestea, ca la un hotel de 4 stele plus, camerele destinate nemtilor erau mult superioare celor destinate romanilor, ce aveau, ca bonus, in dotare, chiar si soareci... lucru nemaivazut si nemaiauzit de ea pana acum...

Nu cred ca m-a mintit, caci nu avea de ce.

Tot ea povestea cum un negustor grec incercase sa ii ia un pret mai mai mare e o poseta, dupa ce aflase ca e romanca.

Dar, spunea ea in final , ca sa ne consoleze, grecii prefera turistii romani, in general linistii si nepretentiosi, turistilor italieni, mereu zgomotosi si pusi pe scandal.

Daca asta e o consolare... Intentia conteaza!

Multumim, Ana!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
danoradea
[29.08.10 09:59:45]
»

@liviadavidescu sa stii ca in general acea mica gustare, respectiv painea si untul, sau in alte situatii paine si tsatsiki sau acea pasta de masline se cam plateste peste tot, cel putin in Santorini, Rhodos sau Corfu pe unde am fost noi, s-a regasit de fiecare data pe nota de plata daca am consumat-o. In general nu se taxeaza "darurile" din partea casei, care de obicei se aduc la sfarsit: uzo, cafea, prajituri, inghetata, ceai, etc.

In ceea ce priveste criza financiara prin care trece Grecia, aceasta se observa in special in scaderea calitatii serviciilor, foarte vizibila in multe locuri si in special in scaderea numarului de turisti si a banilor cheltuiti de acestia.

Plaja din Agios Gordis a suferit din pacate cateva modificari, sub actiunea naturii, care au redus considerabil dimensiunile plajei si au modificat intrarea in apa, care in urma cu 2 ani era destul de lina. Apa este in general, pe coasta vestica mult mai rece decat pe cea estica, diferenta putand fi si de 2-4 grade.

Un review foarte bun, felicitari.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
liviadavidescuAUTOR REVIEW
[29.08.10 19:35:47]
»

Multumesc mult pentru precizari si pentru aprecierile pozitive

Noi am fost luati prin surprindere, asa ca am reactionat ca atare...

Am avut doua elemente care ne-au facut sa credem ca nu e OK: reactia Anei, ghida noastra, ce era de saptamani bune acolo, pe insula, si nu mai intalnise situatia si teama "managerei" vis a vis de Politia turistica.

Mi-ar fi placut sa nu mi se intample, dar orice experienta de viata, placuta sau neplacuta, te invata ceva...

Mi-a parut doar rau ca asa s-a terminat sejurul...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
aimee
[03.09.10 11:52:46]
»

am citit cu interes review-ul dvs. si vreau, daca imi ingaduiti, sa va spun ca in corfu sunt foarte multe plaje care au si nisip, si aici as putea sa va dau exemplu dassia, agios spiridon, agios georgios, liapades, acharavi (plaja in genul alor noastre) etc., dar frumusetea insulei consta in faptul ca are foarte multe plaje salbatice, impodobite cu pietre mai mici sau mai mari. Eu sincer de aceea merg in corfu de ani de zile.

In ceea ce priveste acea pasta de masline si untul din masline servite la inceputul oricarei mese si impuse cumva de personalul restaurantelor la fiecare meniu comandat, consider ca este o mare teapa, deoarece eu cand am fost prima data acum mai bine de 5 ani in corfu, am patit la fel, 2 euro in plus aiurea, desi niciodata nu comandam acel lucru. ne era bagat pe nas cu pretextul ca este din partea casei, iar la final il regaseam in nota de plata. tocmai de aceea eu sfatuiesc toate persoanele care aleg aceasta insula sa nu se hazardeze in a lua masa in statiuni cu renume precum: dassia, agio gordis, gouvia, barbati, benites, paleokastrita, glyfada. puteti servi specialitati grecesti la tavernele din sidari, unde va garantez ca veti avea parte de o atmosfera deosebita (tavernele sunt foarte cochete si sunt pe malul marii) si veti achita in medie cu 3-5 euro mai putin decat in celelalte statiuni.

eu anul acesta am primit o amenda de 80 de euro in corfu, deoarece constransa oarecum de situatie am parcat intr-un loc interzis, unde mai erau parcate de asemenea 4 masini grecesti, din pacate pt. mine doar eu am primit amenda. ce am facut cu ea? am rupt-o si nu am avut probleme. am inteles ca se prescrie amenda pt. turisti... in fine sper ca la vara sa nu ma pomenesc ca ma vor pune sa o achit si penalitati. se intampla oriunde in lume...

liviadavidescuAUTOR REVIEW
[05.09.10 19:39:54]
»

@aimee,

Multumesc mult prntru informatiile furnizate, recunosc ca nu m-am documentat poate indeajuns inainte de plecare. Sunt convinsa ca ce ai scris va fi foarte util pentru cei ce vor pleca...

Eu, din pacate, nu cred ca voi mai ajunge pe acolo...

Ca sa glumim, iti dai seama ce bomba cu ceas esti la sfarsitul unei zile in care dimineata iei al 7-lea mic dejun identic, inghesuindu-te pentru o bucata de cascaval la Golden Nests, te duci apoi pe plaja, calci voiniceste pe pietre ca sa ajungi in apa....unde constati ca nu poti sta de rece ce este, te intorci la hotel si vezi ca nu ti-a aruncat cosul din baie si seara ti se incarca nota cu 33% la masa...

Toate astea ar fi fost evitate daca citeam un ecou ca al tau... aviz amatorilor

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
aimee
[05.09.10 21:13:14]
»

da. ai fi economisit ceva bani, iar in ceea ce priveste servitul masei i in sidari la taverne pretul este in medie cu 3-4 euro/persoana mai mic... eu ma refeream doar la cazare. masa si transportul erau pe cont propriu. cert este ca prietenul nostru percepe pe un studio sau apartament intr-o vila cu piscina, care are contract cu agentii de turism atat de la noi cat si din cehia, mai putin decat ai plati in bulgaria pe o camera.

noi, in 2005 am achizitionat printr-o agentie de turism un pachet turistic in corfu, dassia, villa athineos si am platit 80 euro camera noapte fara sa avem inclusa nici un fel de masa. a fost o mare teapa, si de atunci am hotarat sa mergem pe cont propriu si sincer, bine am facut ca altfel nu stiu daca ne permiteam sa stam in fiecare an cate 3 saptamani.

am avut noroc ca l-am cunoscut acum cativa ani (4 ani) pe acest prieten grec la care mergem in fiecare vara, si astfel am vazut ca diferenta intre cat percepe agentia si cat cere proprietarul pe un studio este considerabila (mai mult decat dublu).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
liviadavidescuAUTOR REVIEW
[05.09.10 21:20:50]
»

@ aimee,

Ai mare dreptate...din greseli invata omul...

Si noi am avut o astfel de gazda in Dionissiou Beach, langa Nea Moudania...

A fost 200 E o saptamana..doar cazarea.

Dar noi am vrut mai mult...si am capatat...EXPERIENTA

Dar nu de bani mi-a parut rau...ci de situatiile neplacute...

aimee
[05.09.10 21:41:49]
»

asa-i. omul din greseli invata! nici mie prima data cand am fost nu mi-a parut rau si de bani, ca fara sejur am cheltuit 2000 de euro in 6 zile, pe, prostii, doar pt. ca nu am stiut de unde sa cumparam anumite produse si mai ales cat sa oferim pe ele. plateam orbeste oricat ne cereau. eram... serveam masa la taverne, care nu lasau impresia ca ar fi de fitze si scoteam din buzunar sume mari, fara sa ne pese prea mult. eram in vacanta, doar...

dar, timpul a trecut si am invatat din greseli ajungand sa avem un sejur de 3 saptamani in care sa nu cheltuim mai mult de 1500 de euro.

acum suntem deja de-ai casei in corfu, iar cei care in primul an ne vindeau produse la super pret, acum ne fac reduceri... deh... toate se invata in timp.

sincer... nu imi pare rau ca am fost mana sparta in prima vacanta, dar acum sunt un pic mai chibzuita. prefer sa merg de 2 ori intr-o vara in corfu, decat sa mai dau banii aiurea.

oricum daca va schimbati parerea pana la vara... eu sunt aici.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
aimee
[05.09.10 21:47:58]
»

pe noi cazarea pe saptamana ne costa 140 euro (2 adulti 1 copil)

liviadavidescuAUTOR REVIEW
[06.09.10 07:55:05]
»

@aimee,

Multumesc mult de tot. Iti promit ca daca ma razgandesc, te contactez...

Uitasem sa adaug, iti admir disponibilitatea....chiar cred ca e ceva rar....

Admin
[04.08.11 19:39:51]
»

Mutat, la reorganizare, in rubrica "Descopera Agios Gordios" (deja existenta pe site)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
aimee, danoradea, liviadavidescu, recul*
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Agios Gordios:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061826944351196 sec
    ecranul dvs: 1 x 1