GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Deoarece eu si familia mea suntem indragostiti de Grecia, ne-am hotarat sa recidivam si sa petrecem si in acest an Pastele la greci. Desi Atena este orasul preferat, avand in vedere ca mergeam cu autoturismul personal si nu aveam decat cateva zile la dispozitie, am ales de aceasta data Salonicul, scurtand astfel si distanta fata de Atena, cu 500 Km.
Am facut rezervare pe internet la hotelul Daios Luxury Living 5*. In alegerea locatiei am tinut cont ca hotelul sa fie amplasat pe faleza marii, sa aiba parcare proprie si balcon – foarte important pentru ca sotul meu este fumator.
Ajutati de nelipsitul si pretiosul “prieten” GPS am ajuns relativ repede la hotel. Am facut rapid cazarea si am predat cheia de la masina - pentru a fi garata in garajul subteran al hotelului. Noi am ales o camera tripla confort, care s-a dovedit a fi o camera luxoasa, spatioasa cu 1 pat dublu foarte mare si 1 pat single. Inutil cred sa precizez faptul ca fiind un hotel de 5* are aer conditionat, TV si seif. Minibarul include băuturi şi gustări gratuite. Balconul este foarte mare, cu masa si scaune, avand vedere laterala spre mare. Baia este foarte frumos amenajata cu marmura, piatra si lemn. Are atat cada cat si cabină de duş, cabina de toaleta si evident articole de toaletă, halate de baie şi papuci. Prosoapele se schimba zilnic, articolele de toaleta se completeaza de asemenea zilnic. Curatenia este impecabila, discretia personalului absoluta.
Hotelul are un restaurant-bar la parter, unde se poate servi micul dejun dar si celelalte mese. Poate despre micul dejun as putea spune ca nu e prea bogat, dar din punctul meu de vedere este mai mult decat suficient si ofera ceea ce in mod normal vrei sa ai la micul dejun. Intreg personalul hotelului este deosebit de amabil, discret si prompt.
Mi-a placut foarte mult ca in intreg hotelul domnea o atmosfera calda de Paste, erau decoratiuni frumoase atat la receptie cat si la restaurant. In ajunul Pastelui am gasit in camera un pachetel cu oua rosii si cozonacei dar si lumanari albe, deosebite, cu ornamente, pentru slujba de Inviere, ceea ce m-a impresionat nespus de mult. Dealtfel, intreg orasul era decorat de Paste, fie ca era vorba de vitrinele magazinelor, fie ca erau restaurante, cofetarii sau hoteluri.
Am mers “sa luam lumina” la Hagia Sofia – o biserica ortodoxa situata cam la 800 m de hotel. Toate strazile erau luminate ca ziua si pline de lume eleganta care se indrepta spre biserica. Curtea bisericii este foarte mare si frumoasa, cu o gradina interioara cu flori, portocali si palmieri, cu scari largi si o poarta monumentala. In curte era amenajat un piedestal pe care se aflau in jur de 10 preoti. In fata acestui piedestal se aflau un pluton de armata, unul de politie si cred ca unul de aviatie, dar si o fanfara militara. Curtea era plina de oameni, de la familii cu bebelusi si bunici, pana la grupuri colorate de tineri, dar toti avand o tinuta pioasa si senina. Dupa ce preotii au spus “Hristos Anesti! ”, cele 3 plutoane in uniforma au dat onorul in sunete de fanfara. Atmosfera era deosebit de impresionanta si solemna, dar calda in acelasi timp. Si asta pentru ca lumea se imbratisa si se saruta, era atata caldura si iubire in ochii tuturor, atata lumina si seninatate, atata bucurie si optimism, incat am simtit ca parca exact in clipa aceea Christos a inviat! Era magic si unic! Am fost uluita si foarte miscata de tot ce se intampla in jurul meu, de tot ce simteam, iar lacrimile imi curgeau in nestire pe obraji.
A doua zi am vizitat Biserica Sf Dimitrie Izvoratorul de mir - Hagios Demetrios. Este cea mai mare biserica ortodoxa din Grecia si foarte renumita pentru mozaicurile sale. De asemenea, acolo sunt depuse moaștele Sfântului Dumitru izvorâtorul de Mir. Este intr-adevar foarte mare si impresionanta, inauntru este stralucitoare si impunatoare, iar eu o consider un must de vazut al Salonicului.
Dintre alte atractii ale orasului, noi am mai vizitat Turnul Alb – considerat simbolul Salonicului si Muzeul Culturii Bizantine. Ambele merita vazute, fiind foarte interesante, bine organizate, cu aer conditionat, neaglomerate (biletele 4 EUR, copii gratuit).
Orasul este monumental cu multe „urme” ale trecutului istoric. Plimbandu-ne, am mai vazut si Biserica Sf Gheorghe - Rotonda, Arcul lui Galeriu, Forumul Roman – Roman Agora dar si altele.
Si totusi... promenada din fata marii este atractia principala din Salonic, aceasta intinzandu-se intre Turnul Alb si port, unde se afla o varietate extraordinara de restaurante si baruri. Atat pranzul cat si cina le-am luat in diferite restaurante de aici si ne-am rasfatat cu preparate din bucataria mediteraneeana, care combina legume si verdeturi din abundenta cu peste, fructe de mare, lamai si ulei de masline, mirodenii si condimente locale, adica preparate de-a dreptul delicioase. Si asta în timp ce admiram vederile panoramice ale mării…
Mai e nevoie de ceva pentru o vacanta de Paste reusita? ...
Recomand cu caldura alegerea Salonicului si a hotelului Daios Luxury Living (celor interesati de hoteluri de 5*) pentru cateva zile de vacanta si relaxare in stil balcanic veritabil!
Trimis de llia in 17.05.13 08:35:19
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Atena
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (llia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 40.62891202 N, 22.94552565 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@llia, deși e un articol scris frumos și cu multă simțire, poate pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o găsește mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)