EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cunda Giritlioglu Hotel [Cunda](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Un loc minunat
Septembrie. Bate la ușă vacanța “estivală” . Urmăresc vremea pe aplicația din telefon, la juma’ de lună plouă și e frig in România, Croatia, Grecia, Italia. Nimic rezervat, îmi păstrez calmul și caut în aplicație Turcia. Pff, trebuie să aleg soarele, așadar aleg Turcia.
Drumul trebuie parcurs cu mașina, așa vrea omul meu cu frici de avioane.
Ușor tristă încep să încropesc în gând o vacanță turcească în stil grecesc :)
Să rezerv și de dragul lui câteva zile la AI? Hmm, bine, fie. Caut pe Booking, nimic, tot ce era drăguț și rezonabil la preț, era full, nimic liber. Reconfigurez traseul: Cunda-Datca-Pamukkale-Edirne.
Cartier general bătut de vânt: Datca, mi-am asumat, știam unde merg, grație colegei mele dragi @Irinad, căreia îi mulțumesc frumos:*
Cazarea intermediară a fost pe insula Cunda, Ayvalik. Despre ea vorbim azi.
Îmi doream demult să văd Cunda, am profitat de ocazie și am rezervat o noapte la Cunda Giritlioglu Otel, cu 66 euro.
Scumpă insula asta, la propriu si la figurat :) N-aș mai merge acolo, niciodată, nici gratis. Dar nu din cauza cazării, ci din cauza halimosului.
Criteriile mele: parcare, MD, balcon, aproape de port/faleză, vedere la mare. De plajă nu putea fi vorba, insula nu excelează din acest punct de vedere, dar nici nu aveam timp de despuială.
Pe faleză sunt cazări drăguțe, fără parcare, le-am găsit pe Google Maps, unele nu au contract cu Booking.
In fine, studiez harta, citesc pe net despre Giritlioglu ăsta, rezerv și-n două zile plecam spre el, la căldură. Am renunțat la faleză și la vedere, mă interesa mai mult parcarea, balconul si MD.
despre SERVICII
Hotelul este o afacere de familie, este o clădire mică, are două etaje, fără lift. Personalul (din câte am văzut eu) este compus din mama, tata și copiii din dotare: un băiat și o fată (adolescenți).
Nevorbitori de limbi străine, politicoși, amabili și cu bun simț, oameni deosebiți.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Situat aproape de intrarea pe insulă, în partea dreapta a acesteia, într-o zonă liniștită, hotelul deține o parcare micuță, în fața clădirii, pe trotuar. Dar se poate parca peste tot în zonă, sunt coclauri destule.
Recepția e mică, modestă dar frumoasă, ne-a întâmpinat băiatul cu care m-am înțeles excelent, el vorbea în turcă iar eu în limba mea :)
Am achitat cu cardul noaptea de cazare, am urcat în cameră să văd ce-am plătit și apoi am fugit spre centrul Cundei, în port.
Camera noastră era mititică, frumușică, parfumată, imaculată. Adică era perfectă.
Holul avea un dulap, un pantofar, un răcitor.
Baia a fost superbă, modernă, nu am avut niciun fel de probleme. Prosoapele erau albe, consumabilele erau prezente, aerisirea era asigurată de un ventilator.
Odaia era acoperită cu parchet, în mijloc era patul încadrat de noptiere, aveam prize, întrerupătoare pentru aplice, A. C. stătea proțăpit deasupra dormezei, din fața patului ne privea un tv micuț și subțirel.
Pereții erau văruiți cu alb, perdelele albe și draperiile de culoarea muștarului împodobeau încăperea.
Lenjeria era albă, patul foarte, foarte confortabil, pernele bune, toate au contribuit la o relaxare perfectă.
Wi-fi funcționa bine, peste tot.
Balconul era micuț, adorabil, mobilat frumos, ne-am răsfățat la un pahar de vorbă la ceas de seară. Nu exista suport pentru uscat prosoapele/costumele de baie.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Micul dejun a fost demențial, pregătit de gazdă în timp ce noi ne plimbam pe lângă piscină și ne jucam cu Toby, cățelul familiei.
De cum am coborât pe terasa de la parter, doamna s-a pus pe gătit.
M-a întâmpinat Toby, am fost emoționată maxim, în urmă cu câteva zile ne îngropasem câinele în grădină :(
La parter, sub recepție, e o sală de mese, bună pentru vreme nefavorabilă. Din sala asta am ieșit pe terasă, era o zi superbă, în ton cu locul în care mă aflam.
Câteva mese, câteva plante, câteva șezlonguri de jur împrejurul bijuteriei, adică a piscinei. Totul arăta impecabil.
Ne-am așezat, am primit omlete, cartofi prăjiți, sandvișuri calde, dulcețuri, măsline, brânzeturi, fructe, legume, apă, unt, miere, pâine și ceai.
Mirosea toată curtea a bunătăți, am fost foarte, foarte impresionată de calitatea, de amabilitatea și căldura acestui hotel, a familiei care deține acest loc de excepție.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Nu la fel de încântată am fost de insula Cunda, poate am avut așteptări mult prea mari...
Portul era la vreo doi km distanță, probabil era mai aproape dacă mergeam pe străduțe, pe jos, habar nu am.
Am parcat mașina în port, cu 30 lire.
Ne-am plimbat, am admirat culorile, bărcuțele, terasele, faleza și bazarul.
Marea mea dezamagire a fost mâncarea, poate voi avea răgaz să vă povestesc cândva.
Cum să te relaxezi cu mațul gol? Zacuscă nu iau cu mine in vacanță, bucătăriile nu le suport prin hoteluri, băcăniile nu le vizitez, iar prostiile lor de mâncăruri/răcituri sunt oribile, abia am reușit să halimosim ceva. Alcool nu am observat să existe pe insulă, e drept că nu mă interesează subiectul acesta și nu cunosc detalii.
Cred că se puteau face și excursii pe apă, erau și vase mai măricele din care coborau turiștii veniți din largul mării.
Cunda nu e de poveste, nu-i nimic wow, e frumoasă, e doar de vizitat în câteva ore și atât.
Nu e ca o poezie, parca-i lipsește ceva, nu știu ce… N-are vers, nu are rimă, nu e muză, nu impresionează prin culoare, arome sau oameni. E scumpă pentru ceea ce oferă, nu are parfum de vacanță.
Așa am perceput-o eu :(
Trimis de krisstinna in 19.10.22 08:58:47
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 39.33796260 N, 26.66133530 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Cunda Giritlioglu Hotel [Cunda], AYVALIK" (nou-creată pe sait)
=
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)
@krisstinna: Drăguț hotelul, iar micul-mare dejun chiar copios!
Acum 4 ani, când am vizitat coasta vestică a Turciei, am făcut și noi popas de o noapte în Cunda/Ayvalic, într-un boutique-hotel foarte drăguț, unde ne-am simțit foarte bine (vezi impresii).
Țin minte că am mâncat la unul din restaurantele de pe faleză, mai mult decât mulțumitor și cred că am avut parte și de berule (altfel, aș fi ținut minte decepția șoferului în acest sens????). În așteptarea cinei, ne-am delectat cu unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare peste golf, iar mai târziu, în noapte, cu un foc de tabără direct pe plajă, nu departe...
A doua zi dimineața am urcat până la ruinele unei biserici, erau și ceva mori de vânt, dar n-am avut timp să aprofundăm.
Oricum, am rămas cu amintiri plăcute, mi-ar plăcea să mă întorc cândva pe acolo... Nouă ne-a plăcut Cunda, a fost un popas inspirat.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@krisstinna: Felicitări pentru vacanța turcească și mai ales pentru destinația finală: Datça!
Mie mi-au rămas la suflet orășelul, zona, toată peninsula cu același nume. Abia aștept să citesc ce vei scrie despre areal, cazare. Până atunci, am citit cu interes despre insula Cunda cu tot cu cazare, fiindcă a fost și în atenția mea de câteva ori. Tot așa, pentru o noapte, maximum două. Mereu scumpă, tot mai scumpă, aproape exclusivistă aș zice, pe urmă am renunțat deoarece oferta este foarte bogată pe coastă. Citisem că e la mare căutare printre vedetele Turciei, dar și locul în care s-au turnat multe pelicule, fiind renumită pentru frumusețea sa.
Mi-a plăcut cazarea voastră, micul-dejun pare un real festin.
Mă bucur dacă te-am inspirat, dacă ți-am putut fi de ajutor măcar un pic, precum mă bucur că ai ales una dintre cele mai fermecătoare destinații turcești, neatinsă prea tare de turismul de masă. Mulțumesc pentru faptul că m-ai menționat în articolul tău!
@webmaster: Mulțumesc frumos, coordonatele sunt ok.
@crismis:
Știu că ați fost acolo și știu cât de încântată ai fost.
Eu am vrut să merg pe insulă crezând că-i ceva wow, culori grecești, flori de hârtie, clădiri grecești, mâncare bună, turcească. Demult tânjeam să văd Cunda.
Așteptări uriașe am avut pentru acest loc, altfel nu eram așa de nemulțumita.
Așa cum am menționat, Cunda e doar de vizitat, e un loc frumușel, pentru o oprire de câteva ore, in opinia mea. Portul și faleza sunt pe placul meu, străduțele adiacente și cam atât.
Mă întreba o prietenă dacă pe aceasta insulă sunt plaje frumoase, dacă ar fi ok pentru un sejur. Categoric NU, Cunda iese din tiparul estival, nu găsești kebap și nici pizza, restaurantele nu au meniuri, turcii ies seara la o plimbare pe faleza superbă și mănâncă răcituri la preț de caviar.
L-am întrebat pe un ospătar (singurul găsit de mine care rupea puțină engleză) unde mâncam și noi o cărniță la rotisor/grătar, o pizza turcească, ceva tradițional. Răspunsul lui: “nicăieri pe insula asta”
Așa cum am spus, nu am observat alcool, consumam rar, nu am fost atenta la acest detaliu, de obicei bem ceai turcesc. Oricum, cu mațele goale nu doream niciun fel de alcool.
Și, cum NU EXISTĂ meniu la niciun restaurant, nu pot afirma cu certitudine că se vindea sau nu bere/vin/rachiu. Dar te cred pe cuvânt, nu am îndoieli in ceea ce spui
Aș vrea să am un pic de timp liber, să scriu despre un restaurant de pe faleză, mai mult pentru poze dar și pentru a vedea oamenii ce pot “savura” in zonă.
Personal, recomand cazare in Ayvalik și o vizită scurtă pe insulă cu mențiunea de a evita mâncarea de la terase, e scumpă, rece, porțiile extrem de mici, ca pentru copilași.
In schimb, înghețata e demențială, tradițională, excelentă, o recomand sincer.
Mulțumesc pentru vizită și cuvinte, te imbratisez cu drag
@irinad:
Asta spuneam și eu, Cunda e scumpă pentru ceea ce oferă. O cazare in frumosul Ayvalik și o vizită de câteva ore pe insulă ar fi recomandarea mea.
In ceea ce privește Datca, a fost un sejur plăcut, orăselul e minunat, are atmosferă estivală, prețuri bune și oameni cumsecade.
Mulțumesc frumos pentru tot, mi-ai fost de un real ajutor, am căutat “altceva” și am găsit, grație articolelor tale.
Te îmbrățișez cu drag
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)