ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.05.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: bucuresti
ÎNSCRIS: 29.04.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
FEB-2011
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Complexul Militar Sinaia – o alegere avantajoasa

TIPĂREȘTE

Complexul Militar Sinaia – o alegere avantajoasa

Am sa incerc sa va povestesc cateva lucruri din interiorul acestui Complex din cadrul MApN, care din pacate (sau din fericire pentru personalul din armata romana), nu este accesibil oricui. Fiind practic unitate militara, acest complex este destinat recreerii militarilor si a angajatilor MapN cu membrii de familie si se rezerva cu acordul directiei administrative a armatei. Fotografiile sunt interzise si nu este nevoie de explicatii pentru aceasta...

Complexul este situat in apropiere de Furnica pe strada Cazarmii. Daca alegeti drumul catre Manastirea Sinaia, aveti in jur de 1 kilometru de parcurs, dupa Manastirea Sinaia va continuati drumul iar prima straduta care urca accentuat pe dreapta este strada Cazarmii. Strada este asfaltata iar accesul se face foarte usor in comparatie cu anii trecuti cand pavajul era din piatra cubica si cu multe denivelari si gropi.

Centrul de Refacere a Capacitatii de Munca a Personalului Armatei pentru ca asa este denumit acest Complex, asigura recreerea militarilor intorsi din teatrele de operatiuni sau pur si simplu intorsi din misiuni nationale sau internationale, dar si recreerea pensionarilor si a nepotilor, a prietenilor si prietenelor celor care indeplinesc conditiile si se pot inscrie pe o lista de asteptare, aprobata de catre un responsabil in aceasta problema...

Complexul este recent refacut, modernizat capital, cu foarte multe dotari pentru pretul oferit la receptie pentru pat, este format din mai multe cladiri care adapostesc un numar apreciabil de camere (garsoniere si apartamente) cu doua, trei sau patru paturi.

Camerele foarte incapatoare, in majoritatea cazurilor recent renovate si modernizate, asigura confortul necesar pentru un sejur fara prea multe pretentii, sunt camere de 2,3 sau 4 paturi, apartamente de cate 2 camere si un living destul de marisor. Am fost cazat in camere de 2 sau 3 paturi.

Paturile destul de confortabile, multe dintre ele noi, saltele relaxa noi. Toata tamplaria a fost schimbata, daca inainte se simtea aerul rece de afara si nu de putine ori pana si stropii de ploaie care isi faceau loc pe langa geam, acum toate aceste camere sunt dotate cu ferestre temopan cu doua sisteme de deschidere si care asigura o etansare impecabila.

In foarte multe camere mocheta este noua si tine la „tavaleala” iar curatenia este acceptabila. Adica in fiecare zi se intra in camera, se goleste cosul, se aspira daca este cazul. Baia este foarte mare, puteau structura mai bine compartimentarea camerelor, adica puteau lasa o baie mai micuta marind camerele, adica in cele cu 4 paturi, locul nu este chiar foarte marisor. Holul de la intrarea in camera si baie suficient de mare si mobilat cu cuier si frigider. Cabina de dus noua si moderna, set chiuveta si WC noi iar in baie sapunuri si un de sul de hartie igienica.

Restaurantul complexului este unul impunator structurat pe doua nivele. La primul etaj se gaseste restaurantul propriu-zis, acolo unde cei aflati in tabara, dar si vizitatorii pot servi cele trei mese zilnice (aici doresc sa fac remarcat faptul ca si persoane care nu sunt cazate in Complex, pot intra in restaurant sa serveasca masa, dar platind un procent de 10% in plus fata de tariful pentru personalul militar). Destul de maricel, ofera posibilitatea cat mai multor turisti sa comande in acelasi timp, din pacate din cauza logisticii si mai ales al personalului minim din tura, de cele mai multe ori la capacitate maxima astepti foarte mult pana esti servit.

Un mic dejun nu costa mai mult de 7-10 lei/portia in conditiile in care se serveste cremvusti, branza cu rosii, salam, sunca presata sau omleta cu branza si cabanos.

Masa de pranz este alcatuita in mare parte din preparate care se pot servi si seara. Cotlet de porc, snitele, ceafa, piept de pui, pastrav la gratar-favoritul nostru, etc. , adica in orice moment gasesti aceste preparate alaturi de delicioasele ciorbe de vacuta, perisoare sau de burta.

Mai nou, in fiecare zi se concepe un meniu cu mancare gatita tochitura, fasole cu ciolan, sarmalute, chiftele cu sos, etc.

Bauturile de orice fel, inclusiv ceaiurile si cafelele si prajiturile se obtin de la barul restaurantului, la preturi mult mai joase decat chiar la alimentara.

Servirea este corecta, cu bon fiscal iar ciubucul este acceptat cu zambetul pe buze, macar pentru felul ireprosabil in care am fost servit. Ca desert in permanenta gaseam prajituri proaspete sau inghetata la preturi de producator.

Restaurantul de la etajul 2 este destinat exclusiv inchirierilor pentru diferite evenimente, dar si pentru delegatiile mai mult sau mai putin oficiale ale persoanelor cu rang inalt si foarte inalt.

La parter se gaseste barul Complexului, in general deschis pe timpul zilei pana seara tarziu, cand sunt meciuri sau alte evenimente nocturne la tv programul se prelungeste automat. Are doua mese de biliard care fac deliciul tinerilor cazati in complex. Inchirierea lor costa cate 10 lei/ora si in permanenta sunt ocupate.

Langa restaurant descoperim o terasa de vara foarte frumoasa si bine intretinuta, cu o mica fantana arteziana, pitici, mese curate din lemn si umbrelute cuprinzatoare care nu te lasa prada soarelui cand bei berea rece sau servesti un mic preparat la gratarul terasei.

Complexul dispune de doua parcari, una mai mica amplasata in spatele unui corp de cladire, foarte aproape de restaurant, cea de a doua mult mai mare, amenajata pe drumul care duce catre vilele sefilor din Armata. Pe timpul weekend-urilor cand parcarea de la « suprafata » este sufocata, turistii sunt redirectionati catre parcarea din « vale » acolo unde pretutindeni intalnim afise cu interdictia de a circula dupa lasarea intunericului din cauza ursilor.

Dintre modalitatile de distractie care merita enumerate trebuie sa amintesc in primul rand terenul de tenis si cel de fotbal, gratuite si cu o programare prealabila, o modalitate excelenta si foarte solicitata de cei care sunt cazati in complex. In apropierea terenului de fotbal intalnim un parculet de distractie pentru copiii mici cu leagane, tobogane, balansoare. In apropierea parculetului se gaseste si un foisor unde se pot relaxa persoanele care iubesc natura, acest parculet aflandu-se intr-un superb parc plin cu brazi inalti si aranjamente florale. Pretutindeni intalnim indicatoare care ne avertizeaza prezenta ursilor dupa anumite ore inaintate, practic suntem intr-o mica padure strabatuta de o poteca cu piatra cubica pana in apropierea Castelului Peles care se afla dincolo de paraul care separa domeniile.

Personal apreciez deschiderea sefilor din MApN pentru hotararea luata de a permite accesul in interiorul complexului si altor turisti care nu fac parte din sistem, conditia de baza in ceea ce priveste cazarea, fiind ca cel pe numele caruia se face rezervarea sa fie angajat MApN. In ceea ce priveste masa intrarea este libera si pentru persoane din afara, in functie de solicitarile din acea zi.

Pretul camerelor este in functie de pat, pretul unuia fiind in jur de 25-28 de lei. De aici vedeti cat costa o camera de doua sau patru paturi. Apartamentul este in jur de 130 de lei, dar aici pe langa cele doua televizoare gasiti in dulapiorul din baie halate si papuci de unica folosinta.

Deci in concluzie, daca aveti rude angajati in MapN, incercati sa obtineti o rezervare la acest Complexul Militar Sinaia si va asigur ca o sa fiti incantati.


[fb]
---
Trimis de dpavel in 24.05.11 16:07:13
Validat / Publicat: 24.05.11 17:15:41
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 27637 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dpavel); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 O poza cu Castelul Peles, la distanta de jumatate de ora de plimbare pe jos de la Complexul Militar
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS -1 PMA (din 1 vot)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest review

15 ecouri scrise, până acum

kisuletz*
[24.05.11 18:03:42]
»

Buna...

Stii cumva ce trebuie sa faca angajatul ca sa obtina un loc?

Cand nu sunt ocupate camerele, se poate merge direct la receptie pentru cazare (dovedind ca esti militar) ?

dpavelAUTOR REVIEW
[24.05.11 18:49:57]
»

Pentru a obtine loc se face raport la Comandamentul Logistic Intrunit si in functie de perioada se face alocarea.

Este riscant sa mergi direct la receptie fara sa stii daca sunt locuri. Camere libere sunt numai daca cineva renunta sau este o perioada mai neimportanta (vara, iarna, pe perioada vacantelor scolare solicitarile sunt numeroase).

Dovada ca esti cadru militar/ p. c. c. o faci cu legitimatia militara sau permisul de intrare in unitate.

Succes.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
zapacitu
[24.05.11 20:25:49]
»

Pai bine domnu' maior, noi va trimitem in secret la "distractie" si 'mneavoasta dati in vileag afacerile noastre interne? In ce scop, ca sa-i asmutiti pe civili contra noastra? . Parca era secret, asa cum de poze vad bine ca v-ati amintit... Confidentialitate este una din regulile de baza. Ati mai dat detalii si cu privire la potol, sa vada poporimea unde tragem noi chiolhanele, iar aspectul cu rudele din MApN m-au contorsionat de crampe la foios, adica aia fara rude sa sada pe margine si sa sufle-n deste? ...

Inter arma silent leges!

Sa traiti!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
santana*
[24.05.11 21:26:40]
»

Să trăiţi! Raportez: iarna în special mai fac şi eu un ban cinstit pe la Sinaia dîndu-mă instructor de sanie şi ciolofan, motiv pentru care, din truda muşchilor mei dau şi pe la Complexul MAPN, sau cum dracu se scrie.

Vă mai raportez, iubiţi meseni, că se poate intra şi fără ordin de serviciu de la rudele din minister, doar cu un zîmbet în valoare totală de 5 lei la tovarăşul paznic, dacă-i pe acolo, prin baraca din dotare.

Nici în restaurant nu-s probleme, dacă respectaţi regula de aur a infanteriei şi înaintaţi încet şi trist către prima masă liberă. Chelnerii nu cer nimănui actele la control, socotind că, dacă aţi trecut de ofiţerul de serviciu de la poartă, sînteţi categoric apţi de luptă.

Anul trecut, mîncarea era aproape moca, iar dinspre partea beuturilor vă pot zice că ai senzaţia că te cinsteşte ospătarul, nu că dai bani pe ele, aşa de compensate erau.

Sper să mai ţină şi în anii ce vin, că tare-i ieftin pe la unii prin bătătură!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][7 voturi]
johnnyredlabel † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[25.05.11 08:03:19]
»

@dpavel

Dar daca am un prieten care e pensionar MAPN, merge?

dpavelAUTOR REVIEW
[25.05.11 10:33:39]
»

Sigur, cel care face cererea trebuie sa fie angajat sau pensionar militar si il poate insoti oricine.

nikoll
[26.05.11 12:54:41]
»

imi place fotografia cu partia kalinderu. exista acces si la telegondola?

santana*
[26.05.11 13:01:15]
»

@ nikoll

Pîrtia Kalinderu e în Buşteni nu în Sinaia. Ai acces la telegondola din Sinaia, mergînd de la Complexul Militar de care vorbea colegul nostru, spre cota 1400. Undeva, pe stînga, după cîrciuma Cabana Schiorilor, este telegondola din Sinaia. Dacă uiţi şi nu virezi stînga cum îţi zisei, atunci continuă drumul spre Cota 1400 unde este alta telegondola plus telecabina care urcă spre Cota 2000 şi Valea Dorului, acolo unde dai de altă telegondolă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
dpavelAUTOR REVIEW
[26.05.11 14:58:40]
»

Referitor la poza care am postat-o, e corect Partia Kalinderu e în Buşteni nu în Sinaia, dar am postat-o pentru ca poate fi o alternativa pt. iubitorii partiilor, aici urmand a fi deschis si parcul de distractii.

gheo5
[17.04.12 16:12:54]
»

Hristos a Inviat! Sunt un fost cadru militar si reau sa petrec cateva zile cu familia in acest complex, insa nu am numarul. Imi poate da cineva numarul pentru a suna sa vad daca sunt camere libere?

Gheorghe

Floria CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[20.04.12 23:37:28]
»

@gheo5: Adevarat a inviat! Va promit ca va dau eu un nume si un numar de telefon maine.

O seara buna,

Floria

commandorsteel*
[16.07.12 16:05:35]
»

dl Ponta (a se citi "dpavel"), din ce am citit in review-ul d-voastra, il plagiati, cu copy-paste, la greu pe colegul "pepsi70ro".

pacat, nu se fac lucruri din astea. puteati sa va spuneti propria opinie referitor la locatie, daca chiar ati fost acolo asa cum va laudati, dar eu nu prea cred

pffff... ce oameni

Admin
[17.07.12 00:32:47]
»

Este intr-adevar un tupeu greu de imaginat, socant -- articolul copiaza fragmente substantiale din cel scris anterior de pepsi70ro (vezi impresii). Este insa unul dintre primele impresii incarcate de acest utilizator si il pun pe seama febrei concursurilor de anul trecut. E un autor pe care il citesc (citeam?) cu placere si despre care am (aveam) o parere buna -- daca e asa cum il "citesc" eu, nu va intarzia sa-si asume greseala si sa-si ceara scuze. La urma urmei, avem cu totii dreptul la o a doua sansa.

--

Toate punctele acumulate au fost retrase, de asemeni si superbonusul obtinut fraudulos.

dpavelAUTOR REVIEW
[17.07.12 15:14:59]
»

@Admin: Am copiat fragmentele respective pentru ca le-am considerat foarte concludente si corecte dar trebuia sa pun ghilimemelele de rigoare pe care le-am omis si pentru care inca o data imi cer scuze.

zapacitu
[17.07.12 17:38:51]
»

Sansa noastra a amatorilor de turism militar, zace in "Tezele din Aprilie" nascatoare de titluri docente din aieste zile de impliniri marete.

Altfel nici cu monoclu' domnului "jeneral da divizie" nu am fi sesizat asemanarile flagrante, avand aspect de racan surprins cu baioneta in pozitie neregulamentara, dand explicatii lexico-gesticulante, silabisite iterativ-redundant.

Doctus cum libro - Savant cu cartea... (altuia)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
commandorsteel*, dpavel, Floria, gheo5, johnnyredlabel, kisuletz*, nikoll, santana*, zapacitu
Alte impresii din această RUBRICĂComplexul Militar Sinaia:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04748797416687 sec
    ecranul dvs: 1 x 1