GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cum am ajuns eu la Hotel Clermont am mai spus si aici: click aici, dar reiau in putine cuvinte: mi-am dorit cateva zile de relaxare in care sa impac cerintele a trei generatii- mama sa-si trateze reumele, -eu sa fac miscare, daca se poate echitatie, - fiica mea cea mica inot in piscina, plimbari. Desi angajasem printr-o alta agentie un alt hotel, si anume Bradul, aici pot sa spun, multele lipsuri constatate pana sa ajung acolo m-au determinat sa-mi schimb optiunea in ultima clipa. Hotelul Clermont, contactat la sugestia receptionerului de la Bradul si convingator pe site-ul propriu: click aici, mi-a raspuns prompt si astfel pentru 8 zile am primit doua pachete speciale, unul de relaxare si altul de sanatate, cazare intr-un apartament Junior Suite (et 4, 401) totul la un pret de 3000 lei (cu aproximatie, +/- 100 lei) factura proforma achitata inainte cu op.
Cum am ajuns la Covasna e o istorie intreaga, pentru ca foarte increzatoare (singura dealtfel) in capacitatile mele de orientare si lipsindu-ma de harta rutiera nu din aroganta ci din dezordine, am bantuit pe drumuri judetene laturalnice la iesirea din Brasov cand normal era sa apuc pe E574 si de acolo la dreapta spre Covasna inca vreo 15km. Asa ca am vazut frumusetile judetului Covasna, mai pe seara si pe o ploaie zdravana, pe drumuri destul de bune, ba chiar am avut parte de un spectacol inedit: sute de bufnite mici, alb-cenusii in lumina farurilor, stand ca niste popice ochioase si pufoase pe sosea, fenomen asupra caruia nu am nici o explicatie, dar care m-a intarziat si mai mult.
Asa ca am facut check in-ul undeva la 9 p. m. , dupa ce am ajuns foarte usor la hotel, cum intri in oraselul -statiune Covasna mergi drept inainte, putin dreapta si chiar in capat, cu spitalul cardiologic pe dreapta si hotel Bradul putin mai in fata, se gaseste H. Clermont. Prima impresie e coplesitoare: constructie moderna, design minimalist, respectand in apele acoperisului stilul montan. Spatiu verde de jur imprejur, parcare mare si in fata si in spate, supravegheata video, intrare generoasa, sticla si otel.
Receptie eleganta, hol de primire larg, lumini discrete. Boy-ul nici n-a asteptat sa intru bine cu hartiile in mana (asa umblam noi, romanii cu hartiile in mana) a descarcat din portbagaj, a asteptat la receptie numarul camerei, a dus bagajele, s-a retras discret. Amabilitatea receptionerului (si receptionerilor) in toate zilele care au urmat, zambetul si explicatiile detaliate despre locatii geografice, sau istorice, sau orice altceva am intrebat, depasesc formalismul rece si fortat. S-a naruit un mit si-mi pare bine c-a fost asa: nu circul prea mult in zona Harghita-Covasna dar povestile despre unguri care nu-ti raspund daca nu vorbesti ungureste si altele asemenea s-au dovedit simple istorii. Nu numai la hotel, unde personalul cel putin dupa nume era de etnie maghiara, la fel si in baza de tratament si centrul spa, dar si in oras, in imprejurimi, n-am avut nici un fel de dificultati, n-am sesizat ostilitate, mi s-a raspuns mereu, cu accent, dar ce conteaza, amabil si politicos.
Camera: un apartament Junior Suite, extrem de mare chiar si ptr un apartament am apreciat undeva la 60-70mp, cu living separat de dormitor, mobiler modern, canapea mare, Lcd, minibar frigider, dresing in oglinzi glisante, dormitorul cu pat matrimonial mare, mocheta wall-to-wall de calitate, corpuri de iluminat numeroase, elegante, flori in camera, flori in dormitor. Totul mi-a lasat impresia unei atentii excesive la detalii, nimic nu este intamplator: culoarea mochetei, canapelei, peretilor si scafelor, luminile si draperiile, totul este in armonie perfecta, Aceeasi armonizare a designului de mobilier si al accesoriilor l-am constatat si pe holuri, si in restaurant. Nimic nu oboseste ochiul, nici-o stridenta, nici o disproportie. Terasa pe toata lungimea apartamentului, dar fara mobilier. Tot ce trebuie sa bei o cafea sau un ceai. Bar bine aprovizionat. Tamplarie cu geamuri temopan, in culoarea lemnului natur, priveliste superba asupra Vaii Zanelor, parcului din fata hotelului, restului statiunii.
Baia : mare, cca 12-14 mp, in alb si negru, un desen interesant, finisaje de calitate, obiecte sanitare elegante, am regasit acelasi interes ptr detaliu. Desenul jumatate alb-jumatate negru al peretilor m-a trimis imediat cu gandul la echilibrul energetic yng-yang si probabil ca aceasta a fost si sugestia arhitectului. Nimic din cele necesare unui pretentios nu lipsesc: gel de dus si sapun, sampon si balsam, foen si rondele demachiante, etc. Prosoape albe si pufoase, schimbate zilnic. Totul functioneaza, nimic nu e ciupit sau ciobit. Oglinda imensa dubleaza virtual spatiul si asa urias. halate si papuci. si tot ce v-ati mai dori. cada larga, adanca, apa calda...
Servicii: curatenia s-a facut mereu in absenta noastra, lenjeria s-a schimbat (inutil am zis eu!! ) la doua zile, n-am vazut-auzit personalul de curatenie. Room-service real dar la care n-am avut motive sa apelez.
Extraservicii: la subsol- demisol se afla - centrul de tratament cu mofete, bai galvanice, hidromasaj, bai minerale, electroterapii, masaj si kinetoterapie. Centrul spa, salonul de coafura-manichiura. Sala de bowlig cu doua piste, un bar si un barman meserias (ce expresie), masa de biliard, crama. La acelasi nivel dar pe partea cealalta se afla piscina, mare (aprox 20m/10m) un interesant joc de apa in capat, curata, adancime progresiva, cu sezlonguri, prosoape, papuci si halate gratis, jacuzzi si sauna. Poti savura un cocteil in jacuzzi sau piscina, un masaj relaxant dupa sauna (30lei/jumatate de ora). Tot in acest demisol se afla sala de fitness, bine echipata si cu un instructor binevoitor.
Masa: am avut pensiune completa pe sistemul masa in cont, adica un total de 80/zix8 zile, exceptand micul dejun care era inclus. restaurantul imens, cu serviciu a la carte, beneficiaza si de o terasa pe masura de unde se poate admira perspectiva asupra padurii minunate de brazi, un meniu bogat si un bucatar excelent. Inca inainte de a ajunge acolo am stiut ce-as vrea sa incerc, pentru ca meniul este afisat pe site cu tot cu preturi. asa ca am incercat inghetata prajita, salaul Clermont precum si toate preparatele a la Clermont si pot sa asigur ca bucatarul este un adevarat maestru. In ciuda aparentelor si celor 4* stele meritate ale hotelului si restaurantului, preturile sunt mai mult decat rezonabile, contul de consumatie a fost suficient si pentru un pahar de vin care sa insoteasca admirabil pieptul de pui marsala sau muschiul de vita cu sos roquefort. Micul dejun bogat, diversificat, suficient si proaspat, cu multe prajituri specifice zonei (cozonac cu nuca, Kurtos, checuri si tarte), fresh de portocale adevarat, si cam tot ce v-ati astepta. La micul dejun am avut insa o altercatie cu un grup de turisti evrei plecati din Romania acum ceva zeci de ani, care tineau mortis sa stea in fiecare zi pe aceleasi locuri, puneau biletele cu numele lor pe mese si erau foarte nazurosi. In hotel nu se fumeaza, dar in restaurant, respectand viciul celor ce nu pot nicicum sa renunte (ca mine!! ) exista spatiu special.
Alte posibilitati de distractie: exista un teren de tenis/ fotbal / volei, acoperit cu tartan, curat si foarte bine organizat chiar langa hotel. Biciclete de inchiriat sau atv-uri, tenis de masa sau paint-ball.
In general, grupuri mari de turisti evrei antameaza hotelul cu mult timp inainte, dar si foarte multe organizatii profesionale organizeaza traininguri si work-shop-uri, astfel incat am considerat un noroc ca am gasit destul de in scurt, liber.
In zona sunt destule de vazut si de facut: exista Cetatea Dacica si Balta Dracului ( o ora de mers pe jos), linia ferata cu ecartament ingust - am vazut doar linia, nu circula nimic pe ea ca sa inteleg cum functiona planul inclinat.
Personal mi-am umplut timpul cu lectii de echitatie, la Sancraiu, unde un iubitor al cailor, inginerul Nicolae Vranceanu are un asezamant exemplar. As recomanda in mod special sa vedeti biserica -cetate de la Ghelinta, de fapt o manastire fortificata, foarte frumoasa, impresionanta, romano catolica, cu fresce minunate (restaurate) Tot acolo se afla satul de dogari Haraly si de asemenea o alta biserica in stil gotic. Chiar langa hotel . in stanga-fata si constituind traseul de plimbare zilnica (cca 3km) al celor veniti la tratament se afla parcul si fosta resedinta a lui Ceausescu.
Pentru cei cu masina, Tusnadul sau lacul Sfanta Ana, Lacul Rosu sau Orasul Sfantu Gheorghe sunt destinatii accesibile unei zile de hoinareala, sunt obiective care merita vazute, fiecare va gasi ceva pe placul sau si potrivit varstei.
Despre sejurul la Hotel Clermont ar fi multe de povestit, pentru ca nici o zi n-a semanat cu alta, aerul limpede si curat, aroma si pacea padurii apropiate, tratamentul atat medical cat si cel spa au contribuit la o stare de bine cu care am plecat si pe care am resimtit-o mult timp dupa aceea. Nu am fotografii dar am filmulete si daca wm crede ca e posibil sa punem si asa ceva, poate incerc sa si ilustrez cele povestite. Hotelul Clermont se distinge in peisajul hotelier al zonei, e deosebit atat prin servicii cat si prin modul in care a fost gandit, nu numai ca arhitectonica, dar si prin cadrul natural in care se integreaza firesc. Caldura si ospitalitatea completeaza si definesc fericit cele 4* stele, pe deplin meritate.
Sugestie de melodie atasata : cantecul vechi maghiar din coloana sonora a filmului "Pacientul englez "...daca se poate..
Trimis de TORA INGRID in 28.06.10 20:38:48
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TORA INGRID); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.84612500 N, 26.21310500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Asta da descriere, cu lux de amănunte, neobositoare, şi mai ales cursivă. Mulţumim Tora. Sigur ne va fi de folos când vom dori să alegem această destinaţie. Ar fi fost şi mai grăitoare niscaiva poze, dar..... poate vor posta alţii ca să şi vedem ce s-a povestit.
Sper că asta e melodia. Tare greu de găsit. Şi nu ştiu cât va rămâne; linkurile vechi duc spre pagini cu "chestii" şterse din motiv de violare a copyrightului...
wm, aceasta e piesa muzicala am gasit-o: http: //www. youtube. com/watch? v=xl6YBDmaTi8&NR=1a, cantecul se numeste" szelerem , szelerem"
Schimbat conform indicatiei primite. Multumesc. (Expertul e temporar in vacanta...)
M-a delectat la superlativ review-ul tau, Tora!
M-ai convins ca merita sa vizitam si acele imprejurimi, la fel si parcul Natura, descris intr-un review de catre krondia, o alta frumusete nou amenajata din imprejurimile Covasnei. Pacat ca nu ai facut si ceva poze, dar din descrierile tale cu lux de amnunte m-ai convins. Apoi uitandu-ma pe site-ul hotelului Clemont mi-a intarit convingerea ca merita cu adevarat un popas, macar de-o noapte in aceasta minunata locatie.
Sa stii ca aceeasi strangere de inima o aveam si eu vis a vis de unguri, dar din povestirile tale se pare ca aveam o impresie creata total gresit despre zona populata de unguri Covasna-Harghita.
Felicitari si te mai asteptam cu impresii la fel de deconectante, ce ne descretesc fruntile si timp de o clipa ne poarta aievea in povestirile tale pline de farmec !
Draga Ingrid, ceea ce ne-ai povestit mi-a placut mult, mi-a placut mai ales atentia ta la detalii si privirea obiectiva. Jos palaria!
”S-a naruit un mit si-mi pare bine c-a fost asa: nu circul prea mult in zona Harghita-Covasna dar povestile despre unguri care nu-ti raspund daca nu vorbesti ungureste si altele asemenea s-au dovedit simple istorii.
Randurile tale despre unguri sunt adevarate. O spun in cunostinta de cauza, am copilarit in Covasna.
Ai facut bine ca nu ai ales hotelul Bradul. Nu se compara cu Clermont, cel dintai fiind un hotel de 2 stele, cu aer usor comunist insa este curat, mancare buna si oameni amabili. Bradul este un hotel pentru altfel de posibilitati materiale insa are mofete excelente si bai la fel.
Multe fotografii cu orasul Covasna (inclusiv cu hotelul Clermont), informatii despre hotelul Bradul si orasul Covasna puteti vedea AICI
Sper sa am timp zilele acestea sa scriu un review despre ceea ce tu ai amintit, Planul Inclinat (Siclaul) , o minune a tehnicii, lasata in paragina.
Ancuta de-abia te astepam cu povesti minunate, cu har de tine depanate.
Chiar mi-ai starnit curiozitatea cu acel Plan Inclinat ca eu doar la fizica de el stiu c-am invatat
Ma ung la suflet astfel de review-uri ample, cu detalii multe ce ne imbie s-o luam macar cu gandul, daca nu sa dam fuguta ca vantul, o plimbare prin fiecare calatorie reala, dar pentru noi imaginara...
Asa ca, pe cai, apuca-te de scris si fa-ti timp sa ne delectezi asa cum ne-ai obisnuit, cu stilul tau (a se citi optional ), la fel de placut ca si cel al Torei.
Iar m-a luat melancolia, ufff... batu-o-ar vina
Foarte frumos, mai putin treaba cu bufnitele! Si uitasem ca mai exista si asemenea vietati...
A fost prima si ultima data cand am vazut asa ceva, cum spuneam, nu am nici o explicatie ce cautau ele fix in sosea, victime sigure ale rarelor masini ce ar fi trecut la ora aceea. Am vazut tot atunci o multime de lilieci, dar nu chiar atat de multi incat sa justifice invazia de bufnite. Poate ca asa e in zona.
Un amanunt important pe care nu l-am spus este ca pe drumul dinspre Covasna spre Sfantu Gheorghe, inainte De Tucfalau, calea ferata intersecteaza soseaua intr-un mod curios si periculos: o liziera de padure mascheaza calea ferata, aceasta face un unghi ascutit cu soseaua, vizibilitatea e zero. Crucea sfantului andrei clipeste din lumina ei cea rosie si suna din clopotei dar credeti-ma ca nu suficient de vizibil si de tare, am trait un real pericol in unul din drumurile mele si eu stiam ca este acolo!
Asadar, multa atentie pe sosea la intersectia cu calea ferata.
Un review superb.Felicitari pentru daruirea cu care scrieti.
Completare la masa: masa in cont = 80lei x 8 zile / de persoana, fara md, semnam la finele mesei o nota si toate acestea se adunau intr-un cont. chiar si bauturile de la bar, piscina sau crama tot in cont se adunau. personal vis-a-vis de preturile mici , dar nici mari, consider ca suma a fost mai mult decat suficienta. la fel de adevarat este ca uneori am mancat pranzul in alta parte (Sighisoara sau Sfantu Gheorghe), astfel ca la plecare am achitat peste cont 10-20 lei.
cateva cuvinte despre baza de tratament: foarte eleganta, cu toate dotarile medicale moderne,fara aspectul aseptic si rece de spital, dimpotriva , cu o receptie unde programarea se facea printr-un program informatic astfel reusind sa combine multiplele proceduri ale fiecarui pacient la ore convenabile, consecutive, fara timpi morti, asa ca dupa ce terminai cu partea medicala ziua ramanea ptr orice alte activitati. Dar am constatat si multa mobilitate, bunavointa si adaptabilitate, orele nu erau batute in cuie (ptr pacienti...) s-a intamplat sa intarzie, sa lipseasca, sa doreasca in ultimul moment sa schimbe ora, totul s-a rezolvat cu calm si zambete. Atentia asistentelor care nu inchideau usa sa revina la terminarea procedurii ci interveneau si intrebau continuu: e bine? mai aveti nevoie de ceva? e prea calda, prea rece (apa minerala de la baile minerale), etc... ? Curatenia in toate incintele care presupuneau bai sau masaje era exemplara , am vazut cum spalau cazile ( cu smacuri corespunzatoare) dupa fiecare pacient , cum aduceau prosoape impecabile la fiecare procedura . Cearceafuri de unica folosinta pe toate suprafetele . Si o precizare absolut necesara : n-au asteptat si n-au pretins atentii, nici nu-i trecea cuiva prin cap , spun asta avand in minte povestile altor turisti , cazati si tratati prin vecinatati ( mama facea conversatie cu cei de-o varsta dupa-amiezele , in parc ).
Mofetele, adica acele emanatii naturale de dioxid de carbon, benefice mai ales ptr cei cu afectiuni circulatorii si nervoase periferice, se fac intr-o sala foarte frumos amenajata,totul in lemn de brad lacuit, banci, trepte si balustrade, cu masuri de siguranta (accidentele cu persoane care se apleaca si nu se mai ridica fiind frecvente in cavitatile mofetogene), o incapere luminoasa, aerisita, cu muzica pe fundal si ceas de control in perete. Desi aveam un pachet de relaxare (masaj, impachetari, etc) ca sa-i tin de urat mamei am facut si eu cateva proceduri (curenti diadinamici si mofete, pe care le-am platit acolo. dar mofetele nu le-am suportat prea bine si-am renuntat, mi-au returnat banii fara nici o problema. Desigur ca exista medic (de fapt sunt doi) totul se face in urma unui consult prealabil si sub supraveghere.
Asa ca H. Clermont nu e un hotel si-atat , l-am perceput ca pe o conceptie holistica cuprinzand odihna-relaxare -tratament-cadrul natural deosebit- profesionalismul echipei.
@Dana, astazi am gasit ceva timp si am scris despre Planul Inclinat (Siclaul), aflat foarte aproape de Hotelul Clermont, prezentat atat de frumos de Ingrid.
Asadar, pentru cei care ajungeti la acest hotel este pacat sa ratati o poveste de exceptie si urmele unui monument tehnic unicat
@ancamariagadea
Mersi pentru informari Gata, gata, acum dau fuga la planul inclinat sa-mi improspatez memoriile si sa-mi amintesc cu placere de orele de fizica.
Ia sa vad s-acolo la Siclaul problemele tot asa complicate sunt ca cele de la fizica sau planul inclinat acolo e mai lin
Super review, cam asa ar trebui sa fie toate incarcate de informatii utile.
As avea o rugaminte, spune-mi te rog daca ai vazut sau stii, daca in statiune sunt bazine cu apa termala, minerala, etc. Nu stiu mai nimic despre aceasta statiune, spre rusinea mea si e destul de aproape de casa.
si 400 PM
Alte bazine cu apa termala sau minerala sunt in bazele de tratament ale celorlalte hoteluri (Bradul, la Spitalul de boli cardiovasculare, etc) dar nu stiu sa existe bazine in sensul unor stranduri, daca la asta te referi.
Accesul in bazele de tratament este permis, contracost, si celor care nu sunt cazati in hotelul respectiv sau care nu au venit cu bilet de tratament, insa, asa cum am spus, n-am auzit de stranduri termale. Am sa ma interesez, acum ca ai intrebat.
Ai scris acest review cand eu eram plecat , cred ca in Zakynthos si l-am ratat , acum am dat de el pentru ca am gasit un link la celalat review despre acest hotel , ce pare foarte bun , astfel am ajuns si eu sa te votez cu felicitari!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2022 Lipsa de calitate — scris în 07.08.22 de ux126523 din BUCUREșTI - nu recomandă
- Feb.2019 Clermont Extra. Vacanță pe Valea Zânelor — scris în 07.12.20 de Floria din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Cazare si tratament super, calitate restaurantului de 2 stele — scris în 30.08.17 de casuba din TIMIşOARA - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Foarte frumos — scris în 22.07.17 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2016 O săptămână de răsfăț la Clermont — scris în 22.11.16 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Clermont, un super hotel! — scris în 26.09.16 de c-kosty din ONEşTI [BC] - RECOMANDĂ
- Dec.2014 Bravo Clermont — scris în 08.01.15 de dms din TARGU MURES - RECOMANDĂ