ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.11.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2023
DURATA: 3 zile
Prieteni
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Am făcut-o de oaie pe plaiuri moldovene

TIPĂREȘTE

Cu câteva timp în urmă, Admin ˝şi-a luat inima-n dinţi˝ şi a scris un review despre frumuseţea limbii române (vezi impresii). Subiectul a suscitat interes şi până astăzi a obţinut 39 voturi şi 64 de ecouri în care s-au expus cuvinte şi expresii intraductibile în alte limbi. Înafară de umanista noastră Carmen Ion, toţi userii şi-au arătat competenţa citând expresii folosite în mod curent şi care nu au sens în alte limbi. Din acestea am reţinut cea scrisă de Doinafil ˝a făcut-o de oaie˝.

Aflaţi că în intervalul 21-24 septembrie AM FĂCUT-O DE OAIE cu majuscule.

Cu câteva luni înainte mi-au căzut ochii pe o excursie de patru zile numită ˝Plaiuri moldovene ˝ în care se vedeau multe obiective, mare parte nevizitate de mine şi care respectau condiţia pe care o pun de fiecare dată˝cu autocar la poarta bisericii sau a muzeului de vizitat˝. Excursia era organizată de un grup condus de doi ghizi afiliaţi la o agenţie de turism. Erau mai mult profilaţi pe vizitări de biserici şi mănăstiri din apropierea Bucureştiului şi pe care, spre ruşinea mea nu le văzusem. Făcusem două excursii cu ei şi déjà ne cunosteam între noi. Am dat ghidului un telefon informativ şi mi-a confirmat că nu se merge pe jos şi nu sunt pante. M-a notat ca ˝interesată˝pentru două persoane.

Imediat am început să-mi contactez prietenele şi fostele colege de serviciu (câte au mai rămas), mai tinere cu cca 10 ani decât mine dar nici una nu s-a arătat interesată. Spre sfârşit, când se apropia termenul de depunere a banilor am găsit una foarte entuziasmată de traseu. Am depus fiecare câte 1050 lei, sumă destul de consistentă pentru pensionari dar era vorba de patru zile şi trei cazări.

Numai că exact cu trei zile înainte de plecare, prietena mea a făcut o gripă urâtă cu 39 grade temperatură, dureri de oase- în fine tot tacâmul- şi a renunţat, pierzând toţi banii. Ce era sa fac eu? Să merg fără insoţitor sau să renunţ? Am hotărât prima variantă deşi mergând singură la vârsta şi dizabilităţile mele, o faceam de oaie. Am scris pe un bileţel no de tel. al fiului meu care e medic ca să-l dau ghidului în caz că am să cad şi să fac vreo fractură şi cu Dzeu înainte! , la 6.30 eram la locul de întâlnire. Mi-era frică de două lucruri: de greutatea celui mai mic troler pe care-l aveam în casă, care cu îmbrăcămintea strict necesară, (ni se indicase să luăm şi mai groasă), cântărea 7 kg; de faptul că toate autocarele au o treaptă distanţată de sol de pe care, la coborâre, mică fiind, trebuia să sar. Dumnezeu m-a ajutat şi ghidul mi-a băgat bagajul în autocar şi apoi l-a dus la cameră iar la coborârea din autocar, totdeauna găseam o mână care să mă ajute.

Traseul a fost următorul:

Ziua a I-a. 1. București - Manast. Sinaia-Sfântul Gheorghe – 2. Basilica Șumuleu Ciuc – 3. Lacul Roșu cu restaurant, Cheile Bicazului – Durău 4. Cazare și Cină Durău, Casa Pelerinului.

Aici trebuie să specific că titlul excursiei ˝Plaiuri moldovene˝ nu se potrivea traseului care străbătea cea mai mare parte din drum prin Muntenia şi Transilvania. Ăsta e, cu asta defilăm!

Ziua 2. Mic dejun – 5. Mânăstirea Petru Vodă –6. casa Ion Creangă, 7. -biserica Boroaia, 9-. Mânăstirea Voroneț - Mânăstirea Humor, -8. -Muzeul Obiceiurilor Populare, – 10-Cazare și cină (cu muzică și dans la Gura Humorului), vilaAndreea

Ziua 3. Mic dejun -11. Casa Memorială Ciprian Porumbescu, – 12. Mânăstirea Pătrăuți, -13. Mânăstirea Dragomirna, -14. Mânăstirea Sfântul Ioan Cel Nou, Suceava – 15, Muzeul Memorial Alexandru Ioan Cuza, Ruginoasa, -16. Cazare și cină, hotel Moldova

Ziua 4. Mic dejun – 17. Mânăstirea Vlădiceni – 18. Mânăstirea Hadâmbu – 19. Mânăstirea Bujoreni (masa de prânz) - București

Foarte multe obiective noi de văzut şi pentru mine. Dacă mai adaug şi opririle de la benzinării au fost vreo 30 de urcări şi coborâri. M-am hotărât să scriu câte un review pentru fiecare zi a excursiei- cu bune şi rele- şi reviewuri separate doar despre obiectivele despre care s-a scris puţin sau deloc pe AFA şi nici eu nu le vizitasem.

Cea mai grea problemă a fost că în a doua zi, în timp ce mergeam prin curtea unei biserici pavată cu piatră de râu colţuroasă, m-am dezechilibrat si ca să nu cad, când am încercat să mă redresez am scăpat aparatul foto din mână. Gata, se stricase, nici nu mai puteam fotografia şi nici nu mai puteam accesa ce fotografiasem timp de două zile. Am dat o strigare în autocar, rugând să mi se trimită pe What´s App poze din primele două zile ale excursiei. Oamenii au fost draguţi şi mi-au trimis dar unii atunci, alţii peste două ore, alţii a doua zi. Pozele se înregistrau cu data în care intrau la mine aşa că s-au amestecat cu cele pe care le făceam curent cu telefonul. Mama mia până le-am descurcat, având destul de puţine repere! Revenită în Bucureşti am încercat să repar aparatul. Este model vechi şi nu se mai importă piese de aschimb. Unul nou costă 2000 lei. A d´autres!

Aceste fiind spuse de cum am făcut-o de oaie şi nu prea, să încep derularea filmului excursiei de la sfârsitul lunii septembrie. A fost frumoasă şi eu mândră că am putut-o face.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Michi in 10.11.23 14:16:25
Validat / Publicat: 10.11.23 15:19:36

VIZUALIZĂRI: 299 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Manastirea Bujoreni
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31200 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Pușcașu Marin
[10.11.23 20:11:44]
»

@Michi: Doamnă, eu am citit de două ori acest articol și nu că n-am înțeles despre ce e vorba. Am vrut doar să fiu sigur c-am înțeles bine traseul. Da, l-am înțeles. Și eu cred că oaia ar trebui să fie mândră c-ați pomenit-o pe-aici.

Mă-nclin și nu neapărat în fața vârstei dumneavoastră. Mă-nclin în fața tenacității de care dați dovadă. Pentru mine sunteți un exemplu de perseverență. Și să nu-mi spuneți iar că vă” înjur” , dar, pe bune, eu chiar îmi doresc să mai citesc ceva ani de-acum încolo ceea ce veți dori să mai împărtășiți cu noi pe-aici.

mprofeanuPHONE
[10.11.23 21:34:04]
»

@Michi: Felicitări pentru traseul destul de lung dar frumos pe care l-ați făcut! Atâtea mănăstiri, o frumusețe pentru suflet! Le-am văzut aproape pe toate cu două excepții, biserica Boroaia și mănăstirea Vlădiceni. Îmi pare rău pentru incidentul cu aparatul de fotografiat, se poate înlocui...

Aștept impresiile cu interes!

webmaster
[10.11.23 23:58:15]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

MichiAUTOR REVIEW
[11.11.23 07:32:44]
»

@webmaster :Mulţumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Michi, mprofeanu, Pușcașu Marin
Alte impresii din această RUBRICĂCircuite / mini-circuite 'Mănăstirile Moldovei':


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.34949088096619 sec
    ecranul dvs: 1 x 1