ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.11.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 19.04.13
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2018
DURATA: 2 zile
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Week-end cu mama la mănăstiri

TIPĂREȘTE

Ziceam că nu mă mai întorc la week-end-ul cu mama la mănăstiri dar tocmai i-am dus albumul cu fotografii din week-end-ul acela și parcă aș vrea să fac o pledoarie pentru părinți și pentru încrederea în noi. Și dacă măcar un cititor își aduce aminte că (mai) are părinți și se gândește că ar putea să le facă o bucurie, pentru că nu s-a mai gândit demult la asta, mă consider mulțumită.

Anul acesta mama a făcut 80 de ani și pentru că nu prea mai există cadouri materiale pe care să le putem oferi începând de la o anumită vârstă, ne-am gândit să-i oferim, doar noi, fetele ei, un week-end la mănăstiri pentru că știam că asta îi va plăcea foarte mult. Mama este o femeie simplă, de la țară, care n-a știut toată viața decât să muncească și să-și susțină copiii. Așa că, dacă pentru cei mai mulți dintre noi un week-end la mănăstiri este ceva banal, pentru ea a fost ceva despre care “le-oi spune și la morți ce-am văzut eu”.

Cu toate că am văzut și eu destule mănăstiri, din păcate mai mult pentru drumeții decât pentru lăcașul în sine, când a trebuit să-mi fac un plan nu se mai lega nimic în capul meu. Așa că am apelat la ajutorul vostru și am pus singura întrebare de când sunt și eu parte a acestui sait.

Le-am mulțumit și acolo, dar țin să o fac și aici, colegilor care m-au ajutat să-mi fac un traseu, care să fie circuit pentru că nu voiam să mă duc și să mă întorc pe același drum, și care să pornească din zona Valea Călugărească - Ploiești, pentru că de acolo trebuia să o luăm pe mama: @abancor, @CATAAS, @zlatna, @tata123, @Safta Radu, @mirmicu, @mariana. olaru și @Dan&Ema.

Cred că toate mănăstirile care au făcut parte din circuitul nostru au fost detaliate foarte bine de @tata123, așa că găsiți articole cu multe amănunte scrise de el. Eu o să fac doar o trecere în revistă a locurilor pe unde am ajuns și poate câte o poveste de pe unde îmi mai aduc aminte.

Și pentru că am pomenit despre încrederea în noi, acesta a fost primul meu drum mai lung, în care nu am avut copilot și pe nimeni care să mă ajute la orientare. Eu conduc zilnic în București dar în vacanțe rar și nu este niciodată responsabilitatea mea, pentru că soțul mă ajută cu orientarea și eu doar execut. Acum, însă, am mers aprox 700 de km, mi-am făcut un traseu de acasă, nu am avut gps, ci am mers foarte bine după indicatoare și temele făcute și ce mi-a prins bine a fost că pe drumurile acelea mai fusesem cu alte ocazii, chiar dacă nu în aceeași ordine. Mesajul pe care vreau să îl transmit tuturor este că putem orice, numai să vrem și cel mai important lucru, după care mă călăuzesc și eu, este că, dacă cineva din lumea asta poate să facă oricare lucru, atunci pot și eu.

Între mănăstiri am mai descoperit și câte un loc drăguț care nu fusese în plan și la care ne-am oprit, dar ce a fost important a fost că le-am adus cu bine acasă pe fete și am hotărât că fiecare aniversare a mamei se va desfășura așa, pentru că ieșirea asta ne-a plăcut foarte mult.

Traseul ales până la urmă a fost București - Bărcănești (unde cineva ne-a adus-o și tot de acolo ne-a luat-o pe mama) – Mănăstirea Dealu (Târgoviște) – Mănăstirea Nămăești (Câmpulung) – Mănăstirea AninoasaMănăstirea Robaia (ambele pe drumul dintre Câmpulung și Curtea de Argeș) - Mănăstirea Curtea de ArgeșMănăstirea Surpatele (Frâncești) – Mănăstirea Dintr-un Lemn (Frâncești) – Mănăstirea Cozia (Călimănești) – Râmnicu Vâlcea – Pitești – Târgoviște – Bărcănești – București

Din București am plecat la 7 dimineața și după ce am recuperat-o pe mama de la podul de la Bărcănești am urmat drumul de Târgoviște pentru că prima noastră oprire urma să fie la b]Mănăstirea Dealu. La ea am ajuns după ce ne-am abătut din șoseaua spre Târgoviște aprox 2-3 km și de folos mi-a fost și indicatorul din șosea. După un urcuș cu serpentine am găsit o parcare destul de mare, iar accesul spre mănăstire fost pe o alee pietruită, mărginită de flori. Chiar la intrare, pe partea dreaptă, este bustul lui Mihai Viteazul iar înăuntru o placă comemorativă cu un citat din Nicolae Iorga, acolo aflându-se capul lui Mihai Voievod cel Viteaz. Mănăstirea este monument istoric, a fost afectată de mai toate cutremurele și însuși Patriarhul Iustinian și apoi Iustin au susținut restaurarea ei.

Muzeul cu obiecte bisericești era închis, prin curte am mai văzut un monument înfățișând capul lui Macarie, primul tipograf de pe teritoriul românesc, dar cel mai mult am fost încântate de numeroșii pomi de magnolie, toți înfloriți la vremea aceea.

După Târgoviște am urmat indicatoarele de Câmpulung și ne-am oprit la Cetățeni pentru o plimbare scurtă spre Mănăstirea Cetățuia Negru-Vodă, care se află chiar în vârful dealului, după un drum prin pădure foarte frumos. Plouase și mama nu s-a încumetat să urcăm, dar a promis că data viitoare vom ajunge până sus, de unde coborau o grămadă de oameni, unii chiar apropiați de vârsta ei.

La Cetățuia am vorbit cu un domn care făcea traseul București-Cetățuia-Nămăești de 11 ani. Venea să mulțumească icoanei făcătoare de minuni pentru că în urmă cu 11 ani trebuia să facă o operație foarte grea, s-a rugat la Nămăești și la următorul control, nimic nu arăta că el avusese o problemă, iar operația nu a mai avut loc.

Mănăstirea Nămăești de la Câmpulung este indicată foarte bine din drumul principal și am ajuns ușor pentru că și aici am mai fost. Cum am venit de la Voinești-Cetățeni, în giratoriul din drumul național este un indicator de 1 km spre mănăstire. Drumul din parcare până la mănăstire este printre case îmbrăcate în flori și multe magnolii. La Nămăești s-a construit mult de când nu am mai fost eu. Muzeul se află într-o clădire nouă, se consolida dealul, fântâna din spatele mănăstirii era mai aranjată și au apărut toalete pentru bărbați și femei.

Drumul de la Câmpulung la Curtea de Argeș este extrem de frumos și ne-am oprit de câteva ori pentru peisaje, dar șoseaua la fel de proastă precum o știam. Din drumul ăsta ne-am abătut spre mănăstirile Aninoasa și Robaia.

Pentru Mănăstirea Aninoasa ne-am abătut 3 km din drumul principal. La intrarea în biserică sunt mormintele ctitorilor bisericii, boierii Tudoran și jupâneasa Alexandra Vlădescu. Mănăstirea este de maici, are o curte mare, frumoasă, cu flori și magnolii și după cum am citit și văzut în articolul colegului @tata123 de curând, curtea era amenajată cu alte flori, specifice altui anotimp. În biserică se află racla cu Moaștele Sf Nicolae, iar biserica era neagră prin interior ca și cum ar fi ars și erau lucrări de restaurare acolo.

După numărul mare de chilii cred că se și doarme acolo, dar cu toate că ne propusesem să întrebăm la toate mănăstirile unde urma să ajungem, la Aninoasa am uitat. În schimb ne-a apucat prânzul acolo și venea un miros de mâncare de la bucătărie de nu mai puteam. Am întrebat o măicuță dacă putem mânca, contra cost și ne-a spus că gătesc doar pentru personal. Nu prea mi-a plăcut asta, eram doar noi 3 prin curtea mănăstirii la ora aceea și cât am stat acolo au mai fost doar doi vizitatori.

Și dacă măicuțele nu ne-au dat să mâncăm, ne-am oprit noi pe o pajiște, imediat după mănăstire, pentru că ne gândisem la un picnic încă de acasă. Așa că am pus păturica pe iarba verde și am mâncat din bucatele noastre din traistă, fetele au gustat și o vișinată și rezolvată problema, am purces din nou la drum.

Puțin mai departe ne-am abătut 6 km din șosea pentru Mănăstirea Robaia și Fântâna de Leac care se află la 3-400 de m de mănăstire. Valea Robaiei a fost cel mai frumos drum pentru mine, iar Robaia cea mai frumoasă mănăstire din cele văzute. Aleea cu brazi de la intrare, o căsuță așa cum vreau eu pentru bătrânețe, solar, o biserică micuță cu un interior diferit față de ce am mai văzut și simplitate, așa cum se cuvine la o mănăstire. Aici am întrebat și nu se doarme. Inițial a fost o mănăstire de călugări dar acum este de maici.

Mănăstirea Curtea de Argeș, ctitorită de Neagoe Basarab, a fost următoarea noastră oprire. Mai întâi am vizitat Mausoleul unde sunt înmormântați Regele Mihai și Regina Ana, neterminat la interior, dar ne-am uitat și noi pe geam, apoi ne-am îndreptat spre Biserica Episcopală Adormirea Maicii Domnului, cu ornamente foarte frumoase din piatră și coloane frumos decorate.

În Pronaos sunt mormintele Sf Neagoe Vodă Basarab, a soției Despina Doamna și ale ginerelui, Radu de la Afumați. La intrarea în biserică, în dreapta și în stânga sunt mormintele regilor noștri, Carol I și Elisabeta, Maria și Ferdinand și tot în dreapta Evanghelia scrisă cu litere de aur și pictată de Regina Elisabeta.

În spatele bisericii este Paraclisul, capela care adăpostește moaștele Sf Mucenițe Filoteia, unde nu mi-a plăcut holul de la intrare plin cu tarabe cu suveniruri, fie ele și bisericești.

M-a impresionat povestea copilei Filoteia care a fost crescută de mamă foarte religios. Mama a murit foarte tânără, iar tatăl s-a recăsătorit și pentru că mama vitregă nu o suferea din cauza milosteniilor ei, l-a forțat pe tată să o omoare, iar el a făcut asta cu o secure, pe când copila avea 12-13 ani. Moaștele ei au rămas nealterate până în zilele lui Radu (Negru) Vodă când au fost aduse la Biserica Domnească din Curtea de Argeș.

Curtea domeniului este foarte mare, decorată cu ronduri imense de flori, multe magnolii și aici și ședințe foto prin decorul nemaipomenit de frumos. Despre sacrificiul Meșterului Manole, a soției sale Ana și a celor „nouă meșteri mari, calfe și zidari... ”, nu cred că este cazul să spun ceva.

După Curtea de Argeș ne-am îndreptat spre Râmnicu Vâlcea și am mers pe un drum foarte frumos, unde am întâlnit popasul cu camping, Dragoșke, la care ne-am oprit să bem o cafea (alții o bere). Complexul ne-a plăcut foarte mult, am căutat proprietarii, am vorbit, am luat o carte de vizită și sperăm să-l vizităm cât de curând.

Am urmat apoi drumul spre Drăgășani – Băbeni – Frâncești, unde urma să înnoptăm la o prietenă. Dar până acolo, am văzut un indicator spre Situl Buridava, 500 de m. Am făcut stânga brusc, pe ulița aceea și ne-am oprit în dreptul unor săteni care își vopseau gardul să-i întrebăm dacă găsim ceva acolo. Pe ei i-a bufnit râsul și ne-au zis că putem să mergem dar nu găsim nimic. Într-adevăr, așa a fost. Am găsit un teren plin de buruieni înalte, unde păștea un porc negru. Sau mai mulți, că nu aveam vizibilitate bună din cauza buruienilor.

Mie mi s-a părut strigător la cer să pui în șoseaua principală ditamai indicatorul maro ca să semnalizezi la 500 de m un obiectiv turistic și când ajungi acolo să găsești ditamai bălăriile. Autoritățile locale sunt de toată jena. Și așteptăm străinii să ne viziteze țara.

A doua zi, la 8 km de Frâncești, am fost să vedem Mănăstirea Surpatele, unde mama iarăși a avut noroc să stea puțin la slujbă, timp în care eu am umblat prin jur. Nici la Surpatele nu se doarme. Pașii m-au dus în cimitirul din spatele mănăstirii unde am întâlnit un bătrân-tânăr. A zis că are 86 de ani dar era foarte sprinten. Mi-a spus că satul are 3 cimitire, toate amplasate pe coline, până la care trebuie să urci și să cobori, dar pentru el nu-i nici o problemă dacă trebuie să-și facă datoria față de morții lui.

Și aici mi-a plăcut povestea mănăstirii. Cel mai vechi document de atestare al Surpatelor este din timpul lui Neagoe Basarab, dar acea biserică s-a ruinat. A fost apoi refăcută de dna Marica, soția lui Constantin Brâncoveanu, apoi a fost desființată, iar măicuțele s-au împărțit la Horezu și Mrea Dintr-un Lemn, timp de 57 de ani. După care 5 maici au început să scormonească ruinele și au început să reconstituie părți din mănăstire. Doamna Marica a dăruit multe obiecte de valoare, candele de argint, Policandrul cel mare..., iar unele chiar au încrustate numele Maria pe ele. Ușa de la intrare este foarte frumos sculptată de „Filip tâmplarul”, așa cum s-a semnat în partea de jos.

„Drumul Doamnei” este drumul dintre Mănăstirea Surpatele și Mănăstirea Dintr-un Lemn, pe care îl străbăteau zilnic plângând și căutând alinarea durerii, doamna lui Vodă Constantin Brâncoveanu și doamna sfetnicului său, după ce ei au fost omorâți la Constantinopol. Sfetnicul voievodului a fost despuiat de piele de viu, iar după așa o tragedie, cele două doamne s-au consolat una pe alta prin acele locuri.

De la Mănăstirea Surpatele am mai făcut 3 km până la Mănăstirea Dintr-un Lemn. Și aici mama a prins puțin din slujbă. Aici este un întreg complex. Este aproape gata o biserică nouă, cu turle aurite, sunt multe chilii și aici se doarme, însă numai cu rezervare telefonică prealabilă, pentru că le vin foarte multe autocare.

Am găsit locul mult schimbat față de când am mai fost. Am găsit amenajată o parcare foarte mare pe care n-o știam și între mașini băncuțe și multe, multe sălcii.

Din nou ne-am dus să căutăm locul care reprezintă un omagiu adus aviației române și pe liste l-am descoperit din nou pe Manolescu Max, care a fost o rudă din partea soțului.

Legenda bisericuței dintr-un lemn, spune că un călugăr, după alte surse un cioban, cu numele de Radu, a găsit o icoană a Maicii Domnului într-un stejar secular care i-ar fi spus: „Dorința mea este ca tu să zidești aici, pentru mine, o mănăstire din acest copac”. Așa a fost făcută mica bisericuță, numai din lemnul acelui stejar și din acest motiv a fost numită Dintr-un Lemn.

De la cele două mănăstiri ne-am întors înapoi la Băbeni și Râmnicu Vâlcea, de unde am mers spre Călimănești, la Mănăstirea Cozia, cea mai frumoasă și mai importantă ctitorie a voievodului Mircea cel Bătrân, care a fost înmormântat aici. Și parcă a fost predestinată pentru ce avea să devină pentru că încă din timpul lui Mircea Cel Bătrân, acolo a fost o școală mănăstirească.

În fața Bisericii Mare cu hramul Sfânta Treime se află Fântâna lui Neagoe Basarab, iar în spatele ei Muzeul cu intrare liberă, de unde ai o vedere foarte frumoasă asupra Oltului, loc care a fost „foișorul lui Mircea”. Un preot de la Muntele Athos a spus despre acest lăcaș că este „pământul făgăduinței”.

Și la Cozia am prins o slujbă cu toate că era destul de târziu, iar prin bucătăria brâncovenească am trecut spre Olt pentru câteva momente de contemplare a peisajului superb.

Cozia a fost ultimul obiectiv al week-end-ului nostru. Ne-am mai oprit la popasul Valea Ursului, la 10 km înainte de Pitești, unde mâncăm de obicei când ne întoarcem spre casă pe acolo. Am mâncat 3 ciorbe, un escalop și două tochituri, fetele au împărțit o bere și eu am băut un pepsi si totul a făcut 90 de lei.

Am intrat pe autostradă și am ieșit spre Găești-Târgoviște și ne-am mai oprit la Hanul Dragodana, atrase de aranjamentele care se vedeau din șosea.

Acesta a fost week-end-ul cu mama la mănăstiri pe care deja ne gândim să-l repetăm și sper ca să aibă și pozele rolul lor. Am transferat-o pe mama în altă mașină la Bărcănești și puțin după ora 20 am intrat în București. Ca să vă dați seama ce bucurie a însemnat această excursie pentru ea trebuie să vă spun despre album. După ce i-am dus albumul a plecat cu el prin sat, iar zilele trecute când am sunat-o mi-a spus că acum este la tanti X, care îl dă apoi la nașul Y, și pe urmă ajunge la fina Z... și cine știe dacă o rămâne cineva din sat care să nu vadă pe unde a umblat ea. Cum spuneam, dacă mai avem părinți să ne aducem aminte de ei cât sunt în viață și să le facem din când în când bucurii simple. Nici o lacrimă și nici un regret ulterior nu va echivala cu mulțumirea asta.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Aurici in 17.11.18 12:09:42
Validat / Publicat: 17.11.18 16:35:57
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PRIN şi PENTRU ROMÂNIA.

VIZUALIZĂRI: 695 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Spre Mănăstirea Nămăești din Câmpulung.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 48800 PMA (din 52 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

ANILU
[17.11.18 18:43:05]
»

@Aurici: Te felicit pentru cadoul făcut mamei tale. O bucurie mai mare pentru ea nu cred că găseai... sau poate traseul de 81 de ani. Așa că... schițează următorul traseu și bucurați-vă cât mama mai este lângă voi.

Am citit cu lacrimi în ochi... și mă gândeam că probabil la fel aș fi făcut și eu cu sora mea pentru mama... dacă...

Frumos traseu și locuri de-o încărcătură emoțională...

Frumoasă căsuță visezi. Asemenea case sunt făcute de oameni, așa că... totul este posibil.

Toate cele bune.

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[17.11.18 19:15:20]
»

@Aurici: Am făcut și noi multe weekend-uri cu mama, la mănăstiri. Mama - atunci când mai exista - locuia în Neamț. Noi plecam din București vineri (de multe ori direct de la serviciu pentru că aveam drum lung de făcut), ajungeam târziu, seara, iar a doua zi o luam cu noi la plimbare. Unde? La mănăstirile din Neamț pentru că acelea erau mai aproape. Una câte una, le-am vizitat pe toate împreună cu ea. Duminică, după ce luam masa și ne mai uitam ea la noi și noi la ea, ne întorceam la București pentru că luni, la 7.30, trebuia să fim prezenți la muncă. Vineri, din nou la Neamț și tot așa, din primăvară până în toamnă, vreo patru ani până a închis ochii. Acum nu mai am părinți decât în fotografii și în gând - vorba poetului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
ioan marinescu
[17.11.18 19:52:54]
»

O postare interesantă, documentată și utilă. Votat cu plăcere!

DOINITA
[17.11.18 20:14:28]
»

Un articol si ecouri ce se citesc cu lacrimi pe obraz...

O excursie de suflet, o excursie ce va fi tinuta minte, mai ales de sarbatorita. Sa va traiasca multi ani, sa va bucurati de mama si de excursiile facute cu ea!

Felicitari pentru cadoul facut mamei, dar si pentru faptul ca te-ai gandit sa imparti cu noi emotiile traite!

Michi
[17.11.18 21:04:19]
»

Mama mea a plecat acum 30 ani şi nu trece o zi să nu am o amintire ca o străfulgerare cu ea sau despre ea. Am iubit-o foarte mult şi totuşi îmi reproşez că n-am făcut destul pentru ea. Ai un suflet sensibil şi asta contează enorm pentru mama ta. Dumnezeu s-o ţină sănătoasă încă mulţi ani!

AuriciAUTOR REVIEW
[17.11.18 22:37:35]
»

@ANILU, @iulianic, @ioan marinescu, @DOINITA, @Michi: Vă mulțumesc tuturor pentru cuvintele calde și sper că n-am întristat pe nimeni pentru că nu asta a fost intenția.

Eu am ajuns de câțiva ani la concluzia că trebuie să prețuim tot ce avem în prezent. Nu când termin de făcut casa, masa, când văd copiii pe drumul lor, când ies la pensie, când am destui bani, destul timp, ... sau mai știu eu ce.

Cu mama am fi făcut mai multe lucruri dar nu s-a lăsat urnită din curtea ei. Pentru ea a fost suficient că mai venea la noi, la București și cu toate că nu venea în vacanță, ci tot să ne ajute cu câte ceva, s-a simțit privilegiată.

Dar acum cred că a mai prins gustul excursiilor și se bucură când facem planuri. Sperăm să mai avem parte de multe excursii pentru că ea e bine și sper să-i semene mamei ei, bunicii, care a murit la 94 de ani și a fost vioaie până aproape de final.

Vă mulțumesc încă o dată și vă doresc tuturor să vă bucurați alături de cei dragi.

Michi
[18.11.18 01:09:07]
»

@Aurici acă are o condiţie fizică relativ bună, cred ca cea mai arzătoare dorinţă ar fi să vadă Mormântul Sfânt. Sunt biserici care organizează pelerinaje cu preoţi f. buni ghizi şi la preţuri mici faţă de agenţii. Nici nu sunt obositoare, participanţii fiind în general oameni de 70 ani şi peste. Eu am călătorit mult după 80 ani, chiar şi anul asta la 84 şi numai constituţie de sportiva nu am

robert
[18.11.18 08:32:35]
»

@Aurici: felicitări atât pentru articol, cât si pentru excursie!

Valea Călugărească? Și mama tot de-acolo e!

mihaelavoicu
[18.11.18 09:01:49]
»

Frumos și de suflet, cadou pentru mama ta. Să fie sănătoasă și-n primăvară să plecați iar!

Nu pot să-mi imaginez cum arată o construcție nouă cu turle aurite lângă bijuteria numită Dintr-un lemn!!

Te îmbrățișez și numai bine, ție și mamei tale!

AuriciAUTOR REVIEW
[18.11.18 10:31:26]
»

@Michi: Offf, Mama Michi, sunt câțiva ani de când ne rugăm de ea. Nici eu n-am ajuns acolo pentru că o tot aștept. Dar nu vrea să se urce neam în avion. Trebuia să semăn și eu cu cineva. Insistăm însă, asta ar fi și dorința noastră cea mai mare.

@robert: Îuuu! Ia uite ce mică-i lumea! Soțul zice că informația asta a fost esențială când s-a hotărât să mă ceară de nevastă. Și e pace în univers în continuare, pentru că și anul ăsta s-a făcut vin mult în zona noastră

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AuriciAUTOR REVIEW
[18.11.18 10:42:34]
»

@mihaelavoicu: Aș fi vrut să dezvolt mai mult despre luxul din mănăstiri, dar m-am abținut pentru că nu ăsta era mesajul pe care voiam să-l transmit. De aceea eu merg la mănăstiri mai mult pentru drumeția până acolo. Cred că pot să număr pe degete locașurile pe care le-am văzut și care se potrivesc cu ceea ce e în capul meu despre un astfel de loc. Să văd măicuțe și preoți în Audi și cu telefoane mobile, este peste puterea mea de înțelegere.

Numai bine și ție, alături de toți cei dragi.

mishu
[18.11.18 22:35:11]
»

@Aurici: Mama mea este motivul pentru care aleg destinatie in functie de ea, sa nu ii fie grea deplasarea, sa ii placa destinatia, sa fie una pe care nu a vazut-o sau ar revedea-o cu placere. Atata timp cat mai poate merge cu noi am sa tin cont de ea.

Felicitari, votat cu mare drag.

AuriciAUTOR REVIEW
[18.11.18 22:48:46]
»

@mishu: Știu cum faci și tu. Și-am văzut-o pe mama ta cât e de verde. Să-i dea Dumnezeu sănătate și să mai faceți multe excursii împreună.

Yolanda
[19.11.18 09:07:30]
»

@Aurici: de fapt drumul Câmpulung -Domnesti e cel cu cratere lunare înca de mult timp, eu acum 10 ani am facut acel drum si plângeam ca îmi rup masina cea noua, noroc ca are garda mai înalta, e un drum uitat de autoritati, apoi urmeaza Domnesti- Musetesti un drum acceptabil cu portiuni bune si cu portiuni cârpite, apoi Musetesti-Curtea-de-Arges un drum relativ bun, în acest weekend l-am facut si m-am bucurat ca au terminat lucrarea si nu se mai sta la semafor (se surpase o parte din sosea spre râpa).

Sa ne iubim parintii cât timp îi mai avem lânga noi, sa le facem bucurii ca acum ei se bucura ca niste copii, si eu am regretul ca nu am plimbat-o pe mama mai mult prin locuri frumoase, am plimbat-o cu masina, din pacate, pe la spitale si doctori...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AuriciAUTOR REVIEW
[19.11.18 11:44:36]
»

@Yolanda: Și noi cred că tot cu vreo 10 ani în urmă mai fusesem pe drumul ăla. Nu mi-a venit să cred că la așa distanță îl găsesc la fel. Păcat, pentru că peisajul este spectaculos, ne-am oprit de multe ori.

Așa este! Viața asta ne aleargă cum vrea ea și este foarte greu să facem lucrurile la timpul cât mai potrivit.

Mulțumim pentru info, o săptămână ușoară!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mitica49
[19.11.18 15:25:33]
»

@Aurici: Un traseu minunat, o invitație la drum într-o zonă cu lăcașuri de cult pe unde nu prea am fost. Am vizitat, ca tot românul, foarte multe astfel de locuri în Moldova (soția este din zona Bacăului și aveam cumva asigurată cazarea pe la neamuri). Unul dintre aceste drumuri, acum vreo 15 ani cred, a fost făcut cu mama mea, vizitând Sihăstria, Secu, schitul Sihla, Mănăstirea Neamț, Agapia, Văratec, cam în două zile, astfel încât, la final, sărmana mea mamă nu mai știa ce a văzut.

Voi considera review-ul ca un îndemn la drum pentru a vedea aceste minunate locuri.

Mi-a făcut plăcere să votez articolul!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱
[20.11.18 10:15:51]
»

@Aurici: Felicitări pentru traseul ales, foarte cuprinzător, presărat cu frumoase ansambluri monahale. Pe lângă elemente de spiritualitate, arhitectură, istorie și cultură drumul vostru a trecut și prin zone naturale minunate.

Iar faptul că această incursiune a fost special întocmită pentru Mama este de lăudat. Grija pentru Părinți trebuie să fie nețărmurită.

Nota 10+!!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AuriciAUTOR REVIEW
[20.11.18 16:20:05]
»

@Mitica49: Și nouă ni s-a întâmplat la fel când am vizitat mănăstirile din Moldova. Am vrut să le facem pe toate o dată și după 2-3 zile nu mai știam care pe unde erau și ce mai văzusem. În timp ne-am lămurit cu toate. N-avem rude dar avem niște prieteni buni la Gura Humorului, la care ne-am tot dus, dar la fiecare drum ne propuneam doar câteva mănăstiri, n-am mai vizitat în exces.

Pentru aniversarea viitoare a mamei ne-am gândit și noi la mănăstirile din zona Neamț-ului.

@tata123: Mulțumesc încă o dată pentru informațiile de atunci. A ieșit foarte bine până la urmă și datorită vouă.

Numai bine, vă mulțumesc pentru vizită și pentru cuvintele voastre.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, Aurici, DOINITA, ioan marinescu, iulianic, Michi, mihaelavoicu, mishu, Mitica49, robert, tata123 🔱, Yolanda
Alte impresii din această RUBRICĂCircuit Mănăstiri România:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.089922904968262 sec
    ecranul dvs: 1 x 1