ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.09.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 10 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Excursie de 10 zile cu autocarul în Muntenegru şi alte ţări balcanice

TIPĂREȘTE

Contextul general

De ani buni îmi doream să văd Croaţia şi Muntenegru dar încercarea pe care am făcut-o în 2012 de Paşte a eşuat. Din şapte zile a plouat şase jumătate iar în Dubrovnik a stat ploaia doar câteva ore, cât să fac nişte fotografii. Cât despre Kotor, în oraş a fost rupere de nori aşa încât tot grupul ne-am refugiat într-o cafenea din faţa turnului cu ceas iar fiordul (după unii golf) nu ne-a arătat împrejurimile muntoase ci numai o mare de nori negri care îl acopereau ca o plapumă groasă de iarnă. De data asta am avut noroc. Excursia a fost premiul pe care mi l-a oferit Cornel şi voi toţi care m-aţi votat, cu ocazia atingerii în 2015 a pragului de 7000000 voturi şi atribuirea calităţii de pretor. Vă mulţumesc tuturor pentru că fără răbdarea, toleranţa şi aprecierea voastră acest lucru nu ar fi fost posibil.

La şase dimineaţa trecute fix, la piciorul podului Basarab din Bucureşti ne-am urcat în autocar peste 40 de oameni dornici să viziteze sau măcar să bifeze locurile prin care treceau. Pe parcurs, la Piteşti, Râmnicu Vâlcea şi Turnu Severin s-au mai îmbarcat câţiva. Componenţa grupului era formată în majoritate din turişti în jur de 50-55 de ani, noi eram senatori de drept, mai era o pereche de cca. 70 de ani care a stat mai mult în autocar şi două cupluri de tineri de până în 25 de ani care au spart toate canoanele căţărându-se ca nişte căpriţe pe meterezele cetăţilor medievale.

Traseul

Am străbătut peste 3000 de kilometri din care 2500 km în primele două zile şi în ultimele două la întoarcerea în ţară. În rest s-au făcut distanţe mici iar trei zile au fost libere. Pot bifa 7 ţări pe care le-am străbătut: România, Serbia, Muntenegru, Croaţia, Albania, fosta republica iugoslavă a Macedoniei şi Bulgaria. Termenul de ˝bifat˝ l-am ales cu grijă pentru că numai Muntenegru şi întrucâtva Croaţia au fost străbătute la pas, respectiv cu roata maşinii şi talpa adidasului, în rest autocarul alerga sute de kilometri ca să vizitezi câte un oraş doar două ore. Este cazul Albaniei în care cele două oraşe Durres şi Tirana nu mi-au spus mare lucru. Din cauza traseului lung, câteva oraşe importante au fost vizitate seara spre noapte aşa că din Belgrad am reţinut monumentala catedrală Sf. Sava iar din Podgoriţa podul Milenium. Skopje şi Sofia au fost vizitate ziua dar drept să spun nici nu m-au interest prea mult având la activ alte impresii din oraşele Europei. Ce m-a interesat în primul rând a fost drumul şi pot spune că pe unele tronsoane a fost tot ce am văzut mai frumos în viaţă. Este vorba de Durmitor Park, canionul râului Tara şi Biogradska Gora din nordul Muntenegrului, golful- fiord Kotor şi cetăţile medievale bine conservate şi care încă reprezintă aglomerări urbane.

Ca să trec la subiect, după ce am trecut podul de la hidrocentrala Porţile de Fier am străbătut malul sârbesc al Dunării având o cu toată altă perspectivă a Cazanelor. Statuia lui Decebal Rex, mânăstirea Mraconia mi-au apărut din alte unghiuri. Şoseaua e bună, neaglomerată şi străpunsă de multe tuneluri. De la Drobeta Turnu Severin la Golubac sunt 130 km pe malul sârbesc al Dunării, apoi alţi 125 km până la Belgrad.

Am ajuns în capitală pe la şapte seara (ora lor, faţă de opt la noi) şi după ce am vizitat catedrala Sf. Sava încă în construcţie, o parte din grup a mers în cetate. Noi n-am mers pentru că iluminatul fiind prost mi-era teamă să nu încep excursia cu o entorsă de picior, Doamne Fereşte! Am fost cazaţi foarte bine la hotel 3* Rex care merită un review pentru cine face o haltă în Belgrad.

A doua zi am străbătut canionul râului Tara. Acest canion e al doilea ca mărime după Grand Canion din Colorado. Are 160 km lungime, adâncimea ajunge uneori la 1300 m iar munţii care-l strâng în chingi au peste 2500m. Serpentine în vârf de ac, cascade, lacuri, pod suspendat la o înălţime ameţitoare, nu reuşeşti să pozezi ce ai vrea în viteza autocarului, eşti plin de adrenalină pură şi de bucurie că eşti acolo şi reuşeşti să vezi acele minuni ale naturii. Ce Austria? Ce Elveţia? Canionul râului Tara depăşeşte orice imaginaţie. Din păcate datorită dificultăţii traseului nu s-au putut face pauze pentru poze. Din goana autocarului, prin geamuri relativ murdare şi cu umbre şi aşezată pe partea peretelui de stâncă nu am putut poza tot ce am văzut. Ghinion!

Am fost cazaţi pentru şase nopţi în hotel Mediteran din Ulcinj un orăşel pitoresc cu cetate, cartier albanez îmbâcsit, cartier rezidenţial pe stânca pintenului de munte, plaje, în general un amalgam care te surprinde şi pe care numai în balcani îl găseşti.

Următoarele trei zile ar fi trebuit ca dimineaţa să se facă plajă dar cum a fost destul de înnorat am vizitat staţiunile de la malul Adriaticei Budva şi Bar, Cetinje vechea capitală a Muntenegrului şi perlele coroanei Dubrovnik şi Kotor.

După ce a făcut turul golfului -absolut impresionant - ghida n-avea chef să intre în oraş, ˝că e taxă, că e de urcat, că pierdem cina, c-o fi, c-o păţi˝. Lumea cam amorţită şi amorfă n-a reacţionat în niciun fel. Mă şi gândeam că a doua zi când oamenii se vor prăji la soare să luăm autobuzul din centru, să-l schimbăm la Budva şi să vizităm Kotorul. Eventual un taxi dacă mai găseam doi amatori.

Am avut noroc A dat Dzeu ca a doua zi să fie din nou înnorat şi în loc să mergem la Velika Plaja lungă de 12 km cu nisipul cel mai fin de pe Adriatica, ne-am dus în oraşul Kotor aflat la o distanţă de 85 km de Ulcinj. Oraşul Kotor merită un review separat.

A noua zi a fost deplasarea în Albania unde chiar la graniţă ne-a întâmpinat o cazemată (în carne şi oase, vreau să zic cât se poate de reală) de pe vremea dictatorului Enver Hodja care se înarma contra jugoslavilor, a ruşilor şi mai târziu chiar a chinezilor.

La Durres am văzut Turnul veneţian şi zidul lui Justinian iar la Tirana piaţa Skandenberg şi moscheea. Oraşele poartă încă amprenta comunistă numai că blocurile sunt făţuite în culori tari După ce treci prin Albania, ţară cu trei lanţuri de munţi paraleli, deci cu peisaje frumoase zici că România este cea mai bogată ţară. Era sărăcie lucie reflectată în special în casele dărăpănate şi îmbrăcămintea modestă a oamenilor.

Seara am dormit la hotel Continental din Skopje pe care vi-l recomand. Acolo dimineaţa în timp ce serveam micul dejun am simţit o hurducătură, tacâmurile clănţănind şi cafeaua dând afară din ceaşcă. Fusese un cutremur puternic dar foarte scurt, atât de scurt că n-am avut timp să ne împanicăm.

Ultima zi am parcurs iar 600 km până la Bucureşti unde am ajuns după ora 11 noaptea. Pe drum am oprit la Sofia să vizităm catedrala Alexandru Nevski.

Unde am mâncat şi la ce preţuri

Cele 7 cine servite la hotelul Mediteran din Ulcinj şi incluse în bilet erau îndestulătoare şi bine gătite.

Micul dejun în toate hotelurile era standard, destul de ieftin dar proaspăt şi suficient pentru a rezista nemâncat uneori până seara.

Ghidei dar şi multor persoane din grup nu le era foame la prânz sau se amăgeau cu un biscuit sau un sandvis făcut dimineaţa. Dacă autocarul oprea în jurul prânzului într-un oraş şi ghida dădea liber la vizitare două ore, trebuia fie să te mulţumeşti cu o plăcintă şi o cafea din mers fie să sacrifici din obiectivele de văzut ca să poţi mânca. Chelnerii balcanici din fire şi simţire, întârziau servitul comenzii aşa că trebuia să iei în calcul că-ţi trebuie o oră în restaurant pentru o ciorbă şi un fel doi.

În privinţa preţurilor, ele erau mici cu excepţia oraşelor turistice. O cafea 1 eu dar la Kotor 3 eu; o pizza enormă dată în două, normal costa 4 eu dar la Dubrovnik 8 eu. Noi cât am stat în Ulcinj ne încadram în 12-14 eu cu bere şi bacşiş mâncând la o terasă aflată la 100 m de hotel. De acolo se deschidea o panormă superbă asupra întregului oraş. La Budva la ieşirea din cetate am cerut un peşte care ne-a costat 40eu. La 2-300 m depărtare l-am fi luat cu 15 eu. Berea locală Niksicko de foartă bună calitate, de 330 ml, la restaurant costa 1.5-2 eu.

Mituri şi adevăruri legate de excursiile cu autocarul dar şi unele opinii personale

1 Oboseala. Înainte de a pleca toată lumea mă căina că n-am să rezist, că am să înţepenesc, că bătrâni fiind ni se va face rău. Eram puţin îngrijorată pentru că în Bucureşti înainte de plecare din cauza caniculei mi se umflau şi mă dureau gleznele. Nu pot spune că o zi în autocar e la fel de confortabilă ca una petrecută pe canapéa la TV dar nici că este îngrozitor de obositoare.

În primul rând la 2 - 2.5 ore se făcea o pauză de un sfert de oră la o benzinărie. Făceai câţiva paşi, te aşezai la coadă pentru a merge undeva mai înconjurai autocarul şi te urcai în autocar revigorat. În timpul drumului schimbam adidaşii (singura încălţăminte confortabilă pentru mine) cu papucii de casă. Circul a fost când, moţăind am împins un papuc în faţă. Acesta a luat-o în jos la plimbare şi cum se mergea în pantă l-a găsit soţul cu patru rânduri mai departe. Seara dădeam cu duşul cu apă rece pe glezne, le masam puţin cu Lioton şi dormeam cu ele aşezate mai sus pe pernă. A doua zi eram nou născută.

2. Punctualitatea. N-a fost nicio ocazie în care să întârzie cineva măcar 5 minute. Adevărul e că exsită o diferenţă de mentalitate între un grup care pleacă în Turcia la bazar pentru chilipir şi altul mai umblat, care merge să viziteze şi cunoaşte regulile elementare dintr-o excursie

3. Cazarea Aceasta nu ţi-o alegi singur. Cu siguranţă că e preferabil să-ţi cauţi singur din timp locaţia, să ştii camera şi vecinătăţile dar într-o ţară necunoscută, cu barieră de limbă (se vorbeşte puţin şi prost engleza), cel mai bun compromis e să se ocupe altcineva de cazare

4. Ritmul de vizitare. Ca atitudine generală, ghizii o iau la goană ca să bifeze obiectivele şi apoi să fie liberi. Jumătate din grup se ţinea de el, jumătate lăsa garda jos. Chiar la excursiile pentru seniori, ghizii nu ţin seama de vârsta turiştilor. Pentru că nu mă puteam ţine de ghid şi mi-am dat seama că rămâneam mereu la coada grupului iar distanţa se mărea progresiv, ceream ora de întâlnire şi locul de parcare al autocarului după care începeam vizita în ritmul meu. Este soluţia pe care o aplicăm la toate excursiile organizate dar ca să nu pierdem timp, de regulă excludem shopingul.

5. Programul (˝ vrei nu vrei, bea Grigore aghiazmă˝) este impus şi ghidul ca să nu aibă reclamaţii face tot ce se scrie în ofertă, chiar dacă de multe ori superficial. În unele cazuri în timpul mersului citeşte monoton din ghiduri fără nicio contribuţie personală. Am întâlnit şi ghizi dăruiţi făcuţi pentru această meserie dar ar trebui să-i urmăreşti ce excursii mai fac ori, de regulă acestea nu coincid cu preferinţele noastre.

În majoritatea cazurilor nu se fac pauze pentru fotografii aşa că te mulţumeşti cu ce poţi lua din mers şi ce ţi s-a imprimat pe retina ochiului. În situaţia in care conducătorul auto vrea şi el să admire peisajul, are o vârstă şi sănătate care nu-i mai permit performanţe la şofat sau traseul este foarte greu şi necunoscut, excursia organizată cu autocarul este o soluţie acceptabilă. Mai este şi varianta avionului până la aeroportul din regiune de unde te deplasezi cu autocarul la punctele de interes. Aceste excursii sunt cu 100-200 eu mai scumpe dacă ţii seama şi de taxele de aeroport. Aş fi optat pentru această variantă dar nu cuprindeau punctele turistice care mă interesau.

Cu privire la pregătirea excursiei, îi admir pe cei care în urma documentării ştiu totul dinainte. Eu care nu am o memorie prea bună îmi fac înainte de excursie o punere în temă generală dar abia după ce văd cu ochii mei, pozez, eventual notez şi cumpăr un ghid ieftin cu fotografii de 5-7 eu, acasă pot sistematiza ce am văzut şi abia atunci consider excursia încheiată. Fac multe poze în grabă pentru a putea reconstitui locurile. Bineînţeles că ele sevesc ca suport al memoriei şi apoi le şterg. Mă deranjează că în majoritatea tururilor organizate nu se opreşte pentru făcut poze la belvedere.Pozele făcute din mers, printr-un geam murdar sau cu stropi de ploaie nu au calitate dar pentru tine, cel care ai dat click pe aparat au valoare sentimentală.

6. Durata excursiei. Dat fiind particularităţile excursiilor organizate şi a deplasării cu autocarul şi mai ales dacă sunt mai multe locaţii, din experienţa mea şi la rezistenţa mea, durata optimă este de 7 zile . În excursiile pe care le-am făcut singuri, pe cont propriu, în mai toate capitalele Europei - deci fără circuit ci numai împrejurimi - am putut sta şi două săptămâni ( Paris, Londra, Roma). În acest caz nu depinzi de nimeni şi-ţi poţi face propriul program.

7. Medicamente Nu e adevărat că în străinătate nu-ţi poţi procura niciun medicament de urgenţă fără reţetă locală. Am apelat la farmacii de două ori în situaţii diferite , ducând cutia cu pastile de acasă pe care o aveam la mine şi pe care scria compoziţia chimică. Mi-au dat echivalentul de la ei, doar câteva pastile, cât am cerut, la jumătate de preţ faţă de România.

 

Concluzie

A fost o excursie grea dar a meritat. Cei care n-aţi fost încă mergeţi şi vizitaţi Muntenegru indiferent de modul pe care-l alegeţi pentru teleportare!

Mulţumesc din nou Amfostacolo pentru oportunitatea pe care mi-a dat-o dar în primul rând bunului Dumnezeu care m-a mai îngăduit un pic şi m-a lăsat să mă bucur şi de această excursie.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Michi in 14.09.16 20:32:58
Validat / Publicat: 15.09.16 08:27:36
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CIRCUITE MULTI-ȚARĂ

VIZUALIZĂRI: 3773 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Sveti Stefano
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44300 PMA (din 47 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

mishu
[15.09.16 08:41:21]
»

@Michi: Minunat, pot spune nu doar ca am citit acest articol, l-am savurat cu adevarat si chiar daca am mult de lucru la serviciu (desi incepe la 9) am lasat totul de o parte. Se cunoaste experienta data de bulletin si calatoriile facute, pot considera acest articol ca pe un ghid util pentru oricine si la orice varsta.

La poze doar am tras cu ochiul, urmeaza sa ma uit acum mai atent la ele.

Va felicit din tot sufletul si astept sa mai citesc, pana atunci insa votat cu foarte mare drag.

PS - Am vazut si pozele, foarte frumoase.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[15.09.16 08:48:36]
»

@Michi:

Asteptam acest articol dupa excursia anuntata si informatiile pe care le scrieti sunt bune pentru mine caci avem un plan balcanic, Croatia, in 2017 si obligatoriu vom trece prin Serbia, plus ppc, adica poate pica ceva in plus.

Incercand sa vad care sunt preturile si ce se ofera drept cazare, am avut surpriza sa constat ca sunt foarte multe hoteluri si apartamente deja rezervate pentru 2017, deci este o mica problema deplasarea individuala, adica e de munca sa gasesti ceva ieftin si bun.

Felicitari pentru excursie si pentru articol!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianic
[15.09.16 09:47:12]
»

@Michi: Așteptam cu mare interes articolul scris în urma acestei călătorii în primul rând pentru a afla cum ați suportat-o (știu că vă făceați mari probleme înainte de plecare) și apoi pentru a afla ce impresii v-au lăsat cele văzute.

… drumul … pe unele tronsoane a fost tot ce am văzut mai frumos în viaţă.

Acesta este unul dintre avantajele călătoriei terestre (cu autocarul sau cu autoturismul personal). E adevărat că nu peste tot sunt puncte de belvedere amenajate, în care autocarele să poată staționa, dar acolo unde sunt - prin bunăvoința șoferilor și planificarea ghidului - se fac opriri pentru fotografie. Oboseala în timpul mersului cu autocarul este mai simplu de rezolvat (dumeavoastră sunteți un exemplu pentru cei cu probleme de acest gen). Mai dificil mi se pare a rezolva nebunia unor ghizi după care cu greu poți să te ții chiar dacă ai picioare bune. Cât despre punctualitate, da, este o problemă serioasă atunci când e vorba de un grup, iar concluzia dumneavoastră - "există o diferenţă de mentalitate între un grup care pleacă în Turcia la bazar pentru chilipir şi altul mai umblat, care merge să viziteze şi cunoaşte regulile elementare dintr-o excursie" - este cât se poate de justă.

Mă bucur că v-ați întors cu bine și că în tolba dumneavoastră cu amintiri au mai intrat câteva atât de frumoase!

tata123 🔱
[15.09.16 11:08:55]
»

@Michi: Felicitări! Mă bucur că v-ați întors cu bine și ne veți povesti despre zonele interesante pe care le-ați vizitat. În Muntenegru și Croația sunt atât de multe obiective turistice minunate, de toate categoriile. Sănătate și putere de a călători și scrie!

Necunoscutul e singurul îndemn trainic în lume, fiindcă într-însul se ascund toate tainele ce dau preț vieții, scria Liviu Rebreanu.

Carmen Ion
[15.09.16 11:45:43]
»

@Michi: Bravo Michi! Chiar începusem să mă îngrijorez din cauza absenţei tale îndelungate de pe AFA, dar acum misterul s-a lămurit... Felicitări pentru excursie şi articol.

mprofeanu
[15.09.16 11:46:43]
»

@Michi: Am citit cu drag tot ce ați scris pentru că scrieți minunat deși cred că de formare ne potrivim pentru că avem meserii apropiate.

Am fost și eu acolo atât cu mașina personală adică în Muntenegru dar și prin agenție turistică în circuit Muntenegru și toată Croația.

Aveți dreptate când scrieți despre ghizi, vor să bifeze cât mai multe și dacă nu ești focusat pe ce vrei să vezi nu ai timpul necesar.

Ce să vă mai felicit că deja intră în fișa postului și se înțelege!

ANILU
[15.09.16 13:46:05]
»

@Michi: Felicitări pentru puterea de care ati dat dovadă să faceţi această excursie.

Aşteptam acest articol, pentru că la despărţirea de la "Barca" m-aţi "ciufulit" părinteşte şi mi-aţi spus "creaţ-o să ne vedem sănătoase după ce ne întoarcem din Muntenegru".

Acum după ce am citit articolul (de fapt când l-am văzut apărut pe pagină) am gândit, s-a întors Mama Michi, deci sunt bine, dacă acum ne scrie şi nouă.

Mi-a plăcut cum ne-aţi povestit excursia dvs, iar pozele sunt superbe.

Aştept continuarea.

Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmasterX
[15.09.16 17:35:17]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Circuite în Peninsula Balcanică, EUROPA" (deja existentă pe sait)

adri-nico
[15.09.16 19:21:52]
»

Mama Michi, va aplaud pentru forta cu care va traiti viata. Eu, la cu putin peste jumatatea vietii dumneavoastra, nu m-as mai duce intr-o excursie cu autocarul. Ba si pina in Bulgaria cu masina personala mi s-a parut a fi obositor!

Sper ca nu v-ati imbolnavit de ceva mai serios cind a trebuit sa cumparati medicamente.

Salutari si domnului Rila!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
MichiAUTOR REVIEW
[15.09.16 20:43:23]
»

@adri-nico: Mulţumesc de grijă Adriana, nişte fleacuri. De regulă îmi iau totdeauna medicamentele curente dar la două din ele, n-am socotit că nu-mi ajung. Culmea e că de cum am venit acasă iar mi s-au umflat şi dor gleznele, măi să fie! înseamnă că-mi merge mai bine ˝ tot pe drum, pe drum... ˝

iulianic
[15.09.16 20:50:36]
»

@Michi: Da, da, domna Michi, pe când și unde următorul circuit? Ați învățat lecția cu papucii în autocar. Chiar dacă se mai pierd ei sau o iau la goană fără stăpân, tot sunt găsiți și aduși înapoi. Domnul Rilă să trăiască și să vă însoțească mereu! Găsește și papucii, vă ajută la urcare și coborâre, medicamente se mai găsesc în caz de nevoie, așa că... Ați ales următoarea destinație?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
MichiAUTOR REVIEW
[15.09.16 22:25:44]
»

@iulianic: Iulia, tu mă provoci, zău aşa! Ce ai zice de ocolul pământului în 180 de zile? Nu ştiu dacă la anul am să mai fiu sau am să mai fiu în stare dar până atunci ˝ carpe diem˝, trăieşte clipa.

roth
[15.09.16 23:31:18]
»

@Michi: F E L I C I T A R I!!!

as putea scrie pagini cu aprecieri si gelozii (da recunosc sunt si geloasa) si nu stiu daca as avea miez/ esenta ca intr-o felicitare simpla si sincera, plina de admiratie.

Visurile sunt cele care ne dau voie sa experimentam cu adevarat. Continua sa visezi si sa urmaresti visul cu aevarat.

iulianic
[16.09.16 09:07:40]
»

@Michi: Da, doamna Michi, mă înscriu și eu la circuitul "Ocolul pământului în 180 de zile". Cu autocarul, cu avionul, cu trenul, cu vaporul, cu măgarul sau cu toate la un loc (plus pietonal, cu ranița în spate). Înaintașii noștri au făcut ocolul pământului în 80 de zile, dar noi... ce rost ar avea să ne grăbim? Doar suntem în vacanță! O vacanță permanentă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
androstef
[06.10.16 11:11:22]
»

Buna ziua,

@Michi: Ma bucur ca v-a placut circuitul.

Va rog frumos sa imi spuneti si mie unde ati stat in autocar. Pe partea soferului sau pe cea a ghidului? Multumesc frumos si scuzati-ma daca am pus o intrebare stupida.

MichiAUTOR REVIEW
[06.10.16 18:22:50]
»

@androstef: Pe partea ghidului şi la traseele montane pe fereastră vedeam numai stânci. Nu mai erau locuri libere în autocar.

androstef
[06.10.16 18:28:26]
»

Mulțumesc frumos. De ce mi-a fost frică nu am scăpat. Anul viitor plec dintr-un circuit asemănător si am locurile tot pe partea ghidului. Din păcate nu mai pot face nimic. Asta este!

mishu
[06.10.16 18:53:07]
»

@Michi: Visul meu de-o viata, 2 concedii pe an... de cate 180 de zile, asa ca ma bag si eu la ocolul pamantului.

MichiAUTOR REVIEW
[06.10.16 23:17:28]
»

@androstef: Poate ai şansa să mai fie locuri libere; poate ghidul opreşte pentru poze; poate creezi un curent de opinie să oprească Cel mai tare m-a necăjit în canionul Tara. La lacul Kotor, la un moment dat s-a schimbat sensul şi am putut fotografia.

androstef
[07.10.16 06:31:10]
»

@Michi: Șansa să fie locuri libere este aproape nulă deoarece circuitul a fost redus cu 50%. Îmi pun speranța în ghid. Îmi pare rău că nu o să pot fotografia dar cred că de văzut nu este problema! Am observat că mai toate autocarele opresc la pod si la restaurantul de acolo, mai fotografiem acolo.

O zi buna va doresc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, androstef, ANILU, elviramvio, iulianic, Michi, mishu, mprofeanu, roth, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂCircuit în Peninsula Balcanică:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.62131118774414 sec
    ecranul dvs: 1 x 1