ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.05.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Năvodari [CT]
ÎNSCRIS: 12.06.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
MAY-2014
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunarii

TIPĂREȘTE

Pentru ca nu am avut parte de mai multe zile libere, am hotarat sa o petrecem intr-un mod cat mai placut pentru intreaga familie pe cea de 1 mai. Acvariul din Tulcea il mai vizitasem in martie 2009 la deschiderea acestui complex, dar atunci nu am fost in formatia completa asa ca am decis sa ne reimprospatam amintirile noastre si sa oferim unele noi copiilor.

Drumul dinspre Constanta spre Tulcea destul de aglomerat, deh... 1 mai, lumea merge pe litoral, toata lumea depasea pe toata lumea. Peisaje frumoase, campuri de rapita inflorite si inmiresmate, padurea de la Babadag frumoasa ca intotdeauna dar acum plina de masini si fum de gratare, localnicii vindeau buchetele de bujori, ce mai, atmosfera de sarbatoare.

Chiar de la intrarea in orasul Tulcea am vazut ca acum monumentele si muzeele erau bine semnalizate cu panouri indicatoare, acestea se regaseau si in principalele intersectii pentru a va ghida cu usurinta. Centrul Muzeal Ecoturistic este situat pe strada 14 noiembrie nr. 1 in apropierea falezei orasului. Daca nu te opresti la muzeu si mergi tot inainte ajungi la Monumentul de Independenta de unde se dezvaluie o frumoasa perspectiva asupra orasului, falezei si intrarii in delta.

La muzeu lume destula, nu ma asteptam, am platit 15 lei taxa de intrare de adult si 10 lei taxa foto. Copii nu au platit, dar nu stiu care este limita de varsta.

Muzeul are trei nivele, la parter unde este si intrarea se afla panouri cu informatii, fotografii, harti ce prezinta cam tot ce este demn de luat in seama in Dobrogea de Nord. La etaj este o minigradina botanica, obiectele traditionale ale localnicilor deltei folosite in diferite situatii si diorame cu flora si fauna.

Tot aici este si in spatiu de joaca pentru copii.

La demisol se afla acvariile cu diverse specii de pesti din Dunare si Marea Neagra dar si pesti de pe alte meleaguri. Copiilor le-au placut foarte mult acvariile, in special cel mare cu sturioni si anghile si cele cu pestii de recif. Vizitarea acestui obiectiv ia cam doua ore. La iesire am luat cate o mica amintire din magazinasul de suveniruri si apoi glont pe faleza orasului pentru un bors de peste si niste clatite. A fost o miniexcursie foarte educativa si relaxanta pentru cei mici cat si pentru cei mai mari.

Calatorii frumoase va doresc!


[fb]
---
Trimis de danup in 02.05.14 11:53:42
Validat / Publicat: 02.05.14 12:57:08
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TULCEA.

VIZUALIZĂRI: 2019 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danup); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6300 PMA (din 8 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

traian.leuca † CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[02.05.14 17:44:08]
»

Interesant articolul despre oraşul Tulcea. Nu ştiam de Centrul Muzeal Ecoturistic. Deşi am trecut de nenumărate ori prin Tulcea, fie la pescuit (Sf. Gheorghe, Crişan, Maliuc, Partizani), fie să-mi vizitez neamurile din Zebil (Babadag) sau Lumina(Năvodari), am trecut mereu impasibil prin oraş şi în afară de port şi faleză nu am vizitat mai nimic.

În vară sper ca o dată cu vizitarea rudelor să aloc un timp special şi oraşului Tulcea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂCentrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunării:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05023193359375 sec
    ecranul dvs: 1 x 1