GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Casa Piscul Lupului(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Ieftin, liniste si relaxare la Casa Piscul Lupului
Search
Dupa multi ani de iesit cu copiii si / sau cu prietenii sau rudele, noi, Dan&Ema, ne-am propus un week-end ca doi porumbei. :* :D Am vrut sa bag “”porumbeii”” si in titlu, dar nu am vrut sa influentez audienta, adica unii timizi sa nu citeasca ce fac porumbeii, iar altii prea indrazneti sa promoveze povestea in jurul mapamondului. :))
Asa ca, Dane, pune-te de cauta ceva pentru porumbei! Acest locsor (guru-guru :*) ) mai trebuie sa indeplineasca si alte conditii restrictive: sa nu fi fost cunoscut pe AFA, sa fi fost laudat pe alte cai si sa se gaseasca in judetul DB (din Bucuresti cum ii spun eu in gluma in loc de Dambovita). Si dau si caut, si caut, si caut pe alte surse decat AFA si asa ma opresc cu ajutorul booking-ului la Pucioasa, la Pensiunea Casa Piscul Lupului. Hai ca nu glumesc! Ce nu va place la Puciuoasa? Este Pucioasa “”old fashion””? :( Las’ ca va povestesc eu de Pucioasa, asa extra, ca sa nu amestecam cazarea cu plimbarea, caci asa spune in logica saitului.
Adresa
Pucioasa, Miculesti 155.
Pucioasa, oras in judetul Dambovita, se afla pe DN71 la 22 km distanta de Targoviste si 41 de Sinaia. De la giratoroiul din centru, se urmeaza drumul catre Bezdead pentru 3,5 km, catre trece prin localitatea Miculesti. La iesirea din aceasta, pe stanga, undeva pe deal, este locatia despre care povestim.
Sa mai spun ca nu exista niciun indicator, nici in Pucioasa, nici in Miculesti sau altundeva, nici macar la poarta care sa mentioneze numele locatiei. :( Am vrut sa spun pensiunii, cum apare pe mai multe saituri, dara este mai degraba o casa taraneasca, care ofera servicii de pensiune agroturistica.
Parcarea
La poarta identificam numarul stradal 155, dar si silueta pensiunii pe care o retinusem din imagini de pe net. Intram cu masina in curte, vedem in dreapta un trovant (mai povestim maine de ei) si ne angajam intr-un urcus abrupt pe o cale amenajata din piatra pentru circa 100 metri unde ochim doua locuri de parcare si il si ocupam pe unul. Se mai pot parca doua masini si 50 metri mai sus dupa ce drumul face un ac de par foarte strans care nu poate fi luat dintr-un singur viraj.
Casa
Casa este o constructie cu doua etaje, alba, ridicata pe o platforma indreptata. In fata pensiunii este o alee larga cu pietris. In curte se mai gaseste o constructie cu un etaj, unde locuiesc gazdele. Pensiunea are o capacitate de 6 camere duble si 2 single, situate la etajele 1 si 2. La parter este bucataria si o sala de mese cu un colt de relache.
Oferta pensiunii
Gospodaria gazduieste 2 cai si ofera plimbari calare pentru amatori pentru 30 minute la 30 lei, cu echipamentul de rutina. Se mai pot face plimbari cu bicicleta, mai multe vehicule pe doua roti asteptandu-si clientii.
Curtea
Curtea se intinde in panta mult si bine. Ea gazduieste familia Cucurigu :) , numeroasa de fel cu un cocos falnic, cateva gaini si multi pui, iepuri care aveau pui mici de iepuri, si pe Blonda, o catea latoasa, cam scumpa la vedere. Animalele si pasarile stau imprejmuite cu un gard si sunt aparate de o sperietoare de ciori. Caii au si ei un tarc in care se pot plimba si pot socializa cu turistii la marginea acestuia. :)
In panta sunt plantati cateva randuri de pomi fructiferi, o mica livada; in rest iarba pe care te poti odihni pe patura. Atentie insa la capuse! :(
Farmecul curtii este dat de flori si decoruri. :) :) Predomina trandafirii, care sunt adorati spre disperarea proprietarei si de cei doi cai atunci cand sunt lasati liberi in curte. Cateva bancute, un butoi colorat, pe care este plasat un superb cactus plin de flori rosii, :) ghivece improvizate in forme din lemn.
Copiii au si ei un loc cu o mica platforma de catarat cu sfoara si doua leagane.
In spatele casei este un foisor cu 4 mese si banci, unde am mancat de cateva ori. Pe jos este placat cu cioburi de gresie si faianta in multiple culori. Pentru petrecerea timpului aici mai puteti gasi un joc de table si sah, remy. Tot aici sunt parcate bicicletele de care am amintit.
Sala de mese
Sala de mese este unul din locurile speciale. Si atunci cand veti intra in ea, impreuna cu tabloul descris pana acum, veti intelege conceptul acestei pensiuni, care este destinata relaxarii. :)) Dar ce are sala de mese cu acest concept? Are! Pentru ca in afara optiunii de a manca intr-un spatiu racoros si foarte placut, aici veti gasi in mijlocul incaperii o imensa soba estetica, pe pereti cateva tablouri foarte frumoase, iar intr-un colt o canapea si un colt de biblioteca. Pe perete mai sunt expuse o chitara si o vioara, iar plasma suspendata pe perete este setata by default pe muzica buna, de relaxare. :) Multe ornamente in sala de mese sunt inca un indiciu ca in acest loc s-a pus pret pe estetic. Sala este pavata cu piatra.
Am fost intampinati in sala de mese cu un paharel de tuica, cateva bucateke de slana, branza si rosii. :))
Camera
Camera noastra, situata la etajul 1 pe mijlocul holului de acces, era una foarte mica, avand un dulap vechi, un pat dublu mic si tare :(, (nu exista frigider), un televizor minuscul (cred cel mai mic care l-am vazut) si o baie cu cabina de dus, cu doua prosoape, un mini-sapunel si un sul de hartie igienica. De sub cabina de dus se scurgea in baie apa. :( Toate dotarile sunt la minim. Antifonarea este lipsa, se aude orice zgomot, asta informatie pentru cei sensibili la zgomotele vecinilor, noi spre exemplu am auzit pasii altor persoane pe scari sau “”ganguritul”” din cuibul vecin de porumbei. :) Potential de mai bine la curatenie. Cele de mai sus sunt simple constatari, nu critici, totul trebuie relativat la pretul cazarii de 95 lei camera dubla sau 50 lei single.
Mancarea
Am mancat aici un dejun, doua mic dejunuri si doua cine. Meniul oferit la fiecare dintre mese este afisat pe o tablita situata la intrarea in sala de mese. Intre cele servite am sa enumar: supa de pui cu taitei si legume, salata de vara, suc de soc si brad, bere, cafea, ceai din 7 plante, salata mare de pui cu paine prajita si unt, dulceata, vin rous pelin, friptura la tava, cartofi la cuptor, placinta cu branza, inghetata de vanilie cu frisca si ciocolata, ou in paine, salam, rosii, branza.
Am sa evidentiez socata si siropul de brad. :)
Personal as spune ca aici exista potential de imbunatatire, nu atat ca diversitate a meniului caci este de inteles ca la o pensiune cu aceasta capacitate nu poti servi a la carte si sa oferi si mancare proaspata si sa te incadrezi in tarife precum 13 lei cina (fara bauturi) sau 15 lei micul dejun, dar sub aspectul gustului mancarii si al serviciilor. Ca sa fiu mai explicit: mancarea si serviciile sunt bune, dar nu sunt ca la mama acasa, asa cum le-am gasit in alte pensiuni similare (Pensiunea Dor de Alunis, Pensiunea Sanziana), dezvoltate tot ca afaceri de familie, precum aceasta.
Afacere de familie
Administrarea acestei pensiuni este o afacere de familie. Familia gazda este compusa din sot, sotie, fiica si fiu, ultimii in jurul varstei de 18 ani. Primii trei sunt implicati in oferirea serviciilor pentru turisti. Lipseste insa o mana calificata, dar poate numai asa se poate tine pretul foarte jos. Oamenii sunt foarte cumsecade delatfel. Doamna si domnisoara sunt dupa mine mult prea timide, nu au atitudinea si siguranta pe care trebuie sa o aiba personalul unei pensiuni calificate.
Internet
Exista o retea wi-fi, dar cu acoperire doar in casa. Altfel inclusiv semnalul de telefonie este slab. Nu o prezint ca un minus, ci doar ca si constatare pentru cei interesati de aceste solutii moderne de comunicare si acces la informatie.
Obiective turistice in zona
In zona Pucioasa – Bezdead va voi prezenta:
- Trovantii
- Malu de rasuna
- Muzeul de Etnografie din Pucioasa
- Parcul Pucioasa
La Targoviste vom putea vizita impreuna:
- Muzeul National de Politie
- Complexul Muzeal Curtea Domneasca cu Turnul Chindiei
- Parcul Chindia si Gradina Zoologica
Concluzie
Este o pensiune noua, deschisa in anul 2016, ca si afacere de familie, cu 8 camere pentru turisti, care ofera atat posibilitatea sa mananci conform ofertei locului dar si sa te autogospodaresti la gratarul din curte, cu oameni buni si calzi :) , un loc care exceleaza prin liniste si aer curat :)) , in jur sunt dealuri si paduri, jos in vale serpuieste Bizdidelul, (va mai povestesc despre el), si soseaua nu foarte circulata. Un loc placut pentru “”porumbei”” sau pentru cei ce vor sa uite de poluare de orice fel din orase si sa isi incarce bateriile, dar nu pentru simandicosi si pretentios.
Pe noi sejurul pentru 2 persoane, 2 nopti de cazare, 5 mese ne-a costat 367 lei, rotund 400. Se emite factura. Multumim gazdelor si recomandam acest loc celor ce vor o cazare ieftina si un loc linistit.
Trimis de Dan&Ema in 25.06.17 22:35:29
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.09935480 N, 25.44296760 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună recomandarea
Mutat în rubrica "Casa Piscul Lupului, PUCIOASA [DB]" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@Dan&Ema: Măi, porumbel măi! Isteață mișcare ai făcut pentru porumbița ta! De lăudat și de dat exemplu.
Fam. Cucurigu nu v-au șicanat (ca la Eforie?)
Tare frumos colțișor ai găsit. Simplu și relaxant, ca-ntr-o casă de bunici.
Aștept să citesc și ”raidurile” porumbeilor. Călători, în cazul vostru!
@Dan&Ema: Da, da... frumos loc ați găsit. Natura înconjoară întreaga pensiune, atmosfera pare (și este) liniștită și odihnitoare. Și chiar dacă Pucioasa ar putea părea pentru unii plictisitoare, cred că ați găsit destule locuri ca să vă detașați de stresul citadin.
P. S. Nu ar fi mers „porumbeii” la un loc cu „lupul” în titlu!
Cred că ne-am "băga" şi noi aici, dacă am fi prin zonă!
O casă rustică, fără fiţe, care ne mai trebuie, din când în când!
Am văzut şi pozele, iar desertul mi-a făăcut cu ochiul!
Am votat cu drag. Felicitări!
Mie mi-a plăcut ce-am văzut. Desigur că se poate și mai bine, dar pentru o investiție nouă, chiar e foarte bine, cred. Mi-au atras atenția rafturile cu cărți (obiecte rare, mai ales într-o pensiune, dar care spun ceva...) și tablourile în culori linștite.
@Dan&Ema: Hmm, si despre zona Pucioasa discutam ieri cu mama ca ar merita sa plecam intr-un we in 3 (doua porumbite si un gugustiuc) lasand copiii acasa. Usor de ajuns din Bucuresti si cu amintiri dragi pentru noi.
O cazare aproape de natura... si recunosc cinstit mi s-au lipit ochii de desert .
De asemenea o zona in care ai ce sa vezi.
Felicitari, votat si de data aceasta tot cu drag.
@mishu:
Planul tau (vostru) seamana cu planul pe care noi tocmai l-am concretizat. Treceti la fapte!
Nu te entuziasma insa prea mult despre zona. Pucioasa (voi reveni) arata trist. Mai bine arata satele din jur. Multe multe de vizitat nu sunt. Dar pentru un weekend se gaseste. Cu putin timp inchiriat nu stiu de unde, postez curand si despre zona Pucioasa - Bezdead.
Iar daca alegeti Casa Piscul Lupului ca optiune de cazare, citeste bine "posibiltatile de imbunatatire" de care am amintit intr-o forma sau alta.
Multumesc de lectura si vot si ecou! Salutari porumbaresti!
@Lucien:
Din unghiul asta am privit si eu. Sunt cateva lucruri care personalizeaza locul. Tablourile, biblioteca vorbesc...
Este interesant daca se vor dezvolta si mai mult caci sunt destul de izolati in satul Miculesti de care nu stie mai nimeni
.
In prezent turistii sunt atrasi prin pret, in mare parte.
Sunt curios peste cativa ani...
Multumesc de lectura si ecou.
@doinafil:
Cu siguranta ca e potrivit locul pentru "fara fite". Si daca noi ne inspiram pentru vizitarea Romei de la voi, poate mergeti si voi pe urmele noastre. Oricum noi am mai urmat destinatii vizitate de voi, precum Rezervatia de Ursi de la Zarnesti Libearty, un loc ce mi-a placut.
Va urez alegeri inspirate si vacante frumoase si sa ne vedem sanatosi.
@tata123:
Pentru alegerea judetului Dambovita ca destinatie " in mare " esti " de vina ", draga @tata123. Articolele tale recente ne-au fost ghid. Revin la subiectul obiective.
Despre pensiune pot afirma cu tarie ca este un loc linistit (lasand deoparte zgomotele pasilor si vocilor pron pensiune). Masinile de pe Soseaua din vale si putin circulata nu polueaza fonic.
Cu porumbeii si lupul- ai dreptate!
Multumesc de lectura si ecou si vot!
@Zoazore:
Mai, mai, mai!
Fam. Cucurigu a fost activa in aria ei de acoperire caci am servit oua proaspete de la dumnealor.
Noi ne-am vazut de arealul nostru alocat in pensiune - zone individuale si zone comune!
Si normal ca am mai si zburat putin prin zona, noi calatori AFA-isti, ce suntem!
Multumim de vorbele frumoase cucurigesti si pasaresti!
@webmasterX:
Putem lasa cursorul acolo, eventual pe partea cealalta a drumului ca sa marcheze locul unde se intra pe proprietate. Pensiunea (casa) este acolo unde e marcata pe Google maps anume putin mai sus de drum.
Review bine sistematizat inginereşte. Cuprinde toate informaţiile necesare unei opţiuni.
@Michi:
Sarut mana, Mama Michi! Multumesc de aprecierile tehnice.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)
— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)